- Ezek az új Apple rendszerek minimális hardverkövetelményei
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
BandiHUN
veterán
válasz
Dark KillerX #20897 üzenetére
Jaja.Nem is kell több,nekem a 4850-em többet evett és jobban fűtötte a gépházat,mint a 6850 X,és azon is csak egy volt.jó kis kártya lett ez,megvan már lassan 1 éve,teljesen elégedett vagyok vele.Hűtésével sincs semmi gond,csendes azótais,terhelve is,nem öregedett semmit.2x volt kiporolva palackos levegővel és ennyi.De még a portse szedte,a procihűtő sokkal jobban bekoszolódik,pedig azon azért megy 25%-on a venti,mert 20-on nem indul el
-
BandiHUN
veterán
válasz
Dark KillerX #20894 üzenetére
nekem az x-en egy van.
-
BandiHUN
veterán
válasz
Biga123 #13855 üzenetére
Vegyél valami kis szabályzót,akkor oda teszed,ahová tetszik
Csak ne ilyen előlapi digitálisat,mert azok nem visznek kis fordulatot,hanem valami analóg tekerentyűset,esetleg próbáld meg 12-es ventikhez adott lassító "előtéttel",a 7v-os verziót ne erőltesd,mert abból NAGY baj is lehet könnyen,ha a hibás ventillátor ráereszti a 12v-ot az 5-re... -
BandiHUN
veterán
válasz
Biga123 #13847 üzenetére
Nem tudom,mert én kicseréltem az elektronikáját olyanra,ami egy gyárilag potival szabályozható kisebb enermax ventillátoré volt...van ugyan előlapi szabályzóm is(AeroCool GateWatch 2,a régi házamból,sokventillátoros korszakból
),de az 400 alá nem engedett fordulatot,azért kellett valami megoldás.Olyan fél fordulaton megy,télen 1/3-on...a procihűtő is azért van 25%-on,mert 20-on nem indul el
igaz az csak 3.2-n megy,alapfeszen...
-
BandiHUN
veterán
válasz
Mustármag #13842 üzenetére
esetleg megpróbálhatnád úgy,hogy a vga alatti slotok hátsó takaróját levenni,és elöl+fent+oldalról befúvatni,hátul ki a procimeleget(bár szerintem oda nem is kellene ventillátor,mert a procihűtő arra fúj,a fenti venti meg túlnyomást csinál,kimenne magától is a meleg),lent pedig a táp+a vga 2 helyről is kap frisset,ami tud a tápon át+a vga-n át hátrafelé távozni.
Nekem a gépemben,bár az hagyományos táphelyzetű,pl.mindössze a 25centis oldalventillátor van,ami befelé fúj,nem kifelé nyomós,hanem középventillátoros vtx 6850oc-m van,de remekül kimegy így a meleg lent a slotoknál+a hátsó rácson,elöl befedtem a ventinyílást,a winchestereknél a porszűrőn át annak a szekciónak is megvan a szellőzése,de lefojtva,hogy hátul menjen ki a lényeg.És a 25ös venti sem megy csak félgőzön...így még a legmelegebb napon sem ment 58 fok fölé a kártya,gyári szabályozással.
Sharkoon Rebel9 Value ház. -
BandiHUN
veterán
válasz
Dr. Student #12262 üzenetére
No erre vártam én is,volt,hogy 1 órát csak próbálkozni kellett a géppel,mert a win a logó betöltésekor,amikor átváltott fullHd-re,dobálta a kékhalálokat,természetesen én is HDMI,6850...látszott is már a bootkor,hogy a logó előtt leállt a betöltés pár másodpercre,mintha várna valamire a win...
Először én a kártyára gondoltam,esetleg a RAM-ra,ami azért a BSOD-ok nagy részéért felelős tud lenni,de a gép átment mindenféle teszten,sosem fagytam vagy láttam semmiféle hibát játék közben sem,ha elindult,ment a gép pöpecül.
Egyébként ahogy írtad,énnekem sem akart grafikus hardvert észleleni,de a mizéria nálam a 11.5-nél kezdődött,nem a 11.6-nál,az installt a driver sweeperrel megoldottam,aztán már felment rendesen,de jött ugye a kékhalálosdi.
De végre ezzel már minden ok,még a win is gyorsabban tölt be,nincs semmilyen megakadás sem az elején -
BandiHUN
veterán
-
BandiHUN
veterán
kérdés:van tunerem a gépben,és új fejlemény,ha behívom a tv-t,a tuner ugyan rendben működik,de amíg fut,ocsmány homályos,elmostott lesz a böngészőm(Firefox 4),úgy néz ki,mintha mondjuk olyan 640x480 lenne felnagyítva és elsimítva,ha kilépek a tv-ből,visszaáll minden.Mi lehet az oka,eddig ilyen gondom nem volt.
-
BandiHUN
veterán
válasz
szasanyi #9803 üzenetére
amit tervezek,az majd valamikor évvégére egy I5-2500K lesz majd,a hozzávalókkal együtt,tetszik a Sandy,csakhát sokba' van...sajna az én mostani cuccom nem igazán fejleszthető,mert egy 4magos proci szerintem már pénzkidobás lenne ebbe,végülis az e7300 jó kis proci,előnye,hogy keveset eszik,alapfeszen megy most 3.2-n,nem melegszik...és végülis főleg a látvány miatt kellett az új kari,nem az ordenáré FPS miatt,a lényegi külömbségnek úgy mondhatnám,hogy ugyanazt kapom,mint a 4850-el,csak fullra téve a játékot...jó példa pl.a crysis2,amit szintén feltettem maxra,stb,és első osztályúan megy a dolog.
Amire szükségem volt,hogy ne csak mediumon menjen a full HD..és erre tökéletes a dolog.Emiatt nem olyan fontos a procicsere sem,nem utazok úgymond ordenáré sebességre,biztos sok marad így a kártyában,de ezt ki tudom kompenzálni azzal,hogy maximális látványra törekszemÉs ez nagy dolog már eleve.
Egyébként nem kell még a 48-asokat sem leírni,igenis még full HD mellett is van létjogosultságuk,semmiből nem lesz diavetítés azzal sem.Csakhát itt a külömbség,hogy amit az tud medium-high állásban,azt a 6850 tudja very high-élsimítás,stb mellettÉs kevesebbet is fogyaszt nyugalomban-terhelve is,és sajna a villanyszámla sem mindegy.
Multiban meg,ha úgyis a produktum számít,úgyis lejjebb veszi az ember a minőséget,bár itt is többet lehet ugye megengedni.
És számomra nagyszerű dolog,hogy végre az Unreal engine mellett is lehet ATI karival élsimítást eszközölni...sokat dob még azért full HD-n is ez,a 4850 nem támogatott ilyet,bár bírni se nagyon bírta volna.
FC2-t majd lehet teszek fel,úgyis kimaradt,megvettem akciósan,de még ki sem próbáltam... -
BandiHUN
veterán
válasz
lumixxx #9800 üzenetére
Nincs mit
ez az egy ilyen hülyeség van lényegében csak,igazából nem is értem,mi szükség van erre a méretezésre...bár lehet TV-n valaki hasznát veszi,vagy ha esetleg időszakosan tv-zik valaki,stb...
Először én is bepánikoltam,hogy mi van,tán rossz a monitor,vagy a kártya -
BandiHUN
veterán
válasz
szasanyi #9795 üzenetére
Hehe,jó poén,majd 10 ezer hsz mellett pont az ÉN karim lenne másabb,mint másnál
Egyébként tegnap sikerült belőni a dologt még,bár az Afterburner nem működik minden játékkal,2-t néztem meg,a Black Opsot(itt ment,felpakoltam lényegében mindent maximumra,kivétel élsimítás,az csak 4x...gyönyörű,remekül ment a dolog,hozta azt a sebességet,mint a 4850 mediumon,élsimítás nélkül...),Borderlands(itt nem ment az Afterburner OSD,nem tudom,miért,a játék szintén fullra téve is ment mint a Kisangyal,még driverből rátettem az fsaa-t vagy mi az a kapcsolható élsimítás,mert ATI alatt a Border nem támogat élsimítást,gyönyörű a kép,és végre nem recések a dolgokilyen "rajzfilmes" grafikánál rengeteget dob az élsimítás)
Szóval eddig mondhatni csak működési teszt volt,a kártya nem melegszik,terhelve sem éri el a 60 fokot,win alatt 34 fok,és mintha azt olvastam volna,hogy az újabb driverekkel nem megy le csak 300/300-ra,nekem a 10.4a previewwel is 100/300 az alap...Remek kártya,nagyon jó és csendes a hűtője,nem zajosabb a gép,mint a passzív 4850-em volt,a fix 12 centis 1000-es Noctua ventivel,vagyis este is alig van terhelve valami hangja.Nyáron lehet több lesz,de ha nem zörgősödik idővel a venti,nem tartok tőle,hogy különösebben hallanám,a monitor mellett van a gép az asztalon,és ígyis csendes teljesen előtte ülveJó kari,eddig megérte...végülis z-editiont is csak azért vettem,mert nem volt árkülömbség lényegében a simához képest,szép a kari,jó a hűtés,elégedett vagyok vele.
-
BandiHUN
veterán
válasz
szasanyi #9793 üzenetére
magam alatt...itt van a doboz mellettem,és még most tettem le a porszívót
vtx 6850 x edition,már kibontottam,szép kártya
Cseppet berágtam az Iponra,mert 3.napja,hogy elment a pénz rá előreutalással és tegnap este még nem volt infóm róla,hogy mi van...beírtam a fórumra,hogy hogyan is működik ez,mert itt a péntek,és furamód félóra múlva már jött is az sms(este 6-kor!),hogy megy ki a kártya,és még este 8 óra körül át is adták a futárnak expressz....biztos ottfelejtették az asztal szélén....de a lényeg:ittvan.
-
BandiHUN
veterán
köszi!
-
BandiHUN
veterán
-
BandiHUN
veterán
Kérdés:mivel holnap jön a 6850-em,melyik driverrel,stb.érdemes használni,és van-e valami "extra",amiről tudnikell,okosságok vagy ilyesmi?Nincs időm most még x oldal fórumot átolvasni infómorzsákért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Formula-1
- Ezek az új Apple rendszerek minimális hardverkövetelményei
- Nintendo Switch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest