- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Régebben én is megnéztem, de úgy döntöttem, maradok az ESP32-nél:
Okok:
A legfontosabb, hogy az ESP32-n bótilag ott a WiFi
Ugyanígy 2 mag van benne, amihez elég jó a kezelés, nem tudom, ez hogyan van a RP-nél
C++11 fordító van hozzáillesztve, lehet, hogy az RP-nél ez jobb, mert ARM proci van benne.
Vannak, akik szidják az Arduino kezelő felületét, de én megszoktam, nekem jó.
Az ESP32-n van még egy csomó hardver (periféria) lehetőség, ami hasznos, de az RP-n nincs.
Az, hogy az ESP32 összes lábát bármire tudom használni, azaz bármit át tudok helyezni bármelyik lábró bármelyik másikra, az számomra előny.
Az ESP32-re rengeteg kidolgozott program, könyvtár van, fene tudja, mi a helyzet az RP-vel. -
vegyszer
addikt
Még a másodperces késés se releváns.
Tejút fotó, éjjeli tájkép, meg ilyenek lennének a fő cél.
Az egyidejű működés számomra azt jelenti, hogy a Bluetooth vezérli a kamerát, a WiFi-n keresztül meg én egyszer paraméterezem a felvételt. Messze nem valós idejű vezérlés a cél.Van ugyan beépített time laps funkció. Csak az olyan, hogy egybe is fűzi a képeket videónak. Ez még nem lenne általában rossz, de az, hogy a maximális záridő 1/25 másodperc, az édes kevés. Én a képeket összefűzés előtt módosítani is szeretném. Nekem 30-60-90 másodperces záridőbő kellene olyan 60-90 darab. És a kamerában lévő time laps még le is vágja az érzékelő egy komoly hányadát.
-
agent_k
őstag
Ez 1 db sony vtc5 2500mAh. Napelemem nekem is csak egy kicsi 5V/200mA-os kis vackom van, de a célnak biztos, hogy meg fog felelni.
@Aryes
- wemos D1 mini
- BME280
- 100K 0,1% Precíziós fémréteg ellenállás 0,5WA kapcsolást ennyi alkatrésznél nem hiszem, hogy kell részletezni. A tápellátás direktben rá van kötve a mikrokontroller 3v3 pinjére. A feszmérés pedig az A0 és a föld közé került.
D0 - RST összekötve a deep miatt.deep sleep fogyasztást még nem mértem, ennyire nem mentem utána a dolognak.
Példa akár zambretti féle időjáráselőrejelzéssel:
hackaday.io/project/165061/logs?sort=oldest&page=1 -
Tankblock
aktív tag
[link]
Ez egy Sparkfun fogyasztása, a kínai modulé több is lehet. Battery optimalizálva a lehető legtöbb deepsleep vagy full kikapcsolás kell. Wifi helyett EPS-NOW, azt is csak a szükséges és elégséges minimális ideig fenntartani. Maga a lap is sokat fogyaszt, ha deep sleepbe küldöd akkor is, mérd meg az áramfogyasztását.... -
agent_k
őstag
Az eddigi kóddal 10 nap körül hoz. A wait időket drasztikusan visszavettem, de a wifis kommunikáció miatt mindenképpen szükség van rá. Nélküle változó, hogy mikor, de meg fog állni egy idő után. Ahogy nézem a kód változtatás után a grafikon trendjét, ez olyan 15 napot fog menni kb. Mindegy srácok ebben a sztoriban ennyi volt. Jöhet a napelem.
-
Tankblock
aktív tag
Milyen board? Amúgy az ESPNow spórolsz egy csomót (időben a Wifi felcsatlakoztatáshoz képest töredéke ezáltal a felhasznált energia is az lesz), anno ez még nem volt elérhető.....
Mivel oldottad meg a sleepet? Még lehet játszani a ULP vel --> azon keresztül lekérdezni a szenzort aztán ha van változás csak akkor felkelteni a magokat.....az hogy 1 v 2 cella attól is függ mekkora a kapacitása... Nálam a 2 é szetintem nincs 2000 mAh, mivel használt laptop akksiból van. Simán lehet kapni 3000mAh új Lion akkumulátort normális gyártótól (nem kínai XD )
-
ekkold
Topikgazda
Arduino környezetben is használható, és az arduinos függvények nagy része működik is rajta, de van néhány STM specifikus függvény, ami nem "standard arduino".
Ugyanakkor az ST-nek van hozzá ingyenes fejlesztő környezete. Azzal sokkal több a lehetőség, jobban kihasználható a hardver, de nehezebb/bonyolultabb a használata.
A forrasztóállomásom szoftverét pl. arduinoval készítettem erre a procira. -
Tomika86
senior tag
Igen a 3,3V-ot értem a jelszinteken.
A digitális kimeneteket FET-el kapcsolom, a digitális bemeneteket optoval leválasztom. Ezek együtt a 10b-ot nem érik el.
Analóg bemenetet akkor az ADS1155 megoldja. Nextion kijelző soros portja tud 3,3V jelszintet is.
SD kártyát szeretnék rátenni, meg giroszkópot(vagy gyorsulásmérőt) majd. -
Tomika86
senior tag
-
ekkold
Topikgazda
Ennek több oka is van.
- Kínából rendelve kb. egy árban van a kettő (de lehet, hogy az FTDI picit drágább)
- ST-Link esetében a BluePill-en nem kell a jumpert átrakni a programozáshoz, míg soros portos esetben át kell rakni a jumpert minden programfeltöltéskor.
- ST-Link használata esetén sokkal gyorsabb feltölteni a programot, gyakorlatilag még 1 másodperc sem kell hozzá.
- BluePill oldalán külön tüskéken ott van az SWDIO, SWCLK, ezekre kényelmesebb csatlakozni.Ettől függetlenül abban igazad van, hogy sima soros porton is feltölthető a program. Tehát mindkét megoldás használható. Sőt van egy harmadik megoldás is: ha feltöltjük rá a boot-loadert, akkor onnantól a rajta levő USB-n keresztül is lehet programozni, így gyakorlatilag az USB kábelen kívül már semmi sem kell hozzá. Kipróbáltam mindhárom módszert, és nekem az ST-Link használata jött be leginkább.
(Csak zárójelben: ugye nem kevered össze az ESP32-t és az STM32-t ?)
-
vargalex
félisten
Ott van az Arduino IDE-ben a lehetőség: Vázlat -> Lefordított bináris exportálása (Sketch -> Export compiled binary). Gyorsbillentyű: Ctrl+Alt+s. A forrás mellé létrehozza a binárist, de elérheted a könyvtárat szintén Arduino IDE-ból a Vázlat -> Vázlat mappa mutatása (Sketch -> Show Sketch Folder) menüpontból. Gyorsbillentyű: Ctrl+k.
Lehet, hogy rosszul értelmezem amit írsz, de nekem az jön le, hogy később, ha board-ot cserélsz (akár más típusra), akkor ezt a binárist akarod feltölteni. Ez nyilván nem fog menni, board típusonként külön binárist kell fordítanod, nem fog egyik a másikon futni... Éppen ezért az Arduino IDE az így exportált bináris file nevébe bele is teszi okosan a fordításkor kiválasztott target board nevét.
-
gyapo11
őstag
A temp folderben keresd, nálam e:\temp, abban létrehozott egy arduino_build_658014 nevű foldert, és ott megtalálod. Elég ha az ellenőrzésre kattintasz, már ekkor létrejön a bináris. Minden sketch más kódot kap arduino_build_ után. 1.8.9 verzióval teszteltem.
A feltöltésnek itt lehet utánanézni. -
tonermagus
aktív tag
-
Hát lehet nem jól emlékszem, volt már vagy 4 éve, akkoriban kezdtem arduino-zni, volt egy robotika kiállítás, és ott volt egy ilyen robotépítő klub, tőlük loptam sok ötletet.
Úgy emlékszem 2db AA volt a táp, de lehet, hogy 3db, lényeg hogy nem volt konverter, rá is kérdeztem. Akkor kezdtem vizsgálni, hogy meddig lehet lemenni a táppal. 3db friss AA 3x1.6=4.8V, mire lemerül, 3-3.3V körül van a feszültség, lehet ez maradt meg a fejemben.
-
Elemről beszéltem eddig, CR2032 lítium gombelemről, ami pl. a számítógépekben az alaplapokon is sok-sok évig tartja a feszültségét. Ezért szeretik mindenféle processzoros dologban használni, mert kiszámítható, nem kell hozzá boost konverter, mint mondjuk az 1db ceruzaelemről működő dolgokhoz.
-
Ha az Attiny12-re gondolsz, a lítium elem, amíg nincs túlzottan kimerülve, egészen jól tartja az üresjárati feszültségét 3V körül. Maga a chip nem sokat fogyaszt, le van véve az órajel 1,2MHz-re, fogyasztónak pedig csak 3 színes LED és egy piezo csipogó van rákötve. Az "akció" (villogás/csipogás) idejére pedig az elem meg van támogatva egy 100uF kondenzátorral, ami segít, amikor már az elem belső ellenállása megnő. A tesztek alapján 2,7V körülre merült elemmel még elmegy, aztán is inkább a kék LED lesz a szűk keresztmetszet, mert az Attiny még vígan fut, amikor a kék LED már nem kapja meg a nyitófeszültséget.
De a piros meg a zöld még egy darabig működik.
Az adatlap szerint az ATtiny12V-1 tápfeszültség tartománya 1.8 - 5.5V!
"Operating Voltages
– 1.8 - 5.5V for ATtiny12V-1
– 2.7 - 5.5V for ATtiny11L-2 and ATtiny12L-4
– 4.0 - 5.5V for ATtiny11-6 and ATtiny12-8"Nekem nem tudom melyik típus van, mert Attiny85 helyett kaptam egyszer tévedésből (?), a tokozáson Attiny85 felirat van.
Kiegészítés: megnéztem az ATmega328P adatlapját:
"Operating voltage:
2.7V to 5.5V for ATmega328P
"Ez alapján kell is mennie 3V-ról.
-
Janos250
őstag
Mert kijátsszák azt, hogy csak azok a küldemények jöhetnének tehermentesen, amiben legalább x (nem emlékszem pontosan mennyi) % saját termék van. Ott leadózzák alacsony adóval, kezelési költséggel, és akkor már jöhet olcsón ide. Ahogy például Luxemburggal is csinálják most is, hogy ott beléptetik alacsony költséggel, és ott adják át a futároknak, így luxemburgi vásárlásnak számít.
-
A $ jelekkel ne foglalkozz, a PHP ezzel jelzi a változókat. Nem típusos nyelv, a változókat nem kell deklarálni, csak értéket adsz egy $valami nevű változónak, és onnantól deklarálva van. Kb úgy, mint a javascript, egy változó bármikor átváltozhat pl. int/float típusból string-gé. Nagyon fejlett string kezelő függvények vannak a nyelvben.
Mindent futtat, ami <?php ?> tag-ek közt van, ami ezen kívül van, azt simán kiírja a kimenetre. Pl.fájl eleje, ezt kiírja
<?php
echo "ezt lefuttatja\r\n";
?>
ezt is csak úgy kiírjaNem objektum-orientált, hanem függvényeket használ, mint a sima C nyelv (remélem nem írtam hülyeséget), de lehet benne class-okat definiálni és használni, például az általad linkelt oldalon a
$conn->query($sql);
a mysqli class egy példányának a query() eljárását használja.Ennyi, a https://www.php.net/ oldalon találsz részletes dokumentációt, példakódokkal.
Ha konkrét kérdésed van, írj privát üzenetet. -
Janos250
őstag
Egyszer nekem is kellett volna, akkor én ezt néztem i magamnak:
https://www.chartjs.org/samples/latest/
Aztán végül mégse került rá sor, ezért kíváncsian figyelem, mi jót találtok, mert előbb-utóbb nekem is kelleni fog. -
-
Janos250
őstag
Hú, a francba, tényleg.
Bármit nézek, amik a kosaramban vannak, és mikor beraktam még ingyen volt a szállítás, most már mind + 1200 Ft a szállítás, csak priority tracked van Magyarországra, más , ingyenes nincs. Úgy látszik, ők is besokalltak, hogy a track nélküli szállításra honfitársaink sorra azt jelzik vissza, hogy nem érkezett meg, és visszakérik az árát.
Nekem eddig nem tűnt fel, mert amiket mostanában rendeltem (pl. mask) azoknál inkább szándékosan kifizettem a gyors szállítás felárát, csak gyorsabban megjöjjön.
PL ez csak UK-ból ingyenes a szállítás, viszont ott az árban már eleve benne van a szállítás
-
A wemos d1 mini tartalmaz CH340G-t, ezért is javasoltam.
Igaz, hogy az esp32 újabb, több kimenete van, és okosabb, de azért nem mindenben jobb, mint az esp8266: utóbbinak 5V toleránsak a kimenetei, és sokkal több/kiforrottabb library, oktatási anyag, közösségi támogatás van hozzá, mint az esp32-höz. Például a SPIFFS támogatás erősen béta állapotú volt az esp32-höz, mikor legutóbb néztem. -
Janos250
őstag
"Ha beállítottam azokat amiket mondtál, utána hogy tudom dyndns nélkül elérni az ESP-t routeren keresztül? Kell egy ip, port és gondolom jelszó."
Valahogy így:
http://xxx.xxx.xxx.xxx:yyyyy
ahol:
xxx.xxx.xxx.xxx az az IP, ami a routered külső IP címe. Pl a www.whatismyip.com megmutatja, ha a belső hálóról hívod.
yyyyy pedig az a külső port, amit a routerben az ESP belső ip címére irányítottál. Jelszó alapesetben nem kell.
Vezérlésekre javasolom a Tasmota kipróbálását.
dynDNS-re pedig az ingyenesen is használható www.dyndns.hu-t. Nem kell tőle megijedni, kényelmes.
Ha IPV6-od van, akkor kérni kell az IPv4-re visszaállítást.
Ha a szolgáltatód NAT-ol, akkor meg annak megszüntetését, ami néha egyszerű, néha nem.Hopp, látom, közben kaptál részletes választ. Mindegy, nem törlöm.
-
robohw
aktív tag
"Ha megjön az attiny85 akkor "
Sajnos nem igazán esélyes.
Én rendszeresen rendelek, általában az a képlet, hogy ha mást küldenek, akkor azt nem véletlenül, hanem szándékosan teszik. Észre is lehet venni ezt a tendenciát némely eladónál, az értékelések alaposabb olvasgatásával.Partially (esetleg full) refund-ot lehet igényelni. Le kell fotózni a terméket hozzá és feltölteni a képet.
-
gyapo11
őstag
Ha a letöltési helyen vagy hozzácsomagolva nem tiltják, akkor igen, fejleszthetsz vele olyat, amit pénzért adsz el, mivel saját szellemi terméked.
Mint ahogy egy kalapácsot megveszel és dolgozhatsz vele pénzért.
De ha pl. ott van, hogy csak saját használatra free, akkor már problémás, mert amíg saját célra készítesz programot vele, addig OK, de ha pénzt keresel vele, az már nem, hiába akkor is a te szellemi terméked. Pont azért tesznek ilyen kikötést, hogy te szabadon megismerhesd, megszeresd, és akarj vele készült programokkal keresni, de akkor már kérik érte a pénzt. -
Nem jól írod, az 5V konverter csak akkor működik, ha a DC csatlakozó vagy a Vin láb felől küldöd rá a delejt. Ha az 5V felől táplálod, csak a 3V3 konverter működik, de ilyenkor neked kell gondoskodni róla, hogy a táp stabil 5V legyen.
Az usb és a kontroller közt mindösszesen csak egy db schottky dióda van, az se a uC-t védi, hanem az usb-t a visszáramtól.
-
Janos250
őstag
A 0-s magra valóban kevesebb dolgot lehet rakni, és csak alacsony prioritásút, mert valóban az kezeli a WiFit, és az lényeges, hogy magas prioritással menjen, de én szoktam rá rakni programokat, amik "ráérnek".
Ha a C++11 szerint használod, akkor az OS elrendezi saját magának, mi hol menjen, de nem biztos, hogy ez lesz az optimum.
Én a Core0-n futó részek ciklusába jó hosszú várakozásokat szoktam tenni, hogy ráérős legyen. Ha éppen nincs dolga, egyből megy a várakozásba, azaz az OS egyből másnak adja a futási jogot.
Ez azért egy alapvető különbség a klasszikus várakozáshoz képest (atmega328 Arduino alatt), ott ugyanis a proci ténylegesen semmi hasznosat nem csinál, amig várakozik.
A taskoknak 1 msec-et ad az OS, aztán cserél. Ez egyben azt is jelenti, hogy mindkét magon 1 milsecenként megszakit akkor is,
ha a legmagasabb prioritású task fut, vagy ha minden más le van tiltva, akkor is. Ha mindent, pl. megszakitást tiltasz, akkor a task csere vizsgálat miatti
megszakitást - ha jól emlékszem - olyan 5-6 microsecre lehet levinni, lentebb nekem nem sikerült.
Külön jó még a kétféle megszakitas figyelés, hogy az egyik akkor kezd el futni, ha rá kerül a sor, a másik meg azonnal. -
gyapo11
őstag
Nincs gyakorlatom a wifizésben, csak logikai alapon, ha beírod az eepromba a lehetséges routerek ssid-it, és addig próbálgatsz kapcsolódni, amíg meg nem találja a helyeset, az nem jó? Vagy írni egy programágat, amivel be lehet írni a helyes ssid-t az eepromba, és utána futtatni a kapcsolódási kísérletet. Persze az ssid-t az eepromból kell kiolvasni.
-
-
Konkrét példám sajnos nincs, de ami neked kell, az könnyen összeollózható az ESP32-es Arduino IDE WiFiAccessPoint, NVS flash példákból. Én ezt csinálnám:
1/ Program megnézi, hogy van-e az NVS-ben letárolt AP név.
1/a Ha igen, csatlakozik, profit.
1/b Ha nem, vagy nem tud csatlakozni folyt.
2/ Indít egy saját AP-t.
3/ User megadja az AP SSID-t/pass-t.
4/ Letároljuk NVS-ben.
5/ Visszatérünk 1-re. -
zsolti_20
senior tag
Kicsit másképp közelítettem meg a dolgot és C#-ból emeltem át az ötletet.
unsigned long counter = 0;
void setup() {
Serial.begin(9600);
delay(1000);
}
void loop() {
for (int x=0; x<300; x++) {
Serial.println(counter);
counter++;
}
Serial.println("túl késő");
counter = 0;
delay(2000);
}Össze dobtam egy számlálót úgy hogy minden minisecben újra megy a loop így nem fagyasztja be.
Szóval gomb lenyom, elindul ez a for ciklus amiben az RFID olvasó részét beteszem, majd ha nem történik meg a scan mondjuk 10mp-ig, akkor kiugrik belőle. -
Lehet, hogy a lemerüléskor sérült a SPIFFS fájlrendszer. Próbáld újraflashelni. Amúgy sem vmi megbízható az esp32 SPIFFS, én sqlite adatbázist próbálok rajta írni-olvasni, és mindig átmegy egy idő után read only-ba, az okát nem tudtam kideríteni, talán bugos a lib, de az is lehet, hogy a két jelenség valahogy összefügg.
-
_q
addikt
Még annyi, hogy json-al adom át a mért értékeket a webszervernek. A json buffere 200, ezt default-on hagytam, nem tudom ez mennyire számít, mert amúgy jelenleg 5 tömböt adok át, aminek 19 óra után 5x280 db eleme van. Lehet ezt a json buffert kellene 5x280 vagy inkább nagyobbra tennem mondjuk 5x300-ra?
-
A szobahőmérséklet mennyivel több, mint mondjuk 2 hete? Te is írtad, hogy a meleg szerepet játszhat, bár elég fura lenne, hogy kb 2-3 fokos hőmérsékletkülönbség megzavarná a kijelzőt.
Ellenpéldának megemlíteném, hogy nemrég építettem raspberry pi zero-ból és egy tft touchscreenből egy szerkezetet, ahol is a touchscreen a rpi bemelegedése után nem hajlandó többet működni. Maga a tft működik, csak a digitizer nem. És az is spi csatolón keresztül kommunikál, ami fura egybeesés, de nem hiszem, hogy a két esetnek ennél több köze lenne egymáshoz. -
alfa20
senior tag
Na tegnap este sikerült a móka 😊
Életre kelt a kilyelző.
Olvastam valahol, hogy lehet nem is SSD1306 hanem valójában SH1106 az Oled, gondoltam mit veszítek roszabb nem lehet, beállítottam SH1106-nak, újraindult és super minden.Gondoltam megosztom hát ha segít később valakinek.
-
alfa20
senior tag
este bekapcsoltam a felhúzószabályzót, de semmi nem változott,
illetve annyi, hogy már szöveg sem jelent meg, csak az a ronda fekete csík.Majd rákötöttem egy DHT11-est azzal szépen kommunikált.
Van még egy fény szenzorom lehet azt is kipróbálom még, de ezeknek a kommunikációja azért másabb mint a z oled-évalahol lehet van egy 2,56"-os SPI oledem is, lehet előkerítem azzal is teszek egy próbát.
-
-
Persze, hogy nem okoz gondot, úgy kell összerakni.
A linkelt robot hidd el, minőségi anyagból van, ugyan nem Lego minőség (ami egyébként meg sem közelíti a 10-20 évvel ezelőtti anyagminőséget...), de majdnem ott van, és az általam eddig kézben fogott kínai Lego másolatokat magasan veri. -
Ha jól értem, te olyat szeretnél, hogy legyen mellé még csomagolva valaki is, aki össze is rakja?
Miért nem raksz össze saját tervezésű valamit? Az általad linkelt videókon még csak nem is Lego motorok vannak, szóval gyakorlatilag bármely, technic elemekből álló jármű alkalmas lenne a feladatra.
Ugyan nem Lego, és drágább is, mint 10ezer, viszont ajánlom neked ezt a Wall-e kinézetű robotot. Csak össze kell rakni (max 30perc) és egy remek grafikus felületen már lehet is programozni (legalábbis a 6 éves fiam már remekül boldogul vele) , Android vagy iOS alatt. Csak azért ajánlom, mert kettőt is vettem belőle a tavalyi akcióban, és fantasztikus minőségi cucc! Sajnos a látszattal ellentétben nem kompatibilis a Lego technic elemekkel.
Az első linkelt videó nagyon elgondolkodtatott, hogy minden eddigi lego motorizálási feladatnak rosszul álltam neki, mert az a nema8 stepper olyan, mintha maga a Lego találta volna ki, annyira illik a Lego mellé.
Asszem be is szerzek párat.
-
Nem a dolog egyszerűsége, hanem pont a bonyolultsága miatt gondoltam.
Van a LEGO Spybotics rendszer, jó régi, az eredeti Mindstorms-szal egy idős. Az egyik tulajdonsága, hogy ha van két ilyened, meg tudják egymást keresni infra sugárzók és vevők segítségével, és le tudják egymást lőni. Gyakorlatilag lézerharc, robotokkal.
Érzékeli a másik robot irányát és távolságát. Hátránya, hogy nekem csak egyet sikerült szereznem, csak soros porton át lehet programozni, és csak egy fény és egy ütközésérzékelőt lehet rá tenni, ami eléggé lekorlátozza a lehetőségeket.
Na ilyet szeretnék csinálni, rögtön kettőt is, csak wifi-n keresztül lehetne őket programozni és több szenzort szeretnék rá tenni, amivel a külvilágot érzékelik.
Most éppen ott akadtam el, hogy az esp ir lib csak egy ir receivert fog támogatni, szóval erre kellene még kitalálnom egy multiplexert, amivel egy pin-re 3db ir vevőt rá tudok akasztani... -
Janos250
őstag
Nem próbáltad thread -del?
Akkor az op. rendszer állítgatja be a prioritásokat.
http://arduinouser.hu/esp32/AszalakEsAzESP32.pdf -
Imy
veterán
Egy pédát tudsz?
Neme úgy kell, hogy a "void loop" többször lefut, de a gomb megnyomásának az értéke a "void loop"-ok alatt mindig "bekapcsolnak" kell lennie. Hosszú vagy 2. gombnyomásra pedig hamisnak, hogy álljon le a "void loop".
Azaz pl a "void loop"-ban egy LED fel, le kapcsolás van (csak egy példa), és ez úgymond vilog addig, amíg a gombot nem nyomom meg még egyszer, vagy pedig hosszan.
-
Tankblock
aktív tag
Lineáris 0.1V és 3,1V között... Ez is van a linken amit küldtem. Bele kell tervezni a projectbe. Anno az attiny13A projectemben inkább a 1V referenciát választottam mint a tápfeszültségig mérést.
Ha meg nagy pontosság kell arra vannak cél ICk. Valamit valamiért....
Boldog 2019 et Mindenkinek! -
Tankblock
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest