Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
#19617792 #26611 üzenetére
Hát, azt nem tudom, hogy kiír-e bármit, nálam olyan gyorsan restartolt, amikor elfelejtettem.
Valamit nyilván elsumákoltak a felhasználók elől.Abu85: Tudom, hogy összetartoznak, azt is, hogy ATT "leállt", de anno azt olvastam, hogy HD68xx kártyákon működik. Sajna az AMD "fejlsztése" miatt csak a régebbi driverekkel. Nem véletlenül kerülöm az AMD kártyákat, és nem is csak emiatt, pedig nálam nagyobb ATI fan nem nagyon volt, és ez itt a lényeg: ATI # AMD.
Az összes játékom remekül futott CCC nélkül, különösen a GTX560-on.(De HD4870-nel sem volt ilyen jellegű problémám CCC-rel viszont igen. No de az még a "határvonal" előtt volt.)
Talán túl öreg vagyok, de én még olyan korban nőttem föl, amikor egy driver önmagában képes volt remekül vezérelni egy adott VGA-t, és még csak frissítgetni sem kellett soha, hogy talán a következő jó lesz.
-
katt777
félisten
válasz
#19617792 #26601 üzenetére
Na, akkor biztosan régebbi verzió volt, mert zozoz1 karija legalább bootolt. De mire megoldottuk a visszaflashelést!!!
Mindig kiderült valami galiba, és restart.
Végül persze a jó öreg DOS segített.
Na várjál, a windows bootol, vagy a gép? Azt hittem, a windows csak feláll.Blue@X: Trixxx-et annyira nem ismerem, de AB-ben és ATT-ban biztosan van low level driver (kernel) mód, amelyet nem befolyásol a CCC.
Jut eszembe, megpróbálhatnád a CCC-t legyakni a gépről, és hagyni a kártyát hardveresen dolgozni, mert így kiderülne, hogy CCC ludas-e a dologban. Én mindig úgy telepítettem AMD drivert, hogy szétbontottam a csomagot, és kizárólag a drivert hagytam felmenni. Sok gond úgy soha nem jelentkezett, persze, az is előfordult, hogy éppen úgy derült ki, ha az AMD valami hibát a meghajtóban tussolt el.
-
katt777
félisten
válasz
#19617792 #26566 üzenetére
Akkor marad a hexa kód átírása, de arra még én sem vállalkoztam soha. Sztem Afterburner/GPU Tweak/ATT bőven jó mindenre, és egyáltalán nem jelentkezik érzékelhető lassulás a játékokban vagy a rendszer-erőforrásokban, ellentétben a CCC-rel. ATT és AB még OSD-vel is legföljebb mérhető, 1-2FPS lassulást okoz, ha egyáltalán.
-
törölt tag
válasz
#19617792 #26036 üzenetére
Egyet értek Turbolada II -val! Nekem is ilyen karim volt és alapon ezen a fordulaton 0... az-az semmi hangja nem volt. Terhelésnél is 2500 rpm-nél jött meg a hangja,de az sem volt vészes, mivel játékok alatt az sem érzékelhető,feltéve ha játszik és nem a ventit hallgatja. Véleményem szerint a szóban forgó hűtővel valami bibi van.
-
törölt tag
válasz
#19617792 #24232 üzenetére
Jah - belaggol, mert tultelített a szerver , nem tudja kiszolgálni a klienseket / játékosokat , netán messze a szeró és xar a ping érték ... na csak ezekután jöhet géperő . De 90%-ban szerver a gubanc - régóta játszom és én ezeket tapasztalom .. jah plusz ha nincs normális neted , sávszéled - még az is priorításban van géperő előtt . MBOT-al 4 klienst futtatok
szóval van mi fogja a gépet , vagy inkább netet , illetve sok gamer a szervert , szervereket
-
belinho
senior tag
válasz
#19617792 #24216 üzenetére
Ki mondta, hogy nincs különbség 30 vs 60fps között?
Azt ne felejtsd el, hogy nem végig 30fps-el játszol, mert az fps folyamatosan változik,ha 30 alá esik az látványos, viszont ha 60-ról beesik egy fél másodpercre 55-re azt nem fogod észrevenni, csak ha méred!
A képsebességet ne keverd össze a képfrissítési frekvenciával!
Akik multiznak, azok meg örüljenek annak hogy 300fps-ük van!
-
válasz
#19617792 #23814 üzenetére
ez igaz viszont 7770 nem elég semmiképp szinte semelyik mai játékhoz ha mindent max ra akar tekerni az ember! A másik gépembe egy 5850 van 900/1250.en járatva 2X erősebb mint a 7770 és még az sem elég pl BF3 nál még ha a szűrőket lejjebb veszem se megy 30.FPS el 1920.ba Jó van akinek már a 30.FPS jónak és folyamatosnak számít, én észreveszem egy ilyen pörgős játéknál ha 50. helyett csak 25-30.al döcög!
De a lényeg az hogy 7770.re(ami ugye ha régebbi szériához viszonyítunk kb HD5830 as szint) totál felesleges a 2 giga vram! mert ahová vagy amilyen beállításoknál kellene a +1.giga vram ott már a GPU szarrá fossa magát és így ez a teszt sem ér semmit mert menne a játék sokkal több FPS el csak épp a GPU nem képes kiszolgálni így nem gyorsul semmit az 1 gigáshoz képest!Ha PL: egy 1.Gigás HD5870 és egy 2.Gigás HD6950 (amik majdnem 1 szinten vannak teljesítményben) lett volna az összehasonlító teszt 1 vs 2 giga ott már nagyon látszódna az eltérés, mert azok már viszonylag elég erős GPU -k hogy előbukkanjon a +1 giga vRam előnye!
-
válasz
#19617792 #23577 üzenetére
olyasmit olvastam hogy ha régebbi Drivert PL: 10.11 -est használok akkor működik (még nem próbáltam ugyan) de lehet benne valami mert ha letörlöm az ATI driver -t akkor valóban működik a módosított BIOS -al is a kártya!
tehát én sz.tem a DRIVER -ban lesz valami a PowerPlay környékén amitől kifekszik!
Pedig nagyon jó lenne ha működne mert sajnos nem néztem eléggé utána ennek a típusnak(11179-09-20G) bár most így utólag se nagyon találok róla semmit! mint kiderült egy olcsósított verzió és nem CHiL 8214 -es fesz szabályzója van hanem valami noném kacat (mint a giga windforce kártyákon) és a BIOS -ában ugyan referencia 1,175.v van megadva 3D hez de a valóságban sajnos(a szar fesz szabályzó miatt) 1,25-1,27.v -ot kap a gpu 2D nél is valamivel több 0,98.v de az még tűrhető lenne! tehát ezt szerettem volna lejjebb venni mert így eléggé melegedik 3D ben!
És sajnos szoftveresen sem tudom alul feszelni mert hiába veszem le 1,125 -re ahogy át vált 3D be a kártya magától vissza áll a gyári 1,175.re
te milyen kártyával próbáltad mikor módosítottál nem tudod milyen fesz szabályzója volt?
-
belinho
senior tag
válasz
#19617792 #22941 üzenetére
Most már értem mit akartál kihozni belőle, de a lényeg még mindig az amit én írtam, ha a kártya Gpu számítási kapacitása vagy a memória sávszélessége vagy vezérlője kevés, akkor rakhatsz alá akármilyen procit akkor is vga limited lesz s a user csak annyit lát hogy a kártya 100%-on teker és mégis kevés az fps s szerintem ilyenkor meg felesleges azon filózni hogy a kártyán belül mi használódik többnyire vagy kevésbé, ha valami kevés akkor az látszani fog a megjelenített képkockák számán.
Ugyanez van a procik esetén is ha 100%-on dolgozik, miközben a vga csak 60-70%-on akkor meg egyértelmű procilimit van ugyanis a proci rengeteget dolgozik az egyes jelenetek feldolgozásával, és ha nem tud kellő adatot küldeni a vga felé, akkor az kevsebb képkockát tud megjeleníteni, mint amennyire valóban képes ergo nincs kihasználva.
És itt is teljesen mindegy, hogy mi használódik a procin belül mag vagy cache stb...a user csak annyit érzékel, hogy hiába vette meg a 100K-s kártyát mert azon a felbontáson amin játszani szertne csak átlag 25-26fps-t kap a proci miatt.Nagyon sok játék használja és licenszeli ugyanazt a motort, szóval ha egy adott játékban valami limitál akkor valószínűleg az ugyanazt a motort használó játékban is kevés lesz, tehát érdemes elgondolkodni a gép fejlesztésén.
-
ben800
aktív tag
válasz
#19617792 #22423 üzenetére
Rossz biost??
Elvileg az a 3 bios lenne való a kártyámhoz oda is volt írva az egyikhez hogy 6850 oc power.
És egyeznek az órajelek meg minden.
Na de most már mind1.
Átkapcsoltam a kártyát normal mode-ba,és így már okés.
Idle 40C
A silent módot nem használom....
Köszönöm mindenkinek a segítségét! -
Jenő76
tag
válasz
#19617792 #20944 üzenetére
Hello !
Asus 6850 dcu-m van az első verzió. Szerinted ez a bios jó hozzá?
Milyen előnyöm vagy hátrányom származhat ha felfrissítem erre a verzióra a 2010.10.22. alap biosomat? Most az órajeleket 300/300- on tartja idlében,, szerintem ennek 100/150-nek kellene lennie.
Ha ezek a biosok jobbá teszik a kártyákat akkor az Asus honlapján mért nincsenek fent?
Ha nincs áramszünet akkor mennyi az esély, hogy kinyírhatom a kártyát ?
Ha tudnál valami frissítés leírást akkor linkelhetnéd
Bocs a sok kérdésért, előre is köszönöm a válaszokat.
-
-
zolisx4
őstag
válasz
#19617792 #20338 üzenetére
Igen mert a Gpu-z is csak a Gpu 3 ismeretlen pontját méri magáról a kártyáról pontos infó nincs .
A gpu lehet 60 fokos a VRAM meg 80 fokos ,a VRM feszültség szabályozó modul meg 90 fokos is lehet ,
Ezek csak hasra ütés szerű számok de közeli lehet a valósághoz .///Krisz\\\
Köszi az infótDani_kp
Akkor szerintem még érdekelni kellene őket hiába van itt a 7xxx széria . -
-
Dani_kp
addikt
válasz
#19617792 #20196 üzenetére
Ma is okosabb lettem, köszi az infót
.
Ezzel a rev-el a sírba tudnak vinni
. Anno a 7600 GT silent pipe-ből is volt rev 1.1, rev 1.2 és rev 1.3, ha jól emlékszem. Mondjuk azon mintha eltérő lett volna a passzív hűtés is, de mást nem tudom, hogy mit változtattak rajta...
zoleeno1: hogy most mi a helyzet azt nem tudom, az intel-nek nem tetszett ez a sok tokozás váltás, így az SB-ről sem tudok sok mindent, csak annyit 1155-ös, és van IGP a prociba
.
AMD-t pedig alaplap téren nem követem, csak azt látom, hogy csatlakozókkal jól fel van szerelve, ami nagyon szimpatikus...
-
Dani_kp
addikt
válasz
#19617792 #20173 üzenetére
Akkor mi értelme, ha nem tolhatom csutkán, full very über hájg beállításokkal?
Még a végén nem látom meg a borostát az arcán.
Viccet félretéve, nekem ha úgy jönnének össze a dolgok, mint ahogy most pont nem, akkor és a HD6870 mellett teszem le a voksom...egyre "olcsóbb" használtan. Meg én kb. 3 évente cserélek vga-t a gépembe szólva hosszabb távra gondolkodom...
#20174 bundaska: nagyon szívesen
. De szerintem vegyél használtan...pont most adtak el 2 db XFX HD6870-est 33k./db áron, a kettő együtt 60k. volt.
Illetve van/volt fent 37-39k. között sapphire...én a helyedbe még várnék 2-3 hetet és akkor néznék szét itt hardveraprón...#20175 Dark KillerX: haverom nem tudom, hogy milyen beállítások mellett játszik, de a felbontásból ha jól tudom vett vissza, mert úgy be-be szaggatott. Elméletileg fix 95 fps-el fut a játék vagy e környéke...itt nem úgy van már mint cod2 és társaiba, hogy 1-2 parancs és 125 vagy 250 fps-el megy...
Ja és nála minden gyári órajelen fut... -
-
zolisx4
őstag
válasz
#19617792 #20096 üzenetére
Melyik driver van fenn ??nekem a 12.2 csinál fura dolgot
még nem szóltak semmit . -
zoleeno1
veterán
válasz
#19617792 #20096 üzenetére
80 fok még nem vészes, attól nem volna szabad ilyet csinálnia. Ez akár Vram hiba is lehet. Eressz rá 1 Video Memory Stress Test-et, az elvileg megmondja ha az a baj.
-
ZozzHUN
addikt
-
adam432
tag
válasz
#19617792 #19874 üzenetére
Off Topic az egész téma, de a Cold Tower nagyon jó hűtő. Természetesen nem lehet hasonlitani a 12-es nagyobbakhoz, de kiválóan lehűt ez is minden processzort, amin nincs extra tuning. Egyetlen hátránya hogy a VGA felől szippantja a levegőt, nem lehet forgatni, és kicsit melegebb lesz a proci 1-2 fokkal, de ennek nincs jelentősége, mivel igyis jelentősen alul van feszelve, legalábbis az én procim. Egyébként 955-ös cpu alapórajelen ki tudja hajtani rendesen a 6870-et, igaz?
-
miresz
veterán
válasz
#19617792 #19324 üzenetére
Nem hurrogtam le senkit az egész XFX kontra többi kártya beszélgetés ebből indult ki,pedig csak az igazat írtam le.
(#19327) diegho: Már nem merek neked írni sem.
,de nem ugyan az a hűtésük. csak ol egy példa az Asus 6850-en 2 hő cső van míg a 6870-en 3db+még jóval nagyobb a hűtőborda is.
-
miresz
veterán
válasz
#19617792 #19322 üzenetére
Senkinek nem kell elhinnie amit írok,én csak a tapasztalataimat írom le,+ha valaki kérdez leírom neki a véleményem,tapasztalataim alapján.(lásd sok Giga vásárló aki megkérdezett,mégis Gigát vett,és hibás volt a kártya)Mindenki azt vesz amit akar. XFX-et a népnek. ha ezt akartátok hallani tőlem.
-
-
-
Biga123
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest