-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Egyszerűen nem szabad szemeket dobni az őrölt nyílásba, mert az lemegy direktben a főzőegységbe. Ha véletlenül megtörténne, a gépet azonnal kikapcsolni, főzőegységet kiborítani. Nem lenne baja egyébként, túltöltéstől megszorul a főzőegység, túláramot figyeli a processzor, visszateker.
Vízmennyiséget a Philisnél is lehet programozni, ha jól tudom (nekem régi Saeco van), mindamellett mindegyik gép tudja a vizet főzés közben megállítani, ha valaki mondjuk egy jelölt poháron figyeli, meddig akarja engedni. Ez persze kicsit fapados dolog lenne, automatánál jobban szeretjük, ha ilyennel sem kell törődni. Vagy a régi gép olyat is tud, ha én leállítom egy ponton, azt megjegyezze és legközelebb is pont annyi vizet mér.
A Krupsnál érdekesen gondolták, hogy hivatalosan csak szervizben tisztítható, ha valaki nem vesz elő minimum egy torx csavarhúzót, viszont ha valaki évente elvinné szakemberhez, azalatt is nagyon tele tud rakódni őrleménnyel, plusz a költség, kellemetlen. Nekem mondjuk nem gond, már be sem teszem a felső csavarokat, így csak lepattintom a tetejét, a bab kiszedése után.
Már azt is megcsináltam, hogy az őrlő vezetékébe egy széthúzható csatlakozót iktattam, így az őrlőt is ki tudom emelni könnyen, a burkolat lebontása nélkül.
Következő lépés a belső műanyag tartótető óvatos átvágása, így a dugattyúkart is le tudom kapni anélkül, hogy darabokra kellene robbantani a gépet. Ez azért szükséges, mert a bojler felső pereménél lesül a kávémaradék, ami vízzel könnyen oldható, mint a cukor, de az alumínium kar miatt nagyon zavaró, hogy nehezen lehet hozzáférni ahhoz a részhez.
Nyilván ez nem várható el mindenkitől, aki nem kedveli a technikai dolgokat.
-
FőDudu
veterán
Olvasd el a konyvet, Philipsnel is lehet finom hangolni a fozes erosseget, hosszat, stb.
ELeve a beallitas soran sukseg lehet a viz kemenysegenek beallitasara (ha van benne szuro).A daralt kave fozesekor a tetejen levo ajton toltod be az orlemenyt, utana ki kell valasztani az erosseg gomb hosszan nyomasaval a kanalas piktogramot, az fogja daralas nelkul lefozni a betoltott orolt kavet. Ugyanigy tudsz forro vizet is csinalni, ha valamiert az kell vagy at akarod mosatni a gepet.
Fozes soran is lehet allitani az adag hosszat, lehet allitani mennyi ido utan kapcsoljon ki, lehet allitani milyen hofokkal fozze a kavet - ezek mind le vannak irva a konyveben.
A komolyabb gepek eseten ezeket kepernyon allithatod - az egyszerubbek eseten meg kompnyomas kombinaciokkal.
Saccra ez kb ugyanaz, mint az en 2231/40 Lattego gepem, csak tejhabosito van rajta lattego helyett. Meg nyilvan mas a programja.
-
vzozo
senior tag
Nos végül is a Philips 2200 Series EP2220/10 győzött, ma meg is érkezett, kipróbáltuk, tud kávét főzni. Nyilván.
Komolyra fordítva a szót, meglepetések a Krups után:
- Fogad szemes és darált kávét is. Ez mondjuk csak a következő napokban lesz izgalmas, mivel a Krups megdöglése után darált kávéval voltunk el pár napig, és a maradékot gondolom el fogjuk használni. Az még nem tiszta, hogyan dönti el a gép, hogy szemest vagy daráltat kap, gondolom sehogy, és ki kell halászni a szemeket?
- Ezt tényleg lehet karbantartani. Hiába írtátok páran, hogy lusta disznó voltam a karbantartás hiánya miatt, a Krupsot laikusként NEM lehetett szerelni, zsírozni, karbantartani. Ehhez most eleve járt zsír + szét lehet szedni.
- Sokkal kevesebb a finomhangolás. Kávénál 3 diszkrét térfogatnyi adag főzhető le vs. Krups 10ml-enként állítható mennyiség. Meglátjuk ez mennyire válik be.
-
Vanka
tag
Ez az alpmodell.Az elődje volt kb 10 évig nagyon szerettük.Olyan 7-8 évig bírta a kazán .30000 volt felújjítással a csere.Most is működik a tejes italok miatt vettünk 1 szép Krupsot (pedig sokan szidták az újabb modelleket)Itt folyt ott folyt 1,5 év után.Megint DeLonghink van [lESAM3200ink] azért van találat.
-
FőDudu
veterán
Szerintem ha kapsz Lattego 2231/40 verziot - vagy a tej nelkuli (gozolos vrziojat) ennyiert, akkor az jo deal...
Ezen az oldalon tesztelnek mindenfele gepeket - erdekes modon Siemens gep is van a javasoltak kozott. Sose hallottam rola - mondjuk en nem is vagyok kavezashoz erto valaki.
-
Dr. Szilikát
őstag
Bontani kell a felső nagy csavart, de megfelelő rátartással fogva az alumínium kart, különben sérülhetnek dolgok. Utána az alukar lejön. Másik jelölt csavar tartja a kidobókart. Azt is levenni, tisztítani.
Ekkor láthatóvá válik a kart mozgató egyszerű megoldás, kiderülhet a hiba. Ha az alukart visszateszed, kézzel lenyomható a szerkezet ütközésig, majd felengedve a működés ellenőrizhető. De nagyon erős rugók vannak a hidraulikus munkahengerben (pontosabban a kettő együtt), ezért egy rongyot is rátehetsz a tetejére, hogy a kéz ne sérüljön. Én kivettem az egyik rugót, úgyis működik a gép.
Dugattyúszár-tömítést a bojler kiborítása nélkül is tudom már cserélni, bár ehhez nem árt, ha a felül, a szűrő csavarja nincs besülve, vagyis előzőleg már szét lett szedve. Az alsó csavar pedig jó, ha nem mozdul ki.
A gép alján van egy kis lyuk, ahol egy hosszú csavarhúzóval fel lehet nyúlni az alsó csavarhoz. Másik lehetőség, amikor az előlapot építem ki, így kézzel hozzá tudok férni a bojler alatt, a dugattyúszár végéhez. Kézzel megfogom a fehér műanyagnál, így felül ki tudom tekerni a csavart.
-
Dr. Szilikát
őstag
A kidobókarnak normális esetben nincs ekkora holtjátéka. Vagy sérült, kopott a másik végén, vagy azért nem áll vissza, mert a fődugattyú sem emelkedett fel teljesen. Ilyenkor, ha kézzel visszanyomod a kart és közben azt látod, hogy a dugattyú is kicsit feljebb jön, akkor voltaképpen a karral segítettél rá. A gyenge karnak persze nincs akkora ereje és a dugattyúnak is teljesen fel kell emelkedni, de amikor már ilyen szorulások vannak, bármi lehet. Még olyan is, hogy a kis kar szorulása fékezi be, akadályozza a dugattyú felemelkedését.
Lehet, hogy szét kell szedni teljes felújításra még a hidraulikát is. Ha ereszt a tömítés, belül már rozsdás is lehet a kinyomó rugópár. Megjegyzem, két rugóból csak egyet teszek vissza, működik és egyszerűbb is szerelni. (Nekem elmegy a kisebbik rugóval is, de átlagos esetben a nagyobbikat ajánlanám inkább berakni.)
Más téma, de ez a gép szilárd pogácsával működik jól, hiszen a kar is úgy képes egyben kidobni, hogy ne maradjon szennyeződés. Ennek érdekében megfelelő mennyiségű őrleménnyel kell feltölteni, majd főzés után a gép még rá is fűt egy ideig emelt hőfokon (szinte "kisüti" a pogácsát), hogy sikerüljön egyben kinyomni.
Arról nem beszélve, hogy a főzet / extrakció minősége is csak jobb szilárd pogácsával, akárhogy próbálgattam, valahogy mindig oda jutottam.
Vízkőmentesítő program csak a gőzkört érinti, miközben a nagy dugattyú meg sem mozdul, így nem kerülhet savas víz a hidraulikába, ami nem feltétlenül tesz jót, illetve a kinyomórugó rozsdásodását is fokozhatja.
Ha már rozsdás, csiszolópapírral szépen vissza lehet fényezni egyébként, utána meg is kenhető a felület gyógyszertári vazelinnal vagy szilikonzsírral. Ezek a rugók nem a vízkörben vannak, hanem alatta, szárazon működnek, már amíg nem ereszt rá vizet a tömítés.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Minden gép meghálálja a gondoskodást.
Ha a kruppsnak neki akarsz állni akkor nézz előtte youtube videókat.........
Ha ezekután is szét akarod szedni, akkor vértezd előtte fel magad tömítésekkel, uj csövekkel, hozzávaló szilikonzsirral, és szerintem sok sok káromkodással.
Üdv Nagya
Ui: én vetten krupsot kici aranyos, majd nézegettem youtub videókat, megszabadultam tőle, erre rá5 hónapra az uh tulajnál megmakkant, de olyan szinten, hogy a pesti föszervizben sem tudtak esszerü pénzért segíteni rajta, maradtam a Delonghinál, igaz nagyobb, de szerelhető, pikk pakk takarítható etc etc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest