- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- HMD Skyline - jó szerelés
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #22002 üzenetére
Azt jó lenne megtudni, hogy működik -e majd azzal a bios-editorral és kirakni valami jól látható helyre. Még nem próbáltam. Sok ember hűtési problémáját megoldaná. A 0.96 Beta bios-editor nálam el se indul, a 0.95 Beta az jó még. A sapphire fórumosokól kapott biost beolvasva a 0.95beta-val, a Threshold=41 fok, Steepness= 52%. Állítólag a steepness beállításra tojik rá, lényeg a threshold (ezt írta itt valaki, csak elfelejtettem ki volt az).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
katt777 #21986 üzenetére
Köszi.
Kicsit parázom a VGA-BIOS-flasheléstől, pedig lehet, hogy nem kéne. Csak azt még sosem csináltam.Meg gondolom emiatt akkor búcsúzhatnék a garitól. Vagy rosszul gondolom?
Egyébként meg már készül a házi vízhűtés, úgyhogy lehet, hogy ez könnyebben megoldja a problémámat.Ha leszedem a gyári ventit, attól úszik a gari? Mert ezzel tulajdonképpen komolyabb módosítást nem csinálok.
-
Andrew_31
Modder
válasz
katt777 #21943 üzenetére
Add el a 2DB karit és vegyél 8800GTS-t. Havernak quaddal 16100pontot csinál 800/2000/2000-es órajeleken. Engem a CF csak azért csábit ,mert ha majd veszek egy nagyobb karit ,akkor a 3850-et berakom mellé hibrid CF-be és nem adom el 10-15K-ért egy év mulva. Én elégedet vagyok vele, amit játszok mindent visz, a Crysis is megy rajta high-ba 1024*768-ba más meg nem nagyon fogja meg.
Nincs olyan kártya ami 30K-ért hozza ezt a teljesítményt. -
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #21905 üzenetére
attól h most perpill ők hozták ki a rosszabbat, attól még van szellemi tőkéjük
te kevered a dolgokat
amikor az intel csinált gyengébbet attól még nekik is megvolt a szellemi tőkéjük, lám később ők alkottak jobbat
lehet 3 év múlva az AMD hoz ki jobbat(ha kihúzzák vhogy)
primitívség azt gondolni h nincsen -
-
Larry303
addikt
válasz
katt777 #21905 üzenetére
a maximalizmust egy bizonyos határig meg lehet érteni (jómagam is az vagyok)
viszont ez szélsőségekhez vezet, ami ugye nagyon nem jó dolog...szal sztem majd idővel gondold át a maximalizmusod még1x...
végülis te azt mondod, hogy akkor inkább neki se álljon az ember...pedig van különbség...hogy vki veszi a fáradságot és megpróbál vmit, vagy neki sem áll...
hidd el elég furán működne a világ az elveid szerint...lehet már születésedkor ledobtak volna a taigetoszról...
vagy neked minden amibe belefogsz elsőre tökéletesen klappol?
boccs az offért -
CimbiX
aktív tag
válasz
katt777 #21893 üzenetére
"Embör"... Mintha en latszatot akartam volna kelteni... csupan annyit tettem, amennyit te is- leirtam a SAJAT tapasztalataimat. Nyilvan hibas a driver, ha van ra panasz- ez az en HSZ-emböl is kitünik. "Az ember mar csak ilyen"- na hat vannak >>masmilyen<< emberek is. A sajat tapasztalat a lenyeg es a mervado, ahogy te is szamtalanszor hangoztattad mar
-
CimbiX
aktív tag
válasz
katt777 #21888 üzenetére
Hmm, en mar egy jo ideje Vista x64-et hasznalok (az RC2 ota), es csak az RC-ban volt meg olyan, hogy "elszallt" a videokari drivere. Egyebkent nagyon barbar modon banok vele (semmi driver uninstall vagy ilyesmi, mindent az elözöre installalok ra), es ennek ellenere semmi gondom. Meg a 8.3-al sem :-)
Tudom, sokaknak van vele gondja- de azert azt is lassuk be, hogy leginkabb az elegedetlenek irogatnak- akinek minden megy, annak nincs ra motivacioja. En is csak azert irok most, hogy kicsit arnyaljam a kepet. A lenyeg: sem a 3dmark eredmenyem, sem a jatekokban nyujtott teljesitmeny nem valtozott 5%-nal többet az eddigi 8.x driverekkel, akar "friss" oprendszer/driver parosban teszteltem, akar több honapos oprendszeren. Egyedül a most kijött hotfix hozott erezhetö valtozast- de az sem 3dmark-ban, hanem egyedül a LOTRO-ban- megszüntek a "miniszaggatasok". -
Hobbbyt
őstag
válasz
katt777 #21816 üzenetére
Igen.. de az az a 3.2-3.3 Ghz en ketyegő AMD nem 25e ft ba kerül Dobozosan..És nem egy hétköznapi darab.
Nemhiszem ,hogy én nemtudnám beálítani.. hisz az a szar anyni időt sem ad ,hogy normálisan kifoltozzam. És legföképp nem a sebességgel vannak problémáim.. hanem az uj hardverrel való instabilitásával...Meg ha úgy nézzük akkor megint csak a Vistát dicsérem.. deh miaz ,hogy egy oprendszeren órákhosszatt kell állítgatni ,hogy müködjön? Nekem vistával nemkellet több pár percnél és ment.. az XP nek.. meg egy élet is kevés mert mindig van mit állítani rajta.. mert sosem jó.
Én nem a támogatotságról ebszélek.. ba*hatja azATI ha támogatja a játékot.. ha a játék alapvetően az nV re lett programozva....
Deh akor pl.. miért van az ,hogy Az nV-k kevesebb 3Dmak eredmény mellett jobban teljesítenek élesben?!.. -
HbImi
csendes tag
-
HbImi
csendes tag
válasz
katt777 #21880 üzenetére
Hát a tagnak már szóltam aki hozta, hogy hiányzik. Mivel egy számtech boltban dolgozik, így azt mondta azonnal ad egyet egy másik dobozból. Mondtam neki, hogy majd bemegyek érte most nincs rá szükségem, csak akkor ha esetleg elakarom adni. Majd elhozom tőle.
A Másik dolog! szerinted honnan tölthetek le ehhez az MSI 3870OC kártyához olyan hűtés moddolt biost mint amilyet te alkottál a Sapphire kártyádhoz? Ha esetleg találok olyat azt a winflash progival fellehet tenni windowsból? Ugyan is nincs floppy meghajtóm.
-
HbImi
csendes tag
válasz
katt777 #21854 üzenetére
Szia Katt777!
Így igaz! Most vettem egy közvetítőn keresztül az MSI OC 3870-es Kártyát. A Nagykerből hozta. A kártya zacskója bontatlan volt, de a Cf híd hiányzott belőle. Igaz a kutyát nem érdekli, mert nincs rá szükségem, de akkor is hiányzik. Szóval lenyúlták, de hogy miért, és micélból vajon? -
-
-
gombcomp
senior tag
válasz
katt777 #21826 üzenetére
Ha elolvasta volna akkor sem jött volna rá ,hogy ez a "régi" hotfix (AGP) :
xp32_8-471-57941 és hogy ez a tegnapi "új":hotfix_xp32_8-471-1-1-080324b-61196 más-más célt szolgál! (az ATI szerint..)A 080324 a megjelenés dátumát sejteti. Az AGP-verziót fel sem engedi tenni ha nem olyan a kártyád!....kipróbáltam! -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #21822 üzenetére
Pedig de. A Ferrari is azért jó, mert van pénze fejleszteni. Azért nincsenek komoly magyar cégek a Hardwareiparban, mert nincs pénzük fejleszteni. Ez határozza meg egy cég "méretét". (Sz@rból várat nem lehet építeni. <=> Pénz nélkül nem lehet hardvert fejleszteni)Korábban a termékciklus is hosszabb volt. Amúgy meg szuverén lény vagy, s azt csinálsz, abba fektetsz, amibe szeretnél és amire lehetőségeid adottak.
-
Produkció
senior tag
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #21816 üzenetére
Fél év múlva az Intelt fogod szidni, hogy miért csinál új platformot.
CF-re pedig amikor megvetted akkor is mondtam, hogy nem egyszerre kell megvenni. Ennek az a lényege, hogy elcsúszva fejleszthetsz. Ha egyszerre van az embernek sok pénze, akkor próbáljon egykártyást venni. Ha meg nem, akkor... Na ennyi.És a párhuzamosításra való törekvés nemcsak az NV, az AMD, "okossága", hanem az Intel, a Microsoft is erre törekszik.
"Hát akkor a Ferrari ritka szar munkát végezhet.
Ne írj már ekkora marhaságot, légyszí!"
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #21783 üzenetére
Ha pedig a crossfire ről van szó,csak annyit,hogy annak még tuti kell 1 év,még végre egy normális drivert tudnak rá írni,és a játékokat is úgy optimalizálják.Az ati driver készítőit fel kéne lógatni egy fára és megkínnozni.
egyszerűen képtelenek arra,hogy a fejlettebb vga-kból előhozzák azt amennyivel jobbnak kéne lenni az nvidiánál. Jelenleg 2 nvidia kártyám van (8800gts640mb g80,és egy 8800ultra), és hát voltak azért ottt is problémák,tehát nem kell annyira kétségbe esni,de ott legalább pörögtek a driverek,havi 2-3 is kijött,még itt az atinál szánALOM amit csinálnak,de talán egyszer majd sikerül nekik is valamit összerakni.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #21783 üzenetére
A VIA-ról sem hitték túl sokan 2000 körül, hogy ilyen csúnya lesz a sorsa - s én mindig szerettem a VIA-s alaplapjaimat.
Amúgy itt egy elemzés a jelen helyzetről.
A zárómomentum a lényeg:
"A két processzorgyártó fejlődési iránya tehát stratégiai fenyegetés az NVIDIA számára, mely azt a veszélyt hordozza magában, hogy a VIA sorsára jut. A videochipek sztárja azonban nem rendelkezik x86-os kompetenciával, mivel története során grafikus processzorokat és alaplapi chipseteket gyártott. A VIA, vagy legalábbis a processzortervező részleg felszippantásával az NVIDIA egycsapásra tényezővé válhatna az integrált CPU-GPU szegmensben, felzárkózva az Intel és az AMD mellé, mögé, miközben a VIA pénzügyi és mérnöki erőforrásokhoz jutva drasztikusan javíthatná processzorfejlesztéseinek versenyképességét, életképes alternatívát kínálva a vevőknek -- az x86-os processzorpiac pedig valóban háromszereplőssé válhatna."
Az hogy mekkora egy cég determinálja azt, hogy milyen munkát végez.
Produkció:
Egészen a 486-ok klónprocesszoraitól kezdve csak a 2. pozíciót foglalja el az AMD. Soha nem előzte meg az Intelt. S hogy miben volt mégis mindig jobb? Ár/teljesítmény arányában. -
Produkció
senior tag
válasz
katt777 #21759 üzenetére
én ezért térek át idén az intelhez...meguntam már, ez volt a 6. amd gépem, de unalmas hogy amíg az intel már kb 2éve az lga775-t használja addíg az amd már a sockatA óta a 4.foglalatot adja ki, és mindíg cserélj procit, ráadásul az új am2+ba csak ati kártya megy
holnap veszek egy MSI 8800GTS oc-t, remélem beválik, régi m59SLI lapomba, aztán veszek nyáron veszek egy q6600at vagy egy E8400-t az akkor aktuális intel lapba(max 30-50k), és elleszek vele jódarabig
...asszem elég kitartó voltam AMD fronton, de már meguntam a kitartásomat...élni is kell, és azt venni ami "jó", nem mindíg azt ahova a szíve húz az embernek, ráasádul már a szívem se húz most az amd-hez ezekután, a phenom nem menne bele a lapomba bios miatt etc....szal meguntam....bocs az offért
-
fagy53
nagyúr
válasz
katt777 #21716 üzenetére
Most nem jelent fejtörést, mert hiába 31k a 3850 256MB ha a 9600GT 512MB 36k!
A kettő között nem 5k a teljesítmény különbség, mindenki a 9600GT-t választja.
Ráadásul a legtöbb helyen, köszönhetően a raktárkészletnek, az ATi kártyák jóval drágábbak. A PCX feltehetően a legfrissebb, legfeljebb 1 hetes beszerzését tudja ennyiért adni, a többiek a korábbi készleteiket nem akarják nyilvánvaló 0 haszon vagy veszteség árán értékesíteni és kitartanak még, de meddig? -
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #21713 üzenetére
256 mb nem hátrány ennél a VGA-nál ne keverd az nvidiákkal
amikor én vettem a legolcsóbb 3850-es 33900ft volt(256-os, giga)
a legolcsóbb 3870-es pedig 49900Ft
ezek bolti árak
szvsz ennyivel nem jobb és kész ugynazzal a chippel
mellesleg amerikában nem volt ekkora árkülönbség a kettő között a magyar kereskedők extra profittal adták a 3870-eseket
a hűtése a 3850-nek halk, 75%-on pedig nagyon lehűti játék után 43 fokot mértem -
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #21691 üzenetére
nem akarok vitázni erről veled, belefáradtam
meggyőződésem h ár/értékben jobb a 3850/256
bár eléggé lecsökkentette a kettő közti különbséget 18 dollárra az ati akkor már megéri de mint anno 16000 ft-os árkülönbséget szvsz bőven nem ér megkipróbálni egy 3870-et, aztán rögtön elfelejtenéd a 9%-odatés 3850-est próbáltál? az is elég jól megy. Igazából nem is értem miért hiszed h sokkal gyorsabb ugyanaz a mikrochip van rajta csak más órajellel, a gddr4 inkább hátrány mint előny(ezt már te is beláttad 1X, a 3850 512 azonos órajelen gyorsabb
)
-
rucinho
tag
válasz
katt777 #21693 üzenetére
Meg is néztem!
UT3 Demo simán ment CF-el is 8.3 Catalyst full 1680x1050!
Fps-t ugyan nem mértem de szemre is látható volt hogy nem csökkkent x%-ot ahogy te írtad,sőt...
Szerintem szerezz de egy tutti lapot!
Ha lesz időm letöltögetek gémeket és megnézem mielőtt rosszul döntenél!!! -
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #21687 üzenetére
Amit írtál hogy oblivion, ut3-ban nem gyorsul, hát sok teszt szerint meg igen, jelentősen gyorsabb volt. Netán lefizették szerinted például firingsquadot vagy az anandtech-et?
Nem lehet hogy user hiba van nálad?
Elhiszem hogy vannak problémák a CF-fel, de ennyire?
WesTM: ja, már nagyjából megválaszolta. -
Calibos
addikt
válasz
katt777 #21670 üzenetére
Szoktam nézni a tesztoldalad, de látom március 24-én készült a lesújtó cikked, tehát nekem is újdonság ez. Egyébként szomorúan konstatálom hogy ennyire értelmetlen a Crossfire. Most hogy elolvastam, részemről tárgytalan és értelme vesztett lett a kérés. Esetleg single eredmények érdekeltek volna.
Ha nem is valósult meg, azért mindenesetre köszönöm.
-
-
Gabesz25
tag
válasz
katt777 #21643 üzenetére
Köszi,meggyőztél,hogy mi a legmegfelelőbb számomra!
Így talán nem dobok ki feleslegesen pénzt. Ha használtan veszek karit,azt mondod érdemes kipróbálni előtte.Ez alatt mit értesz?Mire figyeljek,milyen progival teszteljem?
Ja és még annyi,hogy az 1950 pro és xt közötti különbségről valamit?
-
snoopy
aktív tag
válasz
katt777 #21642 üzenetére
hmm, ezen a karin gondolkodtam eredetileg. még nem döntöttem el, de most x2 felé hajlok pillanatnyilag. tesztekből az jött le nekem hogy hozza a gts szint a nv specifikusabb gamikban, a többiben meg valamivel jobb, és nincs olyan nagy különbözett árban köztük.
végülis az is cf, nem? -
Mike 32
aktív tag
válasz
katt777 #21579 üzenetére
Nem lennék ebben olyan biztos !!! Pont ezt írtam le hogy gyorsult azt ATI a driverel ,de néz meg mellé az NV-t is 1.1 el meg 1.2 vel és utánna vonj le következményt
Lehet hogy az ATi gyorsult xx%-ban ,de az NV meg még többel és ez nem véletlen !!
Az ATI csak annyit gyorsul a Crysisben amennyit engednek neki
és SORRY ha megbántok valakit -
rumkola
nagyúr
válasz
katt777 #21418 üzenetére
Így van!
Mellesleg akármit buherkodok a biosokkal, a powerplay azonnal inaktiválódik.
Tegnap és ma kipróbáltam vagy 20 féleképpen módosított biosokat.A végeredmény: - marad a gyári Saphi.
Egyik sem ad több tuningot (plusz fesz kamu), kilövik a power play-t, elbasszák a venti szabályzást (ami szerintem tökéletes a gyári bios-al). Lehet én vagyok balszerencsés, de akármit alkotok a biosokkal, mindig rosszabb a végeredmény mint a gyárival...
-
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #21353 üzenetére
4600 pontot adott 3.2 ghzes e2160 mellett vga tunninggal
4400 pontot adott nekem 2.6os x2 mellett-persze tunninggal
szal ettőll gyorsabb cpu már nem dob rajta nagyot
hiába raksz mellé 6 ghzes nehalemet egy ilyen kártya többre nem kpes sztem akkor 4600 sm3 ponttól nem doobna sokkal többet -
rollins
őstag
válasz
katt777 #21357 üzenetére
Na még 1x. Cpu score -ról nem írt. Lehet hogy valamit összekevert, nem tudom.
Ezeket találtam így hírtelen HD3850-re: E6750@3ghz A64 X2 3.1ghz
Az a 4600 3,2 ghz-es c2d-val amit Bundás írt, kicsit fura, hacsak nem az 1mb -os L2 c2d miatt van, passz. -
athomi
veterán
válasz
katt777 #21357 üzenetére
Félreértetted, neki 2.6Ghz-en járó X2-es adott 4400pontot sm3-ra, egy c2d tulajnak meg 3.2Ghz-en adott 4600 pontot sm3-ra.
2.6Ghz X2:
sm3: 4400pont3.2Ghz c2d:
sm3: 4600pontEgyébként van egy sanda gyanúm, hogy a Bundás által említett c2d tulajnak alapon ment a HD3850-ese, Bundás22-nek meg húzva (760/xxxMhz).
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #21353 üzenetére
majd a megjelenő 3830 vga-hoz kérdezték milyen cpu kéne
sm2, hdr/sm3 -hoz meg nem mondott hülyeséget
cpu score-ról nem is írt ha jól látom
amúgy hol látjátok a részletezett pontszámokat a 3dmark06-nál?, mert nekem csak online mutatta 1db-ban az összpontszámot mikor néztem -
SAdamm
csendes tag
válasz
katt777 #21320 üzenetére
Sajnos igen.
Sztem naon sok múlik azon ,hogy milyen a lap+kártya összeállítás.Én például már 10 éve csak Asus alaplaphoz csak asus 3d-t veszek.Prociban csak intel ,amd az szóba se jöhet.
Mondjuk az Asus nem is a legolcsóbb márkák közé tartozik ,de legalább "szolgáltat" is vmit cserébe.Pl.:3 év gari a kártyára meg a lapra.Jól tudom ,hogy nem mindenki teheti meg ,hogy maxos cuccai legyenk ,sajnos.Remélem egyszer ez az ország is eljut odáig gazdaságilag,hogy mindenki olyat vehessen ,amilyet akar. -
gombcomp
senior tag
-
gombcomp
senior tag
válasz
katt777 #21307 üzenetére
Sajnos rosszul tudod!
Régebben valóban A három színes RCA RGB volt,de hol van már
ilyen bemenetes cucc? (..azért még van!) Amit a "mai" VGA-k hoz adnak az az úgynevezett Component csatlakozó (Red,
Blue,
Green) aminek a nagy felbontású jelek továbbítása (pl.720p, 720i stb.) a feladata (ilyen bemenetek vannak a korszerű LCD,Plazma TV hátulján is).Az SVGA csatlakozó jelét át szokták fordítani Kompozit jelre (
sárga) ami tartalmazza az összes színnel együtt az alap videojelet is.Ilyen jelet néhány gyártónál a komponent csati Kék RCA-ján is ki lehet nyerni (nem mindegyik esetben!)Remélem segítettem!
-
SlaveDealer
tag
válasz
katt777 #21305 üzenetére
thx!
A másik kérdésem meg az lenne hogy kaptam a vgahoz s-video cabelt ami belecsatlakozik a vga-ba és 3 felé agazik, piros, kék, zöld szinekre.
Eböl melyik a video? mert én ugy tudom sárgának kéne lennie, de olyan nincs. Összes szinnel végigprobálkoztam de eggyik szinnél sem ismeri fel a Catalyst a Tv-t.
Rca-Rca kábellel probálkozom aminek eggyik fele a Tvre van kötve másik meg a vga-ra lenne, de eggyik szinnél sem akar müködni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bittorrent topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gumi és felni topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- HP OMEN 3080Ti
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest