- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Légies iPhone halvány színei
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsocaozd
tag
válasz
Alvin_ti4200 #1957 üzenetére
-
zsocaozd
tag
válasz
keszegduda #1955 üzenetére
Azt megnézheted az én hozzászólásaimban...GPS-550-em van...
-
zsocaozd
tag
Igen, a táp 8pin-es csatija nekem sem ment rá, valószínűleg spéci pci-e-hez való 8pines kell, de úgyis csak húzás, ill. crossfire esetén szükséges, alapon jó a 6pines.
Igen, a verzióknál nagy különbség van a pontban, amit neked csinált a kártya, az teljesen normális érték.
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
válasz
SzlobiG #1942 üzenetére
2D-ben? Egy 3D-s kockát futtat...
Amúgysem nagyon értem ezt az okfejtést, az AtiTool lényege épp a húzás, stb. Hogyan lehetne frekit beállítani úgy, hogy azt sem tudom, pontosan mennyin fog 3D-ben futni...? Természetesnek tartanám, hogy ez amit kiír már a terhelt órajel, ezért is futtatja azt a bonyolult kockát a 3D nézetben. Hát nem tudom, nem értek hozzá, de nehéz elképzelnem, hogy helytálló, amit írtál...
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Nem XP alatt csinált 6800 pontot, hanem x86 (32bites) Vista alatt. XP alatt még nem próbáltam, mert nem akarok szenvedni a SATA driverrel telepítés előtt (nincs floppy-m, stb.). Meghát ennek a kártyesznek x64 Vista alatt hasítania kellene elvileg.
A tápcsati mindkettő rajta van, annyi, hogy ugye mindkettő 6pines normális pci-e csati, a kártyán pedig az egyik hely 8 pines. Namost erről azt írja a kártyához adott tájékoztató, hogy ha csak alapon akarjuk hajtani a kártyát, akkor elegendő a két 6pin-es csatit bedugni, ha húzni akarjuk, vagy crossfire-ben hajtani, akkor kell az egyikbe 8pineset dugni, viszont akkor már nagyobb (550W-nál nagyobb) tápot is javasol (sőt, azt írja, hogy szükséges). Én csak alapon szeretném használni a kareszt, sőt annak is örülnék, ha egyáltalán végre menne már alapon!
A 3DMark06-ból az 1.1-et adták a kareszhez, ami már simán fut x64 Vista alatt, nem kellett hozzá semmilyen patch, gondolom, hogy az 1.0.2-vel próbálkoztál, azért nem futott. Ha esetleg valami nem fut x64 Vista alatt, akkor próbáld meg rendszergazdaként futtatni (jobb gomb->futtatás rendszergazdaként)! Az AtiTool is csak így hajlandó futni, egyébként nem tud hozzáférni a szükséges kernel driver-hez.
Megnéztem az Ati oldalán, hogy minek pontosan milyen frekin kellene mennie:
[link]
Itt látható, hogy a RAM-nak 1650-en kellene mennie. Az Atitool nálam 512MHz-et ír alapon, ami a harmada ennek... Szerintem még dual vezérlő esetén is min. a felének kellene lennie.
A Core freki alapból 740MHz kellene, hogy legyen, nálam ez 509MHz...
Szóval valami itt nincs rendben, az tutter...
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Nna, akkor máshogy fogalmazok, hogy te is megértsd: a teszt futásával van baj 64bites Vista alatt, konkrétan abban a környezetben, amiben én futtattam. Így megfelel?
Sehol sem találtam olyat, hogy valaki x64 Vista alatt futtatott volna 3DMark-ot, úgyhogy kb. 0.0% tapasztalata van nagyjából mindenkinek ebben a témában, de azért megy az okoskodás, meg az oprendszer fikázása csak azért, mert Microsoft...igazad van, ez sokkal civilizáltabb magatartás, mint az enyém...
Miért írod, hogy nem oldódott meg a problémám? Már leírtam, hogy megoldódott! Kit érdekel, hogy mi a 3DMark eredménye, ha egyébként tökéletesen műxik a kártya? Én nem a pontokat hajhászom, csak első körben ezzel tudtam tesztelni a karesz működését, azért akadtam ki rajta.
Jó, hagyjuk a flame-et, részemről lezártam már a témát (többször is), megköszöntem a segítséget, további jó csevejt! -
zsocaozd
tag
Hát arra jutottam, hogy a tesztel lehet valami probléma.
Az 1900-3000 pont körüli értékre az előző VGA-m (x1600xt) 3DMark06 pontjai jönnek ki. Azzal pedig a Vegas még 800x600-ban is igencsak gyengécske volt minimál beállításokkal, 1024-ben meg játszhatatlanul szaggatott...
Logikus módon, ha most 1024-ben tökéletesen fut a Vegas full beállításokkal, akkor vélhetőleg az x2900xt-m mégsem 2200 pontos kártya teljesítményét hozza valójában, ergo csakis a tesztel lehet valami gond...szerintem.
Eléggé favágó módszer, de nem tudok mást. Most töltök egy DX10 Demo-t (Lost Planet), ezzel valószínűleg még látványosabban meg tudom majd állapítani, mi a helyzet valós teljesítmény téren.
Köszi mégegyszer mindenkinek a segítséget! -
zsocaozd
tag
A Vista64-ről annyit, hogy eddig már kétszer írtam le: a haveromnak x1950xt-je hibátlanul műxik ugyanilyen oprendszer alatt, szóval ezt plíz felejtsük már el, hogy az oprendszer a hibás.
A másik dolog: a táp tutira jó és el kell vinnie a kártyát.
A bekötés: a kártya végén van két tápcsati, az egyik egyel több tűs, mint a másik, de a tápon két egyforma pci-e csati van, ezeket dugtam bele a két helyre. Ugye az egyik az rendesen illeszkedik, a másik pedig egy kicsit nagyobb csati, de azt írja a kártyához adott leírás, hogy abba csak crossfire, ill. jelentős túlhúzás esetén kell nagyobb csatit tenni, egyéb esetben mehet bele a normál pci-e, tehát ebbe is azt raktam, simán belement. Szóval a bekötéssel sincs gond....sajnos...bár mondhatnám, hogy van... -
zsocaozd
tag
válasz
SzlobiG #1887 üzenetére
Az alaplap ECS pf-22 Extreme-nek megfelelő NEC TM800-as. A chipset i955x.
Sajnos x16-on megy a pci-e, megnéztem cpu-z-vel, a proci teljesítménye is maximumon van.
[link]
[link]
Az a baj, nem igazán fűlik a fogam, hogy megint telepítgessek, más gép meg nincs, amibe be tudnám rakni...na mindegy, tovább keresgélem a megoldást, aztán meglátjuk, ha nem lesz más, akkor tényleg telepítek másik oprendszert esetleg...dehát mélységesen fel lennék háborodva, ha valóban ez lenne a megoldás...és mondom, havernál x1950xt csodásan megy ugyanezzel.
Azért köszi a helpet!
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Hát lefutott a teszt... kemény 4029pont...
[link]
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
válasz
SzlobiG #1881 üzenetére
Az mindegy, mikori kártya, lényeg, hogy hozta a gyári értékeket és azokat, amiket mások is teszteltek. Az x2900xt-nek kb. 11k pont körül kellene teljesítenie 3DMark06-ban, ehhez képest nekem 2200pont!
Még fut a 3DMark05Prof teszt, de már most látszik, hogy brutálisan rossz lesz az eredmény...
3DMark06-ban kellene 35-58fps között mennie normális esetben...
Valójában nekem 05-ben is kb. ugyanolyan 7-17fps között megy a legtöbb teszt, mintahogy 3DMark06 alatt...egy-két helyen megy fel 35-40 közé egy-egy pillanatra...érthetetlen számomra az egész...
Haveromnak ugyanezzel az oprendszerrel és hasonló konfiggal x1950xt gyönyörűen hozza a gyári értékeket. -
zsocaozd
tag
Nem mondtam, hogy hülye vagy, csak általában a fórumokon ez szokott lenni (már nagyon uncsi), ha valaki segítséget kér és senki sem tudja a választ, jönnek a jobbnál jobb tippek: cserélj oprendszert, cserélj gépet, próbáld nyitott szemmel, stb. okosságok...elég unalmas...
-
zsocaozd
tag
válasz
SzlobiG #1879 üzenetére
Ez most vicc? Szerinted is az oprendszer miatt van? Nemár...ez viccnek is rossz...
Egyébként az X1600XT-m ugyanezen oprendszer alatt, ugyanezen konfigban (a táp gyengébb volt) hozta a gyári értékeket a tesztben...ott nem volt ez a jelenség. Itt valami más gond lesz...
Mivel tudnám még hathatósan tesztelni a VGA-t, lehet, hogy csak a 3DMark-ban van probléma?
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Segítsetek plíz, valami nem oké!
Vettem Elrondtól egy x2900xt VGA-t, megkért, hogy tegyek fel teszteredményeket, de valami nagy gáz lehet, mert a 3DMark06 Advanced nekem alapon hoz 2200 pont körül, ami nagyon-nagyon gáz.
Annyit észrevettem, hogy a kártyához adott driverrel sokkal jobban ment a 3DMark, de akkor még nem írtam be hülye fejjel a regisztrációs kulcsot, így nem írt pontszámot. Aztán frissítettem a legújabb Catalyst-re, ami az x64 Vista-hoz való verzió, ezután csináltam a 2200 pont körüli tesztet. Érezhetően, láthatóan sokkal jobban ment a teszt az előző driverrel, amit lemezen mellékeltek a kártyához. Sajnos fogalmam sincs, hogy mi történhetett, hiszen driver ide, driver oda, ilyen durván alacsony pontszám sehogysem jöhetett volna ki.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az eredeti (mellékelt) driverrel is eléggé (meglepően!) alacsony framerate-eket produkált a kártya, de klasszisokkal jobban teljesített, mint a friss meghajtó programmal, szerintem kb. olyan 3-4000 pont körül lehetett. Szóval valami nagyon nincs rendben, az tuti.
Legyetek szivesek ötletet adni, mert én már nem tudom, mi történhetett!
A konfig nagyjából:
Intel D940 3,4GHz dual, 4GB RAM 128biten, Vista x64 Ultimate, 1000GB Seagate SATA2, Chieftec GPS-550 550W-os táp 2db pci-e csatival+alaplapon is kap tápot a pci-e pluszban... elég tűrhető konfig....szóval ezzel elvileg nem lehet gond. A 3DMark06 Advanced nem letöltött, hanem eredeti, a kártyához mellékelt verzió.
Előre is köszi a segítséget! -
zsocaozd
tag
válasz
szasanyi #1856 üzenetére
Nna arra varrjál te gombot! Augusztustól gyönyörűen elkezdenek felkúszni az árak, hetente többezerrel fog többe kerülni minden (VGA is!), aztán karácsonyra jön a csúcs! Idén szeptemberre nem lesz itt semmiféle VGA dömping, meglepődnék, ha ennyire lököttek lennének a gyártók üzletpolitikailag...megáshatnák a sírjukat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Kuponkunyeráló
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Légies iPhone halvány színei
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest