- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
-
bolcsodal
addikt
válasz
edipqe #31437 üzenetére
Drivert tedd fel. Catalyst control center jó mindenre. Ha nem tetszik, akkor Ati Tray béta. Esetelg Rivatuner (bár nekem nem tetszett). A síma Ati Tool-t még nem próbáltam. De abból is csak a béta működik ezekkel a karikkal.
Adott esetben az AMD saját programjait is kipróbálhatod (AMD GPU clock tool).
-
TomBoy1986
veterán
válasz
edipqe #31235 üzenetére
2500MHz-es, s az új 6000+ pedig 3100MHz-es (de a cache csak 512KB). Ha nagyon hülye lennék, akkor azt mondanám, hogy 2500/3100=~80% , de nem így van, mert jóval kevésbé függ a CPU-tól a teljesítmény. És becslésbe meg nagyon nem akarok bocsátkozni, bár tapasztalatom szerint (ahol ez mérést jelent) - ha nincs VGA limit - akkor X% CPU órajelnövekedés X/2%-os teljesítménynövekedéssel jár, ha a másik órajelen sincs VGA limit.
Négy magnak itt semmi előnye, ez az igazság, annyi előny származik csak belőle, hogy sokáig tudod használni. Ezért ruháztam be én is ebbe a Phenomba (40K-ért vettem annó), mert kissé meguntam már a ponthajhászatot (illetőleg Vantageban már mindegy, hogy éppen mekkora az órajel, mert kevésbé függ a CPU-tól, mint a 06).
Játékokban tapasztaltam előrelépést egy 3GHz-es X2-höz képest, de minimálisat, s azt is 2.6GHz-en.
Tisztán kell látni:
Core2 architektúra, mint olyan core to core erősebb a K8-nál azonos órajelen 10-20%-kal, K10-nél 5-15%-kal. A K8 vs. K10-re sok mérés van, de a K10 igazából több magot használó környezetben használható ki teljesen.És hogy mi az, ami kijön abból a Gurus tesztből? Az, hogy kb. mindegy CPU-d van 1280*1024-es felbontásban.Hogy egy 4850-es hogy viszonyul ehhez azt pontosan nem tudom, oda valószínűleg valamivel erősebb CPU kell, de hogy egy 3GHz-es Phenom/Core2 elég, az bizonyos.
katt777:
"Egy mindössze 2 magot kezelő játék azon a processzoron lesz gyorsabb, amelynek ez a 2 magja gyorsabban dolgozik,feltételezve, hogy nincs VGA limit."
Elméletben igazad van, aláírom bármikor, de a gyakorlatban az látszik, hogy 8800 Ultra esetében is szinte mindenhol VGA limitbe ütközik az ember."Ha a 4 magosod kihajtja a VGA-t, és a 2 magos is, akkor pillanatnyilag jó a 4 magos, de ha az ember a jövőre is tervez, és nem akar processzort cserélni egy új VGA-hoz, akkor olyan procit vesz, amelyben kellő tartalék van."
Na itt tér el a nézetünk, ugyanis én azt látom / úgy gondolom, hogy a programok fejlesztése a párhuzamos utasításfeldolgozás felé halad (nem érheti el a mindennapi életben egy többmagos CPU-n általában a 100%-ot, mert ez képtelenség; ha érdekel, akkor data-flow architektúra az, ami teljesen párhuzamosított, keress rá.) Úgyhogy én nagyon örülök ám annak, hogy 40K-ért hozzájuttam egy 4 magos CPU-hoz, amit jelenleg szinte semmi nem használ ki a játékok közül (ami így enyhe túlzás), azonban még így is kellően magas teljesítményt tud szolgáltatni ahhoz, hogy akadásmentesen tudjak játszani."És az AMD azonos órajelen sebességhátrányban van, még az újakhoz képest sebességhátrányos, előző generációs Intelekkel szemben is."
Fentebb leírtam, hogy igaz.Tapasztalatot elfogadom, hiszen tapasztalat.
Más:
UT3-at teszteltem sokat. Használja a négy magot, s mégis CPU limites. DE!!!!!
64 botos botmatch esetén. Felbontástól majdhogynem függetlenül, mert 800*600-ban ugyanannyi FPS-t hozott, mint 1280*1024-ben. (átlag 55 körül 2.6-os Phenommal). -
FeRRaR1
őstag
válasz
edipqe #31162 üzenetére
Nézd meg a LogOutomat, ajánlom Az S1 est, ha nem szükséges, a kis helyigény miatt a chilla, 1 részt jobban hűt, és akkor is ha katt mást mond
Másrészt 4150,- a PcGearben
Csak férjen el a házadba
Gabis
2,6 Ghz alatt ne álj meg, persze szűrőkkel meg mindennel sem lesz gondod, ha lassabban megy akkor se!
Csak marad kis tartalék a VGA ba
De 2,4 nél is nyugodtan meg állhatsz, ha nem bírja a cucc valami miatt, lényeg h Prime stabil legyen
-
rup1u5
nagyúr
válasz
edipqe #31031 üzenetére
ilyen rossz a memóriád?
én a 6800gt-t vittem hozzád tesztelésre. egyébként semmi gond vele.küldjed azokat a listákat!
egyébként hosszútávra lehet hogy jobban jársz egy fullos AM2+ -os lappal meg egy 3850-el. aztán később ha valóban szükség lesz 4magra és jobban is fognak menni az újabb phenomok akkor mehet bele új proci és bikább vga.
-
Lacpac
őstag
válasz
edipqe #31030 üzenetére
Giga G31M-S2L, E2160-2180, ha kevés a pénz.Lap 10k, a proci 10-12k.
Procit megéri használtan , betesztelve venni. Valami tuningosat kell vadászni.
Igaz a lap MicroATX, de ha nem zavar a méret, és nem kell sok PCI foglalat, akkor megéri, jól tuningolható. Kis plusz pénzért lehet egy P35-ös lapot nézni. Ha csak AMD vonalon gondolkozol, akkor AM2+ egy 5200+ Black E.-nel. (Egy 3,2-őn járatott E21×× gyorsabb mint egy 6200+ X2)
VGA:
Van 3870 olcsóért csak szét kell nézni. -
TomBoy1986
veterán
válasz
edipqe #31020 üzenetére
Szia!
1. Megtalálod a phtoplista.interact.hu-n a 3DMark eredményeket
2. Tuningpotenciálja a 3870-es kártyáknak teljesen stabilan általában +75-85MHz (~10%), de instabilan én pl. 918MHz-et hoztam ki a kártyából (Vantage lefutott), de most 904MHz-es kép van fent: 5535 pont
GDDR4-esnek a memóriája nagyon jól húzható, stabilan 2600MHz-en járatható.3. Megéri-e 70-est venni? Attól függ, hogy milyen áron jutsz hozzá, mert 20K körül (alatt) kapható 3850-es (bénább a referenciahűtő, mint a 70-esen), s általában - mivel kevesebb feszültséget kap a GPU - ezért csak a 3870 szintjéig lehet tuningolni.
4. CPU: Tökéletesen elég egy 3850/3870-es kártya mellé a választott CPU. Ennél nagyobbal nem tudsz számottevő plusz FPS-t elérni a játékokban, sőt!!! sokszor még kisebb is elég. Ebben sokat segíthet egy itthoni játéktesztem, még a 8.4-es Catalysttel:
[link]
[link]
[link]5. Hűtésnél egy nagyon, de nagyon túlbecsült dolog ez a "házból kitolja a meleget" szemlélet. A gyakorlatban a CPU szempontjából max 1-2°C-ot jelent akkor, amikor tuningolva van az is. Szóval ez szerintem nem szempont, inkább a hangerőre és a hűtési teljesítményre figyelj, ebben pedig a 3870-esnek a referenciahűtője egészen tűrhető összképet nyújt: [link]
MOD
Ebben a tesztben meg megláthatod, hogy mennyire nyugodtan vehet az ember Phenomot egy mai modern, erős VGA-hoz: [link]
Lapozd végig nyugodtanÉs a többieknek is inkább azt javaslom
katt777:
3DMark-on kívül semmivel sem tudod igazolni. Erre is jó a fenti link -
katt777
félisten
válasz
edipqe #31020 üzenetére
Nézd meg a honlapomat. Tervezz alá C2D-t, a különbségeket szintén láthatod ott.
3850-hez jó az 5600+, kicsit tuningolhatsz rajta (akkor VGA tuning is lehet), 1440*900 viszont szerintem inkább már 70-es, de 50-esből mindenképpen 512MB-os.
De sztem egy E8200 kéne egy EP35-DS3-mal + 3870. Azzal lenne max. teljesítményed.
HIS3850IceQ3turbo alap 3870 sebességet tud (pici tuning azért kell neki), szóval az sem rossz választás.
GDDR4-es 3870 5-10%-kal gyorsabb a GDDR3-asnál.
Sztem nem jól tudod. Az 3870.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Escape from Tarkov
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest