- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S-eye
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #10471 üzenetére
Akkor user error lesz? Az nem lenne rossz.
Hónapokkal ezelőtt viszont lefőzte.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #10476 üzenetére
Lehet hogy tényleg ez okozza, valahogy, valahol. Köszi! Ebbe az irányba keresgélek tovább.
-
Dave Crank
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #10376 üzenetére
Visszamentem ma az üzletbe, ahol vettem még nyáron a gépet meg tegnap a szűrőt.
Nem jót adtak, gyárilag hiába az kell hozzá amit vettem nem jó, csak a philips.
Szerencsére csak különbözetet kellett fizetnem, majd 8.000Ft a philips.... -
Dave Crank
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #10373 üzenetére
Gondolom a szűrő ezen részét nem kellene, hogy átszakítsa, ami a képen látszik.
-
Dave Crank
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #10371 üzenetére
Így tudtam kivenni:
Az a kimagasló rész ott maradt.
-
z123456z
őstag
válasz
Dr. Szilikát #10297 üzenetére
Persze, betekerem ütközésig rendesen. AliExpress eszembe sem jutott, szétnézek ott is. Köszi.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #10180 üzenetére
Ilyet még nem láttam, ebből is látszik mennyire kezdő vagyok
Jó gép? Bár lehet azért nem hallottam róla mert nem az -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #10180 üzenetére
Ó, a racsnis Krups!
De szerettem volna egy ilyet mikor még Senseonk volt!
-
apholyon
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #10172 üzenetére
Igen, ezt néztem, de annyi típus van... Hihetetlen, hogy nincs egy leírás vagy összefoglaló...
-
Jenne
őstag
válasz
Dr. Szilikát #10118 üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
Meg fogom tenni, mert már a kilencedik hónapbanvan ez a kávéfőző. Nálunk remekül bevált.
Már csak majd egy zsíroldót kell vennem. Tudnál ajánlani egyet? Mert nem vagyok ezeknél képben. -
FőDudu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #10088 üzenetére
Jo, hogy van aki ennyire ert a dolgokhoz.!
-
jocoka75
tag
válasz
Dr. Szilikát #10077 üzenetére
Ez a kazánnal van egybe vmi tartály lehet szét lehet szedni alulról csatlakozik hozzá egy átlátszó szilikoncső és ami a képen látszik piros cső rajta van egy bilincs és tettem rá egy kötegelőt mást most hirtelen
nem tudtam kitalálni,mert elég pici a csonk ami maradt ,de lehet odaragasztom vmi kétkomponensü ragasztóval csak nem tudom mi a szerepe ennek a tartálynak. -
FőDudu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #10060 üzenetére
En is a nagyon hasonlo kommentek miatt vettem vegul 2231/40 Lattego-t.
A tesztek szerint (amiket en lattam) a kave fozesi kepessegben nincs kulonbseg a 22xx es az ujabb verziok kozott, a kenyelmi szolgaltatasokban van. Ha jol lattam, a fozo resz az ugyanaz az ujabb verziokban is.
Nekunk a 2231 is lefedte a kave/cappuccino/forro viz/decaf kave szuksegletunket - igy maradtam a legkisebb verzional. Eddig bevalt - kb 1 honapos.
Mar megvettem a CA6704 tablettat - 6 darabos csomagban varja az elso hasznalatot.
Wessper szuro is uton van.Most Amazonon 333 Euro a blekkfrajdejos akcioban.
-
-Solt-
veterán
válasz
Dr. Szilikát #10060 üzenetére
Köszi az infót!
-
csemberlen
őstag
válasz
Dr. Szilikát #10048 üzenetére
Köszi. Érdekes, kb 1-2 hónapja csinálja, a kávé mennyiség beállitohoz nem nyúltam, kávé ize nem változott.
-
Nagya21
addikt
válasz
Dr. Szilikát #9993 üzenetére
Melittát csináltam az Zasszony uncsitesójának, mert kv helyett vizes zaccot csinált csak(tömítéscserék voltak), de eléggé szétkellet kapnom.....
A főzőegységen látszik is mi volt a hiba, a nagy O gyürüből hiányzott egy darab.....
De mivel vettem javítókészletet, cseréltem minden O gyürüt amit értem.....
De végül jó lett, de eléggé bonyeg a főző egysége.
Üdv Nagya -
Rocker1
tag
válasz
Dr. Szilikát #9981 üzenetére
konzumpro, vodrosjozsi, Dr. Szilikát!
Köszönöm a segítséget!
Ma reggel forró vizet tettem bele, és simán lefőzött 4 (2X2) kávét.
Vajon rendbe jön, vagy tudok vele Én valamit csinálni, vagy vigyem vissza a szervízbe? -
FőDudu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #9885 üzenetére
Lengyel szervizes eleg jo videokat csinal, mit, hol, hogyan kell tisztitani, zsirozni.
[link] -
BloodV22
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #9885 üzenetére
Köszi!
-
Ellia
addikt
válasz
Dr. Szilikát #9854 üzenetére
Az lesz, pontosabban ez, ezen is a két pici tömítésből 1 halt meg.
-
sz_abika
addikt
válasz
Dr. Szilikát #9769 üzenetére
Érdekes, köszi az infot. Szemre nem tűnik gáznak a pogácsa és a mérete sem emlékezetem szerint...lehet várok még egy kicsit így. Veszek egy legolcsóbb babot és csak átpörgetek vele egy 25dekát
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #9765 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az infót! Azt meg tudom erősíteni, a cserélő szakember is jelezte hogy ha elhanyagolja az ember az előszűrők rendszeres cseréjét akkor azzal a membránt jó hamar ki lehet nyírni, és annak a cseréje húzósabb. Mi kevés vizet használtunk még a régi Zepter géppel az időfaktor volt sokszor a csere oka.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #9698 üzenetére
Köszi szépen, most ki akartam próbálni, de nem villant fel a led, de majd megnézem holnap reggel tüzetesen.
-
FőDudu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #9626 üzenetére
Soval regeneralhato kationos gyantat talaltam a fentebb emlitett vizklinikanal.
Meg aktiv szeneset is. Nyilvan osszekeverve mar nem lehet majd regeneralni.
(de eleve nem tervezem a keverest, nehogy valami nem vart hatast erjek el).Elkepzelheto, hogy a szurobe betoltve es azt sooldattal atmosva ugyanugy regeneralhato a gyanta - de ilyen ar mellett valoszinuleg erdemes cserelni.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #9608 üzenetére
Az öblítés megvalósítását le tudnád írni?
-
vzozo
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #9557 üzenetére
Whoa, millió köszönet ezért, most kedvet adtál hozzá, hogy újra szétkapjam, egyre nagyobb lesz a rutinom benne.
Egy próbát még megér.
-
Nagya21
addikt
válasz
Dr. Szilikát #9551 üzenetére
Hali!
Igen még anyám hozott a Videotonból először ilyen Loctite IS pillanatragasztót, azóta nálunk minden pillanatragasztó IS......
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Dr. Szilikát #9544 üzenetére
Úgy Úgy Ijessel minden ragadt, ha nem voltál óvatos akkor legfőképpen az ujjaid.....
Üdv Nagya -
S-eye
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #9520 üzenetére
-
blizzrd
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #9482 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, konzumpro-nak is. A duplát egy ciklusban főzi le. Állítottunk rajta, durvább őrleménnyel széoen lejött, a duplát igy most nem próbáltuk.
És akkor ha jól értelmezem, akkor az aroma szabályozás annyit tesz hogy hosszabban őrli ugyanazt a mennyiséget? Vagy nagyobb nagyobb mennyiséget is darál le? Bocsánat, kicsit elvesztem -
Jenne
őstag
válasz
Dr. Szilikát #9427 üzenetére
Szia!
Akkor én nagyon szerencsés vagyok vízkő téren. Ilyen vizet használok kávéfőzésre és a vízforralónkban teához: [link]
Karos Krups kávéfőző: [link]
Van Laica Bi-Flux vízszűrő kancsónk is, a vizet abban szűrjük, de már csak ivásra és főzéshez. Amíg nem volt/nem találtam rá erre a vízre, a vízforralót 2 hetente vízkőmentesítettem, mert kellett, a Laica szűrt vize ellenére. Pécsen országosan talán a legkeményebb a vezetékes ivóvíz. Mióta a Sierra víz van, a vízforralót 1x mostam ki citromsavas oldattal, csak a magam megnyugtatására, mert nem volt vízköves, még a nyoma sem látszott belül a kancsóban. A kávéfőzőt éppen tegnap vízkőtelenítettem, március óta van használatban. Ezt használtam: [link] de semmi nyoma nem volt a vízkőnek, színtiszta víz folyt ki a kávéfőzőből mentesítő program alatt. -
válasz
Dr. Szilikát #9423 üzenetére
Decrease az kevesebb vizet vagy kevesebb őrleményt jelent?
-
válasz
Dr. Szilikát #9402 üzenetére
Hogy kell beállítani, hogy lássa is? A kézikönyvben elég kacifántosan van leírva az első üzembehelyezés során.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Dr. Szilikát #9400 üzenetére
Köszi akkor várok. Csak félek, hogy nem jelez, mint ahogy a vízszűrő cserét sem jelezte.
-
Csöves
őstag
válasz
Dr. Szilikát #9391 üzenetére
Köszönöm, akkor pár napig használhatom.
-
rwin5
őstag
válasz
Dr. Szilikát #9295 üzenetére
Rákerestem, tényleg kapható szilikon cső hozzá.
Köszi a tanácsot, így kicsit megnyugodtam. -
szanozs
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #9282 üzenetére
Köszi nektek! Akkor nem aggódom túl a dolgot, ha kiöntöm a tartályból ki lesz öntve ha nem akkor nem.
-
válasz
Dr. Szilikát #9272 üzenetére
Winnie The P, Dr. Szilikát
ha cserélni kell gyárit szoktatok venni vagy utángyártott is jó?
-
vasimnbt
tag
válasz
Dr. Szilikát #9271 üzenetére
Köszönöm,korábban a tejadagoló bedugásával próbáltam.Azzal nem sikerült.Aztán megtaláltam a dobozában azt a másik kisebb kifolyó csövet,s azzal sikerült légteleníteni!
Mégegyszer köszönöm a segítséget!! -
vzozo
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #9248 üzenetére
-
atala
addikt
válasz
Dr. Szilikát #9227 üzenetére
A régi Jura kávégépemnél küzdöttem az őrlési finomsággal. Ott is az őrlési időt nézte a gép. Gyenge kávéhoz kisebb őrlési idő, erősebbhez több.
Ha durvára hagytam, nagy pogácsa lett, de a durva őrölés miatt nem lett olyan erős, hiába volt nagy a pogácsa. Ha finomabbra állítottam, akkor meg hiába tudott több aroma kioldódni a kávéból, a kis pogácsa miatt nem lett erősebb. Ráadásul ugye le kellett főzni 2-3 adagot, hogy érezni lehessen a hatását. Valamennyire sikerült beállítanom, de a mostani új Philips gépem sokkal jobb kávét főz. -
Csöves
őstag
válasz
Dr. Szilikát #9227 üzenetére
Köszönöm a szakszerű válaszodat.
Philips a masina és kézzel állítható a daráló.
Gondolom azért van gyárilag a 6-os fokozaton, mert az egy közepes szint. -
Csöves
őstag
válasz
Dr. Szilikát #9223 üzenetére
Inkább a finomsága.
Nem ízre. -
atala
addikt
válasz
Dr. Szilikát #9216 üzenetére
Benyomtam a szelepet, és nem jött belőle a víz. Amikor a tartályban lévő vízben kiengedtem az aljából a levegőt, és úgy tettem a helyére, akkor már jött a víz ha benyomtam a szelepet.
konzumpro:
Nem erre a fórumra gondoltam, hanem a gyári videókban, vagy a kézikönyvekben nem említik. -
Dudee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #9216 üzenetére
hát igen, gyanús hogy nem épített/vett a Philips egy szűrőgyárat
-
atala
addikt
válasz
Dr. Szilikát #9191 üzenetére
Veszek a kisállat kereskedésben egy vízkeménység mérőt, és megnézem, hogyan változik az idő során a vízkeménység.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #9181 üzenetére
Még egy érdekesség kimaradt, a tiszta vazelin szintén "ehető", mint a szilikonzsír, azaz ártalmatlan.
-
truefx
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #9175 üzenetére
Köszi, ezt még kipróbálom akkor. Egy zsírzás nem árthat. Milyen kenőanyagot használjak? Philips HD8651-ről van szó.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #9161 üzenetére
& mindenki! Köszi, úgy látom a zsíroldó tabletta megosztó téma. Ezután szétszedem, megtakarítom, egy ideig nem használok tablettát, aztán meglátjuk
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #9139 üzenetére
Mondjuk Juránál azt látom hogy nem kötelező a beépített filtert használni, ha van külső vízlágyító legalább nem vízkövesedik a víztartály.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Dr. Szilikát #9134 üzenetére
Nem tuom, mi az az RFID.
Az az érdekes, hogy márciusban amikor megvettem, adtak hozzá egy filtert. Ezt májusban cseréltem, jelezte a gép. De azóta nem kérte a cserét, pedig ugye eltelt a két hónap, mert a filter tetején van egy skála amin beállítottam a csere idejét.
Kicseréltem, ahogy a guick guide írja. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #9134 üzenetére
Ahol van RFID, ott gátolja az újrafelhasználást egyébként, ahogy pl. a HP nyomtatóknál a patronok esetében? Ott is van olyan hogy ha ugyanazokat váltogatot ötször vagy tízszer, akkor ki lehet cselezni, mert csak az utolsó x darabot jegyzi meg.
-
rigoberto
őstag
válasz
Dr. Szilikát #9051 üzenetére
..
-
Gaben92
őstag
válasz
Dr. Szilikát #9037 üzenetére
Jogos. Arra akartam kilyukadni, hogy magától nullázza a szűrőt mikor berakom az újat és mivel 2 méret van tudja a gép, hogy milyen van benne és az alapján szól mikor az adott szűrőhöz tartozó vízmennyiség átfolyt.
kosmoo81:
E8 víztartaly + babrartály kétség kívül nagyobb de ez már olyan, hogy kinek mi. Mi ketten vagyunk és bőven nem érzem kicsinek de négy főre már azért lehet gyakrabban töltögetős lenne. A tartály nekem kényelmesebb a jobb oldalon (emiatt lett ENA8 amúgy) és különösebben nincs problémám vele de hallottam már olyat, hogy valakinek sikerült az alapot megreccsenteni mert emelés helyett billenteni akarta. Nálam ez user error kategória de azért jó tisztába lenni vele. Engem nem izgat mert 5 év garim van rá úgy, hogy ha leverem az asztalról az egész hóbelebancot és ripityára törik akkor is cserélik.Amit még jó tudni, ha érdekel az ilyesmi, hogy az ENA8-ba nem megy bele a WiFi dongle csak a BT-s. E8 pont fordítva, abba csak a WiFi-s jó. Ha most vennék gépet amúgy akkor valószínűleg egy Z10-re ruháznék be de az már picit magasabb árkategória.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8984 üzenetére
Közben feltűnt, hogy mióta ez így megoldódott, ritkábban telik meg a Krups csepptálca, normál használat közben is.
Ma néztem, kávéfőzés után 16 g víz folyt vissza a bojlerből, most már előtte és az áztatási szünetben sem folyik vissza víz. Az áztatási szünet azért érdekes, eszerint eddig elengedte a nyomást, abban a rövid szünetben is, majd ismét fel kellett nyomni. De az elengedés és felnyomás további vízvesztéssel járt a csepptálcába.
Ráadásul így a digitális kijelzőn beállított vízmennyiség is kevésbé tükrözte a valóságot, mert elment egy része.
Öblítésnél 25 g víz ment vissza, a főzőüreg tartalmával együtt.
-
válasz
Dr. Szilikát #8999 üzenetére
Upsz, mondjuk akkor hülyeséget írtam.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8983 üzenetére
Úgy néz ki, hogy megoldódott. A nyíllal jelölt kis gyűrűt eddig nem cseréltem, mert nem volt ilyen méret, nem is tűnt elhasználtnak, esetleg kicsit keményebbnek a kelleténél.
De mint kiderült, belapult 1,2 mm-re, ami már kevés, mert a középső kis dugója síkban fekszik fel az elosztószelep felületére, így az erős rugó rányomja és szorosan tud zárni, majd amikor jön a nyomás, az egész dugattyút határozottan belöki.
Az elvékonyodott gumi miatt viszont kicsit ereszt az első tizedmásodpercekben, csak utána dugul el a nyomás hatására (önzáró effekt), ezért tudott egyébként normálisan működni a gép.
De a tisztítás rövid impulzusai már kifogtak rajta, ez a kis késleltetés pont meghiúsította a víz sikeres feltolását a kimenetre.
Pont az eredetihez hasonló méretet most sem találtam, de beraktam egy 2 mm vastag (8x4) puha gumigyűrűt, így nem csak működni kezdett, de egy tisztítási ciklus alatt még be is lapult a helyére, így most már nagyon jól fekszik síkba, de abból kicsit kiemelkedve.
Az eredeti lehet talán 7,5 x 4,5 x 1,5 vagy valami hasonló.
A nagyobbik fehér párost pedig visszaraktam az eredetit, mert azok nagyon jó minőségű, puha, kávéolajnak is ellenálló gumigyűrűk, míg én egyszerű fekete gépészeti O-gyűrűt raktam be, próbára.
A csepptálcába most már nem folyik víz az impulzusos szakaszban egyáltalán, csak előtte és utána.
-
g.peter23
tag
válasz
Dr. Szilikát #8978 üzenetére
Köszi!
Okozhatja a gyengülést vízkő?
Ez a fránya gép, csak akkor kér vízkőtelenítést, ha használom a tejhabosítót, mert - a könyv szerint- csak akkor éri el a vízhőfok azt a tartományt, ahol kicsapódik a vízkő...
Na azt meg nem használom, nagy ritkán, így kb 1-2 évente van csak vízkőtelenítés.
Gondolom nincs vmi megoldás, hogy rá lehessen erőszakolni a vízkőtelenítő programot? -
g.peter23
tag
válasz
Dr. Szilikát #8975 üzenetére
Köszi
Akkor csak a beöntéssel próbálkozok.
Arra gondoltam, 2-3 dl forró vízben feloldani, 2 tablettát, ha nincs jobb javaslat?!
Köszi
-
g.peter23
tag
válasz
Dr. Szilikát #8973 üzenetére
Köszi a részletes választ!! Szuper!
Sajnos Sopronban senki nem vállal Krupsot.
Mennyire bonyolult szétszedni, kitakarítani? Nem vagyok kávégép szerelő, de a faipari gépekhez értek
.
Illetve, ha szétszedés nélkül, fentről ( a kis edénybe, ahova folyik a darált kávé) ,öntök bele tisztító folyadékot segíthet?
Köszi
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #8890 üzenetére
(viszont önmagában a sötét pörkölés bontja is a koffeint).
-
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8786 üzenetére
Ez oké, de így sem értem miért nem fogy....81 ciklust ír már vagy 20 ciklus óta ..
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8786 üzenetére
De már az EA8255 (kijelzős) gépnél mindenhol egy nullával kevesebb, azaz 8000 --> 800 és így tovább. Meg a későbbi gombos (kijelző nélküli) gépeknél is hasonlóan, illetve 800 helyett valami 900 is rémlik.
350 --> 360
-
Beni2360
félisten
válasz
Dr. Szilikát #8773 üzenetére
akkor cserelem és beirom az okosba, hogy jelezze a csere időt.
-
Geri89
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #8773 üzenetére
Próbáltam, de az a gond, hogy most már nem is próbálkozik a gép. Tehát ha bekapcsolom, kapásból a piros háromszög világít, és semmit nem csinál. Erre van valami mód, hogy "kilépjek" ebből, és újra próbálkozzon?
-
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8740 üzenetére
Lehet azt tudni, hogy például egy Philips milyen nyomással tömöríti a kávét?
-
viktorhu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #8677 üzenetére
Meggyógyult
Legalábbis ma működött egy adaggal, a másodiknál valószínűleg már lázadozott volna most is.
-
válasz
Dr. Szilikát #8740 üzenetére
Köszi, végül nem volt durván letapadva, a kés "élei" között volt egy kis letapadás, szétkaptam, összeraktam, kicsit tartottam tőle, de jó lett.
Lehet túl nedves volt a kávébab, pedig légmentesen próbáljuk zárni azért.
Most jó lett, így az első dühöm elszállt az első kávé után -
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8711 üzenetére
Értem, összességében akkor mindenképpen érdemes vízszűrőt használni. Meg is rendeltem.
Köszönöm a kimerítő választ! -
viktorhu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #8677 üzenetére
És ez mit jelenthet, ha így fokozatosan szűnt meg a gőz funkció? Nem fűt fel a bojler? Vagy a mikrokapcsoló elhasználódhatott?
-
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8664 üzenetére
Köszönöm szépen megnézem!
-
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8661 üzenetére
Köszi.kovetkezo szerviznél megpróbálom...totál szét kell bontani hogy ki szedjem a darálót...nincs kedveeem.xd
-
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8657 üzenetére
-
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8653 üzenetére
De amúgy nekem.az a baj hogy maga a kávé szemek nem jutnak le a darálóhoz...
De van egy jobb képem is, csak kicsit szégyellem...xd [kép]
-
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8653 üzenetére
-
Dudee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #8641 üzenetére
oké, így már értem. Köszi szépen!
-
skun76
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #8618 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Kiskutya, neked is. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #8578 üzenetére
Közben nyitott ajtóval kipöckölt érintkezővel néztem és gőzölés közben sok a szivárgó gőz, lehet hogy meggyengült a pipacsőben a rugó vagy nem zár tökéletesen a dugó benne, vagy eleve egy reteszes verzióval kéne próbálkoznom.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #8580 üzenetére
Annyira nem vészes, ezekkel együtt lehet élni. Vajon befér alu helyett egy modernebb acélcsöves bojler?
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #8578 üzenetére
Erre nem is gondoltam.
Most annyi az áthidaló megoldásom, hogy a reggeli két főzés után a tálcából kiürítem a vizet, ki is öblítem valamennyire, aztán az oldalajtót nyitva hagyom. Így kiszárad, lehet nyáron nem lesz ez probléma.
Ha lenne is benne ventilátor, lehet hogy hőfok és páratartalom alapján kéne eldönteni menjen-e.
De akkor már lennének fontosabb mérendő paraméterek, víz tds, sőt kávé tds mérése főzés közben. Egész jó dolgokat lehetne beépíteni egy automata gépbe. Karosaknál létezik arduino bővítés, automatáknál is, de nem látom a tömeges felhasználást, el kéne kezdeni tuningolni gépeket hátha beindulna valami. Leginkább a jó kávé otthon.
A Magicről jókat hallottam, hasonlít a Royalra. Lehet hogy érdemes lenne egyet jó állapotban valahonnan megvenni? Benzinkutakon használták ha jól emlékszem (a Royalokat) és bírták a strapát és jókat főztek. Valaki mesélte.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #8563 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #8563 üzenetére
Meg aztán updosinggal el lehet érni, hogy bedagadjon a kávé és lassítsa a lefolyást. Ez még kapszulánál is működik előáztatással, képes befulladni. Csatornásodhat persze, nem tökéletes de lehet hogy jobb mint az átszaladó víz, mert az aztán biztosan csatornásodik.
-
ribarszki
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8559 üzenetére
Ez érdekes volt, köszi. Végső soron a nyomifokozóval érik el, hogy az a kevéske széndioxid ami a babokban maradt 1 év tárolás után, még létrehozzon valamicske crema réteget a kávé tetején. Nyomifokozó nélküli kosáron lefőzve (hiába darálod már-már törökkávé színtere, ahol a daráló kései már szinte összeérnek) egy fekete lé szalad át pár mp alatt.
A nyomásfokozó nem ördögtől való. A Flair is árul ilyen kiegészítőt a gépeire, ha valaki előre őrült bolti kávéból, vagy már döglődő babokból főzne. -
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8522 üzenetére
Azt hiszem pont így igen.
-
TCs911
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #8413 üzenetére
Na de ennyi?!
A víztálcát kb. háromszor olyan gyakran kell ürítenem, mint a zacctartót!!! -
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8406 üzenetére
Köszi! 1800 adag kávé után már ráfér egy alapos belső takarítás. Szükség esetén tömítést is fogok cserélni.
-
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8405 üzenetére
Köszönöm szépen, persze ilyenre nem gondoltam.xdddd
-
Dudee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #8401 üzenetére
Köszi!
ezek szerint a hőmérséklet állításával csak a kávé hőfoát lehet állítani, a tejét nem.és akkor így tejkör tisztító tablettának tényleg semmi értelme, mert a saeco fém cső-gumi cső - fejegységből áll, ami mind egy mozdulattal tisztítható
-
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8401 üzenetére
Szia!
Mennyi idő múlva kell a Krupsban dugattyú tömítést cserélni? Gondoltam beszerzek egy garnitúrát tartalékba. -
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #8396 üzenetére
en a tablettak helyett a szetszedest javasolom, tablettaztam 1-2 honapja, utana szetszedtem es hat kb halottnak a csok. 2-3-4 heti rendszeressegu folyamatos tablettazas lehet csokkenti azt a hatast, de nem vagyok meggyozodve arrol hogy 5-10-20 mpes oldoszeres atfolyas leszedi azt a dzsuvat ami ott ki tud alakulni. (engem delonghi eseteben ez borzasztott el - a kifolyo - nem is a fozoegyseg mert a kifolyoban odatapadt akarmin... minden egyes kv szepen vegigfolyik)
-
egykettő
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #8381 üzenetére
jah igen, persze az is fent van sajna.
-
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8370 üzenetére
Na megvolt a reggeli kávé, ez már tuti finom őrlemény, és hát...fura...50ml kb 50ml tejjel, teljesen más íz, majdnem hogy nem ízlett...lehet ennek az oka a tshibo family kávé ami a 15 top listán 14. Lett....
-
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8370 üzenetére
Áhá köszi.hat most át állítottam a szerviz menüben finom-ra holnapra kiszárad az őrlemény és le fotozom.illetve iszok reggel egy kv-t.
-
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8362 üzenetére
Na főztem egyet kíváncsiságból a bolti őrölt kv-val...hát sokkal erősebb lett és a pogácsa is határozottan erősen egyben maradt!
-
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8362 üzenetére
Nem szerintem sincs benne a mikrokapcsolo..használtan vettem, rengeteget főzött már le ez a gép, de sztem 100 eurót megért....
A darálót szerintem délután szétszedem és allitok rajta....elég egy kettő állást állítani rajta?vagy mehet többet? -
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8356 üzenetére
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8356 üzenetére
-
Dudee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #8332 üzenetére
igen, ez így logikus.
De egy ristrettot így már el is ront. Na de mindegy, mert általában család több tagjának főzök, és sosem enyém az első -
nagyfejü
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8313 üzenetére
Azt tudom! A citromsavat is tudom!
Amit nem tudok mikor és hogy kell használni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest