- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottkar
addikt
A mobil olyan mint az utcai kerékpár menni lehet vele de versenyre nem alkalmas.Aki komoly fotozásra adja a fejét annak eszébe se jut mobillal kezdeni.Az meg hogy valaki mit ír egy újságba, külön művészeti stílusnak eleve hülyeség írni mert a fotózáshoz tartozik. Jól néznénk ki ha kompakt stílusról beszélnének.
-
ottkar
addikt
Meg kell különböztetni a fotózót és a fotóst. Aki a mobillal készít képet az fotózó lehet csak. A fotós már tudja hogy átlagosan milyen fényképezőgép kell a maga elé tűzött célhoz. És megtanulja az alapvető technikai és fotó ismereteket akár iskolailag akár autodidakta módon. Akinek már kiállításon volt falon képe az fotós független attól hogy pénzt keres e fotózással. Mikor pld fotóklubnak tagja valaki ott van hivatásos fotós is meg nem hivatásos akit amatőrnek hívnak de ez nem kevesebb tudást jelent. Nem egyszer fordul elő hogy az amatőr és a hivatásos egyformán díjazott egy kiállításon. Aki fest és jó képeket fest az festő.
-
ottkar
addikt
válasz
runner 125 #6519 üzenetére
Természetesen meg kell nézni felvétellel hogy látszik e nem mindegy hogy a frontlencsén vagy a szemlencsén van e. Rosszabb ha a lencse közepén. Csak cserélni lehet a lencsét ha látszik.
-
ottkar
addikt
"Ehhez 120 Hz-es televíziókra van szükség, és speciális szemüvegekre. A redőnyzár révén, melyek a képernyő képfrissítési frekvenciával szinkronban nyitnak és zárnak, a készülék előtt ülő számára térbelivé válik az eddigi sík élmény. Ugyanakkor a technikának vannak hátrányai is: néhányan fejfájásra panaszkodnak már igen rövid használatot követően, a speciális szemüvegek, a 120 Hz-es képfrissítés és a 3D-s szemüvegek illetve a kijelző közötti szinkronizálás jelentősen megnövelik a költségeket."
Megint feltalálták a robbanó lófost.
-
ottkar
addikt
Számomra az a teljesen érthetetlen és értelmetlen hogy pld a Fuji 5500-as hasonló felépítésű gép volt és ahhoz adtak gyárilag egy adapter ringet hiszen az optika tubus házában volt belső menet. Milyen tervező az aki egy lényeges és használható tartozékot eldob úgy hogy a gép használhatósága romlik. A fényképezőgéphez a szűrő vagy makrólencse hozzátartozik
-
ottkar
addikt
-
ottkar
addikt
Videokamera csövek
A videocsövek már csak régebbi készülékekben találhatók, a modern fluoroszkópiás berendezésekben CCD kamerákat alkalmaznak. A videocső is egy katódsugárcső, melyben a katódból kilépő elektronsugarat fókuszáló és eltérítő tekercsek kontrollálják és az anód mögötti célterületből származik a videojel. -
ottkar
addikt
válasz
cafatmaister #6437 üzenetére
Az 1/2,5"-ra 4Mp passzol igazán már amikor 5-öt tettek rá kezdődött a zajmizéria amit szoftverrel próbálnak mérsékelni, de a szoftverek nem egyformán jók. Az optika nem sokat játszik mert azok sokkal jobbk mint amit az érzékelő produkál. Nekem megmaradt Minoltám 1/2,5 "-os ami 4Mp-es és jó képe van, míg volt PanaFZ20-am ami már zajosabb volt az 5 Mp miatt pedig a két érzékelő azonos és az optikáik is nagyon jók.
-
-
ottkar
addikt
-
ottkar
addikt
-
ottkar
addikt
válasz
ígyvanferi #6395 üzenetére
Lehetséges hogy eltört az egyik fog az objektívtubuson és a motor erőlködik. Csakis szervíz.
-
ottkar
addikt
válasz
Wendelke #6375 üzenetére
Meg kell nézni ha csinálsz egy pár mp-es sötét felvételt akkor is jelentkezik a fehér pont. Ha fehér a pixel akkor ott ún hotpixel van ami azt jelenti hogy bebillen mind a három alpixel úgy hogy nem kap elég fényt. Ha valamelyik szín világít a három közül(subpixel) az stuckpixel értelemszerűen az világít. És van a dead pixel ott az egész pixel működésképtelen de ez ugye fekete pontként jelentkezik.Mappelés azt jelenti hogy szoftverrel megkeresik a hibás pixeleket a gép eltárolja és a kész képre a környezet szerint tesz a szoftver pontot. Ezt csak a szervíz miután megnézi dönti el hogy mappelni kell vagy mást csinálnak.
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #6366 üzenetére
A zöld leveleknél pld semmi különbség a két felvétel között. Csak nem azért mert olyan erős a fény hogy a vaku nem is érvényesült?
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #6366 üzenetére
Nos itt van egy hiba. Nem lehet klasszikus derítés ugyanis minden felvétel közelfelvétel és itt a vaku sokkal nagyobb szerepet kap mint egy 3 m körüli távolságról végzett derítésben. Ugyanis a vaku lett a főfény. Nem látok valami géphibát, de ilyenkor szinte kötelező az egymezős AF. És a vaku nélküli képeken többségében elég gyenge a fény a 125-öd is mutatja.
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #6364 üzenetére
Itt nem világosodik semmi. Bár lehet hogy csak gyakorlatlan vagyok. 1/125-öd éppen nem izmos zársebesség a vaku többezreddel villan.És van az egymezős AF.
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #6362 üzenetére
Na itt van egy tévedés. A vakus képek expoideje döntően a vaku villanása az lehet 1/10000 is. Mellesleg nem találtam a megadott oldalon képet, miért a válaszolónak kell keresgélnie?
-
ottkar
addikt
"lehet hülye kérdés: de elképzelhető, hogy valamiért nem jut elég fény az obinak vaku nélkül? Ez valami hiba lehet?"
A vaku nélküli képek élessége döntően a záridőtől is függ. De van olyan aki 1/500-adot se tud megtartani, én láttam olyat. Viszont olyan vaku nincs ami legalább 1/1000-el ne villnna, inkább rövidebbel. Miért nem ide teszel fel linkelve képet leméretezve?
-
ottkar
addikt
Úgy érted hogy helyiségben készült vakus felvétel lesz jobb mint a szabadban készült? A vaku 1/10000 sec-el is villanhat, ha nagyon remeg a kezed akkor 1/250-edes felvételt is berázhatod a szabadban.Ha meg mindkettőt helyiségben csinálod akkor semmi rendkívüli nincs hogy bemozdult lesz a nem vakus.
-
ottkar
addikt
válasz
Borify Péter #6321 üzenetére
Nem normális és időszakos zárlatra rossz működésre utal. Természetesen elektronikus zárlatra utal főként.
-
ottkar
addikt
válasz
Borify Péter #6323 üzenetére
Fényképezőgéphez nem jók az elemek mert áram felvételük változó elégé tág határok között és ezt a kisebb belső ellenállású akku jobban tudja teljesíteni.
-
ottkar
addikt
válasz
Borify Péter #6321 üzenetére
Elem vagy akku? Így nem lehet tudni semmit hogy mi lehet a probléma. Szárazelemek döntően nem valók fényképezőgépbe a viszonylag nagy belső ellenállásuk miatt.És elemnél mindíg termelődik az áram, míg az akkuknál felszabadul.
-
ottkar
addikt
válasz
cafatmaister #6316 üzenetére
Nincs átállítva véletlenül követő al servo (continous) AF-ra?
-
ottkar
addikt
válasz
pukkancska #6288 üzenetére
A gépek fogyasztását csak méréssel lehetne megállapítani. Fényképezőgépnél nem az átlagos fogyasztás a probléma hanem az hogy rángatja a tápot ezért nem jók az elemek a nagyobb belső ellenállásuk miatt
-
ottkar
addikt
válasz
sztyui2 #6281 üzenetére
Nagyobb szöszbe jobban belekap a levegő az nem áll hogy nehezebben jön le. Ami nem jön le az vagy zsírosan vagy ragacsosan ragad. ami zsírosan ragad azt étertartalmú keverékkel lehet legjobban leszedni. Ami ragacsos és szárad is az már nehezebb bár nem értem hogy kerül olyan az érzékelőre.Ez is éter és glikol keverékes anyaggal lehet leszedni van hozzá fültisztítóhoz hasonló vattapamacs.
Nem tudom mi a lenspen de ha szárazon kell dörzsölni vele akkor nem hiszem hogy jó lenne.Hiszen a zsíros dolgot elkeni a jobban tapadót meg az erősebb nyomás miatt nem tartom szerencsésnek. -
ottkar
addikt
válasz
pukkancska #6278 üzenetére
Na ez az amire semilyen még megközelítő választ se lehet adni mert az 1000 töltés illúzió volt olyan garnitúrám amit 10 alatti töltésnél kidobhattam. A 2400 v nagyobb kapacitások még a legmárkásabbak is nagyon megbízhatatlanok.
-
ottkar
addikt
válasz
pukkancska #6274 üzenetére
Kérdés hogy mennyire volt lemerülve az önkisülés miatt.A gyárban az ilyen akkukat feltöltik. Én vettem olyan Eneloopot ami 2008 febr gyártású és 60%-on állt.Igaz hogy én minden akkut ráteszek az IPC-mre kisütni. Azzal kezdem a kezelését.
-
ottkar
addikt
válasz
pukkancska #6270 üzenetére
Teljesen lemeríteni az akkut nem szabad csak ún szintre ez kb 0,9V Az nem megoldás hogy kisfogyasztásra teszed mert akkor meg mélykisütésbe megy ami nem jó.
-
ottkar
addikt
válasz
pukkancska #6266 üzenetére
Azt lehetetlen megmondani mennyire van lemerülve és mennyit kell tölteni bele. Ezért abnormálisak azok a töltők amik nem tudnak normálszintre kisütni és arra tölteni.Meg kell próbálni megy e a készülék és addig használni amíg megy vele és akkor az ajánlott ideig tölteni. Nincs ilyen ma a NiMH akkuknál hogy az első töltésnél ennyivel meg annyival többet kell bele tölteni.
-
ottkar
addikt
A fotólaborban nem nyomtatnak. Ha vegyi színes eljárással készítenek papírképet azt rávilágítják színes papírra és előhívják.logikailag hülyeség lenne beleavatkozni a megrendelő által készített színekbe.
A nyomtatók tintakészlete igen eltérő nekem négyszínű nyomtatóm van sárga, bíbor, kékeszöld, és fekete.Nekem megfelel bőven színre a nyomtatott képe.Ez a nyomtató úgy sötétíti a színeket hogy fekete pöttyöket tesz bele ami nagyító alatt persze látható. Egyes fotónyomtatók pld a pirosat úgy sötétítik hogy sötétlila pettyeket tesz bele.( a négy szín mellet van még 2 , 4 ) Erre mi történik ha a képen sok a piros felület ? Lila árnyalatú lesz az egész kép. A fotóeljárás a legjobb a szemcsékre mert a leghomogénebb színt adja. Annyi tónust nem kapsz az mindíg csökken kérdés hogy mennyivel.
-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia #6212 üzenetére
Kurvára csípem a "kamera objektív nyílás védő sapka" kifejezést! Hát még ha vázsapkát írt volna a kandúrbandi! Neki az anyabajonett csak egy nyílás?
-
ottkar
addikt
A töltő pláne a két csatornás pont nem egyenlít ki semmit! Egyetlen töltö sem "tudja" hogy az akku tele van e. A -delta U nem azt érzékeli. A világ legjobb 4 csatornás töltője az IPC sem. Csak avval a töltések végén ki lehet íratni a betett mennyiséget csatornánként. És persze az se mellékes hogy elötte mód van tök azonos szintre sütni és arra tölteni.
A Pentaxom is csak azt jelzi hogy fogy a töltés az hogy töltött akku időben legyen nekem kell gondoskodni. -
ottkar
addikt
-
ottkar
addikt
Ez egy 0,45x-ös nagylátószögű feltét amit szét lehet csavarni és akkor egy dioptriás makrolencsét kapsz a hátuljából. Sokat nem ér mert nem lehet tudni hogy melyik optikára illeszkedik nagyjából jól.10-12-nél többet nem ér.
Az IR azt jelzi hogy infravörös AF-nál a lencse nem gyengíti az IR sugarakat annyira hogy ne működjön az AF. -
ottkar
addikt
-
ottkar
addikt
válasz
sanyixXx #6117 üzenetére
" fekete színű (szürke gépet többet nem veszek, hányadék mind"
Szólva adva van egy gép amelik feketében van meg ezüsttel lefújtban, akkor a fekete jó az ezüst meg hányadék. Hát erre csak gratulálni tudok. Én párszáz gépet bevizsgáltam, használtam már és nem ajánlok semmit.
-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia #6083 üzenetére
De a gép memóriájába csak akkor tesz ha nincs benn kártya, általában nem?
-
-
ottkar
addikt
Azt nem lehet tudni hogy egy adott gép mennyire meríti le az akkut nem írnak róla adatot. Azt tudjuk hogy az IPC-1L töltő mennyire merít.Nem biztos hogy az együtt adott akku töltő páros éppen jó Egy biztos ha jó akkukezelés szükséges akkor IPC-t ajánlott venni mert ez kezeli a legjobban az akkukat.
-
ottkar
addikt
Semilyen akkut nem szabad teljesen lemeríteni, (mélykisütés) mert káros. Egy ceruzaakkut 0,9V-ra meríti le a normális töltő. Csak a savas akkukat tárolják feltöltetlenül de elektrolit nélkül.Mellesleg a ceruzaakkukkal 1,1-1,2V-nál már nem működik a fényképezőgép. És azért kell egyforma szintre sütni az akkukat mert soha nem egyformán merülnek le a használat után.
-
ottkar
addikt
A fénymérő Luxot mér és ha zöld a felület akkor annak a Lux értéke játszik. Az érzékelő (film) dolga hogy arra legyen érzékeny ami van. Ezért volt régen probléma a szűk fénytartomány a filmnél. Az AF-nél a fényerősség játszik, a megvilágított képelemek mindegy milyen színű a fény hiszen tudhatod van zöld segédfény van vörös van sárga.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest