- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Ez a ph!-s topik alapján keres, ugye?
-
fv82
tag
félek, hogy igazad van, egy 4 éves acorp házam van (igazából a szép matricák miatt ragaszkodom hozzá) és már nem először volt megmagyarázhatatlan hőmérsékleti gond a gépemben.
mindenesetre itt vannak az érzékelők adatai:
[link]
nem lehet azért picit valahol variálni az fordulatot? -
kavicssli
addikt
Most küldtem egy "körlevelet" a kiemelt hirdetőknek (tts, BirdPc...) és tts azonnal vissza is irt hogy holnap vagy holnapután érkezik neki belőle..
viszont árat nem irt! Ahogy én olvasgattam a neten kb 9000ft ért fogják kint vesztegetni itthon meg szerintem eléri a 13.000ft is...de ne legyen igazam
-
leviske
veterán
Ezt nem én találtam ki és ha nem így van akkor elnézést. Még annó olvasgattam a RV670 topikba, hogy azokban a játékokban, amik a R600 féle architekturát kihasználják, a G80 féle arch. meghalna. Ezésrt is nem akar a nV DX10.1-es kártyákat kiadni. Nem azért mert parasztvakítás, hanem mert át kéne alakítani a jól bevált G80-at igen erősen.
Azt gondolhatod komolyan, hogy egy olyan parasztvakítós lehetőséget kihagyna az nV, mint a DX10.1... spec az ATi kitudott pillanatok alatt adni egy DX10.1-es gpu-t. És ezt nem azért tudta megtenni, mert ennyivel gyorsabbak (lásd HD29XT megjelenése), hanem ennyivel jobb irányba indultak el....
Az nV szerintem nem azért gyorsabb, mert annyival DX10 képesebb, hanem mert ő diktálja a játékfejlesztőknek az iramot.Nem érzem magamat annyira ATi fanatikusnak. Ha ugy érezném, hogy a nV-nak van igaza és ő jár igazából előrébb (technikailag), akkor azt vennék. Szeretem az ATi-t, nem is volt még nV kártyám, csak ideiglenesen, de az az idő bőven elég volt.
(#12486) sata?? : én kértem, hogy moderálják, de nem azt hogy töröljék.
Tudtam, hogy nem bunkózni akartál, csak nem akartam, hogy félreértés legyen a vége...
Ez úton is elnézést kérek.
Na mentem aludni, jó éjelt mindenkinek!
-
priti
addikt
oké elragadtattam magam, szorri, de ha mellétennék itt van nesze alapon a rev2 csomagolásába a ventit és ráírnák, hogy xy típusú kártyák esetében nem kötelező felpattintani a hűtőre a ventillátort és lehet passzív hűtésként is használni, akkor egy világ omlana össze valószínűleg.
Arra már gondolni se merek, hogy lenne rev3 is amire felpattintják, húúúúúha na az már aztán gyártástechnológia váltás lenne a javából, ugyanarra a carra Mari néni betanított munkás felpattint egy műanyagot benne egy ventivel
. Hohóóó kéééremcépen. Micsoda infrastruktúra bővítés. Még a végén azok is elégedettek lennének, akik becopták a 2900pro-t.
-
priti
addikt
Én nem álmodozom, majd ha látom a hűtőm hatásfokát, az új alacsonyabb hőmérsékletek biztosítják a tuningpotenciált, akkor lehet elgondolkodni, hogy megkergessem e egy picit. Jelenleg a kártya gyári és érintetlen minden szempontból és nagyon úgy tűnik hogy így is fogom eladni, mert mire erre kapok 5-ért egy hűtőt, addigra kalap szamócát fog érni a kártya a játékok rendszerkövetelményeinek tükrében. Sajna ez van. Persze, buksz a többi kártyán is, itt arról van szó, hogy ha én azért fizetek (bukom) ahogy vesszük, hogy megkapjak egy szolgáltatást, akkor azt milyen minőségben kapom meg végeredményben a pénzemért és ha egy hangos szart kell hallgatnom aminek a teljesítménye sem kompenzálja hátrányait, akkor elgondolkodok, hogy vajon mért is jó az nekem összességében az hogy egy Ati-val küzdök... Elszomorító, mert minél kisebb a verseny a végfelhasználó annál szarabbúl jár, de már fanatikusnak kell ahhoz lenni, hogy kétszer vegyél egymás után Atit, mert valami gebasz mindig van, ami miatt oda az árelőny, oda a teljesítmény, mindig csak az van, hogy nem baj, majd a következő kártya jobban sikerül...
A teljesítményt elbuktam ott, hogy amikor megvettem a kártyát (azé nem olyan ócsó) 2 hónapig az a driver volt hozzá, amit a CD-re feltettek, optimalizálva meg nem volt. (mivel 6 hónapnál nagyon ritkán van többet az embernél egy kari, ezért a 2 hónap nem kevés) Ráadásul az Ati webes felületén még csak ott sem volt az az egy optimalizálatlan gagyi se. (Elhagyom a CD-t akkor mi van pölö? ...azé nemá gyerekek, ez a vásárlók lesajnálása)
Az árelőnyt meg elbukom a hűtésnél, mert nincs hozzá semmi, csak a gyári, mert a 8800-as nem a pro-hoz van valljuk be, az S1rev2 meg kevés a pro-ra, a pro-ra nincs semmi, meg lehet magyarázni, de akkor sincs rá semmi.
Az már csak a nonpluszultra hogy a gyári hűtő olyan tré, hogy a tuningpotenciált is
100%-ban elbukod, ha nem akarod levett oldallappal használni a gépet, ha akarod akkor meg a 90%-ban.
Áhh , biztos én vagyok az elviselhetetlen, mert elvárom , hogy minden kártyához legyen az árának 10%-ért egy normális hűtő. Ez teljesíthetetlen. Evidens. -
priti
addikt
-Megnéztem a privimben, rosszúl emlékeztem 2 héttel, pontosan Október 14.-én vettem a kártyát 56k-ért, de miért fontos ez? A lényeg, hogy most a felét éri. Ennyi.
-Ja csak megveszed a 2 ventit és ugyanott vagy, árban, mint ha az xtr. 8800-at vetted volna, amin gyárilag 3 venti van. íme
-
Tomate
veterán
Boltból vettem. (Mindegyik lyukba 1-1-1-1megy de az egyikbe meg két kábel, és az az ominuzus üresen marad) Ha működne nem törődnék, De mivel ratyi a tápom, nem szarozok holnap elmegyek e helyi számítógépboltos sráchoz és megkérem nézze meg mi a helyzet. Biztos van valami keményebb táp a vasaikba.
Jóllátom, hogy az ember folyékonynitrogénnal hűti a cuccost?
-
Joci??
senior tag
hát faxa! akkor azt is cserélhetem le! mert azért szeretnék abból a prociból is 3,2Ghz-et kihozni ha nem többet! a karim meg alapon húzva van!
akármilyen röhejes én mindig a gyorsaságra mentem! sajnos elég spur vagyok a kinézetre és a mennyiségre tehát vinyóra is! én mindig azt nézem hogy minnél gyorsabb legyen a gépem!(proci,lap,videokari,ram)
-
Tomate
veterán
Nálam a híres NTSC/PAL kapccsolótörött 2900XT
Behoztam kipróbáltam és.... rádugtam a 2 PCI-E csatit bekapcsoltam, a gép elindult venti felpörgött, majd pittyant és villogott a tetején az a piros led. A monitor nem találta a jelet
. És mindig kicsit fölpörgött majd visszalassult mint amikor beindul a gép, de egyszer se talált jelet a monitor. Megnéztem tüzetesen a kártyát, a hűtő még nemvolt eltávolítva róla, sokat nem lehetett használatba se, semmi por, nincs égett szaga
stb. Egyedüli hibája az a kis kapcsoló.Véleményem szerint a tápom annyira kevés, hogy még be se kapcsol a kicsike
Holnap elviszem műszerész ismerőshöz, megkérem forrassza vissza rá a kapcsolót, majd elviszem a kártyát a helyi számítógépboltos srácnak és megkérem izzítsa be valami erősebb táppal oszt meglátjuk. Elképzelhető, hogy a kártyának nincs baja és csak az én tápom a kaki?
Arghhhhhh már megint a válaszra mentem véletlen
sry
-
laci666
senior tag
Ki lehet azt sakozni valahogy.
A rendszerem fogyasztása:
alapon 83W
Terhelve 240W
Terhelt adatokkal számolok azzal könnyebb:
Az AMD oldalán az 5600+ procimnak 89W van megadva és ez az érték a terhelés allatt mért érték.
Szóval akkor a proci fogyasztás meg van.
240-89=151W 151W maradt a VGA-ra és a többi motyora.
Az Amd-s chipszetes deszkák nem nagy étküek.A ramok azok se esznek szerintem sokat.Van még 2 HDD+1DVD+4venti+előlapi panel.
A ventik durván 9W-ott esznek.(P=U*I=12*0,18*4=8,64W)
A DVD iró P=12v*2A=24W P=5*1,3W=6,5W (szerintem az első az irás közben a második meg idle állapotban)
A 2 HDD sac/kb ezt nemtom kiszámolni de olyan 40W számolok a 2-re.Összegezve:
cpu:89W
ventik:9W
DVD:6,5w
HDD:40W
Alaplap rammal együtt olyan 30W-ott ehett(nem melleg egyik se)
VGA:65,5W ennyi jött ki
És igy ki is jött a 240W-t -
Qru
MODERÁTOR
Meg jön lassan az új lapom, az méri mennyit eszik a proci, úgy már pontosabb képet kaphatunk a vga fogyasztásról. Lehúzom az odd-ket meg csak egy hdd-t hajtok benne, 2GB DDR2 alapfeszen nem sokat eszik, meg lehúzom a ventiket (kis időre passzívabn is elviszi a hűtőm a Q6600-om sztem). Chipset megint nem eszik sokat annyira...
-
HolyFire
aktív tag
Volt elfekvőbe itthon egy thermaltake bigwater vízes cucc....8/6-os csövekkel és csatikkal....gondoltam rárakom csak a vga-t....tody blokkja 10/8-as csatikkal jött....nahh én rámelegítettem a csövet a csatikra...ment is rendesen, csak elfáradt....azt felkúrtam az agyam azt visszaraktam a gyári hűtőt mert többet nem szenvedek ezzel a szar bigwaterrel....inkább kibírok pár hetet így azt összerakokegy komolyabb vizes rendszert amibe a proci is benne lesz...már csak pumpa, cpu blokk kell hozzá meg csövek....
A VRM ollan 65-67 fok körül volt terhelve....amúgy meg 40...
Jahh értem...azt hittem a procimra mondod...
amúgy tényleg jó ez a kari...jól el lehet vele szórakozni
-
HolyFire
aktív tag
ezt miért mondod?
keveslem a procimtól a 3300-at...
3400-3500 körül lenne jó
mondjuk még csak 1,44 voltnál járok....asszem tolok neki majd 1,5-öt meg a memónak is 2,3-at...azt csá
de kár hogy eddíg bírta 2900 vízhűtése....nahh de majd ha meglessz a rendes rendszer
szétküldöm
-
HolyFire
aktív tag
Nem tom mit csináljak.... most így elgondolkodtam a kari váltáson fűrdés közben.... lehet inkább rendes vízhűtésbe kéne ruháznom hogy a proci is azzal menjen és visszatenni a karira
is a vizet....azt ezzel ki tudnám húzni a 4000-es szériáig...nem tudom mitévő legyek...az tuti hogy mindenképp vízhűtést akarok a gépbe csak egy komlpett 10/8-as rendszer nem két forintmondjuk már csak egy jó pumpa kell meg cpu blokk mert radim már van új, meg rendes tartály is, ott vannak a szekrényben
-
HolyFire
aktív tag
Nem lett baja mert a karitól lefele csöpögött rá a tv tuner hátlapjára...szal nem rá a videokarira...annak sem lett baja....tényleg csak pár csepp volt de nem kockáztattam.....eddíg bírta a 8/6-os cső a 10/8-as csatin.....
Hát elvileg 41-ért lenne egy 3870 black box-al, valami extra hűtővel.....most eggyezkedem a sráccal.... de jó lenne elpasszolnom a 2900prom mert most írt a srác hogy ha lehet akkor a kp lenne a jó....szal ha valakit érdekelne a prom akkor szóljon...adok hozzá vizes blokkot, ramsüniket meg a vrm-re faragott réz hűtőt...
egy baja van a karimnak....az alulfeszelt bios-okat valahogy nem bírja
vagy 5-öt tettem fel rá és nem volt neki jó....3dmark06 kifagyott mindíg....de egy 1,08/1,20-as biossal vígan ment mint az állat.... samsung memók vannak rajta...szal jó cucc...
amúgy meg honnan tudod hogy hosszú a hajam...?
hogy írtad hogy lenyírod ha a fogyasztás miatt cserélem le
-
HolyFire
aktív tag
nem a fogyasztás miatt váltok....az nem érdekel.... hanem azért mert megcsináltam a faszán a hűtését...vízzel, ramsünik, a vrm-re is ment hűtés......erre látom az eggyik csatlakozónál csöpög a hűtő lötyi....elrepedt egy cső....nahh erre bezizzentem kiszedtem a vizet, eredeti hűtés vissza azt ha minden igaz beszámítják egy 3870-be....ennyi a sztori....
De éppen hogy csak szivárgott.....szal pár csepp pár perc alatt...de akkor is...de szerencsére nem a blokk szar vagy valami hanem egy csatlakozónál elhasadt a cső azt az mentén ici pici szivárgás de megelőztem a bajt....
-
Qru
MODERÁTOR
Ezt a fogyasztásso dolgot nem értem. Páran ezért váltottak. Jó termeli a hőt mint állat, de végülis a hűtése nem olyan szar, főleg vízzel, akinek az van rajta. 3870 egy fikarcnyit sem erősebb szvsz nem érdemes váltani. Bár most engem is megkísértettek egy 8800GTS 512-vel... de ellen állok! vagy mégsem...
-
HolyFire
aktív tag
moddoltam, de ollan bios moddal ahol 1 voltnál kevesebbet kapott a gpu...nem ment rendesen...még a 3dmark06 se futott le....nem tudom miért... egyedül egy 1,05/1,20 voltos biosszal megy rendesen....annyira sokat azért nem fogyaszt...bár kíváncsi lennék a rendszerem teljes fogyasztására...tipp?
Amúgy szerintem a hd3870 egy ollan május vége felé 40 alatt lesz....de minimum 40 környéki áron...használtan már van 40 körül....ami azért nem ollan rossz ár érte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Le Mans Ultimate
- Nintendo 3DS és DS topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- OLED monitor topik
- Napelem