- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Fotók, videók mobillal
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Joci?? #12772 üzenetére
Nem mindegyiken, nekem Inno3D van azon szar a hűtés de olcsó. Én meg így is-úgy is rátettem volna egy S1-et így legalább olcsón hozzájutottam. GPU hőfokokt sem (még az Asus sem
) mér de azt szoft moddal meg lehet oldani. Most 2D-ben alapon 47-48 fokos a GPU a 20-21 fokoks szobában 100% ventifordulat mellett (nem szabályozható fixen full gázon megy a ventije és a memókat sem hűti a borda, mondom sz@r a gyárihűtése, viszont így S1-el cserélve is 5k-val beljebb vok, mint ha rendeset vettem volna amin az S1-hez képest szar a hűtés). Este LAN party lesz majd akkor megnézem terhelve is hányfokos gyárival.
Összeségében egyenlőre nem érzek nagy előnyt (fogyasztás persze kisebb) a 2900PRO-hoz képest, de összeségében szvsz a 2900PRO is elég most.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Joci?? #12763 üzenetére
Még hűtőcserére vár a dolog, de így alapon hajtva (mind a kettő alapon) nem jön ki a különbség igaz nem új játékokkal játszok. Majd nézek 3DMák eredményt is ha meglesz az S1 rá.
Viszont szokták, mondani, hogy a képminősége jobb az egyiknek mint a másiknak. Szvsz én semmi ilyesmit nem vettem észre. Max hogy a víz szebb a 8800GT-vel de ez is csak a driver hibája volt 2900-emnél.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Joci?? #12467 üzenetére
Havernál azzal megy a 4400+os x2 és a hd2600xt ill mostmár 8600gt. Nah de mind ezzel nem azt akartam mondani hogy a codegen jó, hanem azt hogy hülyeségeket írnak ott de nagyon. Egy 450-500W-os minőségi táp (pl.: fsp bs2 500W) elég a hd2900-ekhez, ha quad is társul mellé akkor meg corsairt kell venni.
-
priti
addikt
válasz
Joci?? #12414 üzenetére
Nem kell messzire menni, csak az ezt megelőző hsz-edig, (#12400) de nem érdekel. Nincs ezzel gond, a gond azzal van, hogy én emiatt nem mondom neked, hogy "húzzál el", mert tolerálom, de cserébe tőled nem várható el, hogy hasonlóképpen tegyél mert ... miért is? ...hát azért mert én nem nyaljuk egymás tökét attitűddel írogattam. Rettenetes. Azért sírni nem fogsz remélem.
-
priti
addikt
válasz
Joci?? #12398 üzenetére
[OFF]El vagy te tévedve barátom. Ez a topic nem egy fun klub, ahol csak egymás tökét lehet nyalni, hogy hú mindenki milyen raj, hogy ilyen kártyája van. Nem kell tagsági, vagy a te engedélyed ahhoz, hogy írj bele és nem kell, hogy mindenkit szeressél. Azért van , hogy a kártyáról legyen benne szó.
A "vitában" amit generáltam legalább kideült, hogy milyen léghűtőket lehet tenni rá , ráadásul linkekkel, leszámítva a Thermalright HR-03/R600-as modelt, épp most egy fórumtárs írta, hogy szotveresen fordulatot csökkentve lehet halkítani jobb híján és ezek a sorok sokkal nagyobb iformációértékkel bírnak annak az embernek a számára, aki meg szeretne valamit tudni a kártyáról és ezért átolvassa a fórumot.
Attól, hogy te épp milyen procit szeretnél majd egyszer és azzal hány pontot akarsz elérni az éppen aktuális tesztprogramban, vagy hogy a haverod hány pontot akar megdönteni nem lesz okosabb, sőt ha nagyon megkapargatom talán még inkább illik privibe mint az, hogy milyen hűtőt lehet, vagy érdemes venni rá és az mennyibe kerül.Tudom hogy te most azzal fogsz jönni, hogy a pontszámból lesz okosabb, de nem mindenkinek arra áll föl, hogy hány pontja van elhiheted. Sokan azt sem tudják mi az a 3DMark. Másrészt a hárdverkörnyezeten is sok múlik, ami a pontszámot illeti.
Egyébként öröm látni milyen közösségépítő erővel bírok, a sok kockafejű rögtön egymásratalál és utána lehet együtt nyalogatni a sebeiteket, hogy demégismilyenjót vettünk.[/OFF]
-
-
Silenzio
addikt
válasz
Joci?? #12104 üzenetére
Tök mindegy, milyen géped van. 2 dolgot tehettél idáig: vagy tuningolhattál mint állat, vagy megvárhattad, míg összekapják a játékot. Utóbbi megtörtént. Most már az én lassúcska procimmal sem olyan szar a helyzet. Az ilyen helyzetre remek alternatíva lehetett volna egy felső kategóriás, 4 magos processzor, de a 4 magot meg nem használja ki a Crysis. Ami azt illeti, nagyon nem.
A ddr meg adott esetben partiban lehet a ddr2-vel, egyedül a nagyobb sávszélességet igénylő, tehát sokmagos (2, de inkább 4 magos) rendszerekben mutat fel előnyt. A 939-es chipsettel szerelt gépek sem lassabbak, mint az Am2-esek. A ddr2 megjelenési idején gyakorlati haszna nem volt az új szabványnak. Ugyanez van a ddr3-mal is. A vga-k gddr memóriáival persze tök más a helyzet.
Úgyhogy a fejlődéshez nem elég a 2x akkora órajel (mert nőnek a késleltetések), kell a hardver is, ami kihasználja a sávszélt.
Bagira01: nekem meg 40-ért adtad a 256 bitest. Ejnye, hogy felengedtél
-
Silenzio
addikt
válasz
Joci?? #12044 üzenetére
LOL. Már megint valaki, aki azt hiszi, a fejlődés csak előnyökkel jár, és a ramnál csak a mhz-ek számítanak
. Vagy figyelmetlen voltál? Emberek, az sd ramoknál 1-es késleltetésekről beszéltünk! Most meg 4-es, 5-ös leggyakrabban. Aki azt hiszi, a DDR2 kb. 2x gyorsabb az egyesnél, az súlyos tévedésben leledzik.
A rendszerbusz lassúsága miatt van, hogy "bedadog" a Crysis. Egy ponton túl tök mindegy, mennyi ramod van, ha nem tölti után elég gyorsan, akkor mindenképp beszaggat a memóriacserénél. Nekem 4 giga van, mégis szaggat néha. Van egy jó hírem a Crysis-t fikázóknak: az 1.2-es peccsel ez a probléma szinte teljesen megszűnt, "bereteszelték" a "memory leak"-eket, a játék teljesen kiegyensúlyozottan fut, fele akkora töltési időkkel. Vga persze még mindig veszettül kell hozzá, de mintha a 3d teljesítménye is jobb volna picivel. Tapasztalat! Ha már írtam, bocsi, szerintem erről még nem volt szó.
-
Bagira01
veterán
válasz
Joci?? #12087 üzenetére
Nekem e2180 dobozán 1,35v max fesz van, 1,344v-n 8x400-n használom, teszt erejéig semmi baja nem lesz magasabb fesztől. Én sem merném napi 8-10 órába 1,5v-on vagy fölötte használni pedig elég jó hűtőm van
Hogy hd2900pro-ról is legyen szó nem kell valakinek egy 512bit-es 33k-ért
-
Bagira01
veterán
válasz
Joci?? #12083 üzenetére
Azért a 3dmark nem terheli annyira a procit mint mondjuk egy orthos small. Lehet 1,5v fölött is adni neki én is 1,568v-n húztam ki az e2180-ból 3753Mhz-t. Nézd meg a listákat nem kevesen vannak 1,5v fölött
(ha meg félsz kinyitod az ablakot és biztos nem fő meg, persze hidegbe)
-
HolyFire
aktív tag
válasz
Joci?? #11950 üzenetére
próbálgasd hogy melyik jön be....én kipróbáltam 4 bios mod-ot és abból 3-at nem szeretett a karim....windows faszán betöltött meg minden....de a 3dmark már le se futott....nekem most egy 1,05/1,20 voltos mod van fent....enyhén tuningos....
és teljesen jól megy vele a karim...de tegyük hozzá hogy vízzel hűtöm a gpu-t....így terhelés alatt is 53 fok körül van max....egyedül a VRM melegszik írdatlanul de már arra is vettem cuccost tegnap....csak fel kell szerelni
Nincs valakinek véletlenül felesleges ramsünije? jó pénzért megveszem
-
Picco
addikt
válasz
Joci?? #11929 üzenetére
nincs esetleg integralt VGA-d vagy egy sima szugyok PCI-os S3-ad?
mert azzal vissza lehet tenni ha teljesen szet van szakadva a kep akkor is!
amugy ne felj, kart nem teszel a kariba amig 256bites bios-t teszel fel....mod:ne felj eddig meg nem sult le senkinek a karija sem
amugy en nem gyari hutovel hasznalom....de azzal is volt tuningolva es nem volt gaz, ventisebessegeket nemtom hogy lehet modositani.
en azt csinaltam h ha elinditottam egy jatekot akkor rivatunerrel feltoltam 43%re a ventisebesseget....a tobbiek altalaban csak 31%ra -
Joci??
senior tag
válasz
Joci?? #11929 üzenetére
és még egy kérdés amit az elöbbi hozzászolásomból kimaradt a tiger bios felülírja a auto ventiszabályzást is? mert ha emeli a feszt akkor jobban melegszik alapból is! az a baj ezzel a karival hogy igen nagyon ütősen hangos a ventije én majdnem leestem a székrőlé mikor feltoltam 100%-ra 5db rendszerhűtő ventimet is felülüberelte nem gyengén DE sztm alul van becsűlve a hőfok/ventisebesség szal ez hülyeség hogy 100fok dölött kezdi el igazán pörgetni! baz ha jáccok akkor termeli a hőt mint atom és jobban is kellene ilyenkor hűtenie lekaksiznám ha csak játék alatt pörgetné mint atom mert oda kell de nem teszi szinte semmit nem emel game közben a fordulaton!
-
SystemRoot
őstag
válasz
Joci?? #11922 üzenetére
De van, de sztem nem sok értelme van. Amúgy is elégég melegedik ez a kari és sztem nem sok plusz órajelet nyersz vele. Bár én teszteltem ki eléggé alaposan, de én anno úgy láttam hogy nem nagyon lett jobban tuningolható a 29Prom magasabb feszeken.
Szvsz 1.15nél ne nagyon adj neki többet.Üdv: SystemRoot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Linux kezdőknek
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest