- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
-Solt- #13664 üzenetére
Mivel a gép szűrőbetétje is tartalmaz ioncserélő gyantát a kalciumra és magnéziumra, a magnéziumos víz túl hamar kimeríthette és utána már nem hatott rá.
A fémszűrőt nem szokta eltömíteni a kemény víz, a vízkő a bojlerben csapódik le általában, hiszen a melegítés miatt ott válik ki a természetes szén-dioxid tartalom, ami a vízkövet addig oldatban tartotta.
-
válasz
-Solt- #13664 üzenetére
Azzal bajt nem csinált életed párja, sőt! BWT Mg2+ vízlágyító szűrő kiváló választás kávégépekhez. Ez a szűrő nemcsak lágyítja a vizet, hanem magnéziumot ad hozzá, ami kifejezetten előnyös a kávé ízének fokozásában. A szűrő speciális technológiája magnéziumionokat ad a vízhez, ami javítja az ízérzetet, mivel a magnézium fokozza a kávé aromáját. Ezáltal a kávé gazdagabb és kiegyensúlyozottabb lesz.
A szűrő olyan keménységű vizet állít elő, ami ideális a kávékészítéshez (kb. 4-7°dH). Megfelelő ásványi anyag egyensúlyt biztosít, ami elősegíti a kávé tökéletes extrakcióját.
A BWT szűrők aktív szénnel kombinált ioncserélő technológiát használnak, amely nemcsak a keménységet csökkenti, hanem eltávolítja a klórt és egyéb nem kívánt szennyeződéseket is.
A magnézium hozzáadásával biztosítja, hogy a víz ne váljon íztelenné, ahogy sok más szűrő esetében előfordul.
Bár a magnézium is hozzájárulhat a keménységhez, a szűrő úgy van kialakítva, hogy a kalciumionokat hatékonyabban cserélje ki, miközben fenntartja az ideális ásványi anyagszintet. -
atala
addikt
válasz
-Solt- #13658 üzenetére
A tartályban is van szűrő, vagy a szűrt vizet öntesz bele? Mert ugye nem csak az a lényeg, hogy szűrt víz legyen, hanem hogy lágy legyen a víz.
Egyébként a gyári szűrőkből a beüzemeléskor 0nk-s víz jön ki, de 2-3 hónap után már ugyan olyan kemény a víz mint ami a csapból jön. -
válasz
-Solt- #13658 üzenetére
Én eleinte ugyan ezt csináltam, aztán végül vettem 0-s kávé vizet. 2x5L kanna van itthon, ha elfogy, megyek és utána töltetek.
# vicces: jól van az úgy, nem rögzül jobban a szűrő. A tetején pont azért van az a kör keret, hogy ott fogja. A bean adapt jó dolog. Minden egyes új kávé esetén javasolt, hogy az aktuális őrlő beállítás mellett főzz 3 kávét és utána érdemes indítani.
-
MegalodonS
őstag
válasz
-Solt- #12906 üzenetére
Nagyon jo kis gepnek tunik,nem is halottam rola.Amugy nekem is DeLonghi gepem van es nagyon meg vagyok vele elegedve.A ''Bean Adapt Technology''szerintem jo dolog.En csak a Ristretton szoktam finomitani,az aroma erossegen meg a vizmennyisegen.
A kave ajanlas az nehez dolog,mert mindenki mast szeret.En kiprobaltam az osszes Lavazza kinalatot, nekem ez jott be.Lavazza Espresso Maestro (szaraz gyumolcs es csokolade izvilag)
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
-Solt- #10056 üzenetére
A kiforrott Saeco főzőegységen nem változtatnak már régóta, sőt lényegi részeket tekintve a kezdetivel azonos. Kisebb modifikációk voltak az évek során, ami a kimeneti csatlakozást, nyomásfokozót érintette például. Őrlemény régi bemeneti tölcsérét már sok éve lecserélték kisebbre, amikor bevezették az öntanuló szabályzást az őrlési mennyiségre.
https://www.philips.hu/c-p/EP0820_00/series-800-automata-eszpresszógépek
https://www.philips.hu/c-e/ho/kave/philips-lattego/series-2200.htmlhttps://www.philips.hu/c-e/ho/kave/philips-lattego/series-2200.html
Philips has a line of espresso machines, where the functionality increases with the number. The main difference between models is the number of drink options and display quality. The milk frothing system, heating element, and grinder are the same, and you can usually find models with and without the LatteGo system.
Personally, I like the Philips 3200 and 4300 the most, because you get the latte macchiato option and the ability to customize the milk level too. The 4300 is a nice step up with extra drink options and a better intuitive display. We’ve also written about the high-end Philips 5400 with a more detailed comparison table in that article here.
-
vzozo
senior tag
válasz
-Solt- #10050 üzenetére
Köszi, és az idealo szerint ez nem kamu akció, drágább szokott lenni.
Most akkor az árkategóriában ezeket látom:
- De'Longhi Magnifica S ECAM11.112.B
- De'Longhi ESAM 3200 Magnifica
- Philips 2200 Series EP2220/10Nem tejhabozunk, nem cappuccinózunk, csak espresso tisztán, de abból napi 5-10-et legurítunk asszonnyal. Bármi javaslat, melyik lehet a legjobb választás, vagy csak vakon bökjünk rá az egyikre?
-
FőDudu
veterán
En amikor nezegettem a gepeket, 1 het keresessel sem jottem ra mit takarnak a /10 /40 /30 /50 /90 vegzodesek.
Megneztem millio videot, gyerek azt kerte legyen benne csak tejhab keszites funkcio (habos kakaonak) meg decaf (orolt kavebol fozes lehetosege), nekem kvazi mindegy mit foz ugyis hideg tejjel iszom, a nejemnek meg mindegyiken van cappuccino keszites.
10-20 video vegig nezese utan kiderult, hogy kave minosegre kb ugyanazt tudja a 22xx mint a 54xx - maximum kevesebb program van rajta (a fozo resz a belseje ugyanaz, robbantott abran es cikkszamra is egyezik) es az olcsobbat nem lehet annyira testre szabni.
(ezen is allithato a kave es az orlemeny mennyisege - sot a vegeredmenyt is be lehet loni ml vagy epp gramm pontossaggal. Egyik nemet tesztelo csinalta azt, hogy a fozesnel a trayre rakott egy merleget, arra poharat, abba homerot. Betarazta es grammra belotte a lefozott nedu mennyiseget, aztan beallitotta a 3 lehetseges fokozat kozul a neki tetszo hofokot, stb.)
En nem vagyok ennyire elborult kave imado.
Igy megvettuk a 2231/40 verziot. Es azota is szeretjuk.Lassan kell majd a CA6704 tabletta - mert tisztitani azert majd kell.
-
FőDudu
veterán
Valamelyik nemet teszt videoban a faszi kimerte, hogy a ledaralt adag pontosan 7 gramm volt. Lovesem sincs hogyan szedte ki az orolt kavet a gepbol.
De az olyan galadsagokat is csinalt, hogy rarakta a merleget a csepptalcara, arra a poharat, betarazta, majd belotte, hogy a kis adag az 40 gramm, a nagyobb meg 60 gramm lefozott kave legyen.
(valahogyan a fozes kozbeni kikapcsolassal lehet tanitani az egyes mennyiseg es erosseg beallitasoknal a lefozott adagot.)
(Ha gondolod kiturom a TV historybol - ott meg kell lennie ennek. Arra emlekszem, hogy 2231/40 teszt volt es 52 perc hosszu)
-
-Solt-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Kuponkunyeráló
- Azonnali játékos kérdések órája
- E-roller topik
- EAFC 25
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.