- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adik
őstag
Sziasztok!
Egy random kérdés: Canon 7250-be ki milyen fotópapírt tenne?
Lehetőleg 13*18 méretben és fényes érdekelne, de ebben azért tudok rugalmas lenni.
Első kérdésem: csak Canonnal érdemes?köszi, adik
-
adik
őstag
marketing.
A vásárlók java részének sejtelmes foggalma sincs, hogy mi mivel jár, csak lát egy nagyobb számot, és azt hiszi az jó neki. Lássuk be, egy kellően lineáris logikával még igaza is van. Így a többet licitáló gyártó nyert. Te olvasol szakmai fórumot, de a vásárlóközönség 90%-a hidd el nekem, nem.
-
adik
őstag
válasz
j.bravo #6201 üzenetére
Halljátok? Füleljetek csak! Ugye, hogy halljátok a kopácsolást? Tudjátok mi az? A Sztahanov szobrot épp most faragják át Tigrisre
Amúgy ha lenne valami esti/hétvégi mérsékelten horror-árú (ilyen persze még van is), ami még jó is (és itt kérném a Tisztelt Fórumtársak nagyrabecsült segítőkészségét), az valószínűleg rám férne... -
adik
őstag
És ami a frontlencse felöl van, azt le tudnád írni? (A sorozatszám pl nem kell, de az összes többi igen sokat elárulna róla. Sajnos pont oda csillant a vaku, a többi meg el van mosva - javaslom állítsd "macro" módba a géped a közeliknél.)
(valami manuális toló-zoom 80-200 között, az biztos) -
adik
őstag
válasz
Szten Márs #5800 üzenetére
Egy fontos apróság azért lemaradt: milyen objektívre lenne?
-
adik
őstag
válasz
philoxenia #5808 üzenetére
bizomány
-
adik
őstag
válasz
philoxenia #5806 üzenetére
az, hogy a menet "vége" "eleje" nem egységesen ugyanott kezdődik, így amikor feltekernéd a szirom szirmai nem feltétlenül a helyükre kerülnek. Az meg azért elég "khm" megoldás,h ogy nem tekered rá rendesen, vagy amolyan polárszűrősztályl tekerhető
#5805 Szten Márs
Kínosan ügyelek arra a gyártók, hogy nehogy passzoljanak a napellenzők egymásra. Arról nem is beszélve, hogy egy - pl - Sigma 24-70 napellenzőjét és egy Canon 24-70 (2,8 L) hasonló kiegészítőjét nem is nagyon lehet egy lapra tenni dimenzióit tekintve. (Az utóbbi ötletessége engem a mai napig lenyűgö, pedig tulképpen egy faék egyszerűségével kűzd.) -
adik
őstag
válasz
Szten Márs #5729 üzenetére
Ez szinte biztos, hogy nem fér bele a garanciális feltételekbe, általában valamilyen ütés, nyomás eredménye. Kaptatok egy gar.levelet, azon rajta van a cím, vagy Visegrádi u., Edigital, vagy Sony magyarország, (akkor, ha jól dereng, talán valahol Óbudán, vagy a Kárpát u.). Egy - talán - Ricoh gépbe a 2,5" lcd cseréje tokkal-vonóval 20k volt úgy fél éve (nem, nem az enyém
), szóval valsz a Sony sem fogja sokkal olcsóbban csinálni.
-
adik
őstag
válasz
philoxenia #5014 üzenetére
A "ködös tákép" miatt nem hinném.
sztm semmilyen szűrő nem kell. A többinek nemhinném, hogy befolyása lenne. Bááár, az nd-szűrőből kiindulva, akár még lehet is, akkor viszont tág rekesz. -
adik
őstag
melyik rendszert válasszam, pro, és contra
Ez nagyban függ attól is, hogy milyen obikat szeretnél, milyen vakurendszereket. Pl a Nikonnak nagyon profi a stúdió-vaku rendszere és a manuális Micro-Nikkor makró obik is nem véletlenül legendásak, és nem véletlenül kerülnek relevánsan többe, mint a Canonok úgy általában. A Canonnak meg másfajta obijai vannak, amik jobb ár/érték arányúak. Szóval sztm én először azt nézném meg, hogy melyik rendszerben érhetőek el azok az obik, amikre szükséged van/lesz - előreláthatóan. Illetve - a d90-re célozva - szükséged-e van a videó-rögzítésre, vagy arra inkább egy kamerát tartanál.
-
adik
őstag
AF - ofkó'z. Sem a keresőm, sem pedig a fókuszgyűrű rövid útja nem igazán alkalmas precíz, gyors manuális használatra.
[OFF]Nem bajonett függő dolgok, oké igazad van, tudom, csak fáradt voltam kicsit bocsi
no problem
alíg tíz perce néztem a szelet sajtos-sonkás kenyérre rátett egybe paradicsomot, és komoly agymunka kellett ahhoz, hogy rájöjjek mi olyan szokatlan: szeletelve jobb lesz
[/OFF]
-
adik
őstag
válasz
kenguru99 #4944 üzenetére
Hali,
ingyenes képnézegető, lájtosan-feldolgozó szoftverek közül a RawTherapee, IrfanView, amik így hirtelen eszembe jutnak, és jól dolgoznak. Előbbi raw képekkel is megbírkozik. Ha komolyabban akarod mókolni a képeket (rétegek, maszkok...), akkor pedig The Gimp, Photoshop (ez egy kicsit drága, cserébe support, és rém egyszerű)...Ottkar:
Szerintem nem hinném, hogy releváns különbség van a képszerkesztő programok teljesítménye között abból a szempontból, hogy a képek milyen kategóriájú géppel készültek. Gyanítom mezei jpg képekről lehet szó. Legalábbis számomra triviális. -
adik
őstag
válasz
benedekco #4899 üzenetére
Nem akarlak nagyon lelóhasztani, de elvileg ezt még 3 naposban sem kell, hogy kicseréljék. A szenzorok is Class II besorolás alá esnek (feltéve, ha a forgalmazó, vagy a gyártó külön nem mond mást), ami ha jól tévedek 5 hibás alpixel megapixelenként, gyártástechnológiai tökéletlenség, erre való hivatkozással bizony visszadobhatják. Neten keresztül vetted, vagy személyesen? Ha neten keresztül vásároltad, és futár vitte ki, akkor viszont bármilyen körülények között elállhatsz a vásárlástól - najó, bizonyos, ismert feltételek mellett.
-
adik
őstag
Egyedül a fókusz precizitásával nem vagyok maradéktalanul elégedett. Itt megjegyezném azért, hogy egy ilyen árú obinál, amennyit - és amilyen körülmények között téveszt, annyi majdhogynem még bele is fér. Cserébe - megintcsak árához és átfogásához képest - korrekt képminőséget és jó fényerőt ad. Ezek mind-mind bajonett-független dolgok.
-
adik
őstag
a Canon-t is ott vetted?
Az nekem még filmes volt, azt használtan vettem. De a Pentax k10d-t, a Sigma 17-70, Pentax 50-200-at igen, ezekhez Mo-i gar megy. (Meg a komplett számítógépemet, sztm kérek tőlük némi reklámpénzt lassan.)
Most, hogy mondod, apum Canonját is ott vettük! Edigitalos garjegy és egy helyes, vékonynak legkevésbé nevezhető ungarische kézikönyv jár hozzá. -
adik
őstag
Nem vesz fel hangot - tuti. Más fórumon nagyon hiányolják is belőle.
-
adik
őstag
Te kérdezted...
[I]A szokványos a lineáris polárszűrő.
Újabb típus a cirkuláris, ez a szűrő a polarizált fény rezgési síkját 90°-kal elforgatja.
A TTL (trew the lens) rendszerű, belső fénymérőjű SLR típusű kamerekhoz használják, mert ezeknek a gépeknek a belső szerkezete is polarizálja a fényt.
A tükör alatti fénymérőnél a sarkított fények összeadódhatnak - amit a rezgési sík elforgatása megakadályoz.
Ezért az SLR gépekehez cirkuláris szűrőt használnak.A cirkuláris polárszűrő először egy lineáris polárszűrő. Utána viszont az egy síkban polarizált fényt felbontja két komponensre, melyek polarizációs síkja 90 fokra van egymástól. Emiatt van, hogy ezután már egy tükör vagy áteresztő polarizátor nem képes kioltani, s ebben van előnye az LP szűrőhöz képest.
Mivel a két komponens időben is el van tolva egymástól, a kettőnek az eredője olyan, mintha egy fénycsomag polarizációs síkja, ahogy a fény halad, tekeredne körbe-körbe. HA a 2 komponens egyforma nagy, és 90 fok az eltérés köztük, akkor a tekeredés körvonal, ezért cirkuláris.
Ne felejtsük, mivel "lineáris" polárszűrőként kezdi, az utólagos bűvészkedések a látványon már nem változtatnak.
Az időben eltolás az precízebben azonos időben azonos helyen eltolást jelent, mert térben 90 fokra eltolja, és időben 90 fokot késlelteti/sietteti.[/I] -
adik
őstag
Össze NE kapjatok már
ugyammá, nem vagyunk mi olyanok - különben is, hagyománya van már...
Igazad van btw, hallgasd meg az összes véleményt, aztán válassz egy neked tetszőt, és ha már nincs vissza út, akkor sose gondolj arra, hogy mi lett volna ha... Csak messzebbre ne menjek: tudod hányan mondták, hogy mekkora állat vagyok, amiért áttértem EOS-ról Pentaxra... Nem merek belegondolni, és nem tudom, jobb-e így
-
adik
őstag
A Magyar hivatalos forgalmazónak kötelessége az eredetivel megegyező kezelésit adnia
Ez igaz, nem is vonta kétségbe senki.
és ad is.
No, itt már akadnak problémák, és igen, igazad van, már kicsit késő van, szóval azt akartam írni, hogy van, hogy az ember az utólagossal jobban jár- no nem mindig. Mivel ezek a leírások jogdíjasak, így nem is fordíthatja le a nem hivatalos Moi importőr - feltéve, hogy nem csengeti ki a licenszt, márpedig nem fogja, mert az méreg drága - hanem ír egyet (természetesen többé-kevésbé az eredeti, vagy valami más, pl egy cikk alapján) ami aztán, van, hogy jobb, de legtöbb esetben terjengősebb, vagy nem. Szóval ide arányt nem tudnék írni, de nagy számok alapján nem rosszabb, ahogy elnézem a Canon Mo. leírásait csak jobb lehet - és jópár, amit láttam jobb is, mint a hivatalos.
Milyen Moi beszerzésről beszélsz? Meg milyen EU-s gépről? Ahhoz a Magyar forgalmazónak semmi köze.
Mivan?
Túl sok olyan egyén van aki maga se tudja mit vár el egy szervíztől. Amikor a szervíz megrendel egy alkatrészt és nem kapja meg azt is a szervíz hibájának hiszi. Olyat vár el a szervíztől amit maga se tudna teljesíteni.
Ez igaz, és az is, hogy ha az ember szervízbe megy, akkor még köszönés előtt a qR5@ #ny4t a szervíznek és egyébként is, meg különben is, aztán vannak a felhasználók - hozzá teszem kevesebben - akik meg normálisak. Épp elég szervízes kollégám van.
Egyébként nem sokadkézből tudom, hogy mi megy ott, azért írtam, amit. -
adik
őstag
Riddle, amit Ottkar ír, arra vonatkozóan nekem más tapasztalataim (és szándékosan írom ezt a szót, nem pedig a véleményt) vannak. Szóval:
Nézd meg, hogy mekkora kezelésit kapsz egy Mo-i akármelyik Canonhoz, Sonyhoz, és nézd meg, hogy pl az utóbbi időben akár csak az Edigital is milyen kezelésit adott az EU-s Canonok többségéhez, de a lista ennél hosszab. Mo-i beszerzésnél az eredetivel megeggyezző?? Broaf, legkevésbé se jellemző. A magyar importőr nem találkozik a vevővel, teszik rá, megél a mende-mondákból.
A pár elégedetlen és a több tízezer elégedett ügyfél arányát én fordítva tudtam és még csak nem is sokadkézből.
De nagyon nem érzek ingerenciát erről vitázni. -
adik
őstag
Ha hiv. forgalmazóé akkor magyar szervízbe kapsz, ha német pld akkor ők oda küldik garanciális javításra ami időben több lehet.
Hmmm. Azért a Camera Kft. se gyorsvonat, és érdemes még megnézni, hogy itt a fórumon kinek milyen tapasztalata van az említett céggel. Az én Pentaxom is már sajnos Camera Kft.-s, ha lehetett volna választani, inkább eu-s beszerzést kértem volna, nem pedig Mo-it. Ezúton is köszönöm a sok okostojásnak, aki rinyált, hogy nem akarja utaztatni a fényképezőgépét.
-
adik
őstag
válasz
Cassidey #4615 üzenetére
Nem lenne arcom annyit költeni felszerelésre, kár belém. Ha már, akkor 60-40% arányban beíratkoznék egy tanfolyamra, 400K értékben meg vennék egy 50-135/2,8 + Metz58 + bg2 - valami giottos+gömbfej összeállítást. Ha csak vas, akkor még egy halszem, Pentax 10-17; 50/1,4 (ezt azért nem írtam a "szűkebb" keretbe, mert ezt előbb-utóbb úgyis beszerzem); P 55-300; 40/2,8 Limited; 16-50/2,8
Azt megkérdezhetem, hogy a legjobb javaslat beküldője mit kap? Csak hogy bilibe-e lóg a kezem, vagy azért ennél jobban erőltessem meg a fantáziámat?
(Egyébként, mint azonnali kérdés
)
-
adik
őstag
válasz
balance11 #4609 üzenetére
A zárszerkezet várható élettartama miatt. Ez a legtöbb gyártónál publikusan meg van adva, kivéve a belépő modelleket. Belépő szinten 30-60ezer expó az átlagos élettartam a zár esetében, középkategóriánál inkább 100ezer a gyár által remélt. Ennek függvényében érezheted, hogy mi a sok, mi a kevés. Az én gépem az elmúlt 10 hónapban pl 5500 alkalommal kattant el.
-
adik
őstag
Mert a nagyobb méretű szenzor kiolvasása nem olyan egyszerű, pláne nem olyan gyors.
Mert a fókuszrendszer a tükör és a szenzor között helyezkedik el.
Mert az esetek jó részében nem teszi az élőkép lehetővé a stabil, biztonságos fogást, ami ebben a kategóriában magától értetőd(ne). -
adik
őstag
Van, hogy bizonyos kártya-típussal inkompatibilis ez-az, pont Kingstonnal fordult már ilyen elő más gépekkel is. (Ha jól emlékszem bizonyos S5 gépek bizonyos Kingston Elite Pro kártyákkal nem mentek, de hangsúlyoznám, hogy nem mindegyik gép esetében.) Sandisk és Lexar kártyákkal ilyen problémák nem szoktak adódni, én is inkább azokat javasolnám.
-
adik
őstag
Létezik nem HC szabványú SD kártyából is 4 GB (Hamát láttam élőben), de a legtöbb helyen azért nem forgalmazzák, amiért magára valamit is adó gyártó nem is dobott ilyet soha piacra: vagy működött normálisan, vagy nem. Ha igen, akkor is vagy sokáig, vagy nem. Meg egyáltalán az eszközök vagy kezelték, szerencsésebb esetben nem.
-
adik
őstag
A Pentaxban Sony CCD van.
A kis gépeikben is Sony ccd van? Nem írtam ugyan, de a kompaktokra gondoltam, mint pl a szóvan forgó L77-re.Az is probléma hogy a gíroszkóp nem ismer fel semmit mert egy mechanikus szerkezet ami a testek tehetetlenségének elvén működik.
Szerintem Samsungéknak mindenképpen mond ezt meg, nem nagyon értenek hozzá (és tényleg!) -
adik
őstag
válasz
Szten Márs #3975 üzenetére
Tulképpen akkor képstab-pótló helyett lenne. Olyasmi, mint a műbőr-utánzat... Sztm humbuk, ha érzi, hogy reszketsz, és nem jön ki a reciprok-szabály, akkor iso föl! Gondolom én legalábbis. Mi lenne, ha lenne egy olyan bizottság, aki az egyértelmű parasztvakítást elkövető cégeket megbüntetné? Pl a következő ilyen featurenél a Samsung fizethetné a Nikon 3. negyedéves DSLR-fejlesztéseit, meg a fodrászomat... Ha jól tévedek kedvenc mikrósütő-gyártómnak optikai képstabija nincs, ccd-ráncigálósból is annyi van, amennyit a Pentaxtól kért... Apropó, tudtátok, hogy a Casiokban Pentax optika van? Ki gyártja egyébként azokat a ccd-ket? Régen a Kodak gyártotta szinte az összes kompaktba... Nem annyira azonnali a kérdésem, de gondoltam, akkor már ide beírom...
-
-
adik
őstag
nem, hanem azt jelenti, hogy nem tud 10 mpx-nyi információt átadni a szenzornak, így érdemben a kép nem lesz olyan részletgazdag, mint amennyire a 10mpx engedné. (és akkor képzeljük el, hogy egy tökmag kompakt retardált műanyag-rémsége hogy a bánatban tudna 13 mpx-t kiszolgálni...)
-
adik
őstag
válasz
Hydra SR #3244 üzenetére
Szűrő nélkül is megmaradnak a színek
khmmm. mármint a képen gondoltam, szűrővel... igen, élénkebbek a színek, nő a kontraszt. Inkább a hasznos infó/köd hányados változik kedvezőbb irányban... Értékelhető mennyiségben, lehetőleg felismerhető állapotban.
Gondolj csak egy szép, virágos mezőre - vörös szűrővel. Inkább a Bloody Sunday jut róla az ember eszébe -
adik
őstag
Térdkalács? Infra? Miből maradtam ki?!!
szóval uv-szűrő hegyekben, párás őszi reggelen, diafilmen látszott, tisztább lett a kép, a pára egy alig érzékelhető hányada talán megfutamodott, egyébként meg inkább azt sikálom, mint a frontlencsét.
infra:
látja a gép. +1, távirányítóval könnyen ellenőrizhető, uv-m nincs most hirtelen. -
adik
őstag
Pár komolyabb vaku után nekem a Metz 58 af 1 jött be. Ez, ni!
Kis refi enyhe direkt fényt ad, a naggyal meg oda dörrenc, ahova akarsz, 58-as kulcsszáma van, szóval egész tiszteségesen meg tud világítani akármit. Több vakut egyszerre még nem használtam, nem tudom, hogy azok hogy működnek együtt, és hogy milyen derítőket hova kell. Belenéztem, próbáltam párszor, és azonnal rájöttem, hogy van oka annak, hogy ezt tanítják igen sokáig. Egyébként a Pixinfo.com-on volt egy ilyesmi cikk vaku, softbox összefüggésben ha jól emlékszem. -
adik
őstag
Egy haveromnak volt lehetősége Törökországból lencsevégre kapni a napfogyit, valami brutál obival (nem kellett megvágni a képet, szóval nem éppen egy 70-300 ef III volt) és persze ő is nagy vagányan beállt, ohne obisapka. Az eos 20d tükrét tartó műanyag elem megolvadt. Csak esztétikai baja lett a gépnek, mechanikailag tökéletesen működött, csak hát... kölcsöngép volt nála
szenzor túlélte, szóval igazából a kérdésre sem válaszoltam, csak elmeséltem -
adik
őstag
Van-é olyan progi, ami megmondja, hogy melyik kókuszpontot használtam? raw file, k10d esetén. köszcsi.
-
adik
őstag
-
adik
őstag
válasz
ThufirHawat #2619 üzenetére
Már hogyne... Egy bizonyos határig. Aztán meg kijelzi, hogy Out of battery.
A fotóaparátokban állandó feszültségen megy minden. Gondolj csak bele... Számít hogy AA cerkaelemet (1.5V) vagy akksit (1.2V) raksz bele a markolatba? Akksival alul/felül exponál? Gyorsabb vagy lassabb lesz a zár?A Canon T90 pl túlexponált a tölthető elemekkel. Igaz, hogy a 80-as évek elejéről származó gépről beszélünk.
-
adik
őstag
válasz
szukjozsef1 #2585 üzenetére
Szerintem te inkább nyomtatásra gondolsz, mert az előhívás az az, amikor a negatív, vagy pozitív filmen lévő látens képből valódi negatív, vagy diakép lesz. Szóval nyomtatáskor 2:3 képeket fogsz kapni, kb úgy, hogy a 3:4 képek alja és teteje meg lesz egy kicsit stuccolva.
-
adik
őstag
válasz
Lotusomega #2261 üzenetére
a Canon weblapját nézted esetleg? 2G a plafon.
-
adik
őstag
válasz
PerczelZita #2014 üzenetére
pl. az FX-10, LZ-7 mindkettő tesztgyőztes különböző számítástechnikai lapokban
és fotós lapokban?
videós lapokban? -
adik
őstag
hehe.
de akkor most mi a helyes? ne azt írjátok,h ogy hogy hallottátok, hanem pls bizonyítékokkal, könyv címekkel alátámasztani
[Szerkesztve] -
adik
őstag
A DSLR fenykepezokon csak az objektiv gyurujenek forgatasaval lehet allitani a fokusztavolsagot, vagy van rajtuk ugyanolyan zoom elore hatra gomb mint a kompakt gepeken?
a fókusztávolság és a zoom két különböző dolog. Előbbi a ''mi az éles?'', utóbbi pedig a ''mi fér rá a képre?'' kérdésre ad választ. Nem, nincs motoros zoom már egyik dslr gépen se, a fókuszt vagy tekered kézzel, vagy autómatára állítod.
ui.: nekem gyenge a humorérzékem, nem nevettem rajta. -
adik
őstag
válasz
Motion_Blur #1980 üzenetére
tanulj meg svenkelni és lehetőleg rövid záridőt alkalmazz, s legtágabb blendét. Nem mondom, hogy emeld az érzékenységet, pedig az lenne az igazi...
-
adik
őstag
válasz
ssolitude #1954 üzenetére
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne távkioldani állványról egy Canon PS A540-el?
Ezt most nem értem. Te lennél az állványon, és onnan szeretnéd a - pl az asztalon - lévő Canont működésre bírni?
Gondolom, hogy nem, bocsi, csak vicceltem. Szóval megkéred azt, aki az állvány mellett áll, hogy nyomja meg a gombot.
Bocsi, ma nagyon humoros kedvemben vagyok. Nem létezik hozzá gyári távkioldó, de még csak utángyártottról sem tudok, marad az időzítő... -
adik
őstag
válasz
werttzui #1678 üzenetére
[link]
...Külsőre alig történt változás a DMC-LX1 óta, igaz nem is telt el túl sok idő a két gép bejelentése között. Alig egy év. Megmaradt az előd legfontosabb újdonsága a 16:9 oldalarányú képérzékelő, bár most 8 megapixel helyett 10-et kapunk ugyanakkora területen, ami régi sirámunkat az egyre nehezebben kezelhető zaj kérdését is felveti, de erről majd később! Üdítő újdonság, hogy a 4:3-os oldalarányú LCD helyett 16:9-est raktak a gépre, ami így igazodik az érzékelő arányaihoz. ...
- by Pixinfo -
adik
őstag
Természetesen nincs - legalábbis én nem tudok róla. 16:9 és 15:10 (3:2) viszont van, irgalmatlanul nagyon sok gép ismeri ezek valamelyikét, akár mindkettőt is, és ezek a képek elég kis torzulással méretre vághatók (illetve ha vízszintesen tartod a startmenüdet, akkor kb pont a különbséget fogja kitakarni a tálca - szóval még jól is jársz vele gyakorlatilag)
(ilyen gépek a Panasonic teljes kínálata, Sony egy rakat modellje, csomó Nikon, Ricoh, Canon és még folytathatnám a gyártók listáját. Inkább csináld azt,h ogy kinézel egy típust, és azt nézd meg, pl az edigital.hu oldalon minden típushoz oda van írva, ha ismeri ezeket a fícsöröket) -
adik
őstag
próbáld meg úgy komponálni a képeket, hogy az alján, tetején ne legyen semmi lényeges dolog, így azokat le tudd vágni a képről gond nélkül. (a kompakt dikit gépek általában 4:3 oldalarányú képeket készítenek, neked 16:10 kellene, ha jól látom. tehát a kép aljából, vagy tetejéből egy kicsit előbb le kell csippenteni, majd image resize mehet, és viola!)
-
-
adik
őstag
-
adik
őstag
válasz
Zola007 #1649 üzenetére
A típusok: Epson Perfection V10 és V100 Photo v. Canon Lide 70 és 4400F
Hali,
ezeket így pont nem ismerem, de általános tapasztalatok alapján ezek a szkennerek papírképek szkennelésére tökéletesen alkalmasak, diát, negát még nem tudnak értelmezhető minőségben olvasni. Arra figyelj majd, hogy minél több mindent próbálj meg még magán a szkenneren beállítani, mert ahhoz optimalizálja a kibocsájtott fényt is, és egy kis utólagos PS-sel még az alkalmas gyűrődéseket is el tudod távolítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest