- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Itt is megkérdezem, hogy hogy számolom ki a VGA pillanatnyi fogyasztását?
Pontosan egy HD2900XT -nek a fogyiját szeretném kiszámolni. A venti nincs rádugva a kártyára, az külön a tápról megy, szóval csak maga a kártya fogyija lenne érdekes.Takarékos állapotban a VRM 7,35 A -t vesz fel, a GPU 0,8v -n dolgozik.
Húzva 62,52 A -t vesz fel, a GPU 1,2v -n dolgozik.Ebből ki lehet számolni, hogy kb. mennyit eszik?
-
MPowerPH
félisten
Táp az úgyis lesz cserélve. Hosszú távra befektetek egy nagyobb, izmosabb tápba, amin már a 12V -s ág nincs szétszedve.
A DDR3 -ról már lebeszéltek, azt mondják Wolfdale mellé nem az igazi, szóval marad a DDR2.
Kíváncsi lennék egy 2900 CF -re nagyon, csak kellene még egy AC hűtő.De valszeg megvárom vele a 4870 X2 -őt, és majd ahhoz mérten cserélek.
-
MPowerPH
félisten
Hát, lapból szerintem maradok a DFI -nél, és mindenképpen az X48 -nál a CF miatt. Az FX60 árából pont kijön egy jó lap. A procin filózok, hogy 2 mag, vagy 4 mag. Mert a Q9450 -et mondja mindenki, hogy nagyon jó. De max. 3,6GHz -t lehet kihozni belőle. Egy E8500 igaz 2 maggal kevesebb van benne, de egy jobb darab megy 4,5GHz -en. Azt a +2 magot én úgyis ritkán használom ki.
Azon gondolkozok, hogy veszek még egy 2900 -ast, és CF -be jók lesznek. Vagy 2db 4850/4870, majd elválik. Szerintem mindenképpen CF lesz, vagy a nyár végéig kijön a
4870 X2, akkor az lesz. -
MPowerPH
félisten
Bizony, igaz már nem sokáig, de még az van.
Ez volt a régi álmom egy FX60 -nal, és mire a 939 -es foglalat kiment az elitből, sikerült is összeszednem egyet.
A 4800+ -t nem húztam, nem is akartam. Szerintem 2800MHz -nél többet nem igen megy.
Az FX60 -at húztam, 3,192GHz -ig jutottam vele stabilan. De léghűtéssel már nehéz volt hűteni, asszem 1,475V -t kapott ezen a frekin. Még ezzel se tudtam kihajtani a 2900 -ast, a 3870 X2 meg nem is erőlködött a proci miatt.
De majd az E8500... -
MPowerPH
félisten
Na, ez ráadásul alapból OC -s verzio, szóval 810 -en ketyeg. A gyári hűtés Loadban bőven 3000RPM fölött szokott pörögni. Fülhallgató nélkül nem is lehetett kibírni.
Nekem amúgy meggyőződésem, hogy ez gyorsabb kártya, mint a 3870, főleg ha az ember még húz egy kicsit rajta. Crysis -on kívül mindenhez elég, még azzal a gyenge procival is, ami nekem van.A VRM -et úgy oldottam meg, hogy azt az oldalát, ami kicsit érintkezik az AC hátsó bordarészével, bekenytem hővezető pasztával. Így sokkal jobban átadja a hőt, ha sima OC -s órajeleken futtatom, a 70C -t se lépi át loadban.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Brumi˘ #13927 üzenetére
1,3V -vel stabil volt a 904MHz. De fölötte elment a kép. 1 órát pörgettem így az ATT tesztjét, a hőfok GPU 66C, VRM 84C, ventillátorral támogatva
62C és 72C.
Nem akarom agyonfeszelni a kártyát, csak tudni szeretném hol a vége. A hőfokok még szerintem simán beleférnek, főleg, hogy már hallottam olyanról, hogy VRM 110C. -
MPowerPH
félisten
Szerintetek 1.3v -t adhatok a GPU -nak egy 2900XT -n? Most 1,275 -el megy 880MHz -en, teljesen stabil. Hőfokok is elmennek, GPU 66C, VRM 80C.
-
-
MPowerPH
félisten
Na, akkor erre varjatok gombot.
Szerintem még van a VGA -ban tartalék. Egyenlőre 900/1098 -on lefuttattam Crysis benchet 1 órát, 3DMarkot05/06 2 -ször, és semmi gondja nem volt. Akkor szépen megpróbáltam megnyitni a GPU -Z -t, és miközben betöltött eltűnt a kép. Ugyan azt csinálja mint az ATT teszterénél.
Ilyenkor mi lehet a gondja?Gamek alatt soha nem csinál ilyet.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Brumi˘ #13813 üzenetére
Próbáltam más tesztprogikban is. Ott is elmegy a kép rövid idő alatt. Játékok alatt meg minden rendben van, még húzva is. Próbáltam a Stalkert, és azzal sincs semmi gond.
A VRM terhelt állapotban is max. 70 fokos. Az itt említett 90 és 100 fokhoz képest az semmi. GPU 45-55 között van.
Nem értem mi lehet... -
MPowerPH
félisten
Én is azzal próbálkoztam, és sikerült is. Csak elég volt ráerőltetnem a 3 pinre.
De érdekes dolog, most minden normális, tehát nem a VGA -ról kapja a tápot a venti, és mégis az ATT teszt alatt elmegy a kép. Próbáltam Crysis -t, 3 órán keresztül terheltem, és semmi gondja nem volt. Rfactorral is nyomtam egy futamot, ott se ment el a kép. Mitől lehet, hogy az ATT -vel ilyet csinál? -
MPowerPH
félisten
Srácok. Még mindi szenvedek az AC hűtővel...
Ezt a 3 ventit nem lehetne úgy bekötni, hogy simán egy molex csatira rádugom? Sajna ha mennek a ventik, a kép is elmegy.
Ez ugye egy 4 pines csati. Hogy tudom azt molexre rákötni?
-
MPowerPH
félisten
Én úgy vagyok vele, hogy az AC -sek is egy barmok. Miért úgy alakítják ki a ventik csatijait, hogy a VGA -n keresztül szívják az áramot, mikor a kártyát magában is alig lehet tápolni? Megértem, a szabályzás miatt. de akkor legalább mellékelhettek volna vagy egy 8pin -es kábelt, vagy egy molex átalakítót.
-
MPowerPH
félisten
Amúgy a gyárival semmi gond sincs, 1 órája megy 100% -on a fan, ATT -vel terhelve.
De amint rárakom az AC -t, egyből instabil lesz. 100% -os ventikkel nem sokáig van kép.
Terhelve meg a 100% -os venti ott is kötelező, különben a VRM túlmelegszik. -
MPowerPH
félisten
Na, mostmár végképt nem értem... Csak a kép megy el, más normálisan működik. És mintha akkor történne minden, mikor a 100% -ra tolom a ventiket. Lehet nem bírja árammal?
-
MPowerPH
félisten
Lesz kép is, csak még egy dologra rá kell jönnöm. Miért sötétül el a kép üresjáratban, de szabálytalan időközönként.
Ráadásul mikor újraindítom, be se tölt, csak ki be kapcsol az alaplap és a vga diagnostikai ledje. Ekkor áramtalanít, és újra jól megy. Nem értem mi lelte...
-
MPowerPH
félisten
Márcsak kell valakit találnom, aki szakszerűen meg is tudja csinálni.
Aztán ha bejön, levédetem, és eladom valamelyik cooler gyártónak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
mokus1 #13756 üzenetére
Miért, mi lehet a súly miatt? A lamellás rész az tök könnyű, inkább a rézmag nehéz. De abból úgyis csak 1cm -es csík marad. Csinálok bele 2db menetet, ahogy az AC -nál is van, és jó lesz. Így a belső lemellák álltal is szellőzik, plussz a heatpipe kivezeti a hőt. Így elvileg sokkal jobb lesz a hűtés hatásfoka.
-
MPowerPH
félisten
válasz
mokus1 #13754 üzenetére
Ilyenkor szoktam, mert már kicsit "hűvös" a levegő.
Délután meg nem jó, mert kondi van.
No, szemrevételeztem a gyári megoldást. Van egy nagyon fasza kis réz lap, ami a GPU -ra megy rá. Aztán a 3db heatpipe, és úgy a bordázat ami le van borítva. Aztán van a másik része a rézdarabnak, az is lamellázott, de ott nincs borítás. Ide a 3 -ból 2db heatpipe vezeti a hőt.
Majd képekkel is illusztrálni fogom a dolgot.Mivel kicsi a hely, ezért a nem nagyon lehet variálni. Először a bordának a tömörebbik részét, ami közvetlen a GPU -ra fekszik rá elvágjuk. Mégpedig úgy, hogy egy csíkot kinyírunk belőle, pont úgy, hogy a középső vastag heatpipe megmaradjon. A talpazat 2 szélét, és a 2db szélső heatpipet ilyenkor eltávolítjuk. Tehát maradt egy 1cm széles talpazatunk, egy jó vaskos heatpipe -el, és a hőcső végén a maradék fedetlen réz lamellák.
Tehát nem is akármilyen hűtést lehet csinálni a VRM -nek, de...Egy dolgot még nem tudok. Hogy ezt a faskos heatpipe -t meg lehet -e hajlítani.
Mert ha igen, akkor kihajlítod a lamellákkal együtt a VGA széléhez, és így a lamellák derékszögben állnak majd a VGA -val.
És ezzel kész is van a VRM hűtése.Még csak annyi, hogy a GPU talpazata egy részen kicsit meg van emelve, na azt el kell tüntetni, és egészen sima felületet kell csinálni.
Hogy hangzik a dolog?
-
MPowerPH
félisten
válasz
mokus1 #13750 üzenetére
Pont most raktam össze.
Hát, megszenvedtem vele rendesen. Először összeraktam, de újra szét kellett kapnom mert elfelejtettem bedugni a venti csatiját
, és összerakva már nem fértem hoozá. Aztán örültem, hogy megvan, próbálom berakni, nem megy. Rugózott a kártya hátulja. Kiderült, hogy a ventikeret miatt a 2db használatban lévő sata csatlakozo kinyomja. Na, ezt is egyel feljebb raktam, de még mndig feszíti egy kicsit.
A VRM -re való borda az nem sokat ér, 12C -vel melegebb tőle az összes VRM sensor, mint a gyári megoldással. De a GPU tényleg nem 55C fölé, ami nagy előny.
Majd ezt a VRM dolgot is megoldom a héten, ha lesz rá időm.Ja, és max. fordulaton is röhadt csöndesek a ventik.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Ragadozó #13737 üzenetére
Volt Thermalright -om az XTX -en, hát az biztos, hogy nem semmi. Bár nekem azért nem tetszik ez a fajta kialakítás, mert a memóriákra csak egy süni jut, ami nekem néha nem volt elég. Ráadásul a hőcsövek nagyon kilógtak, és ez miatt nem tudtam berakni a Stacker oldal venti tartóját.
Ma felszerelem az AC 2900 -at, aztán meg is nézem, hogy mit lehet a gyári bordából kihozni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Ragadozó #13720 üzenetére
Pfff... Ez tényleg elég kicsi. Ezzel nem igazán lehet húzgálni a VGA -t, mert gyorsan felmelegszik. De ott van elég hely, lehet rá csináltatni nagy réz hűtőt. A ventit meg úgy helyezed el a bordán, hogy arra is jusson a szellőből.
Amúgy ezekről a VGA hűtésekről nincs valahol egy teszt?
-
MPowerPH
félisten
Mondjuk, 50k -ért veszel 2db -t. Ha rádobsz még 10k -t, vagy egy 3870 X2 -őd, szóval így is lehet gondolkozni.
Amúgy ez a fűtés dolog nem hülyeség.
Nekem anno az XTX is jól befűtötte mindig a szobámat, ez a 1db 2900XT meg tényleg egy kájha.
2db -vel télen fűtés nélkül is simán meglenne a kellemes 23 fok a szobában a 2900XT CF -től.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Amúgy van itt a PH -n egy kettő ember, akik csinálnának ilyen tüsiket.
-
MPowerPH
félisten
Ezek a GDDR3 memóriák a 2900XT -n hány MHz -re vannak hitelesítve?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Robi BALBOA #13692 üzenetére
Sajna, de nem is értem... Ha meglesz az új hűtő, meglátom mennyi hely van a VRM és a borda között. És ennek fényében rézből csináltatok rá egy nagyobb és jobb hatásfokú bordát.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Robi BALBOA #13690 üzenetére
Nem valószínű, hogy annál többet adok neki. Szerintem 1,25v -n meg lesz a 900MHz stabilan, annyi elég is. De ez tényleg csak a hőfoktól függ. A GPU úgyse tud annyira melegedni a hűtő miatt. De a VRM -el lehetnek gondok, bár az oldalventik most végre jó szolgálatot tehetnek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Robi BALBOA #13688 üzenetére
Én is. Holnap meglesz a hűtő, csütörtökön viszem políroztatni, pénteken meg összeszerelem. Elvileg 20-30 fokkal is jobb lesz mint a gyári, és így lehet neki még feszt adni.
Amúgy nekem az XTX után nagyon hangos a gyári hűtő, de ez azért tényleg elég durván melegszik.
Most próbálom eltalálni azt a feszt, amin az OC -s órajelekkel hibamentesen fut, mert sajna 1,1v -vel fagy. -
MPowerPH
félisten
válasz
Robi BALBOA #13686 üzenetére
Szeva!
Jaja, megyeget.
Bár kicsit meleg van, szóval most nem erőltetem. De energiagazdálkodás terén jobb mint az XTX volt, nagyon jól veszi az alacsony órajelet/feszt is.
De a kártya maga kész atomerőmű. Talán még a 3870 X2 -őt is alázza ilyen téren.
Elvileg péntekre lesz rá normális hűtőm, majd akkor bekeményítek. Amúgy te próbáltad mennyit megy a cucc max.? -
MPowerPH
félisten
válasz
Brumi˘ #13684 üzenetére
Köszke.
Hotfixre utólag rájöttem, rá volt írva a cd -re.
Abszolút stabil 3DMark alatt is, de tovább nem nagyon akarom feszíteni. Most kb. 30 fok van a szobában, ami nem éppen tesztelésre alkalmas hőmérséklet.
Amúgy ATT -vel is sikerült, valahogy nekem az jobban bejön. Most megnéztem, hogy stabil -e 202/202 -n, 0,8v -vel. Szerintem így már nem akkora a fogyi se. -
MPowerPH
félisten
Gyári hűtővel 850/2016 -ig próbáltam, 1,2v -n. Teljes mértékben stabil volt, bár még 3DMarkot nem tudtam lefuttatni, mert érdekes módon a 05 és a 06 is betöltéskor kifagy.
Érdemes még tovább húznom, vagy várjam meg a AC extremet inkább? A VRM hőjét hol tudom megnézni? -
MPowerPH
félisten
Valaki megtudná nekem nézni, mik a VGA alapfeszültség értékei loadban?
-
MPowerPH
félisten
Ráadásul úgy néz ki 3D -ben nem emeli az órajeleket, amit nem értek. Az XTX is ezt csinálta, de ott az ATT megoldott mindent. Itt semmit nem tudok csinálni... Se hőmérséklet, se fordulatállítás, se semmi....
-
MPowerPH
félisten
És olyankor mi van, ha se az ATT, se az AT nem ismeri fel a VGA -t, úgymond az órajelekre 0 -át ír ki, a ventit se lehet szabályozni?
A legújabb catalystot raktam fel, csak a Control Centert ikszeltem ki.Ráadásul így alapjáraton is olyan hangos a venti, hogy nem lehet meglenni a szobában tőle.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Brumi˘ #13675 üzenetére
ATI Tray Tools -ban akarom húzni. Mondjuk ez alapbol már OC -s változat, nem tom még mennyi kraft van benne. Akkor elvileg elég lesz neki? A GPU -nak mekkora feszt adhatok max.? Nem akarom túlfeszelni se, meg akkor már az is kérdőjeles, hogy bírja -e naftával.
Catalyst -ból a legújabbat érdemes felpakolni a gépre? A régebbit törölni kell? Mert azt még X1950XTX alatt installáltam.
-
MPowerPH
félisten
Nem akarom, hogy gond legyen a VGA -val azért kérdezem. Mert ha rádugom a 2*6 pin -t, akkor az ugye csak 210W, ami nembiztos, hogy elég. Vagy tévedek?
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Van egy óriási problémám. A HD2900XT -hez ugye kell egy 8 és egy 6 pines tápcsati is. Na most, nekem a tápon csak 1db 8pines van, azt meg az alaplap használja. Átalakítót nem adtak, csak 6pin -est.
Mit tudok ilyenkor csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Posta, csomagküldés
- Hobby rádiós topik
- PlayStation 1 / 2
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest