Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• egykettő

aktív tag

válasz egykettő #8380 üzenetére

FYI: Végül elviettem a www.kavegepszalon.hu-hoz mert csak pár sarokra vannak és mint kiderült a megoldás nagyon egyszerű, csak össze kell rakni a gépet főzőegység nélkül bekapcsolni és automatikusan pozícionálja a kis fekete tengelyt lehetővé téve a főzőegység visszahelyezését.
    Bíztam benne hogy nem egy bonyolult a hibám, de ez tűl egyszerű volt :D nem gondoltam hogy ilyen okos a kis gép.
    Bónusz: nagy meglepetésemre a szervízben nem akartak elfogadni egy forintot se!!!, sőt még felhívták a figyelmem hogy hol kéne bezsíroznom (nem ott ahol a kézikönyv írja...)

• Dr. Szilikát

őstag

válasz egykettő #8380 üzenetére

A sárga reteszt fel kell pattintani (Push). Amikor betolod az egységet, a retesz lemegy és rögzíti.

törölt tag

válasz egykettő #7837 üzenetére

Ha nem sóz akkor használd. A Mineral Balance ami visszasóz Laicában, meg a Magnesium Active. Az előbbit isszuk, nem rossz amikor épp pocsolya folyik a csapból.

törölt tag

válasz egykettő #7830 üzenetére

A Laica lágyítja, de ha mineral balance akkor vissza is sózza a vizet. Nekem van külön kancsóm, mindig legolcsóbb, nem visszasózós betéttel használom, Tesco AquaOptima volt tavaly, idén meg Wessper, ezer alatt van darabja, Emagon most Aqualogis Pure+ filtereket látok, sima vízlágyító gyantás patronok, egy hónapig bírják, számold ki mi éri meg jobban.
    Mert ugye akkor kell egy kancsó is. Inni én nem ajánlom a sima lágy vizet, nem finom, nem hiszem hogy egészséges, a kávénál más a helyzet, jobban kivonja a kávé aromáit ha nincs tele ásványi anyagokkal. Ez is egy szempont...
    A gyári kenőanyag jó, de ne vidd túlzásba, szerintem elég a dugattyó tengelyt kenni, a többi egymáson csúszó műanyag nem nagyon súrlódik, de ahogy érzed.
    Nálam plusz vízfogyasztást eredményez, hogy lágy vízzel mosom le a főzőegységet nap végén, mert a csapvíztől kiválik rajta a vízkő és akkor már tud akadozni. Ugyanez a zsír + zacc kombóval a probléma, gusztustalan ha áll a zsír az egész főzőegységben.
    Vízkőtelenítésre én mostanában borkősavat használok, kíméletesebb mint a citromsav, nincs is igazán szükség erős savakra ha lágy vízzel használod, minimális vízkő lehet.
    A kávéolaj eltávolítást én úgy csinálom, hogy negyed évente kb. a lelkiismereti vízkőtelenítés előtt főzök egy ilyen tablettát őrölt módban és közben kikapcsolom a gépet, ahogy kell. Utána úgyis öblítget a vízkőmentesítő.
    A tálcát szét szoktam szedni, már könnyen szétpattan az előlap és a tálca (minuto rendszerű gépem van), befér a mosogatógépbe. A kifolyó elosztó is könnyen kijár, az is bekerül ilyenkor a mosogatóba. Meg a zacctartó, az enyémben van egy gumilap is, arra vigyázni kell, ne nyomódjon meg mert a hő deformálja és úgy marad a következő mosogatógépes tartózkodásig...
    O gyűrűt ha szivárog, sziszeg, akkor cserélem, nem kenem semmivel. Szivároghat a felső kifolyó tömítése is, meg az alsó pipacsőbe menő rész két tömítőgyűrűje is. Nem árt ezekből ha van otthon tartalék.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés