- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- MIUI / HyperOS topik
- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
katt777 #14323 üzenetére
huhh, elég volt felfogni, de magyarra forditva igazam van!
csakmert bios hibák repkednek itt, engem meg lehülyéznek az okosok....
de mint a külföldi oldalakon szemezbe van, hogy bios frissités után nem birt a srácnak annyit a vga mint előtte, úgyhogy lehet 20mhz difi nem éri meg a fáratságot, a ventiszabályzásra meg ott egy wines progi és csókolom! vagyis én igy cselekszem és várom az atitool 5.bétáját...
-
horux
csendes tag
válasz
katt777 #14311 üzenetére
Tegyél fel újabb (gyári) bios-t, és megtudod.
Uh, tudsz mondani egy oldalt ahol leírják hülyéknek, hogy hogyan kell gyári biost frissíteni? Nem akarom elcseszni a 3870-emet, de vga-ban még soha nem frissítettem biost.
Ja és honnan szerezzek friss gyári biost?
Sapphire HD3870 512MB-om van.
Új biossal működik már az automata ventiszabályzás?
-
pisti
őstag
válasz
katt777 #14236 üzenetére
Állítólag ezek a 71-es végződésűek amiknél már nincs jelen a 862Mhz-s korlát a GPU-nál. Tehát ha van 71-esed azt biztos szívesen fogják látni sokan. Pl 256Mb-s 3850-eknél hiány volt ezekből régebben mikor olvasgattam az XtremeSystems fórumait. Lehet ma már más a helyzet, de megkövezni biztos nem fognak, inkább megköszönik, ha már volt is ilyen felrakva.
-
diablo1984
veterán
válasz
katt777 #14160 üzenetére
nemtudom, csak ezek a húzott biosok vannak, és nem szerkeszthető, hogy leszeded a tiedet, valahol 0 helyett 1-et irsz, stb, mert zagyvaság az egész! valahol láttam olyan progit, hogy a vga biosát be lehetett tölteni vele és a paramétereket meg lehetett válzoztatni(igaz 6600gt korában)! ott hátha van egy csekkbox, és egy pipa, mentés, majd rátöltés az egész!
szerintem ez okés, de nem próbáltam, mert a 3 év gar többet ér nekem(habár lehet nem lenne gond, de drága volt szegény, és nekem az lenne, ha buknék vele) de ehhez van részletes flashelés leirás, igy gondolom műxik!
-
diablo1984
veterán
válasz
katt777 #14145 üzenetére
nekem az atitoolt hiába állitottam be az órajelet, visszaugrott azonnal az alkalmazáskor alapra! nálam a rt csak 112%-ot tud, sehogy sem tudom megbűvölni, mert ez itt szar!
bios frissités már lenne, mert megvan a mivel, a hogyan és a mit is, csak az elszántság kellene, és kijönne a lock a kariból és alapórajelei 830/2400lennének! csak azzal szerintem még várok, mig s1 nem kerül a vga-ra, mert utána ha alap húzással lehet időm nem lesz cigánykodni a ventisebességgel, mert hamar tartalékolna...
-
diablo1984
veterán
válasz
katt777 #14128 üzenetére
valami gixxer van ezzel is, mert fix-re, majd kézire kell állitani, majd egyszer csak beugrik és műxik! csak 3dre kell kapcsolni, hogy melegedjen a mag, csak ha nem kapcsol időben, akkor a driver újraindul alóla.....beállitottam, hogy 55 fokon tartsa a magot, jól muzsikál, csak ki-bekapcsolgatja a ventit! meg win inditás után meg automatice nem műxik, csak a fent leirt cigánykodással! jah és a vga húzás sem műxik az atitool-al, csak a ccc-vel!
szóval kell új driver az atitol, egy úgy javitott atitool, meg egy s1-es a vga-ra, mert minden gém előtt cigánykodás, hogy felpörögjön a venti, mert alapból 30%-on megy és alapórajelen pár perc alatt túlmeledszik és tartalékra teszi magát a karesz! húzással ez 3 mp alatt megtörténik, elégni nem ég, mert utána egy tartalék módon üzemel, és 2d-be vált, hogy ne melegedjen! asszem ez a vpu recover, de nem találtam meg, hogy hol lehet kikapcsolni, de lehet jobb is! szóval s1-re fel!
jah, amúgy megtaláltam, hogy 860-as mag felett emiatt a lock miatt black screen játszik, de a memóriát egészen 2718-ig húztam! gondolom s1-el több levegőt kapna a bordája és még fentébb is menne majd! a magból meg a lockot valahogy el kell tüntetni majd!
-
kalló
aktív tag
válasz
katt777 #14012 üzenetére
nekem is csak így működnek a beállítások!először belövöm 100%ra alkalmaz és utánna vissza autóra és mindezek után el tudok menteni 1 tetves 40%-os fordulatot és ezt kell csinálnom minden profil sikeres mentése érdekében
amúgy az crysishoz van már valami hot fix mert a menü 1fps
és így nagyon gáz kivárni amíg betölt(ja és 8.1 driver)
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #14017 üzenetére
3db 8800Ultra vs Crysis
Működik az rendesen és jó a driver hozzá!Én 2900XT-m proci Core2 6750 3000Mhz 1280x1024 Full VeryHigh
Az a teszt sántít rendesen,nagyon nem stimmel valami. -
katt777
félisten
válasz
katt777 #14002 üzenetére
Kris87 és Aya és akiket szívat a RivaTuner:
Végigbuheráltam minden lehetőséget az elmúlt 1 órában (most Vista alatt éppen), és a következőkre derült fény: Driver-figyelmeztetés figyelmen kívül hagyható, viszont az ezáltal okozott problémák orvosolhatóak az alábbi módon.
Ott kezdődött a probléma, hogy nem szabályoz be a kívánt fordulatra. Nos, a fix kézi állítással kezdtem, mert ott sem tette. A megoldás: Fixen felpörgetni 100%-ra (no és alkalmazás, ugye). Ha utána visszaállítjuk a csúszkát 25%-ra, alkalmazhatjuk, és elmenthetjük ezt a profilt. Természetesen ezután megint nem fog váltani, tehát csúszka megint 100%-ra, alkalmaz, eztán vissza 40%-ra, alkalmaz, profil ment, és így tovább, végigjátszottam 25-40-50-60-70-85-100-as értékekre.
Ezután a már ismert módon létre kell hozni a Launcherben is az egyes fan profilokat, ezt követően jöhet a Hardware Monitoring. Most nem szól be, hogy nem talál ezt-azt, szépen beállíthatjuk az összes sávot, olyan finomra hangolva, ahogy nekünk tetszik.
De!
A monitorozáson megint az látszott, hogy hiába alacsony a GPU hőmérséklete, a venti a 40%-os tartományban dolgozik, azaz juszt se kapcsolt vissza. Erre kézzel megint felpörgettem 100%-ra, ugyanott visszatettem 25%-ra, és láss csodát, ettől kezdve működött a dolog. Tesztben próbáltam, most már felváltott, amikor melegedett a GPU, és vissza is minimumra, ahogy azt kell.
Ha valakinek ez bonyolult, mondjon egyszerűbbet, amivel normális működésre lehet bírni a RT-t.
Fene sem gondolta, hogy ilyen "remek" beépített logikai játéka van.
Hogy meddig marad működőképes, nem tudom, a beállítások letölthetőek a tesztoldalamról.
-
Kris87
aktív tag
válasz
katt777 #13960 üzenetére
Hali! Énis csináltam részletesebb szabályzást, néztem grafikont terhelés közben, 50-60 fokig pörög 50%-kal, 60-65 fokig kellene neki 55%-kal, 65-70ig 60%-kal... namármost az 50% ment is, aztán 60 fok felett b*ott átváltani 55%-ra, 65 fok felett megint ment a 60%... Szóval lehet nem olyan jó az a sűrű szabályzás neki.
-
Kris87
aktív tag
válasz
katt777 #13855 üzenetére
Amit a ccc beállít, az nem feltétlenül stabil frekvencia, 3dmark06 még általában lemegy vele, de a crysis megfingathatja, vagy a CM Dirt. Nekem 675-ről belőtte magát 760-ra, de játékok alatt beszólt a recovery. Talán a 720-ra tudom azt mondani, hogy stabil, 45 mhz kedvéért meg nem fogom húzni.
-
commanDOS
senior tag
válasz
katt777 #13653 üzenetére
Úgy hallottam ,hogy még az RV670 is megfekszik ott, ahol már értelme lenne az 512mega memóriának...
Sajnos a 3870 durván 57K-ba kerül, a 3850 512 meg 50K környékén van
Nem szívesen rendelnék pestről, drága a futár+ ha gariztatni kell, akkor szívásVagyis bocs, lenne egy gigabyte 3850 512 46-ért...
-
kircso13
senior tag
válasz
katt777 #13565 üzenetére
A váltás kényszer volt, sőt nem is váltás hanem kényszer mert nem volt kari a gépbe , de kellet és más nem volt. A 3850-en meg szépen muzsikál, igaz most 1 játékkal nyomom és ahhoz bőven elég , később meg egy cf azt elég lesz egy darabig. A3850 és a 70 között 10-15% teljesítménykülömbség van.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #13569 üzenetére
Szinte alig van külömbség a DDR4 és DDR3-as memók között teljesítményben.
Tehát ez nem jelent szinte semmi hogy DDR3-al adják ki őket +1-2FPS lehet köztük.És a memókat felviszed 1100Mhz-re amit simán tudnia kell a DDR3-nak,máris 2200Mhz-en mennek.
Szerintem ezt a karit amugy sem kell majd túlzottan huzigálni,mert alapórajelen vinnie kell mindent! -
lsc
nagyúr
válasz
katt777 #13535 üzenetére
Rakd fel a CCC-t is , akkor látod a hőfokot és az órajeleket is , és ha onnan tuningolod , akkor működik a powerplay . A 70 -est nem ismerem , viszont szerintem oda is kell a rivtuner a venti szabályozáshoz . A CCC előtt rakd fel a .netet is .
A 2006 nekem alapon a konfigommal 8495 , sm2 3693, sm3 4113 , cpu 1961 volt , szerintem a tied nem rossz eredmény . -
Böcsi
tag
válasz
katt777 #13497 üzenetére
Ezt már próbáltad(Crysis Hotfix)
-
tothl
addikt
válasz
katt777 #13497 üzenetére
Na es neked milyen biosverzioval sikerult venned alapbol, illetve milyen orajeleket bir, valamint hany fokos a gpu alapon...?
Csak mert tegnap probaltam egy kek nyakos 1 slotos megoldasu sapphiret, ott 48 volt az alap fok es tokeletesen huzhatatlan volt a karesz. Ma itt figyel egy reference piros, az 58 fok ALAPON, viszont huzhatonak tunik, a biosa ezereves, meg a 0.71 elotti joval.
Van valakinek valami tapasztalata, melyik lehet a jobb kari ? -
lsc
nagyúr
válasz
katt777 #13036 üzenetére
Mondjuk nekem tök mindegy , hogy angol v. német
, a grafikonok meg a beállítások azért érthetőek , viszont itt tényleg sok teszt van /német precizítás
/. A rivatuner beállításaihoz az 1-es hsz-ben találsz egy linket . A tuningban majd segítenek a többiek , nekem 50-es van .
-
leviske
veterán
válasz
katt777 #9530 üzenetére
Nem szeretnék jelenleg GeForce-ba beruházni... nem látom gazdaságosnak. Bízom benne, hogy az AMD nem hülyeségből mert 2évre tervezni... a jelenlegi GT/GTS dolgot meg gyanusnak találom... az nV is szereti megszedni magát, pedig most aránylag elég olcsón adja a kártyáit... és az is gyanus, hogy a 9xxx-ekről semmit nem lehet hallani.
-
hossszú
őstag
-
-
4tom4nti
tag
válasz
katt777 #8493 üzenetére
Jah, mi még mindig túlságosan keleten vagyunk ahhoz, hogy ne húzzon le mindenkit, akit tud a nagykereskedés...
Én is inkább kiküldök egy kocsit érte 8ezerért rossz esetben és elhozza a karit...
Amúgy hol 175 ojró? Linket pls, ha van...
üdv.
SzMhun: ha van nekik, de január előtt ő tőlük sem várható semmi...
Pixmania is csak ígérget, hogy rohadjon meg... -
Bali27
addikt
válasz
katt777 #8303 üzenetére
Katt777. Azt olvastam hogy Nvidia jövö év februárjában adja ki a DX10.1 es karikat.. Lehet MO on csak nyárra lesz. Ahogy pl most is áll a helyzet. Én már október óta vadászok vgara.. Irták h Nov elejétöl jönnek az uj radeonok.. Na ja.. Csak nem irták h hova jönnek.. Sajnos azóta lassan az agyamra nem jönnek hanem mennek.. AMugy nekem is a 3870 a szimpatikusabb.. Bár most ugy néz ki talán hétföre lesz Asus 8800gt, és picit kkisebb az esély hogy ASus 3870. De ha nem akkor január közepén.. Addig valami gagyi karit szerzek valahonnan..
Visszatérve az eredeti témára kiváncsi vagyok a jövö évi 10.1 es Nvidiákra. Csak technikai fejlesztés lesz vagy erőben is töbet fog nyujtani mint a 8800gt? -
Alpachino
veterán
válasz
katt777 #8303 üzenetére
A 3870-et az ATI nem csúcsnak szánta, bár kétségtelen, hogy a számozás arra enged következtetni.
Ezt azért mondom mert az ár/ teljesítmény viszonylag arányban van, pláne a 3850 esetében. Szerintem aról van szó, hogy az ATI a 8600GTS és a 8800GT közözötti hatalmas űrt akarta kitölteni, e két karival.
Szerintem sikerült is neki. -
válasz
katt777 #8279 üzenetére
igen, fogalmi tévedések vannak. Gondolom, nálam, de nekem a csúcs a grafikai teljesítményt jelenti, nem pedig a technikait. Ha pedig azt nézzük, hogy pl: az Avivo mennyit fejlődött vagy más tulajdonsága, akkor azt kellene hasinlítani, amiben új.
Nekem a csúcs = max teljesítmény valamilyen paraméterében.
Vagy az a csúcs, ami épp aktuálisan a legújabb?Bali27:
az ATI mellett döntenék, ha nekem kellene venni most ezen 2 közül egyet, hasonló okokból, mint írtad is. -
4tom4nti
tag
válasz
katt777 #8265 üzenetére
Elméleti max. VGA rendszerről senki nem beszélt, de azt továbbra is qrva érdekesnek tartom, hogy te bizonygatod, hogy nem 3870ből lehetne... Kijött szerencsétlen 3870 és szembe állítod egy felsőkategóriás csatahajóval... Várjuk meg, míg kijön mindkét gyártó a csúccsal és utána kezdjük el ezt a max VGA rendszeres f@szságot, ne most, amikor középkategóriás topicban vagyunk és GTX is hamarosan kifut...
Mindenesetre nem csak nekem nem tetszik a hülyeséged, amit irogatsz, szóval nem érzem, hogy én lennék a hülye, mert állítólag nem értem, amit Őfelsége leír.
Mégegyszer leírom GYK, hogy csak azt nem értem, hogy hogy lehet egy max VGA rendszerről beszélni középkategóriás topicban és ráadásul mégegyszer mondom GTX is kifut lassan...
Tényleg van egy kis fáziskésés ATInál, de szerintem most nagyon megérett a dolog arra, hogy ATI és NVIDIA újra valódi alternatívái legyenek egymásnak...
üdv. -
-
válasz
katt777 #8249 üzenetére
Szép okfejtés, csak épp nagyon egyoldalú. Ha már eldöntötted, hogy ATI rossz, nVidia jó, akkor miért ez a nyakatekert technikai bizonygatás? Nyilván lehet mondani olyan kártyát, ami jobb a 3870-nél, de ha megnézed, hová szánták, akkor mindjárt szűkül a kör. elborult konfigurációkkal pedig semmit nem lehet bizonyítani.
Vigyük be a Nasa-hoz és meglátjátok, hogy milyen jó... -
Andrew_31
Modder
válasz
katt777 #8249 üzenetére
Kár ,hogy volt már sok SLI teszt és nem igszán muzsikál valami szépen.
Szerintem tök mindegy ,hogy 2 kártyából csak az egyik dolgozik ,vagy 3-ból az egyik.
Én 90%-ban NV-s voltam ,de most jobb az ár/teljesítmény aránya az ATI-nak.
CF-nek is jobb a hatásfoka, és most nem a 3dmark-ra gondolok ,hanem játékra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xbox Classic / Xbox 360
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazon
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Posta, csomagküldés
- Goddess of Victory: Nikke
- SoundBlaster X-Fi
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest