- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sanyixXx #6607 üzenetére
de nem is a tipikus utcai kerékpárral, hanem idegbajos fixikkel, meg agybeteg országútiakkal
amúgy mobilról annyit, hogy pár hete voltunk kirándulni céges bulin... amíg a főnök a pöcsömöccse sony ericson mobil szarjával 8MP-elen fotózott addig Nekem csak az 5.63MP jutott ki a D80-al, picit röhej, gondolom...
úgy vagyok vele, hogy amíg nem érzem szükségességét bőven elég ez a felbontás is, hameg megtanulom kezelni normálisan a gépet akkor már úgyis raw-ba fotózok majd -
Desmond99
csendes tag
válasz
sanyixXx #6626 üzenetére
igen már végeztem.
amúgy pont 2 után végeztem pár perccel.az ár végül is a megbeszélt lett .a képek nem lettek olyan rosszak csak az utómunkát nem szeretem ilyen nagy mennyiségű képnél.szerencsére jól megszívtam a csoportos képátméretezést mert azzal a xxr XnView-val csináltam és hát nem lett a legjobb mert elég gázul tömörít.de így még nem jártam de ha valaki tudja hogy ps-ben miért csak 450pixel-ig engedni a kép méretét.mert én úgy emlékeztem 800 engedi.na mindegy köszi a gyors válaszokat..::ÜDV::
-
KTTech
veterán
válasz
sanyixXx #6621 üzenetére
A törőékes mattüvegek MF-nél jók, ahogy a Canonnak is a 3. féle üvege. Cserébe összekeverik a fénymérését a gépnek. A Canon összesen 3 félét adott ki: az eredetit, a finomabb szerkezetűt könnyebb MF-hez (cserébe sötétebb és sárgább), valamint az eredetit segédrácsokkal. De mattüveg csere esetén még a gyári Canonoknál is be kell állítani menüben a dolgot, máskülönben félremér a gép.
-
Desmond99
csendes tag
-
rhen
senior tag
válasz
sanyixXx #6526 üzenetére
wmv-be tudsz menteni, vagy közvetlen youtube-ra, vagy dvd-re.
esetleg érdemes még a videospint is kipróbálni. Ezzel már rengetegféle formátumba menthetsz. Komolyabb is mint a picasa, viszont nem tudom mennyire egyszerű, utoljára én az 1.1-et használtam, de nem tűnt bonyolultnak. -
-
ottkar
addikt
válasz
sanyixXx #6117 üzenetére
" fekete színű (szürke gépet többet nem veszek, hányadék mind"
Szólva adva van egy gép amelik feketében van meg ezüsttel lefújtban, akkor a fekete jó az ezüst meg hányadék. Hát erre csak gratulálni tudok. Én párszáz gépet bevizsgáltam, használtam már és nem ajánlok semmit.
-
leeate
senior tag
válasz
sanyixXx #6070 üzenetére
Ó az még nagyon távoli dolog. De ha rendezvényfotós leszek, nem kérdés, hogy digitális rendszert használok majd.
Persze, hogy hobbira, hisz én még nem is ismerem annyira a kamerák működését, csak pofázok itt meg vagdalódzok össze-vissza mindennel.
Sokan temetik a filmes technikát, de nekem pl. tök tetszik, hogy változtathatom az egész kép karakterét a filmekkel. Ez olyan, mintha szenzort cserélnék digitális gépen (NE kössetek bele!) -
leeate
senior tag
válasz
sanyixXx #6058 üzenetére
Én azzal kezdtem, hogy felháborítónak találom, hogy a nem fullframe DSLR gépek érzékelői nincsenek méretben egy kisfilmes gép képkockái. Szerintem mindenkinek joga van ahhoz, hogy eldöntse, mi tetszik neki és mi nem. Nekem ez nem tetszett. Ők pedig meg akartak győzni, hogy szeretnem kéne, hogy nincs egy képkockányi méretű érzékelő a gépekben, mert ez meg ez jobb, meg szemcsézettség így meg úgy.. De engem ez hidegen hagy, nekem 36x24 mm kell, és kész.
Aztán jött valaki azzal, hogy a felbontás fontosabb, mint az érzékelő mérete. Na bumm. Akkor se tudtam, most se tudom, miért lenne jobb mondjuk az ujjhegy méretű telekam 10 megapixeles érzékelő, mint az 5 megapixeles ápéescé érzékelő (bár ilyen valszeg nincs)
És valóban nem vagyok pl. szakszervizes, hogy tudjam ezeket. Én csak egy fotós vagyok, akinek nincs meg a teljes képkockája.
-
leeate
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest