- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Második bétánál jár a One UI 8
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
válasz
agent_k #19761 üzenetére
Szia,
N-channellel Low side tudsz kapcsolni "önmagában".
A high side-ot kapcsolnám (azaz a tápoldalt) a projectedben, nehogy valahol másfele elfolyon az áram....- Vagy egy high side drivert keresel a N-Channelhez,
- vagy P-channel logic level mosfetet használsz, mondjuk egy 100k ellenállással felkötöd a Gatet a tápra, majd földre rántod amikor kell. -
vargalex
félisten
válasz
agent_k #15853 üzenetére
Ha jól olvastam, a többiek már írták: developer board-al (ilyen ugye a wemos s1 mini is) nagyon nagy lesz a deep sleep fogyasztás egy csupasz esp8266-hoz képest. Ha jól láttam, a kolléga az én kódomat (is) linkelte. Nálam percenként van ébresztés, 10 percenként wifivel (addig csak RTC memóriába tárolja a mért hőmérséklet és feszültség adatokat) és küldi a szervernek HTTP POST-al. Így 1 db 18650-es cellával átlag 4-5 hónapot elmegy. 3 V alatt a szerver oldal e-mail-ban riasztást küld, hogy cseréljem a cellát.
-
_q
addikt
válasz
agent_k #15855 üzenetére
Én egy ilyesmi 0.9V to 3.3V konvertert használok: [link] Ez azért is jó, mert ha 2.8V körülig használom az aksit, akkor még meg van a 3.3V, valamint 4.2V helyett is kisebb feszültséggel terheli.
#15852Tankblock
Nem mértem még meg soha, de ahhoz valami áramkör kellene, hogy monitorozza, addig meg nem mentem el. Gyári ESP32 adatlapot néztem csak. Közben most jut eszembe, ESP32 modult használok amihez terveztem egy egyszerűbb PCB-t, nem is a dev boardot, 2 éve csináltam, el is felejtettem már a részleteketViszont egyéb áramkörökhöz kínai kész paneleket vettem, azt már nem akartam magam megépíteni: TP4056, hőmérő modul, 0.9-3.3V konverter.
-
válasz
agent_k #15853 üzenetére
Engem csak a tápellátás része érdekelt.
Ezt nem értem, a feltöltve 4,2V-os Li cellát direktben kötöd a 3,3V-ra? Yay.Nem melegszik nagyon?
Úgy tudom a flash chip 3,6V táp fölött megsül. Ha eddig nem ment tönkre, az azt jelenti, hogy a lap valahol elfűti a többlet feszültséget, talán a 3,3 regulátor, ami a lapon van. -
_q
addikt
válasz
agent_k #15849 üzenetére
Akkor a wifi fogyasztana olyan sokat ahogy Tankblock írta? Fér óránként ébreszted és 10-15 napot bír az nagyon kevés. Hány mAh az aksi azt tudod esetleg? A napelemen én is gondolkoztam, végül a jó üzemidő miatt kihagytam, de a lehetőséget azért "kiépítettem" TP4056-os panellel. Milyen napelemet teszel rá? Nekem egy telefon méretű van csak, nem tudom az mennyit töltene a gyakorlatban.
-
_q
addikt
válasz
agent_k #15820 üzenetére
Bocsi, nem olvastam eddig. Ahogy nézem, te műveleteket hajtasz végre a kódban, ez plusz erőforrást igényel, többet is fogyaszt az eszköz és tovább lesz ébren, mielőtt elmegy deepsleep-be. A serialt mindenképpen kivenném belőle, ha már jól működik a kód és nem kell debuggolni, hiszen utána már csak árt a fogyasztásnak. Emellett a http-s tovább küldés is lehet egy kicsit jobban igénybe veszi a hardvert. Azt nem írtad, hogy ez a kód milyen fogyasztásra képes, lehet ez is elmenne fél évet 1 db 18650-ről.
-
_q
addikt
válasz
agent_k #15795 üzenetére
Nekem 1db 18650 fél évig bírja kültéren erkélyen ESP32-vel. Alvó módban van, kb 10 percenként ébred, mér hőmérsékletet és párát majd egyből küldi wifi hálózaton ESPnow-al a benti ESP32-nek az adatokat. Gyári development boardot használok, nem forrasztottam le róla semmit. 2db aksival 1 évig is mennie kell. Ha kerül rá kijelző az csökkentheti az üzemidőt.
-
Tankblock
aktív tag
válasz
agent_k #15797 üzenetére
Szia,
Latch áramkörrel le tudod választani a tápról, és egy külső RTC vel /ATTiny meg felébreszted, kód futás végén elvágod a betápot vele. Nekem 5 percenként kel fel egy ilyen szenzorom, lassan 3 éves, évente 2 töltéssel működik 2 18650 ről. RTC helyett Attiny13A oldottam meg anno....
-
válasz
agent_k #15797 üzenetére
ESP8266-01-hez ilyet csináltam
(És ez az, hogy ezzel mindig pöcre megy a feltöltés, futnak rajta a kódok...) -
válasz
agent_k #15797 üzenetére
amateur
Rá se ránts, nem azért írtam
csak azt hittem vmi új kínai gyártó.
erre is simán rátölthetem a kódot és működik
Annyira nem simán. A kódot egy külön beszerzendő USBAsp programozó segítségével fogod tudni feltölteni, de a működése azonos lesz, mivel ugyanaz a μC.
van tapasztalatod vagy googli a barátom?
Nincs sok saját tapasztalatom ESP-vel, de vannak többen a topikban, akik segíteni fognak!
Amit írtam, a korábban itt olvasottak alapján írtam. Használd a keresőt itt a topikban!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Ford topik
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BMW topik
- Suzuki topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged