- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
bartucc
addikt
válasz
belinho #25794 üzenetére
Így gondoltam én is. Csak aztán postával már 27 lett az 5850, és így már vagy 10 ezremben lenne, így hanyagolom kicsit még a cserét. Jó lenne igazából az 5770 után egy nagyobb lépés, egy dupla teljesítményű kártya beszerzése, hogy teljesen minden tartalék ki legyen használva a mostani alkatrészekből, és használni őket kifulladásig.
Egyébként akárki akármit mond, szerintem a nevezést nem nézve, simán egy sorozatban lehetnének ezek a kártyák, fogyasztás/teljesítmény, és ár/teljesítmény mutatók is nagyon kis eltérést mutatnak. (58xx és 68xx)
-
törölt tag
válasz
belinho #25510 üzenetére
Most meg már a 78xx szériából az 1 GB-os karit nem éri meg választani,hiába olcsóbb valamivel... Ha a "kis" 6870-es kártyámon 2GB vram lenne minden játékra elegendő lenne még fullhd-ra is. Csak a fogyasztása már kedvezőbb egy 7850-70-nek! És nem is melegednek annyira. Nekem 68-70c°-os terhelve,a 7xxx karik meg elszaladgálnak vagy 50c°-on max. Nem mindegy...
-
werwolf999
csendes tag
válasz
belinho #25308 üzenetére
Értem. Windows az most lett újrarakva hétfőn, teljesen új, nincs is felrakva semmi csak a driverek meg egy játék. Még akkor a monitor cserét megpróbálom, kábelcsere megvolt. Gép az rendszeresen volt takarítva, most kiszedtem a kártyát külön eltakarítottam meg az alaplap foglalatát is. Köszönöm szépen a segítséget. Hálás vagyok érte.
-
werwolf999
csendes tag
válasz
belinho #25294 üzenetére
Nem csak ennél a játéknál. GTA 4, Borderlands 2, F1 2012, Ghost Recon Future Soldier és még jópár játéknál. Gondolom akármilyen játékot felraknék mindegyiknél jelentkezne a probléma, mert eddig amiket felraktam mindnél ilyen volt a kép. Ja és azt hozzáteszem, hogy a gép 2011. szeptemberében lett összerakva, azota semmi nem lett benne cserélve, végig tv-re volt kötve. 2012. augusztusig egyáltalán nem volt ilyen problémám. Az előtt is játszottam például GTA 4-el és nem volt ilyen a kép. Most a GTA 4- nél is olyan. Újraraktam a Windows-t (ugyanaz amit legelőször is a gépre raktam) +gyári driver-ek, és full tiszta és új Windows-ra az Euro Truck Simulator 2-öt.
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
belinho #25267 üzenetére
Hát én meg ezt nem használnám... 2009-es progi, anno ezzel húztam a 4870em...
Furmarkot a maximum hő tesztelésre használom, mert ez izzasztja meg legjobban, ha meg kicsit odább olvasol, ezzel a beállítással játszottam már a Dirt 3-al (amit sokan tuning érzékenynek mondanak) illetve a BF3-ommal több órát...
-
tgulyas
senior tag
válasz
belinho #24603 üzenetére
MX4 a paszta , ide is leírom hátha találkozót már valaki ilyennel . találtam egy érdekességet , semmi nem megy csak az internet és így is valami a 4 magos processzor minden mag ját terheli 23% ban , meg nézem a folyamatokat és colt ben 2 rundll32.exe is az egyik tekerte a procit azt ki lötem most el indítottam egy videót most 40% venti nél 56 fokos a gpu és nem meleg szik . Ere van ötlet hogy mi lehet ?
Mindenkinek 2 db ilyen rundll.exe megy a folyamatokban ? be jelöletem pirosal amit ha ki lövök a kor nem melegszik a kártya . ezt most csináltam 40% venti mellet a gpu 78 fokos volt és nem melegedet tovább.
-
törölt tag
válasz
belinho #24229 üzenetére
"Amúgy ezen felesleges vitázni, mert 30 képkocka fölött már folyamatosnak érzékeli a szem a képet."
"mérés nélkül is megmondom mikor esett be, mert látni." Na ez már fájt!"
multizok, MMORPG-ket tolok nagyon sokat és ott érezni ha bezuhan az fps, mert nem tudom elnyomni a skillt...
-
törölt tag
válasz
belinho #24226 üzenetére
te mondjuk azzal, hogy 30 fps folyamatos és többnek nincs értelme?
"viszont ha 60-ról beesik egy fél másodpercre 55-re azt nem fogod észrevenni, csak ha méred!"
mérés nélkül is megmondom mikor esett be, mert látni.
"A képsebességet ne keverd össze a képfrissítési frekvenciával!"
miért is keverném?
(#24227) Kephamos [link]
-
válasz
belinho #24215 üzenetére
1, rengeteg ember van aki 1680.ba játszik mivel az emberek 50.% ának olyan monitorja van de soknak még olyan se és be kell érniük a 1440.es felbontással,
Nem mindenkinek telik 1-2.évente új monitorra! Főleg ha 2-3 éve vett valani komoly 16:10 est ~70-80.e ért
2, mint mondtam nekem 3.éve kevés volt az 1680.as felbontáshoz és a hd4890 hez a Q9550 4000mhz en hajtva neked a q9300 jo ha megy 3600 at az meg sajnos kevés a 6850.nek! Ha hiszed ha nem
Ha ilyen biztos vagy csinálj nekem a korábban említett 2 játékkal 1920 as felbontáson mamimális beállításon tesztképeket és afterburner al tedd ki osd re az adatokat főleg a gpu használatot!
3, én észreveszen még azt is hogy nem 90.fps el megy a játék hanem csak 50.el! Nekem a 30.fps az képregémy szerű nálam 50-60.nál kezdődik a folyamatos játék és 80-90.az ami már kielégítő
-
törölt tag
válasz
belinho #24215 üzenetére
"Amúgy ezen felesleges vitázni, mert 30 képkocka fölött már folyamatosnak érzékeli a szem a képet."
ez mekkora hülyeség. ki mondta? mi alapján? ha a filmekkel hozakodsz elő, akkor ott azért tűnik folyamatosnak a 23.976, 24, 25 fps, mert az egyes framek úgy elvannak mosva, hogy már lefolynak a képernyőről. játékoknál realtime renderelődik minden képkocka és nincsenek elmosva, csak utólag de az sem egy átvezetés két képkocka között, hanem csak egy postprocess effekt (és az irányított elmosást is csak egy vektor adja meg). nem lehetne ezt az urban legendet elfelejteni?
ha te egy tetszőleges játéknál nem látod a különbséget 30 vs. 60 fps között, akkor az a te hibád, nem a miénk. 60/75hz-nél VSync offnak csak egy dolog miatt nincs értelme (egyébként még ott is észrevehető fps boost): page tearing, oldalazó mozgásnál szétesik a kép.
plusz ezt a dolgot magyarázd azoknak, akik multiznak. kétszer körberöhögnek. -
válasz
belinho #24206 üzenetére
Nem akarok vitába szállni de ..............
Nekem nem mindegy hogy 18 vagy 44 a minimum FPS em
Ne csak átlagot és max ot nézzél mert ott hiába jó, ha a játék alatt meg fél percenként belassul mert lemegy a min FPS -ed 20.alá!
De ott az említett Showdown játék, tegyél egy próbát! vagy a Prototype-2 is megteszi(még jobban CPU gyilkos) meglátod hogy össze sz@rja magát a procid alatta! még egy 4000.en járó i5-760 at is meg izzaszt!
-
válasz
belinho #24200 üzenetére
No azért ilyet nem mondj!
az attól függ milyen játék milyen beállítás és mekkora felbontásban játszol!
PL:
a Q9300. asod kb itt a képen az X4 840 -el van egálba! azért attól cseppet jobb a 3770K
De itt van példa Full-HD felbontásra is és más játékra! szóval ne bízd el magad annyira! Nekem már 3.éve kevés volt a Q9550@4000.MHz egy HD4890 hez!
-
-
törölt tag
válasz
belinho #22940 üzenetére
igen és azzal is, hogy az részben bullshit, mert erősen engine függő a dolog. arra gondolok elsősorban, hogy lehet, hogy a program 100%-ot ír, de mondjuk a textúrázók nincsenek 100%-ra terhelve. vagy éppen fordított eset, hogy a textúrázók és a memvezérlő izzad, közben a shaderek meg csak közepesen vannak terhelve, mert egyszerű számításokat végeznek rajtuk.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
belinho #22932 üzenetére
Hogy 70 vagy 65 fok az tök mind1. Természetesen adott körülmények között lehet összehasonlítani. Elhiheted, hogy kényes vagyok nagyon a hangra és nekem tökéletesen megfelel. Mint, mondtam terhelés alatt húzva van egy kis hangja, de azt is csak akkor veszed észre, ha figyelsz rá. Játékok alatt meg amúgy is, annak hangját hallgatom, nem a ventiket.
Tehát abszolút nem rossza a Sapphire 6850-es hűtője.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
belinho #22929 üzenetére
6850-es vonalon nem értek veled egyet. Ha alap 775/1000 helyett 950/1150-en használom, jó ha melegszik 2-3 fokot és, akkor is éppen, hogy csak picit hallom, de abszolút nem vészes. Volt már nekem is pár kártyám és abszolút a halkak közé sorolnám. Hiába pici rajta a venti, úgy jó ahogy van szerintem. Kemény játékok alatt is max 72-73 fokos húzva, de ha nem tetszik a hang simán felengedhetem 80-ra is, mert baja nem lesz tőle.
-
-
-
-
echterion
nagyúr
válasz
belinho #21840 üzenetére
A Gigabyte alaplapokra ugyanezt mondják, én mégis csak azt veszek, ha csak tehetem. Már ki tudja, hányadik jár a kezeim között, de panaszt még nem tudok rájuk mondani. Elég csak pl. benézni a Llano-s topikba és láthatod, hogy abból a platformból csak egy gyártó képes normális lapot gyártani.
Szóval kár szerintem ezzel foglalkozni, ettől függetlenül elfogadom, ha neked más a véleményed. -
Alister71
nagyúr
válasz
belinho #21840 üzenetére
Nekem korábban pont egy MSI vga-val volt a "képernyőillesztő nem válaszolt, majd sikeresen helyreállt" problémám. Nem volt rá megoldás. Se semmilyen driver, se XP, se Vista, se 7. Csak csere.
Szóval kár ezzel a témával foglalkozni. Én csak azért is Giga alaplapokat veszek, akármennyire szidják, a mostanival sincs bajom. Sokadik.
Neked jó az MSI, természetesen azt ajánlod. Nekem jó a Giga és a VTX, én azt ajánlom. Akinek jó a Sapphire, azt ajánlja...........
-
echterion
nagyúr
válasz
belinho #21835 üzenetére
Minden kártyából akad hibás, erre én nem alapoznék vásárlást. Minél többet adnak el egy termékből, annál több hibás darab lesz belőle. Előre félni attól, hogy majd lehet, hogy elromlik egy kártya (vagy alaplap vagy bármi, amit vesz az ember), szerintem hibás gondolkodásmód.
-
sb
veterán
válasz
belinho #21680 üzenetére
Mindenképp használt lesz, az MSI-t is néztem, de nehéz kifogni. amúgy meg elég lenne a normál gpu fesz szabályzás, nem kell ennyi minden.
Refkártyán gondolom megy simán, ezek szerint csak 1-2 spec változatot kell megnézni, nehogy azokba fussak.
Echterion, köszi az infókat. Akkor még kitalálom mi lesz belőle... jó lenne minél kisebb fogyasztást kihozni. Egy 7770 is megoldaná, de abból csak új és relatíve drága vétel lenne. Ezért gondoltam, hogy egyszerűbb egy 6850, ha megy rajta. Lehet, hogy refkártyát kéne keresni, de azon meg a hűtő nem szimpatikus.
-
echterion
nagyúr
válasz
belinho #21537 üzenetére
A tesztprogramokkal nekem az a bajom, hogy jártam már úgy, hogy azzal jó volt, aztán a jó öreg GTA IV meg kifeküdt tőle, így én csak ezt használom, ha valamit tesztelni akarok. Ami ezen stabil volt, az utána egy játéknál sem dobta még el magát.
A multikra jogos a megjegyzés. -
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
belinho #20384 üzenetére
Na meg azért vannak a 0 tudású userek, akinek elég, hogy a 7770 száma nagyobb, mint a 6850-6870 száma és azt veszi, mert honnan is tudná melyik a jobb. Az eladókra meg inkább nem térnék ki(tisztelet a kivételnek)... Az egész dolog még képlékeny. Nincsenek még itt az új GF-ok és jelen vannak a "régi" 6xxx széria tagjai is.
-
törölt tag
válasz
belinho #20371 üzenetére
Szerintem a teszteket elnézve a 7770 és a 6850 váltakozva mutat jobb teljesítményt, ezért azt mondom átlagban nagyjából egálban van a 2 kártya.
Viszont nem tudom te hol nézed, de ahol én, ott mindkét típus 42.000 ft környékén kapható.
Ezek után a 7770 még mindig kevesebbet fogyaszt mint a 6850, illetve ez új technológia aminek ára ugyebár az elején magasan van. Van egy olyan tippem, hogy nem kell sok idő s a 7770 sokkal olcsóbb lesz mint a 6850....Félre ne érts, nem akarok vitatkozni, szimplán a véleményem írtam s maradok még jó darabig 6870 tulaj... remélem...
-
zolisx4
őstag
válasz
belinho #20353 üzenetére
Mit is nem tudok jól???
Gyakorlatilag én nem mondtam semmit ,csak azt amit az előttem szóló írt én is kérdeztem ,.
A 6950 ről és a 6970 ről nem is beszéltünk ,max a gpu ami benne van .
Kína piacra gyártják ??? ezt honnan tudod ?ha oda gyártják akkor az mindenhol ott van .
De akkor mégis gyártják ,addig még gyártják az nem kifutó széria ha leálltak vele akkor már kifutó .
De ezen nem fogok vitázni -
zolisx4
őstag
válasz
belinho #20284 üzenetére
Ezt igy ne mond ,nem lettél le hurrogva,.
Ezt leírták akkor is,én is ,mindegyik kártya lehet hibás ,függetlenül a gyártótól.
Egyenlőre Sapphire amiből kevés hibás darab volt, ha jól emlékszem 4 db ,ami itt a fórumra is felkerült .
A másik kártya a VTX ebből nekem 2 db volt hibás egymás után ha kikeresed,megtalálod be írtam ide .
Ezért én nem mondom senkinek hogy ezt a típust vegye .do3om
2 barátom nak is a 3 ventis giga van semmi bajuk .Atrix
2d ben nekem is 43 fokos. -
Gaboman
nagyúr
válasz
belinho #19349 üzenetére
Fejezd már be a hülyeségedet amit már egy álló oldala folytatsz.
Szálljál már le a témáról vagy privátban beszélgessetek róla, nagyon unalmas már!
Szerintem rajtad kívül ez már senkit nem érdekel.Lord Vader Hát de nem, mit művelnek már, az én apukám erősebb, de nem is az enyém az, gyerekes!!
-
miresz
veterán
válasz
belinho #19314 üzenetére
Inkább szerintem te maradj csendben ezentúl. Akkor én visszanézzem itt a topicban hányan ajánlották pl a Sapphire-t,vagy mondhatnék más márkát is (Gigát kivéve)és hányan az XFX-et? Segítek az XFX-et kb 2-en. Biztos én és a többiek vagyunk hülyék,akik ajánljuk,te pedig okos.
Ne haragudj,de továbbra is nincs benn az ajánlott kategóriában nálam az XFX,személyes tapasztalatok alapján.
-
miresz
veterán
válasz
belinho #19299 üzenetére
Akkor tessék: Asus EAH6870 DC/2DI2S/1GD5 Itt a 3 év garancia. És ha már ennyiren teszt függő vagy akkor hasonlítgas: XFX 6870 BE VS ASUS 6870 DCu
-
miresz
veterán
válasz
belinho #19222 üzenetére
A munkahelyem az maradjon az én titkom,de hiszed,vagy nem (nagyon nem izgat) elég sok hardver fordul meg a kezem között. Ezel a tesztel meg ellentétben a valóság mást mutat. Az XFX 6870-e a leghangosabb,és legmelegebb 6870 a tapasztalatok alapján.
(#19223 ) synthattik:
A 6870 gpu-ja nem biztos,hogy elég a 2Gb fedélzeti memória kihajtására. A 6950 2Gb szerintem jobb választás,hosszabb távta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest