-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
sz_abika #9767 üzenetére
Nem tud ilyen különbséget okozni egy szűrőbetét, ami csak aktív szenet és ioncserélő gyantát tartalmaz és utóbbit minden bizonnyal a gyárival azonos szintre állították be.
Gondolok itt arra, hogy az ideális kávéhoz nem kell kivenni (lecserélni) az összes Ca / Mg iont, ezért a gépgyártó is olyan betétet rendel (vagy rendelhet, ha akar), ami csak részlegesen vízkőtlenít.
De ez nem okoz olyan nagy különbséget, a Saeco rendszerű gépeknél más gond szokott lenni, amikor az az öntanuló kalibráció elállítódik és túlzottan lecsökkenti a beőrölt mennyiséget. Ez felismerhető a vékony pogácsa / vizes pogácsa (lekvár) tünetekből is.
Viszont néhány ciklus után ennek is normalizálódni kellene, hacsak nincs szorulása a főzőegységnek. Ennek oka, hogy a processzor a motoráramot figyeli és a főzőegység szorulása esetén is csökkenti a beőrölt fordulatok számát.
-
FőDudu
veterán
válasz
sz_abika #9767 üzenetére
Ezeket mar en is neztem.
Van ugye Wessper AquaClear, de akad valamilyen lengyel eredetu AquaFloow - nem eliras, 2 O-val irjak. Na arrol nem sikerult kideritenem semmit. Leginkabb akvarioumi szuroket gyart a ceg, szoval arra nem feltetlenul biznam ra a kavegepem vizenek szureset.
A tisztitashoz nezegetem epp a tablettakat - 2 het mulva mar 1 honapos lesz a gepem es akkor tablettas vagy folyadekos tisztitas is kell.
Talaltam egy nemet Ebay-es ceget, onnan 6db Wessper szuro plusz 0,5L Wessper tisztito folyadek kb ~35 Euro plusz pk - azt hiszem az eleg kb fel-egy evre a gepemhez.
-
törölt tag
válasz
sz_abika #2145 üzenetére
Amiket írtam azokkal lehet gőzölt tejhabot készíteni. Meg kell tanulni persze, hogy hogyan kell.
Automata pörgettyűsben van 20e körül Tchibo indukciós tejhabosító, kb. LatteGo minőségű tejhabot csinál, szerintem jó.
Vagy még mindig ott van a french press, a tescos fajta, fekete műanyag fogantyűs üveg aljú. Be lehet rakni az alsó részt mikróba, ki lehet tapasztalni hány másodpercnél lesz 60 fokos, aztán csak dugattyúzni kell.
-
törölt tag
válasz
sz_abika #2137 üzenetére
LatteGot nem lehet hekkelni rá, vagy csak úgy ha alaplapot is cserélsz.
Tejhabosításra manuális gőzcső a jó, különállóban kb. 100e-től fölfelé vannak gépek. Annyiért talán még van jó gőzcsöves automata vagy akár karos is. Automata gőzölős a Sage Bambino. Sokkal jobbat lehet Philips automatával aminek fém gőzcsöve van, de a rövidebb fajta, nem Xsmall. Bár az is jó lehet egy gőzcső csere után. 3510 és 5310 aminek jó fém gőzcsöve van, meg drágábbaknál Gaggia Babila, Accademia. -
törölt tag
válasz
sz_abika #1911 üzenetére
Annyi mellékhatása van, hogy az amúgy is gyenge bekapcsoláskori öblítést el lehet felejteni, üresen át kell főzni őrölt módban egy gőzölés után. Gari? Senki nem tiltja hogy visszaállítsam gyári állapotba, főleg ha nem feszegetem a rugót hanem veszek tartalékot. Nem károsít semmit, több százszor főztem vele így.
-
törölt tag
válasz
sz_abika #1739 üzenetére
Ahol kemény a víz, nem tart olyan sokáig a szűrő, nálam 27 nk fokos, a szűrő leviszi 17-re, Pesten ilyen víz folyik a csapból... Szóval én most Laicával szűrök és azt tolom a gépbe amiben van még egy lágyító patron. Így ritkábban kell vízkőmentesíteni.
Ha egy vízkőtelenítés után is szar akkor vagy dugulás van, vagy elengedi a nyomást valahol, vagy az ulka pumpa adta meg magát. Bár gőzhöz inkább a kazánnak van köze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest