- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Emlékezz csak vissza: ugyanannyi meghúzva, mint a 3870 ALAPON! Össze tudtuk hasonlítani, és HIS alapon azért lassabb volt 3D-ben.
WesTM: No ugye.
- = Zk = -: Addig te azt nem húzod fel. Akkor sem, ha még 10x megkérdezed, akár különböző módon.
1680x1050-ben 16XAF 8XAA szűrőkkel pont kihajtja 3,2-n, 3,4-en, ha visz ennyit (de nem nagyon, mert végproci), akkor tuningolva is. Tehát monitort kéne "tuningolnod", vagy platformot váltanod. Utóbbit úgysem kerülheted el, ha még újítani akarsz VGA-t valamikor.
-
DigitXT
félisten
viszont alacsony felbontáshoz nem árt a proci sem
Ez mókás: azért, mert nagy felbontáson a VGA-limit miatt kisebb proci is elég, alacsony felbontáson muszáj nagyobb?A miheztartás végett: ha valaki nagy felbontáson "kihajtja" a kártyáját, és mondjuk 30 FPS-t ér el, kis felbontáson ugyanezt a 30 FPS-t minimum el fogja érni, sőt.
Értem, hogy arra gondolsz, hogy ha nagy felbontáson már nem számít a procituning, mert marad a 30 FPS (VGA limit), kisebb felbontáson meg ha marad pl. ugyanez a 30 (egyben proci limit is volt mondjuk), akkor tuninggal elérhető a 40-50, viszont így, ahogy megfogalmaztad, elég félrevezető.
-
BenceShearer
aktív tag
Köszi a válaszokat!
A GV-RX385512H gigának alacsonyabbak mennek az órajelei? Honnan tudhatnám ezt meg?
Az oldalukon nem írnak semmit, ami tesztet láttam, ott elvileg 670/830-on futott.Ezekre a modernebb (Ultra Durable 2) kondikra nem is kell már hűtés?
Közben az említett boltban nincs már sapphire 3850-es, levették alistájukról.
FeRRaR1:
Látom neked kicsit le kellett varázsolnod a bordáról az asus feliratot. Vissza lehet tenni garivesztés nélkül? -
person
senior tag
Most akarom összerakni a gépet.
A lapot még nem döntöttem el.Gigabyte GA-MA78GM-S2H vagy
Abit A-S78H de lehet más is.
Proci:AMD X2-Dual Core 4850E ( 2.5GHz/1MB ) AM2 BOX 45W NEW
Ram:2db KingMax 1GB DDR2 (1066Mhz PC2 8500CL5)
Táp meg majd ezekhez igazodik.
Kártyára 30 körül gondoltam. -
-
szumo
senior tag
Lehet én vagyok a béna
, de bennem úgy élt ez a progi eddig mint ati tray tool (ATT).
Letöltöttem, a logója alapján ez lesz az amit én keresek.
Ha hazaérek ki is próbálom.
Tegnap amúgy mikor összeraktam a gépet, mert garis volt az alaplap, nézelődtem, hogy 50 fok körül mozog a kártya hőmérséklete, és egész jól éreztem magam.
Sajna a céges gépemben a radeon x1300 elvérzett egy év után, és kaptam bele egy 7600gtx-et. Beállítás közben csodálkoztam rá, hogy az nv mag belasulási határa 125 fok hőmérsékleten van megadva. Mondtam is az rendszergazdának, hogy hozok tojást sütögetni a passzív hűtős videókarira. -
-
bakosgabor57
őstag
Nekem a szőrös alatt kapcsolt gondolom100%-ra 80C-nál,mert ilyet még sose hallottam a kártyától,mit egy sugárhajtómű.Nemrég láttam a város fölött két MIG-29-est,azoknak volt ilyen hangja.Az egyik tuti be volt rúgva,mert nem állt meg a stop-táblánál,a másik megállt az meg leesett
-
Frodó666
csendes tag
leszarom az 1280x1024-es default felbontást a 3D Mark 06-ba. Az olyan emberek mint te is belekötnek az élő fába is mintha csak érted meg a hozzád hasonlókért lenne bármelyik topic.
A 4850 is leszarja az 1280x1024-es felbontást, ha elolvasol bármilyen tesztet a magasabb felbontásokba könnyedén uralja a mezőnyt. Nem egy több éve készült program fogja eldönteni , meg pár értelmetlen szabály, hogy a mostanság készült kártyák és monitorok milyen felbontást részesítenek előnybe. Vegyél egy 1.7-es Celeront meg egy MX440-et és toljad rajta 800x600-on a Need for Speed 3-at és akkor boldog leszel. -
Frodó666
csendes tag
felbontás
Itt van okoskirály, átállítottam a monitor felbontását 1024x768-ba 1280x1024 nincs rajta miután a monitor driverét felrakom! Ha találsz benne 1280x1024-es felbontást akkor isten vagy! Komolyan nem értem miért hiszi magát néhány ember ennyire okosnak! (Tisztelet a kivételnek) -
zozoz1
aktív tag
Köszi de vezess már rá erre a Hammonra...
Mennyire komoly amúgy ez a beárazás? Vagy csak önreklám?Lehet hogy itt az új böngészőnk? Internet Explorer kuka?
katt777 pedig visszanéztem. Lehet átgörgettem. Nézem....
Nem lelem. Kiskanállal kifordítom a szemem, hátha úgy meglátom... -
Sutty66
tag
THx. Ház oldala levéve 12 cm venti fujja a levegőt . Amugy meg megnéztem az atitoollal és szemetel mint a barom alapbol 60-70 fok és van 2d mod
. Mingyárt eléteszek egy nagy szobaventillátort de nemhiszem hogy ez az üzemszerü kategoriába tartozik.
mod: Visszatettem a 850xt-t hibátlanul mükszik -
KillBorn
senior tag
Köszi!
Jah azt.De végülis nem gáz annyira, mondjuk marad6ott volna az eredeti fordulatszám.Egyáltalán nem hangos full fordszámon sem és így csökkentett órajellen jobban hűtött volna a magasabb fod szám.Amúgy nem szeretek ilyen külső progikat használni.Officál driver azt szeva. -
Thrawn
félisten
Ez a BIOS ami rajta van semennyit nem vesz belőle vissza, mondhatni be van állva mint a gerely
A szellőzéssel nincs gond, az oldallap sincs fent, csak van vagy 30 fok a szobában...
Szóval akkor Winflash és ez a BIOS kell hozzá?szerk: Látom már be is linkelted
Kíváncsi vagyok Vista alatt megy-e a flash, ha nem jövök akkor kiléptem a klubból... -
bozont
veterán
Igen néztem én is, és pont az a baj, hogy ez még a 8.1-el készült. Az látszik hogy hozza az alapórajeles 3870 szintjét, de így már nem reprezentatív a 3850 vs 9600 témában.
mod.: Asszem gyorsan el is döntöttem a témát.
Utánanéztem gyorsan az S1 árának, 4kval megdobná a 9600GT árát, plusz hozzájön még ahoz is a szállítási költség szóval egyből 34k-nál jár a dolog. A 3850 meg 27k-ből jön ki szállítással együtt.
-
katt777
félisten
Mázlista! Mármint, hogy megkaptad a csomagot. Én 1 hete várok az enyémre.
Mindenkinél ilyen meleg, aki mostanában vett HIS karit, és nincsen 2D módja. Tuti 010.079-es a biosa.Más: Ahogy ásom bele magam a Turokba, ez a progi egyre jobb lesz. Egyre parásabb. Csak mentések lennének benne, mert szivacs többször újrajátszani egy-egy szakaszt, mire az ember rájön az aktuális helyzet megoldására. Csak ajánlani tudom a berzenkedőknek, hogy küzdjék át magukat az első pár szinten. Már ha nem félnek a folytatástól.
-
L4mie
veterán
HIS oldalról leszedett driver.
Fenn van a Rivatuner, de csak ellenőrzésnek, meg az everest, szintén.
Teljesítménye egyenlőre megfele, szval nem tunningoltam.
A HIS szerintem (legalábbis én ugy tapasztaltam) egész jól megoldotta a venti szabályzását.
igaz 50-60 fok között ingázik, de szabályozza a ventit, gondolom ha belövöd őket Riva tunerben akkor lehet hidegebb is.Katt: ebben valszin igazad van, de hogy is mondtam tegnap barátnőmnek??
" az AMD nek mintha lenne lelke ", bár valahogy én mindig az elesettebbet támogatom, és sosem a tutti befutónak szurkolok!
Azért nekem feltűnik sok játékben az a nagy Nvidia logó ^^ pl régen ott figyelt WOW ban is... azóta eltűnt, de nem is baj ^^különben majdnem 9600Gt-t vettem, mert meggyőző volt az ár/teljesítmény aránya, de egy HIS ICQ-s kari régi álmom volt
-
p3rgam3nt
tag
-
katt777
félisten
Bios moddal és cserével óvatosan!
Nézzük csak az unlockos bios-t (010.071) emelt hűtéssel 860/1200-on:
Ugyanez "gyengébb" hűtéssel, de már újabb (010.077)
Előző jobban hűt, de hangos, utóbbi nem olyan hangos, de kevésbé hűt (azért elfogadhatóan). Ha az elsőben veszi lejjebb az ember a hűtést, akkor túlmelegszik a bios sávos szabályozása miatt.
-
-
TomBoy1986
veterán
Az eddig legjobban sikerült refernciahűtése az AMD-nek szerintem (legalábbis csúcskategóriás egymagosok tekintetében). Az X1950XT-éhez képest máshogy hangos, csak míg azt a kártya miatt sem lehetett hangtalanul járatni, addig ezt igen.
Házkiépítéstől és fültől függően kb. 40%-os ventifordulat felett hallható ki (legalábbis nálam így volt). Viszont ált. 50%-os fordulat kell ahhoz, hogy jó hűtést produkáljon, de ettől még elviselhető a hangja.
katt777:
Sikeresen -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Soxor leírtam már e topicban, ez a legjobb 3870 moddolhatóság szempontjából. Van hozzá javított vezérlésű hűtéssel ellátott bios (ezzel persze hangosabb), de módosíthatod is a beállításokat, vagy hagyhatod az eredetit, ha elég hűvös a kártya környezete. Amúgy 95°C-ig hevült nálam VGA tuninggal, tuning nélkül 85°C-ig. Hűtésmoddolt bios-szal ugyanez 70°C/65°C, viszont 65°C körül már elég rendesen pörög a venti (de messze nem maxon, és mint mondtam, állítható). Tuningban a 860/1200-at simán vinnie kell.
-
katt777
félisten
Én vagyok a hülye, nem figyeltem a 05-re, de a konfigodat megnézve gyanús lett az eredmény. Gondoltam, ma már a kutya nem tesztel 3D05-tel (mivel nem igazán tesztel újabb technológiákat, ezért nem is mérvadó öszehasonlításokban), ezért átsiklottam fölötte.
Ésszerűbb lenne hasznos teszteket nyomnod, mert a végén kiderül, hogy 3DMark 2001 SE-ben még többet gyorsult a géped.
-
katt777
félisten
+30 pont
De nálam SP2 volt fenn, hotfixek (direkt) nem. Szóval lényegében az egy csomagban javítottak a sok szar kis hotfixen. Persze, így aztán lehet mellet veregetni a gyorsulástól, csak ha az ember az eredetivel veti össze, máris mulatságos a dolog,
Mellesleg az IIS-t ez is elqrja.
Abu85: A tesztjeim szerint a játékok is ki voltak hajtva, azaz volt kisebb beállításon CPI limit, a HQ-n meg nem. Persze 2600XT jó lehet, az régebbi cucc (vagy csak a cimbid nem nézte az 1 karis eredményeket, vagy nem a megfelelő játékokban), a 3870-et meg még a mai driverek sem kezelik rendesen. Mert már meg tudom nézni. Aztán, ha megint CF-es lapot veszek, és kiderül, hogy nV megint elveri a Radeont... á, jó nekem az 1 VGA-s rendszer, ráadásul gazdaságosabb is. Ahogy a mai "játékokat" elnézem, fejlesztenem már nem nagyon kell miattuk.
Xirtam: Biza magyar. Ha az ISO fájlt kicsomagolod, ott van benne a szükséges 1 db telepítő fájl, lemezre sem kell felírni. Könnyű megtalálni, mert 350MB.
Egyébként lehet, épp az ilyen rézkivágások miatt van időlimit, nem?
-
katt777
félisten
Hát, ha G92 topicban ilyesmivel állna elő valaki, körberöhögnék.
Sokan újoncok, nem tudják, mi van, hallják valakitől, hogy "vegyél ilyet", aztán ide-oda keverednek a hallottak alapján. Esetleg éppen az összespórolt zsebpénzüket költik el valamire, ami aztán nem biztos, hogy megfelel az igényeiknek. Na, ezt nem illendő elősegíteni (bár akinek haszna van rajta, az nem foglalkozik ilyesmivel). Nem árt az ő nézőpontjukból sem megvizsgálni a dolgokat. Van pár diák ismerősöm, akik így, apróra takarékoskodva fejlesztgetnek, nem úgy, hogy na, van 100k-m, mire költhetném el. Remélem, ezt azért te is el tudod fogadni ebben a megvilágításban.
Szimpla tény a 8800GT képessége. A "fikázás" méltánytalan leszólás, míg a tények említése pusztán információközlés, nem több. Ma is azt mondom, hogy az 19x0XTx az ATI legjobb cucca volt, korábban talán még a 8x0-k (akkoriban nV-m volt, és mindig 850XT-re vágytam). Most meg a 3870 a legjobb (értelemszerűen 2 magosat nem veszek figyelembe). De csak az ATI-nál.
Azért az előzetes adatok alapján nem várom, hogy nagy durranás legyen a 4xxx-es széria, de magam is örülnék, ha valami hiper-szuper, gyors VGA lenne. Ha addig jó cserével átváltanék 8800GT-re, aztán kiderülne, hogy a 48xx-ek 10-15%-kal gyorsabbak, G92 topicban is megírnám, mert ott sem érdekelne, ha valakinek nem tetszenek a tények. A láma kérdéseikre privátban aprólékosan kiokítottak eltelt arca meg inkább csak megmosolyogtat, mert akad pár ilyen fórumtárs is.
Na, én befejeztem, és remélem, megértetted a szempontjaimat.Jó éjt!
-
katt777
félisten
Felfogásbeli problémákat látok, ezért nem érted.
Soha, egyetlen szóval nem állítottam, hogy rossz lenne a 3870 (ezután sem fogom), az AMD-t nem dicsértem, csak elfogadhatónak ítéltem, a 8800GT meg nem csupán 10%-kal jobb, ez a tapasztalat. Persze én is tudnék olyan tesztet csinálni, de ezt már rég megírtam, hogy csak tesztprogramok és beállítások megválogatásának függvénye, viszont az általam használt beállításokkal (no meg programokkal) a 8800GT előnye inkább 15%. Ugyanannyi, vagy kevesebb pénzért.
Az elolvasott 1-2 teszttel az ember kitörölheti a seggét, vagy persze még azt sem, mert a monitorral körülményes lenne.Vannak ex-3870 tulajok G92 topicban, és azért nem bizonygatják a 3870 ár/érték előnyét, mert 8800GT-t már a 3870 ára alatt lehet kapni. Attól meg, hogy valakinek ezt ajánlom, ha teljesítményt akar (nyilván ezért gondolkodik CF-ben v. X2-ben), nem bizonygatok semmit, csak segíteni akarok neki is. Nem kötelező megfogadni a tanácsomat.
Én tapasztalatból mondom, hogy inkább legyen egy mindenben jól teljesítő VGA-m, mint egy csak néhány játékban gyors, amely ráadásul még ott sem éri meg a dupla árat, mert nem annyival nagyobb a teljesítménye.
X2-esbe sem ugrottam be, mert CF-öm volt, épp azért, mert tucatnyi tesztben kihozták, milyen király, amit viszont a gyakorlat egyszer sem igazolt. Ez "worldwide" átb.szás, aminek bedőltem, de ezt már beismertem. Aztán a CF tulajok bagóért igyekeznek megszabadulni a 2. karijuktól (vagy mindkettőtől), azért olyan olcsók a használt 38xx-ek.
Nem én rombolom magam azzal, hogy, mondjuk úgy, nem egészen pontosan emléxel mindarra, amit többször is leírtam.
Kelvint nem kell megtámogatnod, mert elég boonkaw nagy feje van anélkül is. Kiválaszt egy grafikont, aztán hozsannázza, amiről pedig már Bundi is leszokott. Soha nem küldött még be egyetlen saját tesztet sem.A stílus maga az ... - majdnem rosszat írtam.
-
WesTM
őstag
Ahogy átnéztem a tesztet,itt is igaz,hogy a 3850 en joformán nem gyorsit semmit a az 512 mb ram a 256 ossal szemben,emberi felbontásokon,2560-on lemarad,de ki játszik ott.
Amugy nem rossz a 3850 x2,csak szerintem kicsit későn jött.
A 4800 as sorozat pedig véleményem szerint azért nem most fog jönni,bár voltak már meglepetések vga piacon. -
leviske
veterán
Lesz más gyártó is, aki kiadja a HD3850 X2-t, vagy csak az ASUS? Mert eddig csak ASUS márka alatt láttam ASUS hűtéssel...
(#24604) Kelvin : szvsz raktárürítés...
Mint annó a HD2900PRO ill GT>>>még a HD3830 X2 is eljöhet a HD4-esek előtt (bár óvjon az ég előle
)...
(#24605) dokar : a pletykák szerint májusban érkeznek... bár kétlem, hogy akármelyik HD48-as 60K alá lenne becélirányozva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Bittorrent topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest