- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
werszomjas
addikt
válasz
Csöves #14317 üzenetére
Nem muszáj, ha nem zavar, hogy így néz(het) ki belülről.
Inkább csak ajánlott.
-
FőDudu
veterán
válasz
Csöves #14216 üzenetére
Eppen ezert savanyu volt nekunk. Barhogyan foztuk (hofokkal jatszva, erosseggel jatszva) tul savanyura sikerult.
Akinek az eros iz jon be az lehet kedvelni fogja. Odaadtuk egy rokonnak - ok meg imadtak (valami szarvasi avgy hasonlo olcso karos gepen fozve). Nekunk a Lattegoban rettenetes volt.
-
Frankie50
tag
válasz
Csöves #14013 üzenetére
Üdv!
Én is nemrég jártam hasonlóképp, de nekem nem is főzött, hanem üres kv tartályt jelzett. Levettem a kis takarót a daráló felett, nekem egy csavar tartja, és átállítottam az őrlőt a legnagyobb méretre, utána simán vette a babot, aztán visszaállítottam a megszokott őrlési méretre. Az enyém saeco lirika, nem tudom mennyi különbség van a készülékek között, de szerintem nem sok. Nekem azóta működik rendesen. -
Vanka
tag
válasz
Csöves #12834 üzenetére
Nem ment a daráló ,kicserélték.
De ha teleöntöd kávéval így is sokszor kiakad. Ezt érdekesen tesztelhették.
10 évig ment 1 alap Delonghi ESAM 3000 soha nem kapott zsírt ,csak vízkötelenítés .
Naponta 10-12 kávé. A kazán ment tönkre, fel lett újjítva. Most is megvan tartalékban. -
z123456z
őstag
válasz
Csöves #12737 üzenetére
Nagyon keserű, mintha valami erős kávé lenne, de nem lehet, hiszen 100% arabica. Szerintem valami adalékkal van felturbózva. Az asszony meg vizesnek találta, az eddigiek krémesebbek voltak szerinte. Tehát vizes és keserű.
Beni2360
Az nekem is itt figyel a szekrényben, de most a fekete eduscho ment bele. Ez se nagy szám, a kék jobb volt.
-
FőDudu
veterán
válasz
Csöves #12439 üzenetére
Ha tele boritod, az orlo tetejen levo gomba alaku cucc nem tud felemelkedni.
Ugyanis a fedel es a gomba koze beekelodott szemek nem hagyjak.
Ha nem emelkedik fel, a szemek nem tudnak bemenni ala.Vagy ne toltsd fullra, vagy a fedelet kicsit emeld fel. Utobbi eseten a kave aromaja elmehet.
Megoldas: ne toltsd fullra tele. Nem nagy dolog. Siman bele fer egy negyed kilo kave, szoval nem ertem a problemat. Az 20-30 kave siman.
Ha ennyit isztok naponta, akkor nem a Philips a nektek valo gep.
-
-
törölt tag
válasz
Csöves #11295 üzenetére
Kávétól is függ, az olajosabb pörkölések jobban caúsznak, a kemény világos arabica meg csak úgy recseg. Ha törmelék kerül a garatnál lévő szilikon gyűrű alá, mert menet közben állítgatjuk, meg tud szorulni kicsit és hangosabb lesz. Ha halkabb az nem baj, siklik az őrlötárcsa.
-
FőDudu
veterán
válasz
Csöves #10893 üzenetére
En iszok napi 2-3 adagot (legerosebb es leghoszabb cappuccino), nejem reggel iszik kettot es nap kozben is, szoval sok viz atment azon a gepen. Minimum napi 1x toltjuk a viztartalyat es uritjuk is.
Szerintem 3-4kg kave mar atment rajta. Csak decaf-bol mar a negyedik negyed kilosat bontottam fel tegnap. Es annal sokkal tobbet iszunk rendes kavet...
Plusz gyerek azzal forral vizet a teahoz, azzal csinal maganak habos kakaot, stb...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Csöves #10125 üzenetére
Ez megfelelő lehet? Árban teljesen OK lenne, ha amúgy jó készülék...
-
Ha kihúzod a csepptálcát akkor a bal oldalon van egy kis piros tálca, az a kondenzvíz tálca. Az felett kicsit arrébb ha odanyúlsz érzed is van egy kis kivezetés, onnan jön, ha megnézed a csepptálcát azon is van egy kis lyuk ahova tud folyni a víz, de hogy ennek mi a funkciója azt nem tudom.
-
Dr. Szilikát
őstag
Saeco is ilyen, öblítéskor az őrlemény helyét víz tölti ki, ami végül már csak lefelé tud folyni a csepptálcába.
Ennél a típusnál például 13 mm az üreg (főzőtér) magassága, ami rugalmasan 18 mm-ig tud tágulni.
Plusz, van még további vízmaradvány, az alatta lévő részeken, ami szintén lefolyik.
-
jjeahh
nagyúr
Remélem, mert nem olcsó
. Itt az N°82-őt többször ajánlták, de az sötét pörkölésű, ezért nem mertem bevállalni. Hogy valamilyen Pellinit mégis kipróbáljak, be lett rendelve az N°9, az medium pörkölés. Ha bejön, akkor a többit is kipróbálom, valszeg az N°3 lesz a következő.
-
MegalodonS
őstag
Jo kave en probaltam,tobbszor is.Viszont nagyon nehez eldonteni,kinek mi jon be.Kiprobaltam majdnem osszes Lavazzat es lent ajanlottam a Maestrot,nekem az jott be .Nehez dontesek ezek
#9499vond
Vegyel szelepes-aroma dobozokat,igaz nem olcsok,de ez is egy hobbi,mint a kocsma -
vond
MODERÁTOR
Dehogy főzök.
Ki kell pörgetni a meglévőket, amik sokkal hamarabb lejárnak, főleg amit már ki is nyitottam.
Kibontás utáni tárolásra amúgy mi az ajánlott módszer? Olvastam valahol, hogy jobb az eredeti zacsiban hagyni a cuccot az aromaszelep miatt, meg hogy a lehető legkevesebb külső behatás érje. Na de van valami könnyen beszerezhető záró alkalmatosság ehhez? Mert egyelőre tape-pel ragasztom le a kis nyílást, ami vágok rá, hogy ne jusson levegőhöz, de azért ez nem annyira szexi megoldás.
-
atala
addikt
Amikor még új a patron, akkor valóban 0, vagy 1 a keménységi foka a víznek. De 2-3 hónap után is? Majd megmérem. Meg 1-2 keménységi foknál abszolút nem vízkövesedik?
Az előző Jura gépembe ki volt kapcsolva a szűrő, és nem is használtuk. Ott kb 3 havonta kérte a vízkőoldást.
A mosogatógép az más. Nincsenek benne ennyire precíz, kis méretű alkatrészek. -
Dr. Szilikát
őstag
Az AquaClean betét kapacitása 95 liter, illetve 3 hónap a bakteriális biztonság. De ezek nem hajszálpontosan definiálható paraméterek, pár nap semmi szerintem.
A jelzés egy idő után megszűnik akkor is, ha valaki nem cseréli, illetve a menüben nem közli a géppel a cserét.
Később is lehet cserélni, de akkor már vízkőmentesítéssel együtt kéri, ha jól tudom.
-
Dr. Szilikát
őstag
Az őrlés finomságát az őrlőműnél tudod állítani, jellemzően manuálisan, a mechanikát közvetlenül. Egyik kivétel a Krups azon típusai, ahol egy kis motor segítségével tekergeti, így a szoftveren keresztül lehet állítani, ezáltal beállításokat is tud tárolni.
Egyébként az egyszerűbb Krupsnál is Erős kávé / Gyenge kávé, utóbbi lesz a vékonyabb pogácsa. Más gépeknél például babszemek szimbolikusan: több babszem --> vastagabb pogácsa. A gyártók utóbbit nevezik erősebb aromának.
A pogácsa vastagságát egyrészt az őrlés időbeni hosszával változtatják, esetleg az őrlőmű fordulatait is számolhatják (ld. Saeco mai típusai).
Ugyanakkor a finomság is befolyásolja, ez jól megfigyelhető a régebbi Krups konstrukciónál, ami fix (de szervizmódban korrigálható) őrlési időzítésekkel dolgozik. Ha durvábbra veszem, azonos őrlési idő mellett, vastagabb pogácsa lesz az eredmény.
A vastagság stabilizálására azonban vannak további módszerek, ez az egyik, vagy például a továbbfejlesztett Krups egy mikrokapcsoló segítségével csatol vissza a processzor felé, ezáltal korrigálja az őrlési időt.
-
Dr. Szilikát
őstag
Általában szokás vagy érdemes a közepes állásból indulni, azután majd elválik.
Nekem mondjuk szokásom a finomítás irányába elindulni, mert úgy elvileg javul az extrakció, nő a nyomás / fojtás. Legfeljebb ráfaragok, mert kioldódnak a keserű anyagok is.
De ezt befolyásolja a vízmennyiség, hőfok stb. úgyhogy jól bele is lehet zavarodni (ezért utálom a sokismeretlenes egyenleteket).
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem a Bio nem savas, ha elég magas a hőmérséklet, de nem mondanám erőteljesnek, inkább lágy, gyümölcsös, szénás. Ha nem tetszik majd és aromásabb kéne, de nincs a közelben Kaufland, akkor árban eddigi tapasztalataim alapján muszáj szintet lépni, mert pl. a Kimbo Aroma Gold, Lavazza Crema E Aroma drágább. Mondjuk netről rendelve ki lehet ezeket is fogni olcsón, meg még biztos van más is ami hasonlóan erőteljes.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ez gyakori kérdés és gyakori válasz. Egyszerűen a főzőegységből visszafolyik a maradêk víz.
Öblítéskor több folyik vissza, mert a főzőüreget csak víz tölti ki, ami nem tud továbbmenni, így visszacsorog. Előző képeken az alsó felezett környílás csak erre van kiképezve.
Amikor volt bent pogácsa, akkor is az alatta lêvő üreg és csőszakasz vizének vissza kell csorogni.
-
Frankie50
tag
Üdv!
Mi használunk egy kis müa. poharat, és a ki-be kapcsoláskor használt öblítő vizet abban fogjuk fel, és kihűlve mehet a virágok alá. Így a csepptálcát csak a zacctartállyal együtt kel üríteni. Nekünk lirika otc van, napi 15-16 kv, fél órás kikapcsolási időzítéssel. Sok az öblítés a használatok közt. -
"Nem értem, hogy a folyadék gyűjtő tálcába honnan megy a víz."
Erre nem tudok válaszolni, majd nálam tapasztaltabbak, akik szakik.A többire: Azért sok, mert a gép öntisztítást végez ki- és bekapcsoláskor, amire oké hogy várni kell, de sokat hozzáad az élettartamhoz. A 6-8 kávé utáni megtelt tál, szerintem normális.
Bár nekem Lirika Plus-om van, de szintén sokat vizel (
), viszont amióta megvolt az első vízkőmentesítős program, azóta kicsit szolidabb lett alul a víz mennyisége.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest