- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
#90933760 #28249 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy valami hasonló lesz a történet. Akitől vettem azt mondta, hogy nála még jó volt dvi-n, de nálam már hdmi-n csikozott. Azt mondta, hogy széria hiba a 6850-ekenél. És ne hdmi-n és hdmi-s monitoron használjam, hanem "normális" monitoron és dvi-n, mert amúgy is szebb a képe a dvi-nek.
Csak egy zacsiban oldaltaskaban vittem haza, esetleg közben megsérülhetett úgy, hogy ezt produkálja?
-
Találtgyerek
veterán
válasz
#90933760 #28235 üzenetére
Bocsánat! Telefonon írtam és nem láttam kinek az üzenetére válaszoltál. Nagyon sokat nem költenék a kártyara. Javított kártyáról van szó. Fél- egy évnél tovább nem hiszem hogy tovább bírná. Kicsit visszavettem az órajelekből. Így nem melegszik annyira. Holnap újrapasztázom és meglátjuk mi lesz az eredménye.
-
dik
őstag
válasz
#90933760 #28176 üzenetére
Feteken külön van gyári azt nem bántottam. Eddig úgy néz ki sikerült a projekt.
Gyárilag ha nagyobb ventivel csinálta volna meg sokkal okosabb lett volna. Költség terén nem hiszem sokkal drágább lett volna. Na mindegy jobb lett mint volt az a lényeg... 55C a határa annál több nem volt. Előtte olyan 80-85 körül járt... -
F_Zolee
nagyúr
válasz
#90933760 #27521 üzenetére
Fázis ügyben ha jól veszem ki a dolgokat akkor csak a másodiknál van 3 fázis, amúgy nekem ez "sima" van tehát nem a Vapor-x. Ez annyival jobb, hogy 3 hőcső hűti míg a simát 2. Az utolsó meg toxic ami drágább, mint egy ref. Bár a ref is kb így fest hűtés szempontjából.
Ahogy néztem annyit nem számít az a +1 fázis.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
#90933760 #27511 üzenetére
Az a baj ha 6850et veszel az még régebbi darab aztán rá lehet költeni rövidebb időn belül a hűtésre, mert elöregszik. Bár nekem 3 éves lesz majd a kártyám és semmi zörgés nincs még. Sima Sapphire 6850. Ezt a fajtát ajánlom, 50%-ra állítom a ventiprofilt, hogy ne melegedjen annyira de még így is kibírható a hangja, nem üvölt. 60°C alatt tartja így. Szellős házban.
-
törölt tag
válasz
#90933760 #26741 üzenetére
És akkor most itt volnék újra, történt pár dolog azóta az utolsó pl egy GTX280 csak eladtam mert a téglahűtésével 100 fokos és porszívóhangja van.
Még mindig E8400, az AMD konfigot is eladtam nem sokkal utána, most se kívánok konfigot cserélni.
Leginkább mert nincs értelme.Most kivételesen nem egy harmadik 6870-re gondoltam, hanem csak egy 6850-re. A procinak elég lesz ezt is etetni, ezért se akarok konfigot cserélni, minek. Egy i3 lett volna amúgy is.
Remélem a 130W-ja már egész halk lesz meg valami tuninghűtőset akarok amúgy is, mert a GTX280 megmutatta mit tud a 250W téglahűtővel és köszöntem szépen többet nem vagyok rá kíváncsi.
És a 6870-nel is szoptam rendesen, voltak ott 80 fokos értékek süvítés mellett is. Pedig az csak 150W.....Az eredeti terv egy i3 konfig lett volna amúgy meg egy 7850. De nem tudom, nem látom értelmét mert egyre kevesebbet játszok meg egyre nehezebb anyagilag finanszírozni ezeket a szarokat. Úgyhogy hagyom a fenébe a konfigcserét, ehhez a procihoz meg gondoltam elég a 6850 is, olcsóbb is meg kevesebbet is zabál. És eljátszogatni még el lehet vele.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
#90933760 #26963 üzenetére
mér mennyi az annyi? Egyszer indítod el és aztán fut csendben. Addig megnézed a leveleid pl
Én szeretem látni a plusz infókat, új játék esetén pláne.
De Te döntésed, nem ugatok beleedit: mondom sensor only kell neked (az tölt sokáig) és tökmindegy mit csinálsz, mert asszem ez nem is a meghajtótól függ, hanem mire végignyálazza a hardwert, az ennyi időbe telik.
Illetve annyit tehetsz, hogy letiltasz mindent a beállításoknál, amire nincs szükséged. Ezt nem próbáltam ki, de működhet. Mivel azonban rohadt sok dolgot figyel, el fog tartani egy darabig, mire letiltasz mindent -
RetepNyaraB
veterán
válasz
#90933760 #26960 üzenetére
A HWiNFO az tetű lassan indul, mire betölti az összes rendszer elemet (ez ssd-ről is fél perc körül van nálam).
A sensor only indításra kattintasz, ott aztán a configurationre, kívánt elemet kiválasztod, ablak alja táján bejelölni az "Afterburner írja ki" négyzetet, itt írhatod át a megjelenő szöveget, meg, hogy hányadik sorban szerepeljen az adat.
Laptopról most nem tudok pontosabbat, de eléggé adja magát. -
Whysperer
addikt
válasz
#90933760 #26761 üzenetére
Csak azert gondoltam erre mert meg eleg jol futnak a dolgok persze tisztaba vagyok a korlataival csak most hetesre nem akaryam kolteni ha jon a nyolcas szeria es ha ilyen par fontert tudok szerezni egy 6850-et akkor azzal ameg a 8-as szeria ara realizalodik tok jol el lehetnek.
Akkor oksa nezek egyet aztan megprobalom
-
törölt tag
válasz
#90933760 #26743 üzenetére
És úgy néz ki tényleg, megy neki az 1200. Visszaraktam alapra, próbáltam tovább a gpu-t de 1025-nél kifagyott pár perc után. Annak már fesz kéne, de Afterburnerbe nem tudok állítani. Be van kapcsolva a voltage controll és át van írva a magasabb órajel izé is. És régi verzióval próbálom.
-
Ger_man
senior tag
válasz
#90933760 #25401 üzenetére
Nem figyeltél, vagy nem értettél
OC limitet... vagyis azt az órajelet amit még adhatok neki CCCben vagy Afterburnerben. Mert nekem nem műkszik a AB unlockja... ahogy sokan másoknak sem.
850/1200mhz amit adhatok neki.
A trixxben tudok e fölé menni, de az meg nem jó mert megmarad 2Dn is a 3D órajele.
Ok?
-
Razermazer
őstag
válasz
#90933760 #25380 üzenetére
Teljes fullcover blokk ráadásul koolance, igen megvan hozzá minden más, tehát komplett rendszerem van, erre már nem kellene invesztálnom.
Jó akkor marad a 6870 blokkal, a mostani vapor x-es sapphireomat eladom így meg is lesz csak idő kérdése, remélem nem futok bele a karácsonyi árhullámba, mert akkor ugrott az egész.
7850 majd akkor ha a blokkja 15k- körül fog mozogni, amikkel én játszom bőven elég a 6870-is 1 monitor full hd még kiszolgálja az 1 giga is neccesen, de nem is szoktam nagyon látványjavítózni.
Köszöntem a tanácsokat. -
belinho
senior tag
válasz
#90933760 #25238 üzenetére
Én is így tettem!
Akartam egy Q9550 vagy QX9650-t, de 40K körül voltak, QX9650 meg 50K!
Ehelyett eladtam a lapot, meg a procit, meg a ramot, + a procifejlesztésre szánt pénzt hozzálöktem, így lett i5 3570K+Z77!
Nem is értem, hogy merik árulni 50K-ért azt a procit, és még mindig vannak akik megveszik hihetetlen!
Aprón egy i5 2300 31K+ h61lap 10K+ 8Gb ram 9K, s már komplett félkonfigom van, ami jóval erősebb mint a QX9650! -
-
-
Turbolada II
őstag
válasz
#90933760 #24556 üzenetére
Ha veszel egy Q9300-ast akkor 3X-os bukás lesz. [link] Az újabb játékoknak egy második generációs i-s procira kb. ilyesmi szüksége van (persze megfelelő vga-val):
"Az vagy nekem, mi testnek a kenyér
s tavaszi zápor fűszere a földnek;
lelkem miattad örök harcban él,
mint a fösvény, kit pénze gondja öl meg;
csupa fény és boldogság büszke elmém,
majd fél: az idő ellop, eltemet;
csak az enyém légy, néha azt szeretném,
majd, hogy a világ lássa kincsemet;
arcod varázsa csordultig betölt,
s egy pillantásodért is sorvadok;
nincs más, nem is akarok más gyönyört,
csak amit tőled kaptam s még kapok."
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elite: Dangerous
- RAM topik
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest