- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Macrodroid
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyo72
csendes tag
válasz
DigitXT #12150 üzenetére
Megvannak a tesztek, hibát hibára halmoztam!
Írtam, hogy gettextbounds-nál növeltem a törlendő szélességet, csak azt nem figyeltem, hogy ha a kezdő x koordinátát előrébb hozom, akkor a szélességet kétszer annyival kell növelni. Így ugyan az elején nőtt a terület, de végén a gond megmaradt. [kép] Itt kicsit csalóka, de törlés vége az utolsó karakter végénél van.
Javítottam a hibát, de ettől mégsem lett jobb. [kép]
A számok felülírása, saját magukkal pedig azért nem működött, mivel a bufer változót rossz helyen hoztam létre, így ha kapott is értéket mindig kinullázódott mielőtt kiírattam volna.
Ez is megoldva. és láss csodát működik, nem szemetel, nincsenek fura összecsúszások. -
Bogyo72
csendes tag
válasz
DigitXT #12148 üzenetére
Természetesen a teljes változó értékét íratom ki mindig, így valóban törölnie kellene. De majd csinálom a tesztet, plusz lehet teszek a törlés és új kiírás közé némi szünetet, hogy lássam tényleg mi történik.
A gettextbounds-nál éppen ezért növeltem a befoglaló téglalap szélességét, hogy biztosan töröljön, mégis ott maradnak a fölös pixelek. Itt meg megpróbálok nem háttérszínű törlést, hogy akkor hogyan viselkedik. -
Bogyo72
csendes tag
válasz
vargalex #12146 üzenetére
Ez így van, de mégis valami nem ok vele. Az persze még hozzá tartozik, hogy a megjelenített számokat középre igazítva íratom ki, így a teljes kiírás elmozdul amikor egy 1-es kerül bele.
De majd csinálok egy konkrét példát pl.: 00 aztán 01-et felváltva kiírva, hogy egyértelmű legyen tényleg mindig rossz-e vagy teljesen véletlenszerű, bár egyik sem jobb.Vagy áttérek erre a libre: [link]
Elvileg ez is támogatja ezt a kijelzőt és tud fontsimítást is.
-
Bogyo72
csendes tag
válasz
gyapo11 #12142 üzenetére
Én az Adafruit-GFX ajánlása szerint próbálom, de az x1-ből kivontam, a w-hez meg hozzáadtam pár pixelnyit, hogy biztos legyen a törlés, de így ott maradnak azok a kósza pixelek.
int16_t x1, y1;
uint16_t w, h;
tft.getTextBounds(string, x, y, &x1, &y1, &w, &h);
Tegnap még kipróbáltam én is amit ajánlasz, az talán jó lesz a normál karakteres fontoknál, még ellenőrzöm biztosan tökéletes-e. A spec., nem azonos szélességű karakteres fontnál, viszont ugyan úgy problémás a kiírás. Lehet elfelejtem azt a betűtípust, pedig jó, mivel kis méretű és méretezésnél nem pixelesedik.
Egyébként vannak Adafruit-GFX-el használható, csak számokat tartalmazó karakterkészletek? -
Bogyo72
csendes tag
Egy újabb kérdés. Van ez a bizonyos Mcufriend 3.5-ös kijelző, ezen a megjelenített számoknál, szemetel egy kicsit a kijelzés, egy pár pixel ottmarad az előző kiírásból. A legnagyobb probléma a WIFI térerő karakterénél van, mivel ott az 1-es nem annyi helyet foglal mint a többi szám, így változik a kiírás hossza, kissé összegubancolódnak a számok.
-
Bogyo72
csendes tag
És valóban, külön megtáplálva a Megára kötött cuccokat, beleértve a 433-as rádiót is, egyből működik a vétel. A távolságot még nem tudom kipróbálni, mivel egy USB-s tápról megy az adóval, de kb. 1m az már hatalmas távolság az eddigi kb. 10 cm-hez (és nem működik-hez) képest.
Lehet az SD olvasónak is ilyen problémája lehet? Azt majd holnap megnézem. -
Bogyo72
csendes tag
Az a kijelző is érdekes jószág. Elvileg UNO-hoz találták ki, plug&play. Azzal tényleg remekül működik is minden az SD kártyaolvasója is. Ezen a Mega lapon viszont az SD-t nem sikerült életre kelteni. 50-53 kivezetésekre kötve többféle lib-bel próbáltan, de mintha ott sem lenne. Ezért használok külön kártyaolvasót.
-
-
Bogyo72
csendes tag
Na de amiért ide tévedtem a fórumra.
Elsőként tisztáznám, hogy halmozottan hátrányos helyzetben vagyok.Sem az elektronikához, sem a programozáshoz nem értek, csak nagyon-nagyon alap szinten.
Mint fentebb írtam nekem is pont ilyen lapom van, az alapja egy Arduino MEGA2560. Ehhez csatolnék egy 433MHz-es adóvevő, [link] vevő oldalát. Az adó egy Pro Mini-re van kötve. A probléma, hogy a vétel csak közvetlen közelről működik, akkor is ritkán sikerül (antenna is van a cuccon). Ugyan ez a felállás UNO-ra kötött vevővel tökéletesen működik, több szoba, fal távolságból is. Kipróbáltam már több lib-et, kom. sebességet, de semmi, egyszerűen nem megy.
Most egy öszvér megoldásra gondolok, hogy ha már úgy is itt van a lapon egy ESP8266, akkor arra kötöm, a vevőt és ha működik, a vett adatokat átküldöm a Megának. -
Bogyo72
csendes tag
Elvileg lehet, de ez ilyen szép egysoros lett.
Én pont azért választottam, mert két egység van egy lapon. De így utólag lehet egyszerűbb lenne két különállóval. Ez a dip kapcsolós állítgatás a két cucc között eléggé macerás, mivel egy programer van mindkettőhöz, így lehet kapcsolgatni, plusz olvasni is egyszerre csak az egyiket lehet. -
Bogyo72
csendes tag
Én is nagyon amatőr szinten programozok, de a fórumot sem tudom használni!
Hogyan kell több sorba tördelni a program kódot? -
Bogyo72
csendes tag
válasz
patesz #12120 üzenetére
Szia!
Én is ilyen lapot vettem a megoldandó feladathoz. Én így oldottam meg a kommunikációt.
Küldés az ESP felé:
if(myRTC.minutes % 4 == 0 && myRTC.seconds == 7 && kiiras != myRTC.minutes){ char kuld_buff[20]; sprintf(kuld_buff, "%.2f,%.2f,%.2f", (double)adatok.viz_hofok, (double)szoba_ho, (double)adatok.pellet_mennyiseg); Serial3.println(kuld_buff); memset(kuld_buff, 0, sizeof(kuld_buff)); adatok_mentese(); kiiras = myRTC.minutes; }
ESP felől jövő adat vétele:
if(Serial3.available() > 0){ String text = Serial3.readString(); char buff[text.length()]; for(i=0; i<(int)text.length(); i++){ buff[i] = text[i]; } sscanf(buff, "%3d,%2d,%2d,%2d,%4d,%2d,%1d,%2d", &signal, &hours, &minutes, &seconds, &year, &month, &dayofweek, &day); memset(buff, 0, sizeof(buff)); }
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest