- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- Magisk
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
fene se tudja, régen a 2900pro volt ilyen, amelyik nem bírta az "XT" órajelét, az lett pro, 740 helyett 600mhz
mégis fel lehetettt őket 800 fölé húzni(XT fölé) a végük kábé ugyanott volt és jó olcsó is volt(volt olyan h feleanyi volt mint egy nv 8800GTS, egy 8600GTS árában volt, kicsit keményen jó vétel volt akkor)
-
schwartz
addikt
Szerintem nem normális az, hogyha valaki nem néz fel naponta a PH-ra azt simán át tudják baszni.
Eskuszom neked talaltak ki a konzolt... Eloallitasi ar alatt vagjak hozzad es nagyokat bologathatsz, hogy nem tudtak atbaszni. Majd behajtjak "ami jar" a silany 10-20k-s jatekokkal... Az nem faj annyira?
-
ugyanezt a gondolatot továbbfűzve, első ránézésre simán meg lehet venni a 4730-at a 4770 ellenében - ugyanannyi espé, ugyanúgy gDDR5 + 128-bit, kicsit alacsonyabb core clock, kicsit magasabb ram clock - kicsivel talán még gyorsabbnak is tűnik. aztat meg honnan tudja szegény vásárló, hogy a 4730-ban feleannyi ROP van, és hogy az rossz?
-
VinoRosso
veterán
Mér? Me nem vagy elég kreatív. Minél több választásod van, annál tágabbak a lehetőségeid. SZerintem ez nekünk csak jó. A mostani gépemet nem mondom meg hogy mennyiből állítottam össze, mert megköveznének, de bőven nem takarja be a 100k-t, és 1650x1050ben fut minden szépen. Ha csak 1-2 gyártó lett volna akkor 0 verseny és b.szahattam volna...
-
J.J. András
őstag
-
zack
nagyúr
Nem véletlen nem terjedt el a PS3.
A mai napig nincs rá megoldás...kevesebben is veszik. Legalább is nálunk. Mondjuk ez érthető is. A gép árát ois nehezen tudják "kiköhögni", nem hogy még a 15-20k játékokat.
Amit linkeltél virtuális kiegészítőt X360-hoz az mennyibe fog kerülni, és mikortól lesz kapható?Lehet én is benevezek majd egyre. Bejött a demo video a csajomnak is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert a Ring az előnyös globális vezérlés mellett késleltetésbeli hátrányokban szenvedett a Crossbar-hoz viszonyítva. A gyűrűnek négy megállója van. Egy megállóból az adat a szomszédos megállóba el tud jutni egy egyszerű szomszédos jellel, de mehet a másik irányba is, amikor meglátogatja a másik két megállót is. Nyilván ez késleltetésben háromszoros időveszteség.
És néha vezérlés a rosszabb utat választotta. A HUB az pont-pont kapcsolat globális vezérléssel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez világos volt eddig is, hogy a Core i7 az nem népproci. De az látható a gyártókon keresztül, hogy amekkora marketinget kapott a rendszer, ahhoz képest nagyon gyengék az eladások. Sokkal többet vártak a Core i7-től.
Gondolom a válság sok ember anyagi forrásait megvágta. Igazából a Core i7-nek kellene az Atom nudli haszonkulcsát ellensúlyozni az extrém nagy haszonkulcsával. -
sniper elite
senior tag
-
sniper elite
senior tag
GTA4 aminél egyből észre vettem, Crysis bár ezzel nem sokat játszok! GRID aminél eléggé látszik! De általában minden játéknál ha nem is többel de 5-10%al többet nyújt! És most is kijött egy nagyon fasza éppen azzal játszottam előbb Battlestation Pacific, ezért ezekhez a legújabb játékokhoz el kell már egy ilyen proci, tudom hogy a kettő magosokon is szépen megy, de azért nem ugyan az a kettő....
-
sniper elite
senior tag
Bár nem nagyon ismerem ezeket a szerver procikat, de nekem bejön eddig ez a Core i7, játékok terén az előző QX 9650-re ráver a legkomolyabb játékoknál 15-25% körül, és egyéb nem játékhoz kapcsolódó programoknál is lehet látni hogy nagyot alakítottak az intelnél, csak hát az árakat kellett volna mérsékelniük alaplap meg memória szinten, mert azért nem ér el minden réteget sajnos! Core i5 elvileg azért lesz mert olcsóbb lesz valamennyivel és ez alaplapra meg memóriára is érvényes lesz valószínűleg!
-
janos666
nagyúr
Elhiszem hogy óccsó a x2, de mondtam hogy a gondolatától is felálll tőle a hasamon a szőrcsomó spirálba.
Pedig lehet mégis az lesz a vége. Mindegy, addig marad a 4870 512 míg elviszik az alaplapom, aztán majd meglátom.Mert pl a legutolsó játék amit letoltam a Mirrors edge volt, a következő meg a Terminator S lesz, véletlen, nem ezért tetszettek meg, de ezek épp Physx-esek. (illetve mostanában fél-fél órákban toltam a Stormrise-t, de az uccsó küldetésnél meghalt az egész, nem maradt ellenség, nincs cél a térképen, csak áll, már körbejártam a pályát 6x, szóval nem lesz végigtolva)
-
rocket
nagyúr
G92 teljesitmenyben jol allja meg a sarat, az NV vedekezo pozicioban van jelenleg mivel mast nem tehet, uzletileg nem szerepelnek tul jol de nem vesztenek piaci reszesedest, nincsenek dollar milliardos hiteleik amiket fizetni kell kamatostul, jelentos KP is van meg. A 40nm-es GPU-k 2-3 honap mulva megjelenhetnek, amivel egy kis levegohoz juthatnak a partnereikkel egyutt a jelenlegi helyzethez kepest.
Nem jo a helyzetuk, de meg vedekezni is sokkal jobban tudnak mint az ATi-AMD amikor rakenyszerultek.GT300-nal meg majd kiderul milesz, nem kell 2x gyorsabb legyen az RV870-nel, hogy 2x-es aron arulhassak, ha marad az AMD "sweet spot" strategiaja akkor persze nem is az RV870-et kell legyozze, hanem remelhetoleg az egypeteju ikreit
#3478: Van elet a teljesitmenyen tul is, driverek (ugye ez az urban legenda jelen van sok ember tudataban), szoftver tamogatotsag, PhysX, CUDA, stb.
-
janos666
nagyúr
Sokakat elcsábít az, ha látják, hogy egy gyártó mit tud összehozni. Ha van egy kártyájuk, ami akkora mint az egész gépházuk tartalma, és minden tesztben a legjobb helyen áll, akkor attól a cégtől kezdenek el nézelődni a pénztárcájukhoz illő terméket. "Ha képesek voltak összerakni a legjobb kártyát biztos értenek hozzá." alapon már vonzó számukra a cég neve.
Na persze sántít az elmélet, mert ahhoz hogy tudja, melyik a legjobb high-end kártya nézegetni kell teszteket, akkor hülyeség feltételezni hogy a vásárlásra kiszemelt olcsó VGA-járól 1 grafikon se érdekelné.Még régebben volt amúgy valami hír, hogy legközelebb egy elve középkategóriás kártyával jön majd az nv DX 11-be, nem high-endel indít neki a GT200 után.
De szerintem is illene már előkapniuk valamit a G92 helyett. Most ezt azzal baszták el, hogy a DX 10.1-et ki akarták hagyni, akkor tervezésspórlásból már meg kellett várni a DX 11-et, de ahhoz most a GT300-ból kéne kistesót kihasítani, ami meg nincs...
Na meg volt ez a tendencia, hogy a középkategóriát nagyon kiherélte az nv (8600GT), a high-end GPU selejtesebb verzióit pedig elérhető áron kínálta, és így inkább összehúzta az ember a száját, és "na jó, nem szántam rá ennyit, de legyen akkor 8800GTS 8600GT helyett ha ennyivel gyorsabb". Ezt eleinte az ATI is követte, még szarabb kártyákat küldött a 8600GT ellen.
Most fordult a dolog azzal, hogy a 3800-as, de főleg a 4800-as kártyákat baráti áron kapod, és az 50k-s VGA-k olyan szinten vannak, mint korábban az 70-80k- kártyák.
De megint jó kérdés mi lett volna az nvidia következő lépése ha besül az RV770, vagy drágábban jön. Akkor lehet hogy lenne már a piacon GT-200 alapú középkategóriás chipjük 45nm-en. -
Dark KillerX
addikt
Hát a másik fele meg,az Nv részéről mindig ezek a monstrumók
durván drágák soktak lenni.Gondolok itt a 8800 Ultrára,GX2-re(nem is csoda,hogy alig vették),,GTX280-ra(ez nem volt 100k de ha már az 1GB-os 4870 már jóval olcsóbb volt
)és a 295GTX-re.Őszintén ki vesz egy ilyet.
Inkább akkor már egy 4890-en.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát a fejlemények eddigi alakulása alapján mindegy mikor jön. Mindenesetre a gyártók nagyon bizalmatlanná válnak majd, mert egy ilyen infó azért végigfut a csatornákon. És ugye ezt az AMD már egyszer megcsinálta, tehát valós a veszély, hogy most akár szándékosan is szopatni fogják az NV-t.
Én úgy látom, hogy hibás döntés volt nyilvánosságra hozni a PhysX-es játékokat. Gyakorlatilag az AMD-nek ebből az jöhetett le, hogy ha idén nem terjed el a CUDA ennek hatására, akkor az NV elkezdi majd elhagyni a piacokat. Gyakorlatilag erre ezzel a hírre rásegítenek, mert ki is húzzák a lábuk alól a gyártópartnereket. Számomra egyértelmű már, hogy az AMD már nem a koronát akarja, hanem tisztán a monopóliumra tőr, mert a versenybíróság a Larrabee miatt jó eséllyel nem fogja betámadni őket.
Departed: Időpontok egyelőre nincsenek, de ez az AMD-nek nem hiszem, hogy baj. Idén valszeg DX11 játék lesz a Battlefield Bad Company 2, de csak a tesszellátort használják az új API-ból, ami a mostani AMD karikon is elérhető a Tesselation SDK segítségével.
-
-
zuchy
őstag
Szerintem meg lehet, hogy nyáron fog jönni. Nv nyárra semmiképp sem tudná kiadni a G300-at, lépéselőnyben lennének, ha megtennék. És szerintem meg is teszik. Csak hát az ára lesz elszállva egy kicsit. De majd azt úgyis meglátjuk...
A készletek meg biztos hogy elfogynak, mert viszik mint a cukrot a Radeonokat.
Ez az 1200SP nekem is kevésnek tűnik, akkor vagy MCM-ben lesz 2X1200SP, vagy egy chip-ben 1600-2000SP. 256 bit nem tudom mennyire limitálná 4-5 GHz-es ramokkal.
-
-
leviske
veterán
Csak azért futott át az agyamon, hogy talán lehetséges, mert -mint zuchy is írta- állítólag a GT300 Októberben jön. És miután azért valószínűleg lépéselőnyben van az AMD, hülyék lennének nem kihasználni a helyzetet.
A Windows 7 sem lehetetlen Augusztus környékén, a Vista SP2 már biztos megjelenik addig (gondolom abba már beletuszkolják a DX11-et)... És ha egy negyedévvel hamarabb dobják piacra az RV870-et, akkor letarolnak egy elég nagy piacot a GT300 elől. És ha még képesek az R800-at is beütemezni elé...
De mind1, majd meglátjuk.
-
a low clock gDDR5 az a 800MHz-es
amúgy ha pl. 600MHz-en menne a 4750, akkor ahhoz a 4770 mintájára 640MHz-es gDDR5 kellene, ami cca. 1150MHz-es gDDR3-nak felelne meg - ez meg már nem is science fiction.
másfelől abban biztos vagyok, hogy a 4750 sebességét elsősorban a sávszélességen keresztül fogják "beszabályozni" az árához. -
leviske
veterán
Én is ezt tartom reálisabbnak.
(#2916) zuchy: Igen, jó eséllyel talán a HD4670-et váltaná, csak kérdés, hogy az RV730-nál mennyivel kisebb és mennyivel olcsóbb az RV740... Mert sejtésem szerint az RV730-at még mindig gazdaságosabb gyártani, Hülyeség volna egy nagyobb fogyasztású, drágább kártyával váltani. Bár aztán ki tudja... Attól függetlenül én inkább a HD4730-at (ha lesz) tudnám realizálni a HD4670 helyett.
MOD: Azt a pletykát hallotta már valaki, hogy elvileg Július közepén/végén, vagy Augusztus elején érkezhet az RV870?
Ennek van valóságalapja?
-
tome.jr
addikt
Valószínű Sapphire lesz, ki más lenne? De szerintem ő lesz az első fecske és szép lassn jönnek majd a többiek is, látva a sikerét. ! Gb egyelőr feleslegesnek tűnik, talán GTA4 profitál majd belőle. Egyébként tényleg játéka válogatja melyik kártya jobb.
Szerintem az a legjobb, ha van az embernek egy GTX-275/280/285-e, meg egy HD4870/4890-e, így nem érheti meglepetés
Skizz: Tényleg hagyjuk a hülyeséget, internetes teszteknek már egy ideje nem nagyon hiszek
Ahányat olvasok annyiféle eredményt látok.
gyiku: 4-4,2 körüli Core i7 szerinted CPU limit?
-
Bluegene
addikt
Hát igazából már egyikre se lehet mondani, hogy jobb mint a másik... valahol erősen a HD4890 agyonveri a GTX-285 OC-t, valahol meg a GTX-260 192SP referencia is megveri a HD4890-et.szerintem alapvetően a 4890 az erősebb elméletileg a 1,4 feletti teraflopsjával(a gtx 280 0,93 tflops) és DX10.1-jével ami gyorsítja, viszont az nvidia támogatásával készültek eddig a játékok
szerintem fél év múlva már fordítanak a radeonok
Szerintem az a legjobb, ha van az embernek egy GTX-275/280/285-e, meg egy HD4870/4890-e, így nem érheti meglepetés sztem meg inkábbb egy 4870X2-d legyen és kész akkor baj nem érhet
-
leviske
veterán
Nem felejtettem el, hogy a Blitz-en csak 1.1-es PCIE van, de a P35-ös lapok közül még talán annak volna a legnagyobb esélye arra, hogy normális alapot nyújtson egy HD4890CFX-nek.
Bár egyáltalán nem lehetetlen, hogy a PCIE 1.1 8x már tényleg visszafogná a HD4890-et... tekintve, hogy elvileg már a HD3870X2-t is visszafogta az első generációs PCIE.
(#2726) tome.jr: Ebben nem látok sok realitást.Mint írtam, a HD4890X2 elvonná a potenciális HD4870X2 vásárlók nagy részét. Ebben a kategóriában már nem számít annyira az ár (attól függetlenül a HD4870X2 után nem engedhetnének meg maguknak egy 500+$-os árat, amivel tudnák hozni a HD4870X2 plusz bevételeit), így a HD4870X2 úgy ahogy van elvérezne. Ugyan ebből az okból nem volt nagy vásárlóközönsége a HD4850X2-nek és ezért nem is kaptak rá a gyártók...
És mint Abu is írta, az új shaderigényes játékokban a HD4870X2 is bőven elég a GTX295 ellen, így a HD4890X2 csak "bolháraágyúval" dolog volna...
Ha meg esetleg egy GTX295 ULTRA jön ki, emelt órajelekkel, akkor be lehet dobni a HD4890X2 ütőkártyát... És akár rögtön 900MHz-es magórajelek társaságában. De míg nem muszáj, addig szerintem felesleges és nem lehetetlen, hogy a gyártók is így gondolják.
-
csatahajós
senior tag
Szerintem 99% hogy a Sapphire meghúzza a dolgot és végül is az egész azon múlik hogy a HD5xxx széria mikor jön ki, hogy addig gazdaságosan el tudnak-e adni eleget ebből (szvsz igen) krízis ide vagy oda, mert végső soron egy PCB-t kell "csak" tervezni, a többi adott - és ha a 4870-hez meg a 4890hez csinálnak custom PCB-ket, illetve a Sapphire csinál egyedül 4850X2-t is akkor ez is simán beleillik a képbe.
Mellesleg ha emlékeztek anno az Asus Trinity nevű kártyájára a 3 darab 3850-nel, pedigg akkor már küszöbön állt a HD4xxx-ek kiadása és mégis komoly pénzt és energiát áldoztak rá - holott az technikailag egy bonyolultabb kártya volt.
Itt amivel gond lehet az megfelelő de olcsó hűtőt találni
Szerk.: De igaz, már nem árulták mert baromi elkéstek vele, a 4870 csuklóból lenyomta volna.
De ha májusban ki tudnak adni egy 4890X2-t az még mindig élhet egy negyedévet legalább - annyi meglesz mint a GTX295 élettartama -
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért nincs még sehol az NV a 40 nm-rel, mert ez a processz már nem kivitelezhető node cserével. Tehát a 40 nm-es GPU-hoz bármelyik chipet újra kell tervezni. Az NV a 40 nm-re a fejlesztést úgy akarta megoldani, hogy a jelenlegi chipek felépítését használja, de ez nem jött össze, így most késik a project egy pár hónapot. Valszeg a kicsi rendszerek már nyáron megjelennek a 40 nm-rel, ott kevés tranyó van, és egyszerű kivitelezni a módosításokat.
Mellesleg ez nem befolyásolja a GT300 megjelenését, mert az külön van fejlesztve, mindentől. Annyi probléma lehet, hogy a gyártás elején lassan tudnak reagálni a hibákra a tapasztalathiány miatt. -
WesTM
őstag
Szerintem is hasonló van a dologban. Nagyon jó alkalom nekik ez most a kísérletezésre.
Sima órajel emelésnek pedig nincs értelme.
Ha még csak az sp-ket próbálják ki az rv870ből, már akkor volt értelme ennek a kártyának.
Csiszolgatták megint egy kicsit az rv770et, aztán meglátjuk mi lesz belőle. -
rocket
nagyúr
Amit Charlie irt annak a lenyege, hogy lesz egy RV770XTX GPU amit HD4890 neven fognak kiadni mint termek, ennek semmi koze az NV fele kavarasokhoz.
Akkor lehetne "erdekes" dolgokrol beszelni, es hasonlorol mint az NV, ha fogna az AMD a HD4870-et, es kiadna HD5870 neven mint uj termek.
Meg a legegyszerubb variansanal (a HD4890 cherry picked RV770 magokra epul) se fog az megtortenni amit az NV muvel, mert gyorsabb lesz a HD4870-nel HD4890, igy megha HD5870-nek neveznek, akkor is messze lenne az NV fele kavarastol.Nem te vagy az elso aki egy lapon kezdi emlegetni a ket dolgot, nem is ertem, hogy sikerult ez, szo szerint eg, es fold a kulonbseg, majd ha lesz olyan AMD desktop VGA amit csak siman atneveznek, de a teljesitmenye marad, akkor elolehet majd venni a temat, es egy lapon emlegetni a ket ceget ezzel kapcsolatban.
Valoszinuleg lesz ilyen elobb-utobb, mert ha az egyik megteheti zero fejlesztes mellett uj neveket adogat a termekeinek, akkor a masik miert ne akarna megtenni?Nehany hettel a megjelenes elott mar egyik pletykara se erdemes komolyan oda figyelni, megkell varni amig megjelenik, es minden kiderul, de mint irtam mar regebben, csak olyanok fognak csalodni, akiknek irrealis elvarasaik voltak, vagy akik a kk-n is a csomot keresik
Egy biztos, number 1 slager tema lesz a fogyasztas a kovetkezo honapokban -
leviske
veterán
Én akkor még mindig nem értem, hogy miért RV790... Ha se 40nm, se több SP, csak a magasabb órajel kivitelezhetősége.
Ennyi erővel kaphatott volna RV775 nevet is. (Bár az igaz, hogy ez némileg reklám volna az intel számára
)
Számomra valahogy emészthetőbb volna, ha az RV740-esek megérkeznének a HD4800 családba> az RV770-et kivezetnék. Az RV790-re pedig felépítenék a HD4900-as családot.
De mind1, majd meglátjuk. Amennyiben tényleg csak egy emelt órajelű, csiszolt RV770 lesz, akkor viszont gyanítom, hogy az RV870-nel nem fognak annyira sokáig várni.
Mind1, majd meglátjuk...
Próbáltad más böngészővel?
-
tzsolesz
nagyúr
Ez már csak a 4xxx-es széria sikereinek megkoronázására szolgál.
A következő nagy durranás, az 5xxx-es széria lesz legközelebb. Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy a GTX280-al felveszi-e a versenyt.
A Te tuningos 4870-ed is szépen nyaldosta egy két játékban a jelenlegi VGA-d seggét. Emlékszem, még Te mondtad.Remélem nagyobbat durran mint a 4xxx-es széria. Mondjuk én úgyis mindig az alsó-középkategóriát célzom meg, de az is fontos, hogy jó legyen.
-
leviske
veterán
A drága és a nem lesz olcsó, nem ugyan az.
Ha jobban belegondolok, akkor annó a HD3870-et is meg akarták indítani egy áron... és elég hosszan tartózkodott a 8800GT ára körül.
Egyáltalán nem lehetetlen, hogy eleinte belövik a annak a kártyának a szintjére, aminek a teljesítményét hozza. Az RV770 is valószínűleg azért kapott iyen kedvező árcédulát, mivel akkor a piachódítás volt a cél.... De a jelenlegi ütemben az sem lehetetlen, hogy mire megjelenik az RV870, addigra már az AMD-nek meg lesz az 50%-os részesedés. Az X2-nek meg később is lehet helyet készíteni. Mondjuk mikor már meg is érkezik a GT300. Vagy, ha Abu-nak lesz igaza és a GT300 inkább az RV870-el lesz egy szinten, akkor meg helyet sem kell neki csinálni. Végül is rég volt már 180k körül AMD kártya... A partnerek meg visítanának az örömtől.Bár az is igaz, hogy a piaci viszonyokat sem szabad elfeledni. Ha még mindig nem kezd el addigra kigyógyulni a világ a válságból, akkor nem nagyon tudják magasra lőni az árakat, ha azt akarják, hogy vegyék is őket.
(#1413) rocket: Az RV740 nem az AMD hibájából késik... és ha sikerül megoldani a TSMC problémáját, akkor ez nem valószínű, hogy elő fog fordulni a RV870 esetében.
-
Bluegene
addikt
hogy 150mm2 is simán lesz ezesetben lehet h ez 800sp-s csonkított változata, gondolom a 5670-5650-es következő generációs középkategóriás kártyára az előző generációs nagyteljesítményű gpu olcsósított változatát rakják, így nem kell külön kifejleszteni(magyarul az rv740 alapból selejtek, 800sp-s selejtek, vagy levágott változat), a tökéleteseket félreteszik esetleg(mondjuk a 40nm épphogy beindult valószínűleg nem lesznek híján a selejtnek)
-
Bluegene
addikt
és 99%-ban nem is szoktak bejönni a jóslataidpont h nekem szokott bejönni, csak ezt a vesztesek mindig elfelejtik
, jó legyen most ez lehet nem jön be, lehet bejön, és? de nem én mondom azt h 100%, mert nem 100%.
bizonytalan dologra azt mondani h 100% az se túl bölcs dolog(én sohase mondok ilyet), majd meglátjuk, de nem 100%(nembaj kinövöd)
-
-
leviske
veterán
Az R680 is alig előzte meg az RV770-eseket. Tehát nem lehetetlen. Arról nem is beszélve, hogy Q3/Q4 még messze van.
És az is arra utal, hogy valami jön ATi oldalról, hogy NV-áék úgy gondolták, hogy sürgősen csökkenteni kell a GTX260-asok gyártási költségeit.
(#987) zuchy: Ott már kifejtettem, hogy ez szerintem miért is hülyeség.
-
Bluegene
addikt
persze, a 4850-re olcsó hűtést tettek, istenem, viszont bő 20K-val is olcsóbb volt, kár h nem kifelé fúj, de sebaj, nem monitorozom a gépemet én játszok, a proci a silent knighttal kábé 24-33 fokos akkor hova aggódjak?
(a proci is kibír 90-100 fokot lazán, így is el van kényeztetve
)
szerintem AMD-nél úgy voltak h az emberek 95%-a soha nem fogja megnézni mit mutat a hőmérő, a mérnökök viszont tudták h az olcsó hűtéssel spórolhatnak(több a profit), és azt is tudták h kibírja a chip(kibír az többet is), nézd nem értem kár parázni, bírják ezek hidd el, nem fog elolvadni, erről az jut eszembeamikor haverom ti4200-as kis prüntyi ventije bedöglött és lusta volt kicserélni, úgy használta, mikor 120 fokos volt, lenyúlt és megpörgette kézzel
-
emmm
őstag
Meg ne haljon itt nekem, ne fesd az ördögöt a falra
Majd egyszer lehet, hogy megcsinálom, de az nem most lesz...bonyolult egyébként, vagy pofonegyszerű, mint egy procit megkenni?
Csak olvastam már, hogy sokan elfüstölték a kártyájukat, mert nem jól szerelték fel rá a hűtőt
-
emmm
őstag
Ismerős, csak nekem 4850-nel a téma. Alapon a drága 24 %-on járatná, ez így persze halk, csak gém közben felkúszik 100 fok fölé (ez volt nyáron, mikor vettem). Most 45 %-on megy, egy jól szellőző házban (CM690 tele 12-es ventivel), így idle-ben kb. 62 fokos, gém közben akár 90-92 fokig is felmegy. Szóval soha többet gyári ref hűtő, az biztos...
Szerk: csatahajós:
Ezt a hűtés-cserét én is akartam még mikor vettem a kártyát, de sajna nem lehetett (hiába kértem meg a boltot, náluk veszem a hűtőt rá meg minden, csak tegyék rá), a garancia bukott volna. Az a 3 év meg három év, könnyebb lesz elpasszolni, ha van gari hozzá
-
Bluegene
addikt
azért nincs teljesen igazad, nem az számít h egy pontban mennyire forró, hqanem az mennyi hőt disszipál
tehát lehet h az rv770XT 95 fokos terhelve, de egy GT200 ami "csak" mondjuk 75 fokos de sokkal több hőt termel és sokkal jobban befűt
tehát nem azt kell nézni h az atinál egy kis pontban 100 fokos, mert a hűtő nem tudja elég hogysan elszállítani, hanem az h mennyi hőt disszipál, hiába mutat kevesebbet a hőmérő egy GTX 280-asnál mint egy 4850-nél, előbbi többb hőt termel akár dupláját is
-
rocket
nagyúr
Nem egeszen, mert ez egy professzionalis 3D kartya lenne
(ugye ott februarban jelenik meg a FireStream 9270 amin 2GB GDDR5 memoria van, bar ez a kartya mar nagyon AMD-s lett, sehol sincs ATi felirat es piros szin se, mig a fentebb levo koncepcio kepeken az dominal.)
-
tzsolesz
nagyúr
Ez egyébként látszik is a kártyán... 896MB ram, 448bit... látszik, hogy ott spóroltak rajta, ahol tudtak, csak verje meg 5%-al a HD4870X2-t.
Éppen ez a véleményem, a teszteket figyelve, az volt az érzésem, hogy két GTx260-on nem buknak annyit, mint 2db GTX280-on. Ezen is buknak, csak nem annyit. nem értem őket, ezt kár erőltetni.
-
WesTM
őstag
Ezt nem értem. Miért akarja megmutatni az nvidia hogy neki nagyobb pö@se van? Szerintem eléggé buta gondolkodás mód, és nem kifizetődő. Gx2vel is ugyan ez volt. Dettó ugyan ez.És az is eléggé bukás lett.
Cf-n is most lehet látni, hogy talán kezd kiforrni, ahogy Abukolléga említette valahol, az új Cf rutin rugalmasabban együtt működik a dx, és open gl alkalmazásokkal, lassacskán lehet működni fog a dolog.
Én is sokkal inkább x2-t vennék, és ebben nem csak a márka iránt érzett szimpátia van..
(Már csak a 7950gx2-9800gx2 után sem...) Fránya előítéletek. -
rocket
nagyúr
Az a "gond nelkul nalad" az internal teszteken 2 perc utan elhasalna
#739:
Ez tulzott optimizmusnak tunik, ha a realisnak tuno pletykakat veszem alapul akkor osszesegeben a RV790XT meg a GTX280 teljesitmenyet se fogja hozni (nem is lesznek egy kategoriaban), az, hogy nehany cherry picked felbontasban, es beallitas mellett gyorsabb lehet meg nem eleg a sikerhez. Teljesitmenyben valami hasonlo varhato az RV790XT-tol a GTX260 ellen,mint a HD4870-GTX260 kozott a megjeleneskor volt, a kulonbseg annyi lesz, hogy nem lesz 100$-al dragabb a GTX260216SP amikor szinre lep a RV790XT, es addigra mar az 55nm-es GT200 GPU-val szerelt kartyak is remelhetoleg alapnak fognak szamitani(tehat nem kell nagyitoval a boltokat jarni), ami mar kisebb problemakat fog okozni uzletileg az NV-nel az 55nm-es RV790 ellen, mint okozott anno a 65nm-es GT200 az 55nm-es RV770 ellen, de ez meg mindig messze lesz az NV-nek az optimalistol.
GT212 nagyon messze van (ha lesz egyatalan), annak RV790-nel Q1-ben nem kell konkurenciat allitani.
Biztos vagyok benne, hogy az NV-nel nem egy ujabb nagy monolitikus GPU az elsodleges prioritas. RV770-re meg mindig nem tudtak valaszolni, lassan jon az RV740 is, ott lesz az altalam csak sima minor updatenek gondolt RV790, igy egy mainstream, es egy performance GPU kellene nekik mindenkeppen, amivel megtudnak torni az ATi dominanciajat meret/teljesitmenyben, es szerintem realis, hogy RV740 utan nehany hettel erkezhet a GT216 is.Amig nem valtoztat egyik ceg se a strategian, addig az ATi nem lesz a highendben single core GPU-val az elen az NV ellen teljesitmenyben.
Persze ez csak az erem egyik oldala, a masik az ami az NV-vel tortent a GT200 kapcsan, lehet a tron tetejen ulni, csak nem mind1 a ceg szempontjabol, hogy ezt milyen aron erik el, a GT200 eseteben ez az ar nagyon magasnak bizonyult. -
Bluegene
addikt
azért ott is van középréteg, Kínában és Indiában is terjed az informatika, Kínában már 25% netezik, az olyan 300 millió ember
nem szabad lenézni ezeket az országokat, nagy fejlődésen ment keresztül és van már egy réteg akinek pénze is van, de nem szórja feleslegesen
de említhetném indonéziát, dél amerikát stb...
-
rocket
nagyúr
Inkabb eliras, esetleg valami RV730-ra epulo OEM kartya van keszuloben amivel megakarjak gyorsitani a raktarak kiuriteset, vagy csak siman HD4670 atnevezve OEM piacra hasonlo megfontolasbol.
Varhatoan a RV740 epulo kartyaknak a HD4830-hoz sokkal kozelebb lesz a teljesitmenye mint HD4670-hez, es a csikszelesseg is csokken, igy nagy marhasag lenne 4675-nek nevezni a PRO-t, raadasul ez ellentmondana az eddigi jeloleseknek, hogy az LE=30, PRO=50, XT=70. (LELE=10, es XTX=90 meg nem volt).
Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Bittorrent topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest