- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Valakinek rakok össze új gépet, abba vettem a kártyát, de nincs pofám odaadni egy "sugárhajtómű" hanggal megáldott új gépet.
Néztem az AC S2-t, talán fel lehet rá tenni. Nem vészes az ára és egy 8 cm-es venti 5V-on szerintem le is hűti.
Arra én is gondoltam amit Te írtál, csak félek, hogy 5V-on talán nem lesz elég a hűtése.
De lehet, hogy kipróbálom.
Köszi. -
tzsolesz
nagyúr
De a hozzászólásoddal teljesen elkeserítettél, hogy nem kellett volna beáldoznom a 3850-emet
1. Milyen karid is volt? 256 vagy 512?
2. Természetesen nem csináltál hülyeséget. Én ezen a két kártyán vaciláltam sokat, és végül a 4670 mellett tettem le a voksomat, amit abszolút nem bántam meg. Na meg ezért a pénzért csak 256Mb-os 3850-et kaptam volna, ami köztudott, hogy drasztikusan visszafogja egy két játékban. Nem beszélve arról, hogy kevesebbet fogyaszt, és még külön tápcsatlakozóra sincsen szükség. Fejlettebb videó-kódoló cucc van benne.De ami még fontos, hogy ez egy 4xxx-es széria, ami érzésem szerint időtállóbb mint a 3xxx-es széria. Na meg kimondani is jobb, hogy nekem 4670-em van.
-
Tamarel
senior tag
"megfordítottam a pálcikák sorrendjét"
Konkrétan szétszedtem a csatlakozókat teljesen és fordított sorrendben raktam össze. Vékony csavarhúzóval kell benyomni az érintkezők oldalán két fém pöcköt, hogy kijöjjön a műanyagból. Utánna azokat megigazitod és kész.
Alapból így néz ki:
- sárga: 12V, venticsati egyik lába
- fekete: földelés, venticsati másik lába
- fekete: földelés
- piros: 5VFordított sorrendnél pont 5V-ot kapsz és ha megcsinálod mind a két végén, akkor nem befolyásolja a rádugott eszközöket.
(Mondjuk elég a pirosat megcserélni a sárgával, csak korábban már 7V-ot csináltam fekete-piros cserével, így már mind1 volt.) -
donhere
tag
sztem elég lesz... én a potival ugy állítottam be hogy éjszaka ne legyen hagja a ventinek... (szóval nagyon lassu) és 2 óra játék után 50-55 fokos volt kb. bőven jó
Szerk: közben eszembe jutott hogy attól is függ hogy milyen szellőzése van a házadnak... ha jo akkor elég az 5v
-
donhere
tag
ez azért ilyen "drága" mert félvezetős szabályzó van benne:
Itt olcsóbb : Zalman szab
vagy egy egyszerű poti
vagy ez a fajta fixen 5v-ra kötve
-
törölt tag
Zalman Fanmate 2, egy ventire, barkács nélkül, mellékelt tapasszal felragaszható a gép oldalára, tetjére.
-
glutamin
őstag
Igazából nálam egy GTA 4 teszt várakozik még. Amint tudom mi kell a játéknak az alapján döntök. Mocsokság, hogy csak dec elején jön.
AC hűtők. Azok nagyon jók voltak, de valhol valaki linkelt egy egész pofás vga hűtőt kb 4-5 ezerért (hőcsöves, 2 slotos, hátul ventis átlátszó műanyag légterelőset)
Na közben megvan:[link]
Sajna nem hőcsöves és ahogy elnézem ez nem is megy fel akármilyen kártyára. -
Moric
aktív tag
-
Moric
aktív tag
Szerintem mindegyik tudja szabályozni a ventilátort, amelyik kijelzi a hőmérsékletet, csak máskép vannak beállítva.
A Sapphire az visszaveszi az órajelet 2D-ben 300Mhz-re. A Gigabyte is?
A Zafir mikor bekapcsolom a gépet, felzúg néhány másodpercig, majd csendesebb lesz. Ha a Giga is ezt csinálja, akkor van szabályzás. Ezek után, a Zafir mikor betöltődik a win, még jobban elhalkul, mondani hangtalanná válik.
-
barnam_
nagyúr
Igen általában az Arctic-Cooling hűtők olcsóbbak mint a Zalman. Az S1 tökéletes ehhez a vga-hoz, ha zavar a batár nagy hűtő, a VF900 is lehűtené.
(#1537) EarL 007: én valahogy nem tudom elfogadni hogy csak úgy lespórolták a venti szabályzást. Ezekben 1 chip van a hőmérsékletek mérésére és a ventilátor szabályzásra. ATi kártyákon ez általában az LM63. Ha ez nincs rajta, akkor a hőmérsékletet se jelezné ki. Szerintem egyszerűen a Sapphire beállította a venti szabályzást, a többiek meg nem.
-
törölt tag
Például a nagy (és piszok drága) VF1000, vagy passzívak közül VNF100, de szerintem a Zalman hűtők nem érik meg annyira az árukat, egy AC S1 rev2 és egy 12cm-es venti sokkal olcsóbb, és sokkal jobb is, hangban, hűtésben egyaránt.
Mellesleg a Gigabyte karidon azért nem lehet szabályozni a ventit, mert ahogy az Asus és MSI úgy a Gigabyte is "lespórolta" a ventit szabályzó IC-t.
-
Moric
aktív tag
Kell neki a driver. CCC nem kell, anélkül is szabályozza a fordulatot.
Egy érdekes dolgot figyeltem meg. Eddig egy X800-as volt a gépbe, erről váltottam most. A 4670-es képe mintha nem lenne annyira éles, mint az elődé. A régi 70Hz-en adott éles képet, az újat vissza kellett venni 60Hz-re, de így is picit gyengébb képet produkál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest