- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
- iOS alkalmazások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
amúgy te nem vagy magyar??? mert ha igen akkor magadról is mondassz véleményt.. az ilyen általánosítással tényleg le kéne állni
amúgy pl. a személyi jövedelemadóról és pl. az áfáról szóló törvényt én se szeretem mégis adózok.. csak a HW boltra nem vonatkoznak a törvények????
És igen pont azért veszek 3-év garis HW-t mert ha 3-év alatt meghibásodik akkor kicserélik javítják.. és igen általában ezért szokott a bolt egy picit jobbat újjabbat erősebbet ajánlani cserébe ha nincs az eredeti hw hogy ne bukjon rajta .. de az már rajtad áll hogy elfogadod e..
(persze az ember elfogadja.. én is ) csak legyünk tisztába a háttérrel... -
Turbolada II
őstag
A "tudatos" fogyasztó tipikus esete vagy.
Az AMD hülyére keresi magát a videókártyákkal, de az esetleges meghibásodásokat, szervízköltségeket beleépítik a vételárba. És nem az a parasztság hogy visszakéred a teljes vételárat, hanem az hogy a pénzedért olyan terméket kapsz ami elromlik. Az általam vásárolt termékek 5-10%-ával volt gond, és általában eredendően hibásak voltak, a használat megkezdése után pár nappal, héttel romlottak el. A Sapphire HD 5850-esem is csak három hetet bírt, tuningolva nem volt. A helyette kapott HD 6850 Toxic drágább, lassabb és hangosabb.
"Elkezdhetünk jogászkodni, elkezd a bolt is aztán te kivered a balhét, bemegyek a vonatkozó boltba utánad és két hónapig nem lesz semmilyen lapom, mert ő elküldi a gyárnak, aztán levelezzek a fogyasztóvédelemmel, hogy miért nem kapok cserelapot, mert te ott kezdesz a fogyasztóvédelemmel fenyegetőzni..."
[link]
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.Egyszer vettem egy Mustang cipőt, ami 2 hónap után tönkrement, a kijavítást 15 nap alatt nem csinálták meg, úgyhogy kértem a vételárat, amit meg is kaptam. Közvetlenül ezután kinéztem egy másik Mustang cipőt és megvettem, a boltos arca viszont kárpótolt minden nyűgért.
-
Attól mert egy semmieszű jogász, akinek lövése sincs a hardverekről megírt valamikor egy jogszabályt, ami rádnézve pont előnyösen van megfogalmazva még létezik üzleti etika. Nem hiszem el hogy nem érzed, hogy paraszt vagy, ha a számlás árát követeled. Bezzeg ha a bolt paraszt akkor fel vagy háborodva. Ez a baj a magyarokkal, soha nem gondolkodnak a másik oldal fejével, csak az agyatlan kapzsiság megy, meg egymás lehúzása.
Szerintem meg kicsit egyoldalúan közelíted meg a dolgot. Ha kereskedő korrekt módon egy legalább hasonló tudás terméket ad cserébe akkor azt a vevő általában el is fogadja. Azonban pl ha egy termék ára nagyot zuhant, mint ez volt tapasztalható 5850-esek esetében és mondjuk a kereskedő azt mondja, hogy az utolsó listaára 28K és ezért ad neked egy 6770-est, akkor joggal vagy felháborodva. Ha mindkét fél korrekt módon jár el, akkor nincsen semmi probléma. Amúgy meg nem kiskapuról van szó, a törvényi szabályozás már csak ilyen, erősen kötelező jellegű
És mindkét oldalon vannak "simlis" alakok. Nem felejtem el mikor Gianni telefonon keresztül kioktatott, hogy a fogyasztóvédelmi törvényeket az őskorban hozták és Ő lényegében tesz rájuk.... Én úgy állok hozzá, hogy ha a másik fél korrekt, akkor én is korrekt módon viszonyulok a partnerhez. És nem kell itt azzal jönni, hogy "a magyarok ilyenek" SENKI sem szereti, ha megpróbálják átb@szni....
-
Turbolada II
őstag
Ha rálépsz a tökükre megteszik. Szerencsére a Rufusz Computer és a forgalmazó velem korrektek voltak, ugyanis közel hasonló teljesítményű (picit gyengébb), de 15K-val drágább kártyát adtak. Ilyenkor nem a boltos szívja meg, hanem a forgalmazó/nagyker. Ennyi.
Így van most Sapphire HD 6850-es Toxic kártyám.
Hanok: Máskor nyugodtan állj ki magadért. A PH-n egy-két embernek már segítettem fogyasztóvédelmi ügyekben. A legdurvább az volt, amikor egy ASUS eee pc képernyője (bőven a garanciális időn belül) levált, és a szerencsétlen tulaj a javítás helyett kapott egy 70K-s számlát a felmerülő költségekről (szállítás+javítás) . Szerencsére az ügy vége happy- end lett és az is kiderült, hogy a kijelző halála típushibára vezethető vissza.
-
alibaba78
őstag
Kar, hogy ilyen ordasi blokkot nem lehet itt kapni. Ettol fuggetlenul meg mindig ott az az ordas nagy problema, hogy annyire ertek a vizhuteshez, mint a repulogep vezeteshez.
De azert koszi!
(#10616) Vigneau: Nem vitatkozom, biztos jobb hozza, de hogy milyen ocsmany a kezelofelulete?! Akkor mar inkabb feszemeles nelkul tuningolok.
(#10729) LEON-T: Nagyon szivesen! Hogy a guru3d-s rc5 ugyanaz-e? Az kizart dolog, mert nem tudom.
A titok nyitja cf-nel, hogy ne vedd meg az uj jatekokat azonnal, amint a boltok polcaira erkezik. En sajnalok 10-12k-t adni egy debut arert, igy marad a turelem, amibol tobb van, mint pengobol. Cserebe mire hozzam kerul, mar van rendes supportja.
-
Én is erre gondoltam: most TRIXX-ben bűvészkedek valami custom venti profilt magamnak...Az a jó ebben a hűtésben, hogy cska és kizárólag a szélzaj susogása van jelen, semmi más moraj, kerregés stb. Így pedig viszonylag kevés zajszennyezéssel tudok emelni a fordulatszámon.
-
///Krisz\\\
senior tag
Elolvastam őket, meg néztem róla videót. A kinézete olyan mint egy BIOS-nak és úgy kell kezelni mintha programoznál, tehát parancsokat kell begépelni, hogy csináljon valamit, már ha jól értelmeztem a dolgot. És akkor ezzel, hogyan tudok bios-t feltenni? Fel kell tegyek egy DOS-t a gépemre vagy lehet futtatni ablakban windows alól mint a parancssort?
-
-
///Krisz\\\
senior tag
Köszönöm neked is a segítséget! Közben már felraktam rá a módosított bioszt és hát ahogy kell persze jött a kék halál, aztán nem tudtam vissza rakni a régi bioszt (itt egy kicsit leizzadtam), de Lord Vader fórumtárs segített és utána vissza állt minden a régire. Ez egy életre szóló lecke volt, amíg ennyire kényesek a kártyák a bioszra addig soha többet nem fogok felpakolni módosított bioszt.
-
Alister71
nagyúr
Tudom ismerem.
///Krisz\\\: ha már képet sem ad a vga, akkor már csak dos-ban lehet visszarakni az eredeti, vagy integrált, vagy pci vga segítségével.
Így is jártam már, de megoldható, nem kell pánikba esni. Van integrált vga-s lapom is, egy G41 személyében, és van a szekrényben egy pci vga is.
9800GTX+ -ra raktam GTS250 biost, nem igazán tetszett neki, hiába ugyan az a 2 vga. -
alibaba78
őstag
Na igen, pont ugyanezt tapasztaltam en is. 4ghz-ig konnyen lehet stabilizalni, afolott mar ugyeskedni kell. Linx stabil? Most viccelsz? Egy 120-as slim radival nem lehet vilagot valtani, de legalabb elfernek a magasbordas ramok.
Sejtettem, hogy nem stabil, ezert alacsonyabb a pontszam, de mar igy is tobb, mint 1.5xv-ot kapott.
Csak te vagy, aki 1030-on tervezi jaratni a vga-t 24/7-re. Kreativitast nem osztogatnak minden sarkon, az egyszeri juzer pedig fel egy ilyen hutesi megoldast eszkabalni. Eleg egy rossz illesztes, gari ugrott, vga kuka.(#10577) Vigneau: Akkor valoszinuleg nem tamogatja a dcu-t az ab. Ettol fuggetlenul monitorozasra meg tokeletes, mert jatek alatti homersekletet, gpu kihasznaltsagot tudsz figyelni.
Sok az a 70°C? Ha a homerseklet emelkedik, a ventiszabalyzas is jobban fogja kergetni a ventit. 30 perc furmark alatt meg lehetne nezni. -
alibaba78
őstag
Nem is baj. Sokat nem er a mem. tuning. Azzal a 85mhz visszavetellel kb. 2-3 fps-t, ha vesztettel....
Nagy gepigenyu jatekkal tudod a leghatasosabban kitesztelni a tuningot. Ha az adott orajelen kibir a vga 1-2 ora crysis-t, metro-t, gta4-et (Vigi), akkor tuti stabil. En sem hiszek mar a benchekben. Vantage, 3dm11, unigine heaven, kombustor, furmark ebbol a szempontbol sz@rt sem er. Ha jol olvastam, akkor ez az 1030mhz gpu tenyleg stabil neked. Azert hitetlenkedtem, mert te vagy az elso, akinek ez eddig ment a ph-n (akiket en lattam).
Most legutobb egy dmark11 erejeig akartam egy oc-t az uj driverrel, ezzel updatelve a mostani eredmenyem, es majdnem kivagtam a gepet tokostul az ablakon. Proci 4.25ghz, vga-k 1040/1200-on, teszt lefut, es rosszabb lett az eredmenyem, mint a 24/7-es beallitasnal, ahol is proci 3.6ghz, vga-k 915/1050-nel.
Azt hiszem, most egy idore hanyagolom a tuningot.
(#10546) Vigneau: En mindvegig azt hittem, hogy mindket dvi-re dsub atalakitot akarsz rakni. Csupan csak ezert remisztettelek meg. Orulok, hogy vegre megkaptad!
Letezik megoldas a nagy felbontasu videok vezetek nelkuli tovabbitasara pc-rol tv-re, de olyan osszeget kernek erte, amibol osszeraksz egy kis htpc-t, vagy veszel egy mediaplayert, es kozvetlenbe kotod a tv-re.
Probaltad atirni a cfg file-t az ab-ben?
1.4v-ig lehet huzni a feszt? Tudtam, hogy meg kellett volna varnom a dcu verziot vasarlas elott. Grat hozza! Varjuk az eredmenyeket!
-
Vigneau
félisten
Igen, azt használtam én is, de nem ment vele a feszültségállítás.
szasanyi:
Halk nagyon - még terhelésen is (nagyon lapos a ventivezérlés, nem olyan agresszív, mint az MSI-é). Így melegszik is szerintem - 60-65°C lehet kb., nem monitoroztam pontosan, mert az Afterburner-től meg kellett válnom. Viszont alig lehet hallani nála cicergést. A CPU-m 3600MHz-en megy, viszont a VGA még nem volt húzva. Így 3DMark11-ben P38xx vagyok - szvsz nem is rossz. Viszont a GTA 4 csak másodjára futott rendesen, első indításra a VGA cserét követően kissé recegősen ment (meg is ijesztett, meg kell hagyni). -
jozs6200ax
aktív tag
Mikor terheltem a gépet nézetem kezemmel mennyire termel meleget a táp, szinte semmi a régi gépben lévő hkc 430-hoz képest.Itt a hatásfok a lényeg de gondolom ezt te is vágod szóval nem részletezem
.De ebből a vgaból cf-ben is el kellene bírnia kisebb erős tápnak.Azok a 350-es tápok meg hát nem mondok róla semmit a cég foltja ahogy olvastam
-
-
Valdez
őstag
-
gabipaci
őstag
Oké, add fel!
Van eyefinity-d működőképes?
Nekem van, és valahogy egy több száz ezer forintos rendszernél szeretem követni a gyártó utasításait, hogy mit használjak. Sosem voltam híve a sufni tuningnak.
Végül is próbálja meg nyugodtan, én csak azt mondhatom, amit az AMD is mond, és hiszek nekik, mert nem a saját terméküket szeretnék eladni, hanem egy harmadik - negyedik - ötödik gyártó cuccait írják használhatónak.Ahogy olvasom a hsz-eket a videónál, nem mindenki happy.
Egy próbát lehet hogy megér, de 15 dolcsit spórol vele, aztán ha nem jön össze, akkor meg csak az időt pocsékolta. Én biztos nem sz@roznék vele. -
alibaba78
őstag
"Majd kitesztelem ha lesz időm, hogy mit megy."
Na igen, erre kifejezetten kerni akartalak!
(#10460) ittakary: Ugyanolyan referencia kartya, mint a vtx, asus, vagy tudomisen... Idle halk, terhelve mar van hangja, de nem veszes (szerintem). Ha ujan kapod, akkor boseges lesz a koretes a dobozban. Parjat ritkitja. Cserebe meg 1200-at sem megy a memoria, dehat ez kit erdekel?! engem
(#10474) ViiiiktorOC: Miert van olyan erzesem, hogy ez igy nem fog menni....? Pedig eszem agaban sincs elkeseriteni teged.
-
gabipaci
őstag
Szerintem fuss neki még egyszer.
Kevéske tapasztalatom van a témában (bár 5970OC kártyával), és a passzív átalakítóval csak annyit tudsz elérni, hogy kiküldöd a jelet a monitorra, amit azonnal le is tilt a kártya.
CCC felismeri mindhárom monitort, és felajánlja, hogy válassz ki kettőt a háromból.
Ha a harmadikat is aktiválod, akkor ez előző kettőből egyet kikapcsol.
Az említett AMD oldalon oda van írva, hogy kell egy VGA amin van egy DP vagy egy MIni DP, plusz egy az átalakítók közül, aminek a listáját itt találod. Na már most ezek aktív átalakítók.
Mellesleg mikor én raktam össze a rendszert, pont ez miatt kellett várnom még 4 napot, mert passzív átalakítót vettem.(#10470) ViiiiktorOC:
Ha meg DP van a karin, nem Mini DP (mint az enyémen) akkor meg még egyszerűbb.
DP to DVI aktív, aztán DVI to HDMI és ebből 3 db.
Én ezt vettem, és tökéletes -
ViiiiktorOC
senior tag
HDMI-t magamtól szedtem mert olyan átalakítóm van. HDMI to DVi, és mondom arr meg egy DVi- to vga átalakító, aztán az hátha menne.
De ha aszt mondod hogy hogy egyiken mindenképp minidisplayportnak kell lennie. Akkor az úgy is lehet.
Videon meg displayport van nem mini-displayport. De gondolom nincs különbség.
Segítséget köszönöm!!!!
Tudom h sok mindent kellett ma a számba rágnod. Késő van már.
Üdv.:
ViiiiktorOC -
ViiiiktorOC
senior tag
-
ViiiiktorOC
senior tag
Hát én nagyon ugy tudom hogy betudd kötni a 3. monitort nem elég a sima passiv átalakító!
gabipaci is a Logout-os írásában azt irta le!
Ő vele még nem tudtam felvenni a kapcsolatot de azon vagyok.Én meg DE, szétvagdosgatoma kábelt azt összeforrasztgatom magam, ha lesz rá időm.
Szerk.: Video kimaradt az előbb. Itt is látszik hogy aktív-ot köt be mert egyik kimenetele a csatlakozónak megy az usb-be.
-
XoZ
aktív tag
A következő AMD-s weboldal és ha jól emlékszem a PH felhasználók tapasztalatai szerint is aktív displayport átalakító kell a 3 monitoros rendszer működéséhez: [link].
To enable support for more than 2 monitors, “active” DisplayPort™ adapters/dongles are required (or monitors with direct DisplayPort™ connectivity must be used).
Azt mondjuk nem teljesen világos, hogy technikailag mi indokolja ezt, mert elvileg a passzív átalakító single link DVI-re tud átalakítani, ami pedig elég lenne 1920x1080 60 Hz-re. -
ViiiiktorOC
senior tag
Köszi a linket.
Erre az oldalra én is eljutottam, de plusz információt nem találtam nagyon.
Lehet h angol kezdőnyelvtudással csak én nem találtam értelmes dolgot amit értenék.
Akkor azt mondod h mindenképpen kell aktív mini DP átalakító, hogy működni tudjon a Eyefinity. Persze Crossfire-be menne a két kártya!
Elvileg 6990 kártyákhoz jár a csomagba ilyen átalakító.Erről tudtok valamit?
Vagy ott kérdezzem meg?
-
alibaba78
őstag
Olyan vagy, mint a felesegem.
Nem hiszem el, hogy ennyivel megingattalak. A kartyan van hovedelem, ami eleg korrektul mukodik is. A minap dead space 2 mellett izzadtam alsogatyaban, es 2 ora jatek utan ujraindult a gep. Az asztalra erve meg mindig 80C fok korul volt a felso kartya. Ettol fuggetlenul semmi baja.
Tavaly megsutottem egy 4890-et, meg egy gtx460-at, ebbol fakad az ovatossag. Mint utobb kiderult, egyiknek sem volt semmi baja, de a 4890 az ujrapasztazas utan tulmelegedett (rosszul raktam vissza a hutot?!), a 460 meg egyszeruen nem mukodott tovabb az alaplapomban.
-
alibaba78
őstag
Az a 70C fok max. engem sem izgatna, ha cserebe csendes lenne a gep. Grat ehhez az egyeni megoldashoz. Mindig is erdekesebb volt egy otletes, olcso, es hatekony megoldast latni. Penzbol hulye is tud komoly hutest venni.
Na igen. Ezen mar en is sokat gondolkoztam. Fullhd-ra eleg egy kartya is, viszont 3 monitoros felallashoz meg keves az 1gb vram, tehat mondhatni jo nagy baromsag volt ez a cf, de legalabb kiprobaltam.
Vedelmemre szoljon, hogy a masodik kartya csak 30k volt, tehat ossz. 90-ben megall ez a tortenet.
(#10436) Vigneau:
-
alibaba78
őstag
Telen nekem ment az 1250, most meg meg az 1200 sincs meg. Nem mintha hianyozna, mert alaporajelen is kimaxolok minden jatekot, dehat ezt is vartam. A felso kartya az also miatt ilyen meleg, de nyilvan ezt te is tudod.
Nem is er hozza a blokk a kupakhoz?
Meresz vagy. El sem mertem volna inditani.
(#10421) Vigneau:
Jol eloastad...
-
sacaboy
tag
-
priti
addikt
-
polonic
félisten
Senkinek a gyártósorait nem vette meg.
A vtx3d eddig is volt, de csak az ázsia picaon. A vtx3d a TUL Corporation leányvállalata. A TUL Corp a tulajdonosa a powercolornak is. És még azt kell tudni róluk, mármint a TUL-ról, hogy ő a másik legnagyobb AMD parnter a PC Partner mellett (Sapphire).
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RTX 3070 GAMING X TRIO 8GB Garanciával!
- !! Újszerű Garanciális !! MSI RTX 4060 8GB /Dobozos!/Beszámítás! Posta lehetséges!
- Palit GTX 1060 StormX 6GB Garanciával!
- Sapphire PULSE RX 550 2GB Garanciával!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest