Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Kijavították az iPhone Air legfőbb hibáját
- Honor 50 - apám nevében
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
Igen, három partíció van rajta, zenék, filmek, fényképek, amiket néha hurcolok magammal és a router/server 500GB-os raid1-es backup-ja komplett.
A jobb kifejezés az az, hogy időnként felcsatlakoztatom, de folyamatosan sosincs a rendszeren, mert pl. egy esetleges hacker támadás, vagy egy lakásbetörés esetén nem szeretném ha mások hozzáférnének az adatokhoz, vagy letöröljék.
Tehát csak akkor teszem rá a szerverre, ha itthon vagyok.
Persze elvileg akkor is hozzáférhetnek, amikor itthon vagyok,de kisebb az esélye, mert a MyBook Home elején lévő ledekből, kapásból látom is (és egyébként hallom is) ha felpörög és adatforgalom van, ha meg pont én is használom, akkor teljesen más hangja is van,mert a fejek kétfelé pozícionálnak és kerreg a HDD, meg olvasási sebességcsökkenés miatt szaggathat a film, vagy zene esetleg..
Szóval így használva sajnos elég gyakori lesz a restart..Spórolásról csak annyit, hogy alapjában egy WL500gP routerből csináltam szervert (ami működött is közel 3 évig), de az USB-s HDD miatt is elég lassú volt, meg csak 10/100 és G-s Wifi volt rajta amit kinőttem.
Ezt cseréltem le anno először ennek a routernek az utódjára egy Gigabites n-es wifis RT-N16-ra, majd pár napon belül kb.ugyanabból az összegből a GSEJT-re.
Az, hogy ezt még lehetett bővíteni (raid1-ben működtetett második HDD-vel, meg 7"-os érintőképernyős kijelzővel...stb. és én ezt ki is használtam, az egy másik kérdés, Ezekért a plusz költéseimért plusz szolgáltatásokhoz jutottam minden esetben.
Ez a SATA/IDE átalakítós dolog ami kicsit szarul sikerült, de ha a hotplug nem is működik, a semminél több és összességében még a 2db átalakító árát is megérte szerintem így is.
Idegileg meg tök mindegy, hogy a GSEJT-tel, vagy mással szenvedek, (lásd birrbert esete pl.) de akkor már legalább kevesebbet eszik..
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen okostelefont vegyek?
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Projektor topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M920s SFF / ThinkStation P330 SFF/számla, garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- Intel XMP és AMD Expo Compatible! Corsair Vengeance RGB DDR5 2x32GB (64GB) Kit!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest