- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D4rkm4n
őstag
Sziasztok!
Volt már valaki LCD kijelző hiba miatt szervizben a gépével? Sajnos egy kirándulás során a Canon PowerShot A2600-asom kijelzője benyomódott, így jelenleg annak 1/3-a sötétségbe borul. Ettől eltekintve hibátlanul működik, és meg is vagyok elégedve a masinával, szóval csere helyett inkább javíttatnám.
Szerintetek mennyit kóstál egy ilyen javíttatás?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
scarabaeus #12796 üzenetére
Nincs. De sikerült orvosolnom a problémát úgy, hogy egyesével megnyitottam az elforgatni kívánt fotókat, és Irfanview-val elvégeztem a műveletet. Így persze már nem voltak írásvédettek a képek.
-
D4rkm4n
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a Nikon Coolpix L23-as fényképezőgépem automatikusan írásvédetté teszi az elkészült fényképeket, amiket át tudok ugyan másolni a számítógépre, de elforgatni nem tudom őket. A mappa, amibe másolom a fotókat, szintén automatikusan írásvédetté válik, és hiába veszem azt le, az marad. Mi lehet a hiba?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Santiagain #12288 üzenetére
Igazság szerint nem fényképezőgépben, hanem GPS-ben volt az egyik. A rajta lévő adatokat szerettem volna átmásolni egy új kártyára. Sajnos még attól is kifagy a sajátgép, ha jobbklikket nyomok a meghajtóra.
-
D4rkm4n
őstag
Sziasztok!
Egy kis problémám adódott a microSD kártyámmal. Jobban mondva nem is biztos, hogy a kártyával.
Két számítógépen próbáltam külső USB-s kártyaolvasóval, SD átalakítóval két 4GB-os Kingston microSD kártyát, de egyik számítógép sem volt képes megnyitni az eszközöket. Mindkét gépen Windows XP fut, illetve az egyik kártya vadonat új.
Amikor megpróbálom megnyitni a sajátgépen belül a meghajtót, kifagy a sajátgép. Mi lehet a probléma? -
D4rkm4n
őstag
Valaki ismer egy gömbpanorámás how to-t?
-
D4rkm4n
őstag
Az létezhet, hogy 5$-ért lehet derítőernyőt venni?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Mercutio_ #7159 üzenetére
Itt a jobb oldalon a 'time left' felett válaszd ki a legördülő menüben a 'Price + Shipping: lowest first'-öt. Ekkore be fog ugrani egy ablak, ahol be tudod állítani, hogy hova is szeretnéd postáztatni a megrendelt tárgyakat (Country or region --> Hungary - HUN) valamint feljebb a 'Buy It Now only' módot is érdemes kiválasztani, így kiszűri a tételek közül azokat amelyek nem aukciók hanem azonnal megvásárolható tárgyak.
-
D4rkm4n
őstag
Lőttem egy HDR-t, ami kicsiben még egész jól néz ki, nagyban viszont ijesztően ratyi.
Milyen paramétert kellene módosítani a tone mapping-nál hogy ne legyen ilyen a kép?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Degeczi #6907 üzenetére
Gondoltam a vakuban van beépítve. Mellesleg ennek a kütyünek pont a távvezérlés a lényege nemde? A gépen van ez a rádiós távkioldó, a vaku pedig X helyen mondjuk egy állványon. Mikor exponál a gép, a kütyü jelet küld a vakunak és az villan.
Vagy rosszul gondolom?
Azért is kérdeztem rá, hogy kell-e hozzá vevő egység. Mert nem gondoltam, hogy benne lenne a vakukban. Keresek akkor egy készletet.
-
D4rkm4n
őstag
Ez a Yongnuo vakukioldó a vázon lévő vakusínbe megy ugye és nem szükséges hozzá a vakura szerelni valamilyen vevőegységet?
Milyen áramforrással működik?
-
D4rkm4n
őstag
Ez a Yongnuo PT-04 rádiós vakuvezérlő kompatibilis a Sigma EF-500 DG Super vakummal a leírás alapján. A kérdésem az volna, hogy milyen energiaforrással működik és kb. mennyit bír?
-
D4rkm4n
őstag
Budapesten belül milyen helyszíneket ajánlotok portrézáshoz? Egész alakos és "szűk" portrékra egyaránt gondoltam. Valószínűleg már csak sötétben (délután 3-4 óra körül) lesz alkalmam megejteni a fotózást.
Várom az ötleteket!
-
D4rkm4n
őstag
Nemrég valaki dobott fel ide fototrendre egy linket, egy mamutfenyőről készült panorámaképet ábrázolt. Az ágakon álltak a fotós kollégái.
Ha valaki tudna róla dobni egy linket, akkor megköszönném.
-
D4rkm4n
őstag
Ha 3.5×4.5cm-es igazolványképet szeretnék készíteni, akkor hogyan tudom lekicsinyíteni ekkorára a képet úgy, hogy a felbontása ne romoljon?
-
D4rkm4n
őstag
Igazából hol lehet elhelyezkedni alkalmazott fotográfusként? Gyanítom, hogy nincs mindenkinek elegendő kezdőtőkéje egy studio kialakításához.
Vagy lehet menni az [origo] vagy index táborába fotóriporternek? -
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #6196 üzenetére
Ilyen tűző napsütésben még derítésre se nagyon jó a vaku szerintem. Mondjuk ésszerűbb fennhagyni a gépen mint folyton előrángatni.
-
D4rkm4n
őstag
Vakut verőfényes nappal az utcára?
Netán zárt térből jött ki, vagy oda megy be?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #6170 üzenetére
Igen, manuál módban lőttem. Azonos beállítások mellett.
-
D4rkm4n
őstag
Panoráma kép készítésénél hol tudom beállítani, hogy az egyik kép ne legyen sötétebb vagy világosabb mint a másik? Fehéregyensúly számít ilyenkor?
-
D4rkm4n
őstag
Már hogy ne lenne értelme? Sok tekintetben jobb az infrás kioldás mint a hagyományos 10 másodperces késleltetéses vagy a zsinóros távkioldós.
Nem kell az exponáló gomb lenyomása után kapkodva rohanni, hogy benne legyek a képben, nincs kábel ami beleakadjon bármibe, vagy egyszerűen látványával elrontsa a fotót.
A távkioldó gombjának megnyomása után kb. 2-3 másodpercre elkészül a fotó, tehán van esetleg arra idő, hogy zsebrevágjam a kütyüt.
-
D4rkm4n
őstag
Közben megoldódott a távkioldós probléma.
-
D4rkm4n
őstag
Megérkezett az RC-5-ös távkioldóm, de valahogy nem tudom vele működésre bírni a gépemet. Mi lehet a hiba oka?
-
D4rkm4n
őstag
Szerdán megérkezik a Velbon CX-640/F
-
D4rkm4n
őstag
Az EOS 350D-t hozzá tudom kötni videokábellel úgy a géphez, hogy az exponálást követően megjelenítésre kerüljön az elkészült kép?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Hydra SR #4651 üzenetére
Ó, ebben egyet értünk. Csak amit én ott tapasztaltam akkor a tömegről és az emberek viselkedéséről... Nem szivesen megyek ilyen helyre, ahol ennyien vannak.
Komolyan, mi bajom lett nekem akkor? Eláztam. Ennyi. Mindenki más is csak így járt volna, ha nem tapossák agyon egymást. Azt hittem, hogy a káosz és a pánik csak a filmekben van és senki nem rohan velőtrázó sikollyal az utcán...
Ettől függetlenül persze nem vagyok paranoiás.
-
D4rkm4n
őstag
Valaki próbálkozott már gömbpanoráma kép készítésével? Milyen programmal lehet ilyen képeket készíteni? Valamint milyen állvány szükséges hozzá?
Várom a tapasztalatokat és véleményeket gömbpanoráma témakörben.
-
D4rkm4n
őstag
Tudom, hogy off, de ide is beteszem.
Sürgősen eladnám Sigma EF-500 DG Super vakumat. Sérülésmentes, kiválló állapotú. Tokkal, dobozában adom. Ár. 30.000Ft (alku nincs.)
Érdeklődni lehet: scipiohun@gmail.com vagy 06-30-976-2019
-
D4rkm4n
őstag
Az érdekelne, hogy ha külföldről szeretnék rendelni fotózáshoz tartozó dolgokat, akkor a rendelt áruért hogyan tudok fizetni, illetve milyen plussz költségekkel kell számolnom?
Pl. a Canon EF 50mm f/1.8 II. jelenlegi dollár eladási áron (154Ft) számolva beszerezhető innen mindössze 13.860Ft-ért, míg kis hazánkban a minimum 20-22.000Ft-ot elkérnek érte.
Milyen jogcímen kell még felárat fizetni és kb. mennyit míg ideérne?
-
D4rkm4n
őstag
Sokan kérdezték, hogy milyen is az utángyártott BG-E3-as portrémarkolat.
Nos, nekem bejött. Nem lötyög, elég masszív. Az akkutartó kazetta is jó. Egy éjszakát végigfotóztam vele egy szórakozóhelyen. Jól állta a sarat. A masszívságról annyit, hogy a Sigma vakummal a gépen is bírta a markolat a portré helyzetet.
Én meg vagyok elégedve vele.
Kiváló, tökéletes, példa értékű.
Vagy ez nem az az oldal?
-
D4rkm4n
őstag
Mi ez a Kenon Gyro?
-
D4rkm4n
őstag
Na jó. Elég volt. Elérkezett a pillanat amikor tényleg megszületett az elhatározás: meg akarok tanulni HDR képeket készíteni!
Valaki elmondja hogy hogyan is készülnek?
Annyit tudok, hogy több kép van egymásra vágva. PS2-vel megoldható a dolog?
-
D4rkm4n
őstag
Közelpont csökkentésére szolgáló kütyüt tudna valaki ajánlani?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Lotusomega #2263 üzenetére
Pedig a 2db 2GB-os biztonságosabb is.
Ha az egyik megsérül akkor ott a másik. Míg ha a 4GB-osnak lesz valami baja... Ott állsz majd a gyönyörű téma előtt és legfeljebb lerajzolhatod. -
D4rkm4n
őstag
válasz
Lotusomega #2261 üzenetére
Szerintem egyszerűbb ha veszel két 2GB-osat.
-
D4rkm4n
őstag
Hali!
Végre összegyűlt a pénz egy táskára és most időm is van végignézni a felhozatalt.
Először ez akadt a szemem elé: [link]. Vélemény esetleg? Elég lehet egy ilyen egy 350D-nek plussz egy zoomubinak? -
D4rkm4n
őstag
válasz
t-e-s-a #2115 üzenetére
Magyarországon általában max. az fordul elő hogy egyáltalán nem szabad fotózni. Ilyen a legtöbb múzeum. Egyik ismerősöm gépét le akarta nyúlni a biztonsági őr a Terror Házában!
Szélmalomharc volt kétségtelenül...
Amúgy itthon, közterületen bármit, bármikor, bármivel és bármiről le lehet fotózni. -
D4rkm4n
őstag
A Deja cég weblapjának tudja valaki a címét?
Egy fényképezőgéptáskára vagyok kiváncsi, de nem találtam róla semmit.
A táska neve: Déja Outdoor.
Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném! -
D4rkm4n
őstag
4GB CompactFlash 120x A-Data valakinek van erről véleménye?
Ált. mikre kell odafigyelni a CF kártyáknál? Esetleg van valami hátrányuk?
Várom a válaszokat!
Lehet, hogy máshol kellett volna feltennem ezt a kérdést, de gondoltam itt kaphatok a leghamarabb választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Napelem
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Keresünk dokkolókat
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- 3db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest