-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Graphics #9463 üzenetére
Majdnem megrendeltem azt az Extra Cream-ot, de itt valakinek nem tetszett nemrég asszem. A Pellini is listámon van, mert többször dicsértétek, csak hát pont az N°82 VIVACE volt dicsérve és az az egyetlen DARK pörkölésű Pellini. Nekem eddig nem jöttek be a sötét pörkölésű kávék, ezért tartok tőle. Más Pellinit próbáltatok már? A többi majdnem mind medium pörkölés.
-
válasz
Graphics #9326 üzenetére
Nekem az egy adag espresso sajna nem elég, kettő pont jó, és utána már nem iszok másik kávét. Az alap espresso mennyiségén picit állítottam, de ennyi.
Egyszer az átállítás előtt lefőztem egy tripla espresso-t, de pont a kétharmadáig jutottam, és éreztem hogy ez már nagyon sok.
lefolyó lett
-
válasz
Graphics #8735 üzenetére
Sziasztok!
Meguntam az F70-es kálváriámat. Nem sikerül jól beállítani, néha olyan brutalis kavepogacsat csinal, hogy 1 napig nem alszom..
( Néha nem veszi fel a kávébabot, nagyon apró őrlemény nem jut le a garatba, emiatt hiányt érzékel , majd lemegy mind és brutális erősségű jön le)Szóval új gépet keresek, mi a javasolt most 100-150 ezer között.
Philips/Saeco vonalon szeretnék már inkább valamit.
-
beci
őstag
válasz
Graphics #8846 üzenetére
Utána nézek, köszönöm.
Annyi kérdés még, hogy a Philips 2200 Series EP2232/40 és a Philips 4300 Series EP4343/50 között van 45ezer ft különbség.
Megéri a felárat a 4300-as széria?
Gondolok itt minőségre, anyaghasználatra.
Több kv tipus nekem nem lényeg, rövid-hosszú meg capuccinó elég. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Graphics #8735 üzenetére
Ellenőrizni kell a kihordókereket, a fogai nincsenek-e letörve:
https://www.ifixit.com/Guide/Jura+Grindstone+Replacement/67893
Nem kell teljesen szétbontani, a felső körkés kiemelése után már látható a fogazás, vagy az esetleges dugulás:
Saeco őrlő van bennük általában, annak is a régebbi, "függőleges" változata, ami komplett is cserélhető:
-
Nagya21
addikt
válasz
Graphics #8735 üzenetére
Hali!
Hát pedig Jura nem rossz név, asszongyák....
A javítására nemtok tanácsot adni, mert a delonghikat ismerem (meg néztem kruppsot uhhh ellenségemnek se, meg most egy melittával fogok küzdeni, ez már barátibb)
Én a saját tapasztalataim alapján Delonghit ajánlom.
Egyszerűen olcsón karbantartható, van benne hely szerelni, viszonylag olcsó hozzá az alkatrész.
Üdv Nagya -
törölt tag
válasz
Graphics #7989 üzenetére
De nincs.
Nálam a Philips már jóideje csak citromsavat kapott vízkőtelenítéshez, nem nagyon vettem észre különbséget, a kifolyót mosogatom és gőzzel is átfőzöm, kéne már feljebb is, a szilikoncsőben és a nyomásfokozóban egy kis zsíroldás, az egység takarítása szerintem a Delonghinál is kevés.
-
prisz
senior tag
válasz
Graphics #7989 üzenetére
Ez pont olyan, mint az 5 éves 1gen robotporszívom. Kb. 4 havonta főkefe tisztítás, ami kb. 20 perc, akksi mindig max-on, porszívózás után közelező porgyűjtő tisztitás, hogy ne a mocskon keresztül szívjon legközelebb a motor. Ennyi. Olyan mint új korában. Nem kell ehhez atomfizikusnak lenni. Ha kenegetném, babusgatnám, állandóan b@sztatnám, szertintem már rég elhalálozott volna...
-
prisz
senior tag
válasz
Graphics #7985 üzenetére
Delonghi. Sehogy. Nem írja a használati, hogy kell. Ha kellene írnák, amugy sem sültkrumplit sütök benne. A kötelező vízkőoldást megcsinálom, amennyire lehet tisztán tartom. Ennyi. Nem dramatizálom túl a helyzetet. Használom, és kész. Az egyik 6 éves, a másikat most vettem. Mindkettő tökéletes. Ha bekrepál, veszek egy másikat...
-
törölt tag
válasz
Graphics #7956 üzenetére
Az elgondolást tett követte, SBS szelepes helyett normál főzőegységgel is nagyon jót főz a Philips 10 másodpercnyi plusz előáztatással. A hőfok is teljesen jó a gyári maximumon, nem nagyon kell semmit moddolni, max a kerámia pöcköt üveggolyóra cserélni, mert az precízebb.
Tejgőzöléshez az Xsmall hosszabb csövét használom, Minuto rendszerűhöz be lehet reszelni, újabbakkal nem kompatibilis sajnos. Bár lehet hogy megfelelő ellenoldali csatlakozóval bármibe be lehet építeni, Jurába szerettem volna normális gőzcsövet.
Mostanság vettem észre hogy a Joe Frex kancsó gép felőli oldalfala is függőlegesen áll, meg a fogantyú ferde oldala is függőlegesen, ilyenkor áll jó pozícióban, lehetne valami távtartót ragasztani a gépre hogy csak nekitámasszam és már meg is van a jó pozíció.
-
törölt tag
válasz
Graphics #7954 üzenetére
Volt F90-esem, 40ml volt a minimális mennyiség, ahhoz viszont keveset őrölt hogy jó legyen az arány. Vagy csak az őrlő volt már nagyon kopott. Vagy valami más baja volt. Jó presszókat főztem vele egy Graef 702-vel előre őrölve, presszó finomságúra, de hát az macera. A második optimumot meg nem sikerült megtalálnom vele, ami az összes automatánál az üzemi optimum.
Előtte Xsmall volt, most az EP3510 nagyon jó a plusz 10-es előáztatással. Ki kéne próbálnom gyári állapotában is, hátha felesleges az SBS szelep és az ULKA csere.
-
törölt tag
válasz
Graphics #4151 üzenetére
Philipsen is jól működik ez a külső őrlős módszer, de csak akkor, ha meg van pimpelve a nyomásfokozó egy plusz SBS nyomásfokozóval a rugós kerámia pöckön túl. Így 10 grammból 23 g főzet keletkezik ugyanazzal az őrlő fokozaton mint ami karosnál optimális. De olyan, hogy még mindig a hatása alatt állok. Kétféle bevált bolti kávéval próbáltam, presszóként, az egyik a Bellarom Tansania, amiből még karossal se jön le ilyen finom füstös dohányos fűszeres aromavilág, a másik meg a Rioba Platinum, amiből hiányzott a keserűség ami karosnál előfordul, szóval jó ez a tuning automata, jobb most mint a karos, de ha egy fokkal durvább az őrlemény, már citromlé és keser, szóval jó pár órám ráment de a végén jó lett. Kár hogy a gyári őrlő nem őröl elég finomra, meg kéne próbálni alátétezni vagy keresni régi xsmall őrlőt és új késeket rakni bele, mert azzal jó volt nálam az őrleményfinomság. Persze szériafüggő. De mindegy, van Graef, őröl jól. Fura de működik ez a kombó.
-
törölt tag
-
h1mpi
félisten
válasz
Graphics #3478 üzenetére
Ezt szoktam venni nem olcsó, de nagyon finom. Én szeretem az 50%-ban keverteket. Ázsia centerben 3500 Ft-ért szoktam megvenni 1 kg-ot. Nagyon jó az állaga, iszonyat krémes.
-
törölt tag
válasz
Graphics #3475 üzenetére
Érdemes végigkóstolni ezeket: https://maran.hu/termek/kostolo-csomag-3x125g/
Ezek kb. félévente változnak, ami nekem eddig innen bejött, és a kávéfajta maradt kedvencem, a brazil és a colombia típusok bárhonnan. A lényeg szerintem a sokféleség, aztán ami kedvenc lesz, azt többféle forrásból is meg lehet szerezni, változó minőségben és árakon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Crucial 240GB SSD eladó
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged