Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dtomi

    őstag

    válasz Jinxx #4093 üzenetére

    Fototippről bemásolom:
    580 EX II

    Egy jópár vakut megettem már, egyiket így másikat úgy :D Canonok közül is használtam már majdnem mindegyik EX-et. De azt kell mondjam, hogy most először érzem azt, hogy "profi" canon vakuval dolgozok. Nincsenek fölösleges gombok, TUDATOSAN tervezett akkufedél. Végre elhagyták a tekerentyűs rögzítést (nagyon utáltam) És FÉM lett a saru is. Már kézbe venni is sokkal jobb érzés mint az elődöt mindenhol tudatosság és profizmus látszik rajta. Sokkal gyorsabb feltöltődés, halkabb, bár az elődőknek se a hangjuk volt a legnagyobb bajuk. Kár, hogy idáig kellett várnom, hogy utolérjék az SB-800-at. És még most is le van maradva. Azt kell mondanom, hogy bizony megéri lecserélni a régi 580-at.

    negatív:Alexpóra hajlamos kb -2/3-1 . megmagyarázhatatlanul exponál alá, nem jövök rá hogy miért. 10D-n so jobban működik. 30D-n kiismerhetetlen hisztis jószág. A szenzorméret felismerést nálam a kis négyzet kijelzésén kívül semmi más látható tapasztalható változás nem történik.

    Ha még egyszer vakut veszek az metz 58 AF-1 vagy quantum instruments T5 lesz.

    580 EX

    Gondoltam ha már az EX II nél írtam rá negatívumot akkor megérdemli, hogy leírjam a tapasztalataimat.
    Két ilyen vakuval dolgoztam eddíg, egyik sem volt saját tulajdon. Az egyikkel huzamosabb ideig 2-3000 expó a másikkal harmad negyed ennyit. Az előbbit az első 1500 képig semmi másra nem használtam mint a fotocellás stúdiólámpák kioldására. Elégedett voltam mint egy jóllakott ovis. CSak ilyenkor a vakunak az égvilágon semmi dolga nem volt 1/64 nél soha nem villant nagyobbat egy középpontos villanó is megtette volna. Aztán változott egy kicsit a helyzet és gyorsan ki is derült, hogy az automatikus használatnál éles helyzetben igen gyakran téved. Volt, hogy +-2/3 EV-t is tévedett kétszer egymás után ugyan arra a felületre. Az akkufedéllel volt, hogy közelharcot kellett vívnom mire sikerült kibányásznom belőle az aksikat, szétváltak útjaink. A második 580 nagyon "szépen" tette a dolgát nem tévedett csak olyankor amikor már nem várhattam el tőle, hogy 100% os legyen. Rendezvény, riportmunkák és végül az éjszakai élet. itt egy éjszaka megevett 2-3 garnitúra 100% os akkut 300 kép alatt, kiborító volt. Az akkufedél mint az előzőnél, itt még megfejelve azzal hogy 2x 3x életmű volt letekerni a gépről a vakut, pedig soha nem téptem rá. Nem volt a kedvencem a típus, se felépítésben se pedig működésben nem hozta a profi szintet, pedig én koránsem vártam tőle a 100% ot.

    "Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

Új hozzászólás Aktív témák