-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
arcsin
senior tag
válasz
rigoberto #4008 üzenetére
Szerintem nem kell elitistáskodni.
(Az egy másik toipik)
A képen is 3db zacskó szerepel különben meg....
Legtöbbször az jött ki konklúzióként, hogy automatagépbe majdhogynem mindegy mit tesz az ember igazából. A velencei gondolás is 5200/kg, 80-20 arányú.
A Mantaro kávékat is nyugodtan lehet használni, és 3000 Ft/kg. Én múltkor metroba vettem Rioba-t ami szintén 80-20 arányú, de már meg nem mondom mennyiért..valahogy 2500/kg volt talán. Szerintem a 8.000Ft/kg alatti kategóriában mindenki meg tudja találni a magának tetsző, jó ízű kávéját, amit locsoolhat a kávégépébeHa különlegesre vágyik, meg menjen másik topikba.
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
rigoberto #3160 üzenetére
Általában ökölszabály az aktívszenes víztisztítóknál, hogy 3 hónap után már nem biztonságos, baktériumok szaporodhatnak benne. Ezüstadalék ezt 6 hónapra kiterjesztheti (kivétel a reverz ozmózis háztartási víztisztító, mert az lefolyóba tereli a baktériumokat, ott 12 hónapig is maradhat a szénbetét).
Ha megnézünk egy AquaClean utasítást, az ezüst szerepel benne (ami elvárható és megszokott ebben a műfajban), valamint:
Replace the AquaClean filter at least every 3 months or at machine request.
Másik doksi:https://www.download.p4c.philips.com/files/e/ep1220_04/ep1220_04_dfu_aen.pdf
Tehát 95 liter után narancs villogó jelzés figyelmeztet a szűrőcserére. A jelzés egy idő után megszűnik akkor is, ha valaki nem cseréli. Ezután is lehet cserélni természetesen, de akkor már vízkőmentesítéssel együtt. Legalább 3 havonta cserélni javasolja a AquaClean betétet akkor is, ha a gép nem jelezne.Természetesen én sem állítom, hogy 3 hónap után megöl, a bojler hője egyébként is fertőtlenít. Az előtte lévő hideg szakaszokon (vízpumpa, csövek stb.) elvileg szaporodhatnának baktériumok, ahol a klór hatása sem érvényesül, mert az aktív szén kivette. De a gyakorlat eléggé kiszámíthatatlan.
Az első linkből levonható mellesleg még az is, hogy e betét ioncserélő gyantája nem H+ ionokra cserél (ami az ivóvizes eszközöknél megszokott és savasít is), hanem nátriumra cseréli a Ca/Mg ionokat. Ha nem is mindet, mert az ízhatás miatt nem veszik ki belőle teljesen a vízkövet.
-
WaterWawe
őstag
válasz
rigoberto #3162 üzenetére
Hányasra van állítva? Így tudod megnézni. Én megmértem első beállításkor a vízkeménységet és 0-ra állítottam. Még 40%-on van az Aquaclean és november eleje óta megy a gép, napi 4 kávéval átlagban.
-
törölt tag
válasz
rigoberto #1069 üzenetére
Itt látszik a képeken hogyan is kell felrakni a szűrőre a korongot, amit én sima Tesco 4 személyes filterpapírból vágtam ki ollóval, előtte ceruzával rajzoltam fel rá a dugattyú méretével egyező köröket, több szűrőpapírt összefogva elég sokat ki lehet vágni így.
Minden lefőzés előtt felrakom, mostanában úgy, hogy
- bekapcsolás után, megvizezve (csapból kifolyó vízzel) feltapasztom, beigazítom a szűrőkorongot és visszarakom a főzőegységet,
- forró vizet eresztek a csészébe (vastag falú Nuova Pointe, átmelegszik, tartja a hőt),
- gőz módban felmelegítem a thermoblokkot, üres tejkiöntőbe eresztem a gőzt és hagyom fél percig,
- jöhet a kávéfőzés, olykor üresen átfőzve és csak utána kávéval.Azért ez a folyamat, mert gőzölés nélkül hőhiányos a thermoblokk, az üresen átfőzés pedig átmelegíti annyira a gépet, hogy ne legyen hőhiányos.
1200-asnál macerás lehet hogy a víztartály mögött van a főzőegység, de egy próbát szerintem megér.
-
törölt tag
válasz
rigoberto #988 üzenetére
Ez tejsav/citromsav keverék. Olcsóbb mint a Saeco flakonos. Van tablettás megoldás is amit fel kell oldani vízben. Vagy citromsav, nálam eddig nem okozott gondot, de nem ajánlott csak citromsavval öblögetni a gépet, főleg nem az ULKA pumpát. Nem tudom tejsavval mitől jobb, de az is van a gyáriban.
-
Till@
aktív tag
-
andrasferenc
tag
válasz
rigoberto #734 üzenetére
Én a Saeco Minuto HD8671 automatánál a következők szerint járok el:
Naponta (az utolsó főzés után) egy őrölt kávés beállítású hosszú kávét lefőzni, természetesen kávé nélkül, hogy jól átöblítődjön a kifolyó rendszer, mivel a kikapcsoláskori öblítés nem elegendő a csövek kimosására. így sokkal hatékonyabb a tisztítás. A "kávéiszap" szépen kimosódik.
Amióta ezt a módszert használom (kávéautomata szervizben javasolták), nincs ilyen jellegű problémám..
Ajánlatos lenne a kifolyó részt, ami alá a csészék behelyezésre kerülnek, szétszedni. Kissé macerás, mert az ott levő részeket az én gépemnél le kellett pattintani, és félő volt, hogy eltörik valami. (Nálam álta a strapát.) Persze, kell még speciális csavarhúzó. Utána nagyon vékony, hajlékony műanyagcsővel kifújtam a benne levő lerakódást. Ha jól ki van tisztítva, akkor ez az öblítési mód szépen kiviszi a lerakódásokat. Későbbiek folyamán elegendő, ha egyszerűen feldugod a kifolyónyílásba a csövet és belefújkálsz. Nekem amióta ezt a módszert használom, egyszer kellett belefújnom a lerakódások miatt. -
tepenzed
őstag
válasz
rigoberto #734 üzenetére
Bekapcsolod a gépet.
Kinyitod az őrölt kávé fedelét és a pár darabra összetört tablettát beledobod.
Elindítasz egy őrölt hosszú kávé főzést, kb fél csészénél áramtalanítod a gépet.
Vársz 15 percet.
Áram vissza, befejezi a gép.
2-3 full csésze őrölt kávé lefőzöl.Természetesen őrőlt kávét ne tegyél bele, csak üresen
-
anadroid
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Miele W1 és T1 egyben eladó azonnal vihető
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest