- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Hát én még bátrabban állítom egy rakás teszt alapján, hogy véletlenül sem hasonló a 3 kártya teljesítménye. Akkor nem látsz különbséget köztük, ha gyenge procid van alájuk (ez nálad nem áll fenn
), vagy nem használod ki a grafikai lehetőségeket (azaz relatíve ekkor is gyenge procid van). Ha meg mindegyik játék 30FPS fölött fut, megint hasonlónak, de csak látszanak! Későbbiekben bizony elválik az ocsú a búzától!
A régebbiekről már szóltam, de havernál teszteltünk 5770-et, és annak kell egy jókora tuning, hogy utolérje a 4870-et, viszont Vmod-dal (ASUS) még annál is gyorsabb lehet, és még mindig kevesebbet fogyaszt, halkabb, és hűvösebb. -
scope2007
addikt
én most cseréltem tápot.. 560wosról 750wosra!
hát nem is tom mit mondjak.. [lehet hülyén hangzik, de a cserével mitha megizmosodott volna a vga... természetesen jópár minden van pakolva a gépre pluszba [6hdd,2író,ledes fan, meg kis tuning]
szóval azt hittem bőven elég a rendszerembe az 560w de ezek szerint nem volt elég?
nemtom.. mind1 az ápgréddel most érezhető az hogy boldog a gép
-
katt777
félisten
Persze, mondanak mindent, hiába igazolja a gyártó is akár, hogy előfordulhat ilyen hiba. 48xx kariknál is soxor. nV-t kell venni, és no problemo. Már kezd annyira tele lenni a tököm az ATI szarságaival, hogy egy idő után a DX10.1 + az AVIVO hiánya sem fog visszatartani attól, hogy egy megbízható VGA-t vegyek.
Álló gépben hogyan is mozdul ki a VGA a slotból?
Főleg, hogy egy kis pöcök megfogja a végén, és ha nem húzod el, ki sem tudod venni... A másik végét te látod, hogy rendesen benne van-e, vagy esetleg egy gagyi ház miatt kiemelkedhet, mert láttam olyat is, hogy hiába csavaroztam be föntről, mélyebben volt a lap, ezért aztán az alaplap alá kellettek alátétek a rögzítő csavarokra.
Persze, hogy többet, éppen azt írtam.
AMD csinál sok szemét trükköt; lehet, ez is egy olyan, hogy AMD chipsetes cuccra, és persze AMD procira kényszerítsék a usereket. De velem besz.pták, mert már volt AMD-s konfigom, még 1x nem szívatom meg magam. A Q9-es procik ára most zuhan a PhenomII-esek alá, szóval nem aggódom...
-
katt777
félisten
Igen, találkoztam vele. Ezért van garban 2 hónapja a 4870-em (egyébiránt a 3870-em is ilyen hibával állt le végleg), csak azzal baszakodnak, hogy azért nem boot-ol, mert javítottam a biosban a hűtésen.
Majd egy drága KERMI vizsgálat jobb belátásra téríti őket. Egyébiránt a 3870-emen komoly bios mod volt, mégis szó nélkül cserélték, mert abban a nagykerben egyrészt tudták, hogy nem bios-hiba a gond, másrészt senki nem lopta a garos cuccokat. DVD nálam nem zavart be, talán próbálkozhatnál a kábelek átdugásával is, ill. a DVD lekötésével.
Mellesleg a VGA-hibajelzés mellett a kari rendben "működik", és 3 zöld LED van rajta, mindegyik a rendes működést jelzi. Még sincs kép.
A tápom nekem is hasonló, csak az erősebb szériából, de nem az a hiba oka. Mindkét karim az ASUS P5Q-ban produkálta ezt a hibát, szóval kezdek erősen gyanakodni az ASUS-ra, bár eddig a kedvenc gyártóm volt. Bár GB EP45 1. slotjában sem ment.
Meg kéne nézned másik lapban, mert az én karim nem PCI-E2.0X16 slotban tökéletesen működik, illetve AMD chipsetes alaplapban is. Ha így nincs gond, akkor cserélj lapot.
ATT nem szabályozza mindkét GPU-t, ha használod az overdrive-ját, ezt megnézheted, ha az ATT-ben beállított magot ezzel, a másikat meg RivaTunerrel monitorozod, ez is lehet hiba.
Persze lehet driver-keveredés is, de te tudod, milyen a rendszered.
-
katt777
félisten
Talán táp kell oda, 2D-ben vsz nem megfelelő az áramellátás, bár az adatlapodból nem sok minden derül ki (ezért jóval nehezebb behatárolni a hibát). Ugyanakkor lehet a kábel, ill. a DVI csati hibája is.
Hűtő azért pörög fel, mert újraindul a kártya, mint rendszerinduláskor (bootup vezérlés).
Bios-od nem volt buherálva?
De azt a szervizt semmiképpen sem javaslom a továbbiakban. -
katt777
félisten
Teljesen OK. Nincs kihajtva a VGA-d. Default 3D06 beállításokkal valahol 4 GHz körül lenne. Tedd fel nagy felbontásra, és max összetettséggel, aztán nézd meg a CF és a C2D eredményeket a tesztoldalamon.
Nekem 12546 pont volt CF-rel, de már 3.2GHz-es 6000+-szal.
Az egyetlen program, amelyben teljes elvárható hatásfokokal dolgozik a CF, az a 3DMark06. -
SlaveDealer
tag
Nekem egy MSI 3870x2 Oc volt a gépben és nekem sem volt CCC-ben Crossfire opció és nem látott 1024mb csak 512mb videómemóriát.
Asus P5E-ben volt a kari egy E8400 és 2gb 1066 geil ultra társaságában 550w-os Chieftech táppalMOD: de azóta visszavittem mert volt egy két hibája a karinak, most várok az ujra.
-
katt777
félisten
Elméletileg látnod kéne, csak az Overdrive menü hiányozhat. 8-pines átalakítóval nem próbálkoztál másik ágról? Kérdés, hogy nem látod, vagy nem is működik?
Nálam Crysis teszt jelezte nálam a memóriaigényét, ami alaposan lecsökkent CF-ben, azzal meg tudod nézni. Persze ahhoz tudnod kéne, hogy mekkora egy tiédhez hasonló konfigon 1 db 3870-nel.
-
katt777
félisten
Nézd meg a tesztoldalamon a C2D teszteknél, ott van összehasonlítás, meg a limit is. Lényegében hiába állítod 3,6GHz-re az E8400-at, nagyjából ugyanazt az eredményt kapod, mint 3GHz-en, mert ez a jó kis proci már 3D06 defaulton kihajtja alapból a 3870-et, ellentétben egy akár 3,2 GHz-es X2-vel, és amennyire teszteket láttam, még a régi C2D-knek is több kell ennél.
Az 550W-os Chieftec Smart CF tápom simán vitte a 3870CF-et (sajnos csak erről tudok érdemben nyilatkozni), de 8 pines VGA ezen sincs. Fontos, hogy több, legalább 18A-es ága legyen, a 2 GPU-hoz az ATI 38A-t ajánl, míg 1-hez 30A-t, de nekem ennyi elég volt. Ja, és van Ct-nek direkt 2 magosokhoz való tápja, amelyiken ott a 8 pines tápcsati (turbo és APS135), és a tiéden nincs. Remémlem, ez az infó segített valamit.
A 2. kari(mag) nálam akkor tűnt el, amikor a 2. karit kivettem a gépből, vagy betettem, és az előző kombinációhoz volt fent valami. Beszerelés után drivermentes gépre telepítettél új Catalyst-et?
-
fuzik
aktív tag
Hogy valami konkrétumot is írjak. A konfigom 3,2GHz -re húzott Q6600 -al (1,288V) és MSI 3870X2 OC -al 350W -ot vesz fel a konnektorból 3DMark06 alatt. Nyilván ez nem a csúcsra járatás, mert az e fölött lehet kb 100 - 120W -al, de nagy átlagnak/átlagos felhasználásnak elmegy.
-
Csacsa
csendes tag
Szia!
Nem tudom mi lehet, de mintha a teljesítménye sem lenne az igazi.
Főként EVE-online-al játszom, de a premium grafikát 1680x1050 ezzel a kártyával sem bírom 4x símitás mellett 50 fps főlé vinni. Ezt meg tudta egy 8800GTX-el is, persze a régi magos kártyával. Szóval most vagy processzorlimites a sztori (6570 @ 3.5GHz) vagy nem tudom mi van...
Az alaplapom egyébként egy Gigabyte P35-DS4. -
gege71.hu
addikt
Vmi ilyesmivel szerencsetlenkedtunk mi is haver gepevel. bar az gyari catalyst volt. En sose rakom fel az alaplaphoz adott cd-rol ill a videokartyahoz adott cuccrol a drivert. Mindig ATI vagy intel oldalrol (vagy epp ami a csipszet) leszedem a legutsót. Max utilokat szoktam hasznalni a boundle lemezekrol de azok nagy resze is egy kalap szar szvsz.
-
katt777
félisten
ASUS drivert tettél föl? Nekem anno 1950XT-hez mindig az kellett, és jobb is volt a referenciánál (ill. jó, ha a ref. meg bugzott, mint pl. a 7.11, még Crysis hotfix sem kellett neki). 8.3 egy hányadék, 8.2 pedig mintha nem támogatná tökéletesen az X2-t.
Az mondjuk tény, hogy baromi lassan jön le, de én mindig inkább kivártam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Tesla topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest