- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcmike
őstag
Hi all!
Alapjáraton elfogadhatóak ezek a hőfokértékek egy 512bit-es 2900pro-nál gyári hűtővel? Nem magasak egy picit?
GPU: 62-63
GPU környezete: 53
GPU VRM: 58 -
mcmike
őstag
COD4 szép? Játszottál a Bioshock-al?
Szvsz csak egyetlen példa: a víz Bioshock-hoz képest valami h@ny@s COD4-ben...
(Első pálya, hajó meletti "tenger hullámzás" aminél erősen gondolkodnom kellett azon h mit is látok én most valójában)
Amúgy nem rossz a graf (azt azért nem mondom), de nem is mondanám a legszebbnek... sztem inkább más dolgok az erősségei a COD4-nek.
Fel: köszi szépen, nem volt időm visszaolvasni...
-
mcmike
őstag
Hi all!
Van már olyan 3rd party program (ATITool / ATT) ami teljes mértékben támogatja a 2900Pro-t és nem Beta?
THX
-
mcmike
őstag
Hát igen...ebben (képminőség) lakozik a valódi különbség ATI és NVidia között...
Szerintem akinek volt egyszer ATI-ja (és még a szeme is jó
) az nem nagyon vesz többé NVidia-t. Akinek meg NVidia van, az lehetőleg sose vegyen ATI-t, mert miután hozzászokik a jóhoz nehéz lesz neki visszatérni...
Tudom, mert én pont így jártam: anno vettem egy MSI 7800GT-t, de azt hittem h hibás a kártya mert fakók a színek. Előtte csak ATI kártyáim voltak, hozzászoktam a képi világukhoz. Aztán rájöttem h nem hibás -> váltottam X1800XL-re és azóta kizárólag ATI...
-
mcmike
őstag
Mert a lelkiismereted nem lesz nyugodt...
Amúgy komolyra fordítva a szót: sztem semmi értelme a 8pin-es csatinak. Bár azt nem tudom megbecsülni, h mennyivel több Watt-ot tudna felvenni azon a 2 érintkezőn. Szerintem ez inkább beépített HW-es fojtás akart lenni, több-kevesebb sikerrel...
-
mcmike
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #6377 üzenetére
Én voltam az az illető...
-
mcmike
őstag
válasz
Bagira01 #6374 üzenetére
Egy-két tipp ha mindenáron meg akarod úszni a WIN reinstallt (bár én ezen nem vacakolnék):
1. alaplapi drivert rakd újra! (van hogy az ATI uninstalljakor bizonyos alaplapi driver komponenseket is lemar...jártam már így...)
2. alaplapi BIOS? Mikori?
3. Dotnet 2.0 újra
4. DirectX 9 redistributable újra (lehetőleg a legfrissebb)
5. Registry pucoló program -
mcmike
őstag
válasz
keszegduda #6359 üzenetére
Nekem ilyeneket nem csinált...
1. Még az X1900XT meglétekor uninstalltam mindent mint ahogy a nagy könyvben meg van írva
2. Betettem a HD2900Pro-t felment a driver rendesen, egy hibaüzenet sem volt, semmi furcsaság azon kívül h bizonyos felbontásoknál a Monitor-om OUT OF SYNC-re ment
3. komplett Win XP újratelepítés után is ezt csinálta -> innét tudtam h HW hibaEgy friss XP mindent elárul...
-
mcmike
őstag
válasz
Balupapa #6318 üzenetére
Egyetértek...
Szerintem sem annyira elfogadhatatlan a hűtése. Koránt sem annyira hangos mint az X19xx széria gyári megoldása. A volt X1900XT-men 1 hetet volt fent a gyári hűtő, aztán Accelero X2. De ennél nem tartom annyira indokoltnak, majd maximum ha az erre való hűtők árai lemennek...
-
mcmike
őstag
válasz
X Factor #6292 üzenetére
Akkor ezek szerint az én tápom is bőven elég nem?
Enermax Liberty 500W
2 ágon darabonként 22A-t tud. Néztem játékkal terhelve 3 óra folyamatos játszás után is csak alig langyos szellő jött belőle (még a venti fordulatot sem emelte meg)...
Konfig adataimnál, de durván ennyi: 1HDD, 2ODD, AMD X2 5600+, HD2900Pro, ASUS M2N-E, XFi Xtreme Music, 3 12-es venti, ledek
, USB cuccok (bill, egér, kártyaolvasó), stbstb...
Egyébként meg (HD2900XT is van már benne): PSU calculator
-
mcmike
őstag
válasz
banderasz77 #6193 üzenetére
Én globálisan közelítettem meg a problémát -> azaz ne csak a gépnek, hanem nekem is jó legyen -> légkondi be lett téve a lakásba. Kicsivel több csak mint egy vízhűtés a gépbe, és így én is jól érzem magam...
-
mcmike
őstag
Persze ezt én is tudom, egyébként meg nem ez a teljes eltávolítás, mert még bőven benne marad a registry-ben, nem csak HKLM és HKCR alatt hanem Current Controlset alatt is (legalább 3 helyen a device paraméterek alatt) + egyéb helyeken...
én ennél még alaposabban szoktam eltávolítani...
-
mcmike
őstag
Érdemes a friss Windows-omat elcourni (nem kicsit, nagyon...
) a 7.10-es driver-ért (7.9 helyett)?
Tapasztalatok a 7.10-el?
-
mcmike
őstag
Hát ez nekem magas...
Komplett op. rendszer újratelepítéskor megőrizte volna a régi op. rendszerben szereplő driver oem.inf file-okat (+ a hozzájuk tartozó DLL-ek, stb...)? Formáztad a partíciót amikor újratelepítetted?
Vagy ha formáztad is, lehet hogy a telepítő ránézett a driver file-okra (az aktuális op. rendszer partíción), és elmentette volna őket valahova? Amiket persze visszaállított, csak azok már rosszak voltak vmiért...A Vista "lelki világához" nem értek, ez tény...
-
mcmike
őstag
Csak az alaplap lett lecserélve? Semmi egyéb? Mert akkor nem nagyon kell tovább keresni...
Régin ment a Vistával?Mintha elég sok probléma lenne a 0603-as BIOS-al.
Van már állítólag ASUS P5K BIOS 0701 is.passz...
-
mcmike
őstag
-
mcmike
őstag
A Sapphire HD2900Pro megy tovább!
-
mcmike
őstag
válasz
Tocsi15 #5109 üzenetére
Mindkét 6pin-es kábelt bedugtad? Nekem pl. nem volt egyértelmű...
Mindkét 6pin-est be kell dugni, értelemszerűen:
- egyiket a 6-osba
- másikat a 8-asba (Ne félj! Csak egyféleképpen tudod)Bár ettől függetlenül nem kockáztatnék egy 90k-s kártyát, egy Codegen táppal. Bármekkora is az...
bátor ember vagy ha kipróbálod...bár mondjuk bátraké a világ...
-
mcmike
őstag
Igeeeeeeeeeeeeen!
Cserélték ma a kártyámat garanciában (3 napon belül voltam), és mit tesz Isten működik minden. Egy kérdésük sem volt, mert ugyanolyan furcsa dolgokat produkált a boltban is...
Csak nem hülyültem meg mégsem, gyári hibásat kaptam ki elsőre...SIKERÜLT! Lefuttatnom egy komplett 3DMark06-ot!!! Ez már aztán igen! (persze csak átvitt értelemben...)
Ja persze minden (CPU, GPU, stb) minden tök alapon...UI: Már lassan utálom magamat, amiért mindíg igazam van...
-
mcmike
őstag
Nekem semmi gond, mindent felismer, telepíteni is lehet. Friss op. rendszer, egy darab hibaüzenet sincs az event log-ban...de a régi op. rendszerben sem volt egyébként...
De nekem nem csak néha, hanem mindíg!!!
Dxdiag-ot néztem, ami full képernyős teszt lenne (kocka ide-oda megy)-> az már nem megy -> out of sync!!!
-
mcmike
őstag
Próbáltam ott is fix 60Hz-re állítani, az eredmény tök ugyanaz -> out of sync
Mintha nem is csináltam volna semmit...Ha 2D-ben állítom 60-ról 70-re, akkor is out of sync...mintha a monitor vezérlőjelet nem adná le rendesen...
Samsung Syncmaster 931BF-em van, az nem tud 85 Hz-et, csak max 75-öt de azt sem 1280*1024-ben. Már megelégednék egy 1024*768 60Hz-el is...
Fent van a drivere is a moncsinak, de default Plugplay driverrel is ugyanez a helyzet... -
mcmike
őstag
Kész...azt hiszem a mai nappal feladom a Sapphire 2900Pro ellenei csatát...
Egyszerűen nem tud sem felbontást sem frekvenciát váltani a monitoromon amit játék kezdeményezne...Monitor out of sync-re megy...
Ezeket a drivereket próbáltam: 7.9, 7.10RC4, 7.9 a telepítő CD-ről, 7.9 Hotfix. Az eredmény mindíg ugyanaz...
Ma kompletten újraraktam az egész Op. rendszert (Windows XP Professional ENG int. SP2) 7.9driver a CD-ről fel. Eredmény ugyanaz...
Alaplapi BIOS-t frissítettem, semmi...
Az eredmény hogy most már a Bioshock sem indul el, out of sync-es lesz, BF2142 is. Természetesen játékok is frissen telepítve.
Amit észrevettem: nem képes a monitorral lekezeltetni ha a desktop-tól eltérő felbontást és frekvenciát. A kettőnek egyeznie kell! Tegnap a Bioshock és Airborne csak azért indulhatott el mert 1280*1024 60Hz volt beállítva nekik, tök ugyanaz mint ami a desktop-nak. Ma már persze nem megy egyik sem, mert a konfig törlődött az op. rendszer reinstallkor. Már az intro videók sem jelennek meg!Így persze menüig sem jutok el...
Ez még haggyán, 2D-ben!!! nem tudok váltani frissítési frekvenciát!!! Csak 60Hz ami megy, oszt ennyi...pedig a monitor tud 70-et is, mert X1900XT-vel így használtam.
DVI kábelt is cseréltem vadi újra, az sem lehet gond...feladom...asszem megy vissza gariba...
Valakinek ötlet még?
-
mcmike
őstag
válasz
elit_hun #4692 üzenetére
Na felraktam az RC4-et -> eredmény tök ugyanaz...
akkor itt nem a driverekkel van gond, hanem az XP-mmel. De mi? Normális uninstall volt, safe mode, driver cleaner, ccleaner, meg minden ami ilyenkor kell...nem most kezdtem az ATI driverekkel...
passz, holnap folytatom...
egyelőre elégedett vagyok, mert ami megy az gyönyörűen fut...
-
mcmike
őstag
válasz
elit_hun #4685 üzenetére
Na erre varrjatok gombot:
MOH:Airborne, Bioshock: megy gond nélkül
BF2142, Brothers in Arms EIB: frissítési frekivel elmegy a kép
A játékok mennek, működnek ekkor is. Nem fagynak ki, de a kép az elmegy...Egyébként nem találom hangosnak. Kb. mint az X1900XT gyári hűtőjének 50-60%-a...
-
mcmike
őstag
HELP!
3DMark06 v1.1.0 a 3.-ik tesztnél megáll mert elmegy a frekvencia. A BF2142 bejelentkező képernyő sem jelenik meg frekvencia miatt. Átvált valami olyan frekvenciára amit a monitorom nem szeret. Samsung Syncmaster 931BF -> azt írja ki hogy nem támogatott frissítés használjak 60 Hz-et...pedig X1900XT-vel bírta a 70 Hz-et 1280-ban!
Samsung saját drivere is fent van...
Belőttem a Refresh Rate override alatt a fix 60Hz-et, az eredmény ugyanaz...Itt valami nem stimmel...cseréljek drivert? Ötletek?
-
mcmike
őstag
-
mcmike
őstag
válasz
banderasz77 #4415 üzenetére
Én meg szinte csak BF2142, talán egy kis Biológiai Shokkoló + Erbórn...oszt ennyi...
Szóval DX10-el még egy jó darabig nem is fogom nyaggatni (már csak azért sem mert Vista SP1-ig csak XP-t fogok használni), nem is ezért cserélem le. Csak a jobb "értékmegőrzés" a szempont nálam...
-
mcmike
őstag
válasz
keszegduda #4183 üzenetére
THX!
Arpi6k: bocs, nem tudtam hogy már ki lett tárgyalva. Igazából időm nem volt végigtúrni totyikot...
-
mcmike
őstag
2900Pro-nak nagyon hangos a hűtése? Durvább mint mondjuk anno a gyári 1900/1950 XT/XTX-eknek? Ha igen akkor milyen alternatív (lényegében halk
) hűtési megoldások léteznek rá? X19XX-re valók rámennek?
-
mcmike
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1627 üzenetére
Hát persze! Mert most meg ''mindenki'' (közöttük én is) arra vár, h menjen már le a G80-ak ára...most bezzeg nem megy hogy a &@#<> vinné el...nem baj, akkor is várok...
UI: majd ha egyszer megveszem, utána 1/2 hétre fog úgyis drasztikusan esni az ára...ez biztos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple MacBook
- Fűnyíró topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest