- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
ricshard444 #25994 üzenetére
A max beállítás nálam azt jelenti, ultra, de ahogy linkelted ez ilyen custom beállítás, így nekem is vitte!
Azért egy nagy harcnál vagy vezetésnél beesik 30 alá simán!
Igazán játszható csak high beállítás mellett volt! -
belinho
senior tag
válasz
ricshard444 #25991 üzenetére
Gondolom nem ULTRA beállítás mellett?
-
belinho
senior tag
válasz
ricshard444 #25987 üzenetére
Próbáld ki a Far Cry 3-al, az már nem fekszik neki ilyen jól, én ezért adtam el a 6850-et, meg az új játékoknál kezdett kevés lenni az 1GB vram, szóval érett a csere!
-
belinho
senior tag
válasz
Osynho #25708 üzenetére
Alul van vezérelve a venti szabályozás, gyárilag úgy lőtték be, hogy halk legyen, viszont emiatt jobban is melegszik.
Több dolgot tehetsz, CCC- ből beállítassz egy fix fordulatot, így nem melegszik majd annyira, viszont hangosabb lesz, vagy MSI afterburner-ben készítesz egy venti profilt magadnak, beállítod hogy adott hőmérsékleten hány %-on pörögjön a venti!
Vagy veszel újonnan vagy apróról egy Arctic vga hűtőt. -
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz
Razermazer #25628 üzenetére
Teljesen átlagos eredmény, 940-950mhz-et mennek alapfeszen a 6870-ek(1.175v), az 1ghz 1.2v-on teljesen reális. Adhatsz még neki feszt a jó hűtés miatt, talán az 1050mhz elérhető!
A memóriának 1200-1250mhz között lesz vége, de ezt a gpu is befolyásolja, hogy mennyire bírja majd a memóriavezérlő. -
belinho
senior tag
válasz
Alister71 #25558 üzenetére
Mondassz valamit, az előző beta driverrel sokat gyorsult a 7-es széria, a legújabb beta-val már megint gyorsult, szerintem már a 7770 a 6850 felett van, mivel erre már nem fejlesztenek.
Nem húzta sokáig a 6-os sorozat, a következő kártya nvidia lesz ott a legújabb driverrel még a 4-es és 5-ös széria is gyorsult. -
belinho
senior tag
válasz
csucsbicep #25511 üzenetére
"Akkoriban" Ez kb fél éve volt, a 2GB-os 6850 olcsóbb volt, mint az 1GB-os 6870, és én a 6850 2gb-ot ajánlottam a 6870 helyett, erre meg a vérpistikék letámadtak, hogy felesleges a 2gb, mert kevés a gpu hozzá, pedig már akkor látszott hogy egyre több vram kell(BF3,SKYRIM)
-
belinho
senior tag
válasz
szinimini #25500 üzenetére
Ha csak 6K, akkor érdemes rá beruházni, halkabb lesz az biztos, jobban fog hűteni az is biztos!
Sőt valószínűleg a következő kártyádra is rá tudod majd tenni!
A tuning az más tészta, nálam pl hiába vittem le a garázsba -5 fokba a gépet nem ment jobban, viszont nyáron a melegben hamarabb előjöttek az artifacts-ok a magasabb hőmérséklet mellett.
Azon is elgondolkodhatsz, hogy eladod a 6870-t+ a hűtő árából+még némi pénz és vehetsz használtan egy 7850-t.
Szóval a döntés a tied, ha sokáig marad a 6870 akkor nem kérdés, viszont ha leváltod belátható időn belül, akkor nem érdemes megvenni. -
belinho
senior tag
Az a baj, hogy egyre jobban kell a 2GB, az új game-k csak úgy zabálják a vram-ot!
Most került hozzám az új MOH: Warfighter, s ez is zabálja, a kártyában még lenne de 980-990MB vram használat van, szóval még menne feljebb is.
Az új NFS is kajál rendesen haver szerint 950-980MB, de itt már a 6850 is kevés azt mondta gpu 99% végig, és 30-35fps környéke.
Persze lehet variálni a beállításokkal, de úgy néz ki én is hamarosan könnyes búcsút veszek a 6850-től! -
belinho
senior tag
válasz
Valkűr #25427 üzenetére
Nálam ment egy hétig 6850 crossfire, teljesen jó volt, csak aztán vissza kellett adni a másik kártyát havernak.
Egyetlen negatívum szól mellette, az 1GB vram kezd kevés lenni, bár ezt játékja válogatja!
Esetleg másik alternatíva, ha eladod a 6850-ed, és a plusz pénzből veszel egy 7850 2GB-ot!Kovsol megelőzött, de a lényeg ugyanaz!
-
belinho
senior tag
válasz
werwolf999 #25307 üzenetére
Talán egy másik monitorral is megpróbálhatod, vagy másik csatlakozóval,legvégső esetben egy win újratelepítést talán még megpróbálhatsz, több ötletem nincs!
Ha gar lesz, akkor imádkozz, hogy ott is előjöjjön a hiba!
Nyomtasd ki a képet és tedd a kari mellé, hogy ez a hibajelenség, ezt keressék! -
belinho
senior tag
0 errors! Tehát nem vram hiba!
Tedd fel a legújabb 12.10-es whql driver-t hátha ez segít! -
belinho
senior tag
válasz
werwolf999 #25302 üzenetére
Futtasd, ha hibát talál, akkor jelzi a result résznél, akkor tudod, hogy vram hibás a kártya, olyan ez a program, mint a memtest, csak ez a kártya memóriáját teszteli.
-
belinho
senior tag
válasz
werwolf999 #25296 üzenetére
Próbáldd ki ezt a programot, video memory stress, ezzel kizárhatod a vram hibát!
Lehet még gpu hiba is, vagy hamarosan megadja magát a kártya, esetleg megpróbálhatod a legújabb 12.10-es driver-t, vagy esetleg régebbit! -
belinho
senior tag
válasz
werwolf999 #25292 üzenetére
Csak ennél a játéknál jelentkezik, vagy minden játéknál?
Láttam már ilyet, de az csak egy adott játéknál fordult elő! -
belinho
senior tag
válasz
Ger_man #25290 üzenetére
Elég lesz, ne kínozd tovább!
Azt ugye tudod, hogy belenyúltál a tutiba, engem mindig elkerülnek az ilyen jószágok.
Alapfeszen 1000/1200, mennyi lehet még benne, sőt még egy kis +fesz és.......Lehet a hűtés is számít valamennyit, de akkor is. Ha egyszer netán megnézed hol van a vége akkor írj!
-
belinho
senior tag
Nem kell ekkorára kinagyítani, elég az a pici ablak, amin fut a teszt, és akkor minden jól látszódik!
Ha nem trükközöl, és tényleg hiba nélkül futott, akkor marha jó kártyát fogtál ki!
Ha teszel mellé egy msi afterburner monitoros képet is, amin látszik az órajel, és az eltelt idő is, akkor azzal végképp meggyőzöl. -
belinho
senior tag
válasz
Ger_man #25276 üzenetére
Értem, csak te linkelted, hogy 1000/1200 alapon furmarkkal stabil!
Erre írtam, hogy ez így nem valós, mert.......
Inkább alapon 775/1000-en nézd meg a különbséget a régi és az új hűtő között.Én 5 percig szoktam, addigra eléri a max hőmérsékletet, ha azon stabil, akkor mehetsz feljebb!
Ha nem stabil akkor 1mp-en belül jelzi a progi, hogy error, és akkor visszább kell venni.
Ha a fánk hibázik, akkor a gpu nem stabil, ha a háttér, akkor a memória.
Egyébként pici sárga pöttyök jelzik a hibát, de a progi is jelez egyből.
Az 1000/1200-ra ne is indíts rá, az egyből fagyás lesz.
Indulj 900-ról 25mhz-emeléssel! -
belinho
senior tag
válasz
Ger_man #25273 üzenetére
Mondom a furmarkot meg felejtsd el, az 5-6-os széria hardveresen védve van, szóval feleslegesen melegíted a GPU-t, a 4-es, meg a korábbi széria, meg driverből van védve.
Nem tudod túlterhelni a karit, ezért nem való stabilitás tesztelésre!
Megkerestem neked, itt egy kis olvasnivaló! -
belinho
senior tag
válasz
Ger_man #25272 üzenetére
Nem kell semmit állítgatni, csak katt a test for stabilityre!
Nem ismeri fel nekem se, mert régi a progi, csak a teszt része használható, mivel már nem fejlesztik!Persze előtte állítsd be azt az órajelet, amit stabilnak hiszel( 1000/1200) a CCC-ben, vagy Trixx-el vagy AB-vel!
Utánna a progi egyből jelzi a fánkos tesztben, error 1 sec...... -
belinho
senior tag
válasz
Ger_man #25268 üzenetére
Pedig ez a program a legérzékenyebb, ma is ezt használják stabilitás tesztelésre!
Attól, hogy dirt 3 alatt stabil az nem minden, nálam is stabilnak hitt beállítás más játék alatt kifagyott!
Azért kiváncsiságból rá kattinthatnál, mert az 1000/1200 alapon csoda kategória, ami így elég hiteltelen!
Legalább futtasd 5 percig, aztán linkelj egy képet, mert messziről jött ember meg azt mond amit akar! -
belinho
senior tag
válasz
boxos23 #25239 üzenetére
Ha olcsón tudod megoldani akkor igen!
Csak akkor már a procira és az új vga-ra is kell költened!
Bár a legjobb lenne, ha eladnád a lapod+ a procid, aztán a plusz pénzből vennél egy i5-t+ lapot!
A két mag már kevés a 460-hoz is, így is előrébb lennél sokkal, és a vga-ra se kellene költeni! -
belinho
senior tag
válasz
#90933760 #25238 üzenetére
Én is így tettem!
Akartam egy Q9550 vagy QX9650-t, de 40K körül voltak, QX9650 meg 50K!
Ehelyett eladtam a lapot, meg a procit, meg a ramot, + a procifejlesztésre szánt pénzt hozzálöktem, így lett i5 3570K+Z77!
Nem is értem, hogy merik árulni 50K-ért azt a procit, és még mindig vannak akik megveszik hihetetlen!
Aprón egy i5 2300 31K+ h61lap 10K+ 8Gb ram 9K, s már komplett félkonfigom van, ami jóval erősebb mint a QX9650! -
belinho
senior tag
válasz
tgulyas #24598 üzenetére
A gyáritól rosszabb minőségű, noname pasztát raksz fel, vagy abból is túl sokat, vagy keveset, túl erősen meghúzod a csavarokat, vagy túl lazán hagyod szóval nem kellett volna hozzápiszkálni. Én is átkentem az enyémet MX-2 -vel de nem nagyon vettem észre javulást. Nem éri meg piszkálni, főleg ha menetet vágsz a hűtő csavarjaiba, és ha gubanc lesz a karival, akkor ugrik a gari.
-
belinho
senior tag
válasz
Pancsermeste #24571 üzenetére
Ez melyik progi, amivel monitorozod a cpu használatot?
-
belinho
senior tag
válasz
Turbolada II #24568 üzenetére
Aki alacsony felbontáson játszik, annak meg felesleges a 6850, mert oda gyengébb kártya is elég!
Baltoafarkas:
A teszt egy 560ti-al készült, ami azért jóval erősebb, mint a 6850, ezt is vedd figyelembe! -
belinho
senior tag
válasz
Turbolada II #24565 üzenetére
-
belinho
senior tag
válasz
Turbolada II #24557 üzenetére
"Az újabb játékoknak egy második generációs i-s procira kb. ilyesmi szüksége van"
Ez mekkora hülyeség!
Ha így lenne akkor már rég összeomlott volna az egész játékipar! -
belinho
senior tag
válasz
DroiDMester #24217 üzenetére
Látom nem érted!
Olvass vissza, írtam 1920x1200-ba játszok, általában high és ultra beállítások mellett, szóval szinte mindig vga limitem van, mert 99%-os gpu kihasználtságom van. A proci meg 70-80%-on dolgozik.
Szóval egy erősebb procival sem lenne sokkal több fps-em, mert a vga kevés nem a proci!Ez csak egy 6850-es videokártya, szóval hiába linkelgetsz ilyen gtx 590-es teszteket, hogy melyik proci hogy teljesít alatta, ha nekem ilyen kártyám lenne, akkor én se egy kis Q9300-at nyúznék.
Earl007!
te mondjuk azzal, hogy 30 fps folyamatos és többnek nincs értelme? Hol írtam én ilyet, hogy nincs többnek értlme?"mérés nélkül is megmondom mikor esett be, mert látni." Na ez már fájt!
-
belinho
senior tag
válasz
#19617792 #24216 üzenetére
Ki mondta, hogy nincs különbség 30 vs 60fps között?
Azt ne felejtsd el, hogy nem végig 30fps-el játszol, mert az fps folyamatosan változik,ha 30 alá esik az látványos, viszont ha 60-ról beesik egy fél másodpercre 55-re azt nem fogod észrevenni, csak ha méred!
A képsebességet ne keverd össze a képfrissítési frekvenciával!
Akik multiznak, azok meg örüljenek annak hogy 300fps-ük van!
-
belinho
senior tag
válasz
DroiDMester #24208 üzenetére
Legalább annyit írhatnál, hogy bocs tévedtem, tényleg neked van igazad, ha már ennyire bizonygattad az ellenkezőjét.
Na mindegy már megszoktam, más topikban is ez a helyzet, ilyenkor mindig olyan gyorsan eltűnnek az emberkék. -
belinho
senior tag
válasz
DroiDMester #24208 üzenetére
Ne is szállj vitába velem, mert mindig én jövök ki győztesen!
Egy gtx 590 meg társai alá kevés, de ez a 6850-es topic!
-
belinho
senior tag
válasz
DroiDMester #24205 üzenetére
Hát erre mit mondjak?
Ahol egy gtx590 és egy Intel Core i5-3570K 5GHz min fps:36 avg:43 ezeket produkálja akkor gondolom a játékfejlesztők megásták a játék sírját!
-
belinho
senior tag
válasz
DroiDMester #24205 üzenetére
A Vsync miatt 60fps fölött nem látom értelmét!
Ha látsz különbséget a 60 és 120 között akkor te tényleg egy igazi droid vagy
-
belinho
senior tag
válasz
Dark KillerX #24201 üzenetére
Hát ezt pont megmértük a múltkor és nem volt eltérés a vga limit miatt!
Bicep!
1920X1200, ott vagyok csak bajba ami csak 1-2magot használ, a legtöbb esetben vga limit!Löncsi!
Vga limit esetén hiába erősebb akkor sem lesz több fps-em, mert kevés a kártya! -
belinho
senior tag
válasz
csucsbicep #24199 üzenetére
Szinte mindenhol 99%-os a gpu kihasználtság, szóval a kártya a kevés nem a proci!
Hiába raknék alá i7 3770k-t akkor se lenne jobb a helyzet. -
belinho
senior tag
válasz
Kephamos #24162 üzenetére
A kapcsoló az a ventifordulatot szabályozza, szóval azt hiába piszkálod!
Semmi baja se a kártyának, sem a drivernek, a hibát te magad okozod, hogy megpiszkáltad az órajeleket az afterburner-el!
Látom van 4 elmentett profilod is, szóval mi lenne ha nyomnál egy resetet az afterburner-ben, hogy minden visszaálljon alapra, meg vedd ki a jelet az "apply overclocking at system startup" elől, mert akkor mindig a beállított órajelen fog indulni nem alap órajelen.
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #24121 üzenetére
Tőlük semmit míg élek!
Annyi deszkát kaptam hibával, mind vissza lett küldve!
Hol a Pci-e sín nem működött, vagy az alaplapi hang volt halott, vagy az összes usb, vagy a memóriákat nem szerette.
Szóval ettől a gyártótól semmit nem vennék.
Az apró is tele van Asrock lapokkal, sokan megveszik mert olcsó aztán megy a levesbe mert mégsem vált be. -
belinho
senior tag
válasz
DroiDMester #23927 üzenetére
Ez csak egy Q9300-as, 6mb L2 cache-el, szóval csodát ne várj tőle hiába a 3.3ghz!
Egy i5-ös proci jó lenne, vagy egy fx8120 de így is inkább többször limitál a vga mint a cpu a legtöbb játékban szóval nekem még megteszi. Ha ezzel a procival hajtanám az 5850-ed akkor nem lenne akkora a különbség.
Ha Bicep megcsinálja a tesztet akkor kiderül mekkora a különbség a valóságban, s akkor már elég közel lesz a 6850 az 5850-hez! -
belinho
senior tag
válasz
DroiDMester #23880 üzenetére
Q9300 3.3ghz 12.7 beta
775/1000: 48,6/39.65
860/1100: 52,8/43,6
975/1175: 58.1/47,1 -
belinho
senior tag
Akinek nagyon fontos a fogyasztás, meg a melegedés az vegyen kisebb kártyát!
Ha meg már 6850-em van, akkor az a minimum, hogy kihozom belőle a maximumot alapfeszen, ha már az AMD gyárilag így visszafolytotta a 6870 miatt, de ez csak az én véleményem.
Az amit nyersz vele az a gyakorlatban elhanyagolható pár watt és pár fok, ha nincs terhelve akkor úgyis visszaveszi az órajelet, s terheléstől függően állítgatja a bios-ba égetett profilok szerint. Elmúlt már az az idő amikor terheléstől függetlenül fullon fogyasztott a kártya. -
belinho
senior tag
válasz
DroiDMester #23698 üzenetére
Nálam is működik a fesz csökkentése MSI 6850 Cyclone-al!
Próbáld meg MSI afterburner-el, beállítgatod, aztán elmented hogy újraindulás után azzal a beállításokkal induljon, aztán még monitorozni is tudod, hogy működik-e!
Amúgy én sok értelmét nem látom ennek a fesz csökkentésnek! -
belinho
senior tag
válasz
#19617792 #22941 üzenetére
Most már értem mit akartál kihozni belőle, de a lényeg még mindig az amit én írtam, ha a kártya Gpu számítási kapacitása vagy a memória sávszélessége vagy vezérlője kevés, akkor rakhatsz alá akármilyen procit akkor is vga limited lesz s a user csak annyit lát hogy a kártya 100%-on teker és mégis kevés az fps s szerintem ilyenkor meg felesleges azon filózni hogy a kártyán belül mi használódik többnyire vagy kevésbé, ha valami kevés akkor az látszani fog a megjelenített képkockák számán.
Ugyanez van a procik esetén is ha 100%-on dolgozik, miközben a vga csak 60-70%-on akkor meg egyértelmű procilimit van ugyanis a proci rengeteget dolgozik az egyes jelenetek feldolgozásával, és ha nem tud kellő adatot küldeni a vga felé, akkor az kevsebb képkockát tud megjeleníteni, mint amennyire valóban képes ergo nincs kihasználva.
És itt is teljesen mindegy, hogy mi használódik a procin belül mag vagy cache stb...a user csak annyit érzékel, hogy hiába vette meg a 100K-s kártyát mert azon a felbontáson amin játszani szertne csak átlag 25-26fps-t kap a proci miatt.Nagyon sok játék használja és licenszeli ugyanazt a motort, szóval ha egy adott játékban valami limitál akkor valószínűleg az ugyanazt a motort használó játékban is kevés lesz, tehát érdemes elgondolkodni a gép fejlesztésén.
-
belinho
senior tag
válasz
zoleeno1 #22930 üzenetére
Most nem kezdem el mert van belőle bőven, elég ha beírod a keresőbe hangos, zajos Sapphire és találsz nem egy panaszkodót. Ez hogy mennyire halk relatív, nálam is volt nem egy kari, de amíg meg nem vettem a Cyclone-t addig én is azt hittem, hogy halk kártyáim voltak eddig. A kérdéses kártyát pedig kemény 37500Ft-ért vettem egy éve 3év garral, amikor a Sapphire 36 ezer volt.
Csucsbicep!
Pont ez a lényeg, lásd nálam 65 fok felé nem is megy terhelve sem pedig én is kinyomom a szemét rendesen s nem is hallom a ventit.
Azt kell nézni, hogy egy adott hűtés hogy teljesít azonos körülmények között.
Szóval én hiába mondanám, hogy nézzem meg milyen hangos az enyém 72 fokon, mert addig nem kúszik fel, és emiatt a venti sem kapcsol feljebb ergo terhelve is halk.
Amire te azt mondod halk, lehet én arra már azt mondanám az már nekem zajos, szóval így nehéz igazságot tenni, de én már hallottam 6850-es Sapphire-t játék alatt, és az már nekem a bőven hangos kategória volt. -
belinho
senior tag
válasz
zoleeno1 #22925 üzenetére
Volt itt már pár ember aki nem osztja a véleményed, ugye nem akarod hogy linkeljem őket!
Idle csendes hisz 60 fok környékén 50% körül dolgozik, viszont felette megjön a hangja és romlik a hűtési teljesítménye mert az a pici 7,5-es venti nem tud elég levegőt megmozgatni s ezt fordulatszámmal próbálja kompenzálni amitől marha hangos lesz.
Szóval én a csendes és jó hatásfokkal dolgozik azt gyorsan elfelejteném a Sapphire kártyák esetén.
Azt meg nem akarom reklámozni, mit tud egy MSI Cyclone hűtés a Sapphire-hoz képest mint hangban és hűtési teljesítményben. -
belinho
senior tag
válasz
WonderCSabo #22918 üzenetére
Nálam a Sapphire mindig is a nem ajánlott kategória volt, főleg az apró ventije valamint a 2év gar miatt.
A borda az még jó, viszont pici a venti főleg a 6850-en s ezen még ott a burkolat ami nem engedi a levegőt szabadon áramolni nem is csoda, hogy elmelegszik főleg 6870 esetén ami eleve több feszt kap mint a 6850-en. -
belinho
senior tag
Ez az egész processzoros dolog túl van lihegve, megkell nézni hogy játékok alatt 100%-on dolgozik-e a vga, ha igen akkor felesleges váltani, ha nem és a proci dolgozik helyette 100%-al akkor ott már váltani kell.
Egyre több játék kihasználja a 4magot/2mag2szálat, szóval ez a minimum egy 6850/6870 mellé.
-
belinho
senior tag
Olvass már visszább pár hozzászólást!
Telesírta a topikot, hogy még nagyítóval sem talál,meg elkapkodták, meg drága, erre felnézek az apróba pont olyan asus 6870 amilyet keres, jó áron és még személyesen is át tudná venni Nyíregyen kell még ennél több?
Gondolom azt nem akarod hogy megvegyem és még házhoz is szállítsam neki mi vagyok én üzletkötő!Tothgera30!
40K alatt nem is fogja adni, mivel zsír új 3év garival, én sem adnám. Szerintem csapj le rá, amíg el nem viszik, megbízható eladó, vagy akkor tényleg sokáig nem lesz még kártyád! -
belinho
senior tag
Ha valaki ismeri Tothgera30-at szánja már meg egy priváttal, hogy Szasanyi szabadulna a zsír új fekete nyákos Asus 6870-től, amit gondolom a 2.döglött Sapphire után kapott garba.
-
belinho
senior tag
válasz
dangerzone #22570 üzenetére
Nem létezik jól tudod!
Olyan van közte ami esetleg jobb egy picit az átlagtól.
A Barts egy jól optimalizalt cypress chip valójában aminek 950mhz körül van vége megadott feszültségen.
Az AMD belenyúlt egy picit és visszafolytotta órajelben a 6850-et mert túl jól sikerült, és így senki nem vette volna a 6870-t, ami csúcsra van járatva, hogy minél jobb legyen a teljesítménye a kistesóhoz képest.
Elég ha megnézed hogy a 6850 775/1000mhz-el jött ki, míg a 6870 900/1050mhz-el.
Szinte mindegyik 6850 tudja a 900mhz-et, sőt még felette is és mindezt 1.149mv fesz mellett. A legtöbb 6870-es meg már 950mhz körül elhasal,holott eleve magasabb az alapfesze 1.174mv ,de itt körül van a chip vége, fesszel még lehet feljebb menni de nem gazdaságos.
Ezt a 950mhz-et meg szinte mindegyik fesz állítható 6850 tudja 1.174mv mellett.
A 6870 mellett az szól, hogy egy picivel több ALU és textúrázó egysége van, de azonos órajeleken teljesítményben ez csak 5-6% előnyt jelent, árban meg..... de ezt az AMD-nél is tudják és nem reklámozzák, így egy picit visszavettek a 6850 órajeléből hogy legyen legalább 20% körüli előnye a 6870-nek. -
belinho
senior tag
válasz
ben800 #22408 üzenetére
Bátor vagy msi update-tel biost frissíteni, ezt még én se merném bevállalni pedig nem vagyok egy félénk ember.
Amúgy nem tudom milyen biost pakolt fel mert már régóta ugyanaz a bios van ehhez a verzióhoz.
Milyen Cyclone-od van?
Pontos ver a nyákon van, hynix vagy elpida ramos?
Amúgy mindenkinek melegszik a kártyája mert már nem 15-16 fok van.
Nálam amikor pár napja volt ez a meleg 50fok volt film alatt este, tegnap meg a hideg idő miatt csak 42 fok.
Amúgy valami nem tiszta nálad 350/1250/1.050v terheletlenül nem ennyinek kellene lennie.
Nálam 100/150/0.949 idle
Csak a monitor(ok) van rákötve vagy tv is? -
belinho
senior tag
Szerintem érdemes húzni ha már adott ez a lehetőség. Link
-
belinho
senior tag
A 6870 azért teljesít jól egy két-helyen, mert feljavított tesszalátora van, ami gyorsabb mint az előző generáció megoldása, emiatt van hogy egyes játékokban odaér a 6870 az 5870 nyakára.
Ettől függetlenül az 5870 erősebb kb 5-10%-al a 6870-nél, már csak felépítéséből adódóan is. Főleg nagy számítás igényű játékoknál ütközik ki az 5870 ereje még a mostani játékoknál is, driver ide vagy oda. -
belinho
senior tag
válasz
csucsbicep #21988 üzenetére
Hát hogy ne maradjon bent, arról gondoskodik 3db 12-es venti egy elöl és egy oldalt ami befelé szívja a levegőt, hátul is van egy és mivel felsőtápos rendszerem van az is rásegít.
-
belinho
senior tag
válasz
RVR400 #21985 üzenetére
Én pont ezért vettem meg az MSI Cyclone-t mert a 9cm-es pwm-es venti eleve garancia volt arra hogy halk lesz és alacsony fordulaton fog menni ellenben a többi gyártó által favorizált 7,5cm-es megoldásnál. Ráadásul két profilt kapcsolhatok a kártyán, silent módban még terhelve is alig lehet hallani. Nincs műanyag burkolat a hűtésen, így a levegő szabadon áramolhat, nincs légellenállás. Egyértelmű volt hogy ezt veszem!
Bár ha most kéne vennem akkor az a 46K-s vételár nekem se érné meg, de annak idején 37500ft-ért kihagyhatatlan volt. -
belinho
senior tag
válasz
echterion #21836 üzenetére
Echterion!
Arról kérdezett a srác, hogy van-e olyan ami megbízhatóbb mint a többi.
Nekem volt két Sapphire is régebben egy x1600pro, aminek tönkrement a hűtése, aztán megfőtt, meg volt Sapphire 4850 amin felkapcsolt a venti aztán nem vette vissza a fordulatot és üvöltött tovább pedig a kártya rég visszahűlt.
Na ekkor döntöttem úgy, hogy soha többet Sapphire, persze a két év gari már lejárt, de ha 3 lett volna legalább a 4850-et tudtam volna gariztatni.
Én nem félek hogy elromlik, legalább jönne helyette egy 7850-es ráfizetéssel.
Az MSI meg tényleg minőségi alkatrészekkel dolgozik, elég megnézni a 3dmark-os rekordokat, nem mondom melyik gyártó kártyái állnak az élen.Lord Vader!
Teljesen igazad van, de azért jópár MSI tulaj van itt, de én még senkitől sem olvastam vissza, hogy elromlott volna vagy baj lenne vele ellentétben más gyártókkal.
Visszakeresve egy MSI-t találtam,amire panaszkodtak, de annak a gyereknek még mindig ugyanaz a kártyája van szóval ott driver vagy user error volt.Lmh!
Pont azért írtam hogy inkább MSI mert arra még ráadásul 3 év garanciát vállal a gyártó ellentétben a Sapphire-al. -
belinho
senior tag
Ha rám hallgatsz MSI-t veszel, ezekkel még nem volt probléma itt a topikban, nagyon megbízható kártyák.
Én kerülném a Sapphire-t is, volt azért már itt jópár hibás példány abból is, de erről Szasanyi tudna neked mesélni akinél már a második Sapphire 6870 döglik be, pedig ő a agyon istenítette a Sapphire-t,hiába vitatkoztam vele, most meg azt írta soha többet nem vesz Sapphire-t. -
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz
echterion #21536 üzenetére
Ezért kell megnézni teszttel mi az abszolút stabil, ami az egyik játéknál stabil, az a másiknál már lehet nem, elég ha egy kicsit túlmelegszik jön egy két artifacts a driver eldobja magát.
Az a legjobb mikor multiban fagysz ki, mire visszalépsz már vége a harcnak vagy a versenynek. -
belinho
senior tag
válasz
csucsbicep #21532 üzenetére
Ha már teszt akkor csakis gpu tool! Ezzel tényleg meg tudod nézni hol a gpu és a memória vége. A Dirt 3-mal annyi baj van, hogy egyes szakaszokon stabil, utánna meg jön egy pálya amin nem. Akkor a legjobb amikor 5 verseny van egymás után és az 5.pályán fagy ki, és lehet előlről kezdeni.
Lada, echterion!
Akkor gondolom szeretitek az olyan játékokat ahol nem lehet közbe menteni, vagy annyira belemerülsz hogy elfelejted és 30perc játék után megfagysz és kezdheted újra! -
belinho
senior tag
válasz
Turbolada II #21523 üzenetére
Ez annyira relatív, hogy mennyit megy, engedd rá a gpu tool stabilty test-jét és mindjárt nem megy annyit, a trixx meg egyáltalán nem befolyásolja hogy mennyit megy, a driver tud beleszólni a dologba, ami az előzővel ment stabilan az a következővel már nem biztos.
-
belinho
senior tag
válasz
kisza25 #20793 üzenetére
Mindenképp 6850! A 70-es nem ér +10 ezret. Annyira kicsi a különbség a két kártya között, hogy nem éri meg a nagyobb.
Játszhatóság terén ahol a 6850 elvérzik ott már a 6870 is kevés lesz.
Tuningban meg jóval többet tudsz kihozni az eleve visszafolytott 6850-ből, mint az agyig húzott 6870-ből.
Szóval a 6850-et válaszd abból is egy 2gb-os verziót a jövőre gondolva. -
belinho
senior tag
válasz
Kal-El #20776 üzenetére
"Mondjuk ezzel a kártyával csak annyi bajom lenne, hogy állítólag biosban át kell állítani silent mode-ra, ha halkítani akarjuk"
Hát ezt meg kitől hallottad?
A kártyán van egy kis switch kapcsoló amivel te állítasz ventiprofilt a kártyának silent illetve performance módban.
De ez a gyártó oldalán is fenn van -
belinho
senior tag
Kérem a pirosat érte!
A cautionary tale comes with this driver and its pre-cert. predecessor as well as any driver that bears the 12.3 version is missing a file called “atipdlxx.dll” which effectively destroys overclocking. The file is needed to use AMD Overdrive, Sapphire TrixX, Riva Tuner, and I assume MSI Afterburner as well.
This is only really an issue if you are going to do a clean install Or if this is installed on a fresh sytem with no other driver installed. As in a new hardware install or a OS reboot,etc. If you were to upgrade install over a previous driver like the 12.2 preview 12.2 WHQL or before you will still have the file from that driver install intact and should experience no issue. If you do not OC you may not notice it, but if you clean install (ie) remove the CCC & WDM Drivers completely with a driver cleaning software you will NOT be able to overclock.
It seems to cause other smaller issues as well like small instabilities and AOD 4.1 driver showing up as a uninstalled [!] driver in your in your device manager, and it will contually poll itself as an error in your event viewer over and over.
The missing file prevents Sapphire trixX from being able to disable Ultra Low Power Service. Basically this keeps your card in stock power states and prevents OC- all sliders will jump back to stock in any OC programs.(1.) The fix if you already have this is to(if you are able to reg edit:
HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM\\ControlSet001\\Control \\Class\\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\000 (or 000X where “X” is any number)
Finding “EnableUlps” and setting it’s “value data” to “0″.
You do not need to touch the “EnableUlps_NA” entry.
(NOTEThis will fix the error issues but you still cannot overclock, so this is only for users that do not overclock at all.
(2) download the “atipdlxx.dll” and copy it to the “syswow64″ in the “Windows” directory. Here is a copy of the “atipdlxx.dll” from the 12.1 RC1 Drivers: http://www.mediafire.com/?phl44hvned2pwab
(3.) Uninstall everything CLEAN (Sweep) and install Cat 12.1 WHQL or 12.2 Preview drivers then install 12.2 Pre-Cert. or 12.2 WHQL on top of them (upgrade install) and you should avoid the issue.
(4.)Perhaps the simplest way..(Some may not prefer if they are paranoid about the staility of thier system recovery capabilities. ) is to simply do a “system restore’ to a point before youdo anything with a driver past 12.1 WHQL or 12.2 Preview. Then if you want to use 12.2 Certified use the fixes described above.
-
belinho
senior tag
válasz
csucsbicep #20476 üzenetére
Azzal se volt baj, csak szeretem mindig a legfrissebbet itt a tesztje
-
belinho
senior tag
válasz
#21346560 #20372 üzenetére
Ha átlagot nézünk akkor 10%-al vezet a 6850 a 7770 előtt a ph-s tesztben, ez annyira tényleg nem sok, viszont ahol én néztem ott egy msi 6850 36200ft és egy Sapphire 7770-en 41500ft, szóval "erősebb és olcsóbb"a 6850-en átlagot nézve. Az árak mindenhol eltérőek, de van 7770 45 ezerért is, amiért már egyes helyeken kapsz 6870-et. Tehát mindenki a 6870-et venné és ezt az AMD-nél is tudják s inkább a 7-es radeonokat erőltetik, mert azon több a haszon.
Amíg nincs NV rivális addig az AMD nem nagyon fogja csökkenteni az árakat.
Szóval ha továbbra is forgalomban tartaná az AMD a 6-os szériát, akkor nem fogyna a 7-es sorozat. Mire a 7770 olcsóbb lesz addigra te már sehol nem kapsz 6850-et! -
belinho
senior tag
válasz
#21346560 #20364 üzenetére
Runo!
Olvasd el még egyszer amit írtam!
A kártya teljesítményét figyelembe véve jóval drágább, mint ahova pozícionálva van! A 7770 a 6850 alatt teljesít, viszont mégis drágább, ha a piacon maradna a 6-os széria senki nem venné az újat, érthető az AMD lépése.Zozzohun!
Ez egy rossz példa volt, Crysis 2 alatt meg kemény 2fps-t ver a 6870 a 7770-re, ami kb 7%, árban meg nem ennyi a különbség,de min fps-ben meg már a 7770 jobb a 6870-nél! Átlagot kell nézni nem kiragadni egy játékot. -
belinho
senior tag
válasz
zolisx4 #20359 üzenetére
Zozzohun(20354)
A forgalomban levő referencia 6950-ek már nem moddolhatók, csak az első szériásak(ver1.0)-ák voltak azok, szóval ilyen már nem lesz, mivel ezek már rég forgalomban vannak.Zolisx4!
Az hogy már csak az Ázsiai piacra gyártanak belőle az azt jelenti, hogy az AMD leállította az európai forgalmazást, szóval ide már nem kerül belőle, kivéve egy két importőrt. Amíg a raktárkészletek tartanak addig lesz, utánna már garanciába is más kártyát kapsz.
Ugyanez volt a 6930-al, Ázsiai piacra került nem Európába pedig itt is lett volna rá igény.
Senki nem venné az új drágább,"lasabb" 7750-7770-es kártyákat, ha még forgalomba lenne az előző középkategóriás generáció, mivel kifuttatják így nem lesz és meg kell venni a drágább 7-es kártyákat, így nagyobb a haszon és ezt az AMD is tudja. Az meg hogy csak Kínába gyártanak az azért van, mert hatalmas piaci igényeket kell kielégíteni, s ezt az AMD-nél is tudják. Nem ide tartozik, de lásd Playstation 2 európai, amerikai forgalom egyenlő a nullával, az Ázsiai piacra pedig jelenleg a Sony nem tudja kielégíteni a rendeléseket pedig nem mai darab a Playstation 2. Remélem elég kielégítő volt a válaszom a kifutó szériával kapcsolatban. -
-
-
belinho
senior tag
válasz
kovmiha #19916 üzenetére
Nyugodtan megveheted, bár szerintem nem éri meg azt a felárat a 6870, de ha nem számít a pénz akkor vedd azt.
Jó lesz hozzá a procid is, vga limites beállításoknál úgyis a kártya lesz a limitáló tényező, nem a proci.
Azoknál a játékoknál amik használják a 4 magot ott lesz egy kis lemaradás min fps terén.
Attól meg nem kell félni, hogy 70 helyett átlag 40-50fps-ed lesz mert 30 fölött már teljesen jól játszható minden game. -
belinho
senior tag
válasz
#31342592 #19790 üzenetére
"Mondjuk inkább 50-nek. Legalábbis mostani árfolyammal számolva."
Hát ez jó, mintha nem is kis hazánkban élnél, gondolom a 27%-os áfáról még nem hallottál. Ha hozzátesszük hogy újdonság, és nincs még Nvidia rivális sem szerintem 65k alatt el is lehet felejteni ezt a kártyát.
-
belinho
senior tag
válasz
Alister71 #19354 üzenetére
Jó lett!
Jól skálázódik a kártya a proci erejétől függően.zyndar!
MSI egyértelmű 3év gar, olcsó is, a kártyán van egy switch kapcsoló amit silent-be rakva még csendesebbé teheted a ventit, az eleve halk és hűs kártyán.Gaboman!
Akkor idősebb vagy mint gondoltam, de tudod, hogy nem bántásképp írtam. -
belinho
senior tag
válasz
Alister71 #19350 üzenetére
A min fps-ben lett változás főleg, nem esik le annyira mint a kétmagossal, tehát kellett a 4mag.
A 4 magot használó játékokban látszik az előnye, dirt 3 alatt nagyon kiütközött, mikor mind a két mag 100%-on dolgozott.
Ha játszom akkor többnyire már vga limites helyzetet csinálok, ott nem vettem észre eget rengető különbséget, de mivel olcsón megúsztam a váltást és a jövőre is gondolva ezért megérte.Gaboman!
Ezt meg se hallottam az apukád lehetnék, de szerintem ha rólad állítanák hogy hazudsz,vagy hogy valótlant állítasz, miközben papírod van az igazságról akkor te se hagynád annyiban. -
belinho
senior tag
válasz
Turbolada II #19340 üzenetére
Mekkora vita volt itt erről tegnap, ezért le fogják harapni a fejedet a Sapphire tulajok!
Én már tegnap dél körül feladtam, de azért látom ,hogy van még becsületes Sapphire tulaj, aki vállalja a véleményét.
És ugye ez egy toxic, ami a vapor kamrás hűtést alkalmazza, amibe a Sapphire annyi időt,pénzt, marketinget ölt, szóval ilyen hűtő van a premium kategóriás toxic,atomic,vapor-x kártyákon amire a Sapphire írja hogy:"SAPPHIRE’s World leading Vapor-X technology not only allows the card to run as much as 15 degrees C cooler** and 10dB quieter** than the standard model"
Low noise is generally sought after in modern PC systems, so SAPPHIRE has already introduced a special family of graphics products using Vapor-X technology, known as the Vapor-X Series. This family is aimed at the discerning user who wants low noise and high reliability, but does not want to pay the premium for the specialist faster memory and overclocking capability of the ATOMIC and TOXIC models targeted at the enthusiast user..Szóval ha még mindig nekem akarjátok megmagyarázni, hogy a sima hűtő (nem a ref) jobban hűt és csendesebb akkor magát a gyártót hazudtoljátok meg.
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #19306 üzenetére
Jobb lett volna ha megint csendben maradsz,mert már megint magad alatt vágod a fát!
Az XFX 6870BE tesztben idle stock, load stock, idle overclock is jobb az xfx mint a sapphire 6870, egyedül load oveclock jobb. vagyis 3:1!
Az asus 6870-es tesztet meg nem tudom minek linkelted abban nincs mit hasonlítgatni, mert nem egyszerre készültek, az asus a a hideg januárban az xfx meg a meleg májusban, hiába csinálta ugyanaz az oldal a tesztet, nem azonos körülmények között készültek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest