- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #2458 üzenetére
Értem. De a RAM-okat is megrángatom 2170 környékére. Hátha.
A 2600XT tudod, unokaöcsémnél van kölcsönben. Nem tudom még lesz-e pofám kivetetni belőle.
MOHA kivéve.
Jaaaajjjjjjjjjjj, várjámán, öcsémnek viszont ot porosodik a GDDR4-es Sapphire 2600XT-je. Jó lesz az is. Sőtt.
Na akkor fel kell készülnöm a tesztre, mert nem lesz meg fél nap alatt. Olyan lusta vagyok mindent 3-szor mérni.
-
diegho
nagyúr
válasz
barnam_ #2434 üzenetére
Nem vagyok veterán, csak egy idő után unalmas volt, hogy a főnököm f@szságai miatt én tartom a hátam, én magyarázkodok helyette, mert őt személyesen elérni lehetetlen és még a telefonját se veszi fel senkinek. Ráadásul állandóan olyanok találtak meg, akiknek 15ször kellett elmondani, hogy a ddr1-es alaplapba nem jó a ddr2 és a agp-be meg a pci-e kártya se tuti. Bele lehet unni ezekbe azért másfél év alatt elég rendesen.
-
diegho
nagyúr
válasz
barnam_ #2429 üzenetére
mindegyiken csak natívban van éles kontrasztos kép, nem natívban romlik a kép élessége és a színvilága is, ha ehhez hozzátesszük, hogy a legjobb LCD-k (nem TN panelesek) vannak talán egy normális crt szintjén, akkor aki egy normális crt-hez van szokva, eléggé ki tud ábrándulni az LCD-kből nem natív felbontásban.
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #2386 üzenetére
MSI-nél sose tudni..a 256 megás 3850-ből több verzió van a piacon mint a honlapjukon
Nézegettem tőlük egy passzív heatpipeos 26xt, kiderült nagy nehezen mért találok róla a bordák elheyezését mutató különböző képeket, legalább 2 fajta variációban jön ki a hűtést, oldalukon persze csak 1 van...
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #2384 üzenetére
Rami nagykerben biztos nem, a bolt meg onnan szerzi be a cuccokat nagyrészt..de amúgy se vettem volna, 2k-val drágább, csatlakozók ugyanazok, alapon ott se fasza a venti, akkor minek? Ráadásul az 2 slotot foglal, ez meg tuti nem. Viszont zafír volt, de a kimenetek miatt, meg hogy 2 év gar van rá, ráadásul drágább mint a GB, maradtam GB-nél..lap is az,, szépek 1ütt
Holnap majd csinálok telóval képet, mással nem tudok, de már venti hack is lesz rajta
Elviselhetetlen, több min 1mm-s acélból van a ház anyaga, ez mind benn van az íróasztal erre rendszeresített tárolójában, és így is hangos. Holnap írok a GB-nek, b@sszanak vele valamit mert dühbe jövök -
guni
tag
válasz
barnam_ #2352 üzenetére
Nem is aggódom az alaplap miatt, csak meglepődtem, eddig valahogy fel sem tűnt hogy az usb-n van feszültség kikapcsolt gépnél is
A molexes megoldás tetszik, csak mondjuk gyanús, hogy itt Győrben nem fogok kapni iyen csatlakozót, de legfeljebb barkácsolok egy sata átalakítóból.
Egyébként a fordulatszabályzós kártyáknál mennyi az alap/terhelt hőmérséklet?
Guni
-
kagyula
aktív tag
válasz
barnam_ #2352 üzenetére
Én fölöslegesen akkor sem iktatnék be még egy láncszemet a ventilátor tápellátásába, vegye csak közvetlenül a tápról az áramot.
guni: Ha mégis az USB-ről akarod tápolni, akkor vagy a biosban, vagy az alaplapon jumperrel ki lehet kapcsolni, hogy kikapcsolt gépnél ne adjon ki magából az USB áramot, ha nem szoktál róla telefont/mp3 lejátszót tölteni, nem fog hiányozni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #2305 üzenetére
Értem, de akkor neked miért van 3 állású módod? És hogyan nézted meg? Van valami monitor progi ami kijelézi? Mert a GPU-Z csak azt írja ki, hogy 3D-ben mennyi... A catalist meg 2D-ben annyit, hogy 300/1000.
Neked hogy hogy leveszi a RAM-okat is? És a gpu órajeled hogy hogy olyan alacsony?
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #2245 üzenetére
Gondolom a textúrázok duplára emelése sokat dob a teljesítményen, a raszterizálók meg ezexerint annyira nem fontosak. GPU/ram órajele is nagyobb mint a 3850-nek, én megnézném mit megy mondjuk 2500-ös rammal, 850-900-as gpu-val, a 128 bit ellenére nem lepődnék meg ha a 3870 környékén mozogna.
-
kagyula
aktív tag
válasz
barnam_ #2245 üzenetére
Bizony jó kis architektúra ez a HD4xxx sorozat.
Kártyák számítási teljesítménye:
HD4670 = 480 GFlops
HD3850 = 427 GFlopsbár ezt nem tudom hogy számolják, milyen jelentősége van itt a memória sávszélességnek.
Sokat filóztam rajta hogy 3850-et vegyek-e, de nagyon örülök hogy emellett döntöttem, pedig az eladó még az utolsó pillanatban is nehezítette a döntésem, ő a 3850-re voksolt ilyen indokokkal:
"A 4670-en még külön tápcsati sincs, tuti hogy gyenge kártya... meg kisebb is..."
Nem írom le az üzlet nevét, mert amúgy szeretem őket, és olcsó is volt, de ez a beszólás no comment -
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #2239 üzenetére
A memória vmod mennyire veszélyes művelet?
Egyébként ceruzás? Mert azt ugye egyszerűen leradírozza az ember, ha gond van..
Jah, és szerinted jákékokban mennyit lehet gyorsítani memória vmod hatásával. Nagyjából meddig bírnák ezek a ramok? Mert gyanús, hogy nagyon a vége már a gyári 1000 is.... gbors kollega említette, hogy nem kéne nagyon húzgálni. -
kagyula
aktív tag
válasz
barnam_ #2234 üzenetére
Rivát nyomom, csak az nem keresi meg automatán a tuning végét.Mérges vagyok most egy kicsit. Van egy VF700Cu Zalmanom, biztos voltam hogy rá fog menni, nem néztem utána, de koppantam, mert nem jó helyen vannak a furatok.
És most pörgeti magát az a kis korcs ventiMondjuk abszolúte nem zavaró hangerővel, de most mégis csak az a leghangosabb a gépemben.
-
Picturemaker
őstag
válasz
barnam_ #2210 üzenetére
Van egy kis ellenállásos átalakítóm, amit alaplapi csatira lehet kötni. Egy 12 cm-s Zalman-hoz való. Ezt kötöttem a vga hűtője elé, így kicsit gyorsabban forog, mint 5V-on, de nem hangos. A hátoldalon lévő memókat felsüniztem. A "szőrös fánk" alatt így 79 fok körül van. 3D06 alatt (1440*900/4AA/Aniso2) 50 fok. Szerintem ez jó így. Remélem a srác nem olyan kocka, hogy órákat játsszon a "szőrös fánkkal".
Chaser: 5V-on szinte hangtalan. Ha a fánkos játékra
nem is, másra elég lehet az 5V.
A memókra viszont kell a hűtés, mert forróak. (2000 MHz az 2000 MHz, biztos kap feszt rendesen).2D-ben leveszi a kártya az órajeleit 165/265-re.
Amúgy tényleg jó kis kártya ez. Remélem nem olyan megpusztulós, mint a 4850-ről hallani. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #2085 üzenetére
A szőrös fánkot messzire kerülöm, azalatt felment még 80C-ra is, játék alatt meg jó ha megvan 60-65C, úgy hogyha nem nyúlok a venti-szabályzáshoz, ha fentebb tekerem, akkor ez lentebb kúszik...
Ja, és zárt ház, 0.5 méterre egy bekapcsolt konvektortól, és egy darab venti nincs a házban....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #2082 üzenetére
Ja igen el is felejtettem mondani, hogy tegnap fölraktam a 8.11-et, és a tuning megszünt. De ez jó hír.
Na fent van az Undercover. A graf átlagos, és szerintem a pro street-nek jobb a grafja.
Sajnos néha nálam is bejön egy kis lagg, de ez nem ugyanaz, mint a pro street-nél, hanem inkább mikor elfogy a memória....
Vistán nyomom, és a játék tetszik, annak ellenére hogy lehúzzák sok helyen. Az autók is jók benne, és a tuning nagyon le van egyszerűsítve.....
Havernak felnyomtam a gépére(E5200@3 Ghz, 2Gb RAM, Asus 4850) , és csodaszépen siklik 1680x1050-en mindent szétmaxolva, 4xAA-val. Neki nem vettem volna észre hogy laggol, bár XP-je van..... -
brownus
veterán
válasz
barnam_ #2072 üzenetére
hmm, egy helyen találtam HIS 4670-et ezzel a hűtéssel, 27.720hufért.
én 19k-ért vettem pegazustól, rátettem a northpole-t ami úgymond nem került pénzbe csak elő kellett bányásznom a fiókomból, de ha nem találtam volna meg akkor tettem volna rá egy accelero s1-et, ami 4.500huf. tehát még mindig olcsóbb mint a HIS... de ha boltban vettem volna a sapphire kártyát 22k-ért még mindig 1000huffal jobban jöttem volna ki
befejeztem...szerk: 1G rammal van több helyen is de azok már 30k körül....
-
kisza25
félisten
válasz
barnam_ #2029 üzenetére
megnéztem újraindítás elött
1024*768 minden maxon -vsync 6*AA anisotrop szürés
újraindítás elött
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
1264, 30000, 27, 59, 42.133
után
855, 30000, 22, 38, 28.500
tényleg berakott valamit,de így legalább jobban néz kielég ratyin nézett ki elötte
-
diegho
nagyúr
válasz
barnam_ #2026 üzenetére
én 2 perc után töröltem az egészet. Sehol nincs grafikailag a jelen kor autós játékaihoz viszonyítva, a menü meg egyszerűen szánalmas. Pedig még gondolkodtam is, hogy megveszem, ott volt előtt 7 vagy 8k-ért akciósan, szerencsére inkább megnéztem előtte, hogy milyen. Marad a GRID ha autózni akarok.
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #2025 üzenetére
Megnéztem Fraps-el:
1024x768, 0xAA, vsync OFF, minden más max-on;
proci 3Ghz-en, vga alapon:Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
3751, 114505, 19, 62, 32.7581280x1024:
4866, 152385, 10, 51, 31.932igaz a két teszt nem ugyanazon a pályán készült.
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #2022 üzenetére
Tévedtem, néhány effektet újraindítás után rakott rá... így már akad.
AA-t ki kellett kapcsolnom mert ha nem, akkor csak 60 Hz-en megy a monitorom, hála a Vista-nak. AA nélkül 1024-ben, maxon egész jól megy, de itt is előjön a "rángatás", mint a Pro Street-nél. Nem értem miért nem képesek normálisan megírni a játékot -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #2006 üzenetére
Tudom, mondta öcsém, ő játszik vele....
De ami minimum 2-szer gyorsabb még az a GRID. Fullon minden, max élsimítás, minden, és pereg a game....
Egyébként nálam total maxxon is élvezhető a COD5 4xAA-val. Jöhet akciódús jelenet is, ahol már magamat sem látom, hogy hol vagyok, akkor sem esik az fps 28-29 alá....A maxxról meg ne is beszéljünk...Most olvastam valahol, hogy valakinek a 9600GT-én szörnyű szaggatás jelentkezik az NFS Undercover-ben. Elsőre rávágtam, hogy a proci lesz a ludas. De ez majd még idővel kiderül.
Jah, és nem a PH!-án volt rá példa....
-
nesa
veterán
válasz
barnam_ #1953 üzenetére
Mester a Ds3 gigakon valahol van 1 ilyen menupont ahol a 16x sint lehet butitani 8x ,4x, 2x talan ezek vannak... megneznem enis de de 2 helyen melozok es szinte soha nemvagyok otthon.
De most nezem ha ilyen lapod van a also az kapasbol 8x os
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #1917 üzenetére
Nem lényegtelen, mert a végébe állítanék egy 12-es ventit, és az lehűtené szépen, de én is úgy nézem venti nélkül is blokkolna egy slotot, vagy túl közel lenne a slotban lévő kártyához..vegyek egy MSI 26xt-t és hackeljem rá annak a hűtését?
Mért nem tudnak már kiadni egy heatpipe hűtésű verziót, ahol felül vannak a lamellák?
-
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #1847 üzenetére
Ebben is valszeg az MSI győzne ár/értékben, nem a zafír, ráadásul misire 3 év gar van, nem 2...ezért venném azt.
Nem sikerült még hűtőt venni, de még fontolgatom, hogy beszerzek egyet tréfa nélkül, aztán jövőre majd veszek olcsón zafír 4670-et és rátolom, de így is kb 4-5k lenne a hűtő+ a macera..nem biztos hogy megéri ennyit szenvedni vele. -
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #1812 üzenetére
Meg is néztem, és érdekes módon van valami hangulata ami magával ránt. tetszik, bár a 4.-ik rész annyira nem fogott meg.
Az FC2-vel a hétvégén játszottam utoljára, de annál megvárom a magyar verziót, mert így nem sokat értek belőle, és szerintem ennél a játéknál fontos tudni, hogy mikor mivel bíznak meg, és miért. Mert különben ellaposodik. Így is 30%-nál járok már.
A Fallout 3-ról csak is jókat hallottam. Mindjárt megszerzem azt is.
Jah, és COD5: 1280x1024, minden csumán, ami csak lehet, 4xAA, trilineáris szűrő, anizotróp maxon, és nem megy 30fps alá.
Nesze neked 4670
-
válasz
barnam_ #1715 üzenetére
Szóval kb. 10 percnyi Colin Dirt után ALT + Tab-bal átváltottam CCC-re és 73 fokot mutatott.
Ami igazán érdekes, hogy amikor 3D-be váltott a kártya, akkor olyan volt, mintha egy hangyányit lassított volna ventilátor...(még mindig porszívó volt, csak alacsonyabb frekvencián...)
-
Moric
aktív tag
válasz
barnam_ #1617 üzenetére
RBE-vel sajnos tényleg nem lehet visszamenteni a biost.
Kivéve az Asust. Azt valamiért el tudja menteni.
Én a His biosát töltöttem be a Sapphirba, nem igazán nyertem vele. A Gpu 2D-ben tényleg kevesebb feszt kap, viszont a venti 30%-on jár alapból, így meg már van hangja. 3D-ben viszont felhúzza 780-ra.
-
Geza26
senior tag
válasz
barnam_ #1560 üzenetére
Az a széria van neked amit most lehet kapni? FSP ATX-400PNF (CRG450 )
-
törölt tag
válasz
barnam_ #1541 üzenetére
Ha lenne a 4670-nel kompatibilis RBE, akkor meg lehet próbálni a "nem-szabályzós" kariknál a BIOS moddal, hogy lehet-e szabályozni a ventit, ha igen, akkor a gyártók lusták voltak megcsinálni...
Ha nem, akkor valami gubanc van a kártyákkal. Ati Tray Tools-sal kellene próbálkozni akinek "nem-szabályzós" kairja van, hátha jó mégis.
Jim74: Nincs olyan nagy különbség a kettő között, szerintem nem érdemes 3850-ről 4670-re váltani, de ha olcsón jutsz 4670-hez, akkor viszont igen. (3850-et elcseréled valakivel egy 4670-re, ebben az esetben.) Ha újonnan vennéd, akkor nem igazán éri meg, gyorsabb lesz itt, lassabb lesz ott, mondhatni ott lennél ahol a part szakad. Legalábbis szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest