- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SAS107
tag
Sziasztok.
Nagy problémával állok szemben. Van ez az ati t200 unified avstream driver amit Driver package installálásakor telepit fel az Audio Video vezérlő menüpontban. Ez a driver felelős úgy tudom a Video Ki és bemenetért, de a bemenetért biztos.
Sajnálattal tapasztaltam hogy valamiért nem mellékelnek a kártyához Tuner softwaret hanem egy kűlső 3rth party szoftverrel lehet csak a kártyával digitalizálni.
Nos a gondom az hogy a driver felinstallálása utána újrainditom a gépet és utána kiírja hogy Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)
Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre
És egy sárga felkiáltő jel van utána.
És pl a VirtualDubban ahol szoktam capurölni a régi vivos kártyámnál ott volt a devicében az ati kártya hogy azt használja, de így mivel hogy nem sikerül elinditani az eszközkezelőben az eszközt így nem érhető el a funkció.
Próbáltam több féle újabb és régebbi WDM drivereket kb 7.4 től 7.9 ig az összeset.
Próbáltam full uninstallt reinstall ezerszer, eltávolitani az eszközkezelőből, hozzáadni újra, de mindig ott van az a fránya felkiáltó jel!!
Van valami ötletetek? Meg őrjít már ez a dolog.
(Annyit még megjegyeznék hogy úgy emlékszem eddig jól müködött a dolog, legalábbis nem emlékszem hogy az eszközkezelőbe lett volna felkiáltó jel, cask most mióta fel akartam telepiteni a 7.9 es drivert azota van ott, és hiába rakom vissza a régebbit már azzal is ott van, nagyon érdekes)
-
SAS107
tag
Ja és tényleg. Anyám gépébe beraktam az én régi kártyámat meg procimat, és felraktam neki a 64bites vistát. Aggódtam, olvasván itt a fentieket hogy mi lesz a tljesitményével. De én kellemesen csalódtam benne, ott 1300pontal többet ment a cucc mint nálam XP alatt
Persze minden ugyan az a beállítás. Mondjuk csak 03 at tudtam futtatni mert a 05 mindig kifagyott, a 06 meg el sem indúlt mert valami DX9 et akart felrakni én meg nem engedtem neki. Tényleg, erre nincs valami megoldás? Ha fel tudom rakni akkor bedobom a gépbe a 2900ast és megnézem hogy nekem mennyi megy ott 64-es Vistával.
Ja amúgy hallom a srácnak akinek gondja volt a vistával XP alatt se nagyon jobb a helyzet mert csak valami 6800at csinál. Nálam ez akkor volt amikor csak 1 csativel ment a kari. Tényleg zsocaozd ugye mind kettő rajta van??
Amúgy hogy lehet hogy még nincs patch 06 hoz hogy menjen vista alatt is? Elég gáz hogy már fél éve kint van a rendszer és még nem oldották meg. Vagy másnál megy? -
SAS107
tag
24 cm a kárty hossza, vettem a fáradságot és lemért, én is had mondjak valami okosat
Sikerült beszereznem a 2. 6pines tápcsatit. Így meg oldódott minden eddigi gondom. Már a kártya sem ciripel. A teljesítmény is frankó. kerek 11.000pont a 3dmark 06-ban.
1 dolgot amit még nem értek. Azt mondtátok hogy a 1 tűs csatlakozó az csak akkor kell ha stabilitás gond lenne húzás folyamán, de hogy húzni 2x6 al is lehet. Nos nálam a catalystnál nem jön elő az overdrive funkió. Hogy lehet ez?
A másik furcsaság, hogy nem tudom ti futtatok e már 3d mark 05 öt, de annál nálam ''csak'' 17800 jött ki. Mig az elözö videokártyámmal (x1900xtx) 13200 ez ahoz képest nem olyan nagy ugrás mint 06 ban ahol most 11000 az elöző meg 6700. Na mindegy, érdekes.
Ja, azoknak akiket zavar a kártya zúgása, az húzzon le egy tápcsatlakozót a kártyáról, és szinte alig lesz hangja. Nálam úgy tök halk volt, és még úgy is 7400 pontot csinált a 06 ban
Még Dirt-öztem is vele ultra beállításon és abszolúte perfektül ment. Úgyhogy aki csendes gépet akar, és nem kell neki a max teljesítmény annak ez egy jó alternatíva lehet. -
SAS107
tag
válasz
szacsee #1769 üzenetére
Hú, király! Köszönöm szépen. Egy gondal kevesebb.
Már csak 8tűs kéne.
Egyszer a jövőben, ha valaki olvassa ezt a hozzászólást, és a tudomány már el jutott arra a szintre hogy halando ember is kaphasson 8 tűs tápcsatlakozót akkor az légyen oly szives és küldjön a mailemre valami infót:
lucakornel@gmail.com
(ja, amúgy a barátomtól kérdeztem hol lehet ilyet kapni, mondta is, de valamiért minden külföldi oldalon csak US be és Kanadába, lehet rendelni) -
SAS107
tag
Ja és tényleg, van még 1 gond. ŰMióta beraktam a kártyát nem talál egy ilyen eszköz magának drivert: ''audio device on high definition audio bus''
Találkozott már valaki ilyennel? -
SAS107
tag
Szacse, ha neked akkor barátod a google akkor kérdezd már meg tőlehogy hétfőn hol tudnék budapesten gyorsba venni egy ilyen 6pines kábelt
-
SAS107
tag
Hát ez baromi jó.
-
SAS107
tag
Hallom itt mindenki azt irja hogy addnak átalakítót. Nektek milyen kártyátok van? Mert nekem a sapphire hoz nem adtak. Vajon kellett volna?
-
SAS107
tag
Ja, és a google tényleg a barátom, de néha nem érti amit mondok neki
-
SAS107
tag
Köszi az infót. Mostmár nyugodt vagyok hogy nem a kártya a rossz. Amúgy egyáltalán nem okoskodni akartam, azért is kérdezgettem ezeket mert nem tudtam. A fact-eket arra értettem hogy nálam ilyen. És ez tényleg tény, azt nem jelenti hogy álltalában ilyenek a kártyák, csak hogy nálam ezek a dolgok vannak.
Na és ez tök szuper, akkor ezek szerint kell még 1 9tűs tápcsati és akkor jó vagyok.
Honnan tudnék ilyet szerezni? Ti honnan szereztetek? Vagy ti kaptatok a kártyához? -
SAS107
tag
Sziasztok. Most vettem meg ezt a csoda karit, és egyszerüen nem boldogulok vele, kéne egy kis segítség, kiváncsi vagyok ti mit mondtok.
fact 1: konfigom: c2d 6300@ 3.15ghz 2x1gb 1066 kingmax mars, és eddig egy x1900xtx 512mb is karim volt. ami 3d mark 05 ben teljesitett 13156 most ezzel a sapphire HD 2900xt vel: 15920 az x1900xtx 06 ban: 6740 a 2900xt: 8200
Tehát ezt nem értem, hogy lehet az hogy csak ennyit megy a kari? tuti nem jó valami.
fact2: Sokan panaszkodnak a kártya hangjára mert hogy hangos, én pont azért emelem fel a szavam hogy nem az!! Az x1900xtx amikor 3d be vált akkor elég dúrván felpörög.
Ez a sapphire 2900xt meg semmi, kb ugyan olyan hangja van mint 2d-ben, talán egy kicsit hangosabb, de meg sem közeliti a régi x1900xtxem morajlását.
fact3: Megdöbbenve tapasztaltam hogy gyárliag nem adtak hozzá 6pines PCI-E kábelt. És látom hogy ennek + kell még egy 8as is és azt is le spórólták. Nem értem hogy van ez, és csak a sapphire ilyen spúr hogy kispról egy 84ezeres kártyából egy 200ft os kábelt? Vagy ez álltalános hogy nem addnak hozzá egy olyan dolgot ami elengedhetetlen a müködéshez?
Nekem egy 650w os FSP tápomvan, amin nincs pci-e tápcsati, még jó hogy sikerült szereznem anno az x1900xtx-hez még ebayről kellett vennem, mert itthon sehol sem lehetett kapni. Na de mi van akkor ha nekem nincs a tápomon ilyen kábel? Akkor beszívtam?
A másik hogy itt van ez a 8pines másik csatlakozás. Ezen most nekem nincs semmi. Lehet hogy ez okozza az egész galibát? Ezért lassú a kártya és nem olyan hangos?
Ha így is van, honnan a fenéből szerezhetnék olyan kábelt?
Amit még furcsálok (ezek szerint csak én vagyok ilyen béna?) sok cikket és fórumot olvastam már a kártyával kapcsolatban, de még senkit nem hallottam arról panaszkodni hogy nincs neki 8 pines kábele, mintha mindenkinek lenne....
fact 5: érdekes módon cicreg a kártyám, ez mondjuk most nem fontos csak érdekes. megpróbálom felvenni valahogy hogy halljátok majd miről van szó. De a jelenség olyan érdekes hogy pl ha a böngészőben húzogatom a scrollt fel-le akkor cicereg csak. Vagy ha megfogok egy ablakot és elkezdem tologatni, akkor cicereg amint megmozditom az egeret. Érdekes....
Na mindegy, most kicsit csalódott vagyok ezzel az egész dologgal kapcsolatban, lehet mindjárt visszarakom az x1900xtx-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Gitáros topic
- Hegesztés topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest