- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Ha stockfotós oldalon (ami képek eladásával / bérbeadásával foglalkozik) találtad a képet, akkor az oldallal kell szerződést kötnöd (megvenned tőlük a képet) és ők letölthetővé teszik számodra nagy méretben, vízjel nélkül. Ha nem stock oldalon találtad, akkor megkeresed a kép készítőjét és tőle veszed meg a képet.
-
-
-
pitman
őstag
Szerintem a lv makró és stúdió fotózásban használható ki igazán, amikor nem mozgó dolgokat fényképez az ember. Az élességállítás, legyen az automata (kontrasztérzékelésen alapuló, képérzékelőt használó) vagy manuális, sokkal pontosabb lehet, mintha a keresőben állítaná az ember, vagy a gép rendes fókuszrendszerét használná. Pontosan látható a képen, hogy mi lesz éles, és mi nem. Ha ez kombinálva van esetleg egy laptopos vezérléssel, akkor pedig mindez még könnyebbé tud válni. Rádiós megoldásokkal távolról is lehet fényképezni, miközben a fotósnak nem kell fizikailag a gép mellett lennie.
Természetesen ezek nem mindenki számára fontos szempontok, akik ilyen területeken használják a gépüket, azoknak viszont fontos/paktikus lehet.
Ha mindezt egy gép felár nélkül tudja (nem igényel extra hardvert), akkor ennek a lehetőségnek csak örülni lehet. -
Degeczi
nagyúr
nem használok HDR-t, nem tudom mit tapasztalsz, csak a fileformátumra reagáltam
mindenesetre a monitorodon ígyis-úgyis 3*8 biten fogod megjeleníteni, színcsatornánként 256 fokozattal
vagyis minél szélesebb volt az eredeti látvány dinamikája, annál több helyi árnyalat, kontraszt vész el - talán ez tűnik fakulásnak, nem tudom -
drkbl
őstag
A jpeg csak 24 bites (8bit/alapszín). Exportáláskor nem lehet megadni jobb minőséget? Vagy más színteret, esetleg gammát (azaz adott fájlbeli színből milyen szorzóval jön ki ua. szín a megjelenítőn)?? Gondolom a monitorvezérlőd is "csak" True Color, amilyen színeket ott látsz, azoknak látszania kéne jpegben is.
-
johnjohn
addikt
Ez a tesztet író Szita Péter vélemémye,aki mint fotográfus tevékenykedik, és lehet, hogy pusztán nagyzolásból húz le valamit, aminél neki jobb van,Én inkább hiszek a többi tesztnek, illetve a személyes tapasztalatnak,a 18-135 kétségtelenül torzít, de pont az élességgel, és a részletgazdagsággal nincs problémája.
Kiváncsi lennék, mi az a " két kisebb átfogású zoom" amit szerinte vásárolni kell,és főleg, hogy ár- érték arányban annyival jobb -e a javulás. -
adik
őstag
nem, hanem azt jelenti, hogy nem tud 10 mpx-nyi információt átadni a szenzornak, így érdemben a kép nem lesz olyan részletgazdag, mint amennyire a 10mpx engedné. (és akkor képzeljük el, hogy egy tökmag kompakt retardált műanyag-rémsége hogy a bánatban tudna 13 mpx-t kiszolgálni...)
-
Hydra SR
addikt
Én ezt találtam a pixinfo-n:
[link]
A vakuszinkron 1/500-ad mp-ig használható, amely az ISO 200 alapérzékenység miatt szükséges is, ha napsütésben belső vakuval szeretnénk deríteni.
Szóval: igen, úgy tűnik, a D40-ben ismét van kombinált zárszerkezet. Szerintem ez jobb, mint a (hú, hogy fogalmazzam meg precízen, hogy MINDENKI értse?) teljesen mechanikus ami azért az exponáló gomb által elektronikusan vezérelhető. Egyre kevésbé értem, hogy miért nem mindenhol ezt használják, no meg azt sem értem, hogy miért nem lehet tisztán elektronikus? Minek a redőny? Csak hátrányát látom. Csak filmesen volt igazán értelme.
Ha egy DSLR-ben alkalmaznak kombinált zárszerkezetet, akkor azt se nagyon hiszem, hogy nem lenne elég pontos. Meg hát még ha pontatlanabb is pár százalékkal a redőnynél, kit zavar? Ha 10%-ot téveszt a záridőben, az hibának már elvileg marha nagy, de a fotón mégis alig fog látszani és egy icipici sötétítés/világosítás megoldja ha mégis zavaró lenne. De tapasztalatom szerint még 1/3 fényérték változás is alig észrevehető, ez meg kb. annak a fele vagy még kevesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest