- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Netfone
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- LTE frekvenciák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Tankblock #23341 üzenetére
A setupban a wifi connection-nél van
delay
:WiFi.begin(AP_SSID, AP_PASS);
while (WiFi.status() != WL_CONNECTED && connect_try_count < AP_CONNECT_MAX_TRY_COUNT) {
Serial.print(".");
delay(500);
connect_try_count++;
}Egyébként ezen kívül egy darab
delay
sincs a kódban (és természetesen ahogy írtam,yield
sincs):[gavarga@gavarga-5500 ~]$ cat Arduino/projects/esp8266_keringeto_vezerles/keringeto_webserver/keringeto_webserver.ino | grep -i "delay\|yield"
delay(500);
[gavarga@gavarga-5500 ~]$Ami még feladata és nem írtam: közben I2C-n egy Oled kijelzőt is hajt, folyamatosan frissítve az adatokat, valamint a webes felületen állíthatóak a relé (SSR) ki-, illetve bekapcsolási hőmérsékletei, amit SPIFFS-en tárol, hogy áramszünet, vagy újraindítás esetén használni is tudjon. A hőmérő DS18B20. Illetve természetesen soros porton logol is.
-
vargalex
félisten
válasz
Tankblock #23330 üzenetére
Vannak esp8266 eszközeim hőmérésre, többek között a kazán előremenő csövénél is. Wifi-n csatlakozik az itthoni IOT hálózathoz, percenként mér, a hőmérséklet függvényében kapcsol egy relét. Mindeközben weben elérhető felülete van, plusz percenként hív be a szerverem rest API-n (szintén http egy másik végpont), ami json-ban adja vissza az aktuális adatokat. Sehol nem volt szükségem a yield-re, soha nem fagyott.
-
Postas99
senior tag
válasz
Tankblock #23259 üzenetére
Sziasztok!
Kérdés azokhoz akinek már ez eszébe jutott.
Mennyire megbízhatóak a Poco nevű pöfékelős cuccokban található elektronikák?
Gondolok itt a modernebb megjelenésűre aminek van csiricsáré oled kijelzője ami töltéskor animál és megszűnéskor pedig az alja rgb ledekkel mindenféle színben játszik.Ehhez van egy 650mha akksi is a régeikben 850mha akksik voltak.
Kioperáltam már egy ilyet a dobozából és backup féle cuccnak tökéletesnek hangzik, ugye ebben van egy teljes akksi töltő elektronika plusz egy Puya PY32F002A ARM mikrokontroller a kijelző és a ledek vezérléséhez.
Igazán az akksi töltő és az akku ami tetszik. Ugye mások ezt használat után elhajítják viszont akku+töltő ingyé jól hangzik.ESP32-hö backup akksinak elegendő lenne.
-
vargalex
félisten
válasz
Tankblock #23246 üzenetére
OK, így a 0 átmenetet értem. Ez akkor csak az AC oldalt érinti, de mivel 50 Hz, így elég gyakran lesz 0 átmenet. Csak, hogy világos legyen a problémám, most teljesen kiiktattam mindent, inputnak egy laptopból bontott akkut használtam (4 ilyen akkuból állt a teljes akkupack):
Majd a probléma a videón látható nagyjából (a halvány fény annyira nem látványos, mert nagyon erősből vált arra, de azért látszik). Ami látható:
1. 2 másodpercnél rárakom az input pozitív ágát és fel is kapcsol az izzó.
2. 8 másodpercnél megszüntetem az inputot, az izzó halványan világít tovább (ez nem olyan látványos a videón, próbáltam sötétben is, de akkor pedig mindenáron bekapcsolta a mobil a világítást, így szintén nem látszott).
3. 14 másodpercnél (picivel előtte) kihúzom a konnektorból az izzót és megszűnik a halvány világításEgyébként, ha ilyenkor visszadugom a konnektorba, akkor általában továbbra is halványan világít. Néhány másodperces áramtalanítás után nem világít tovább.
Nem fog ez gondot okozni egy 1-es fokozaton nagyjából ugyan úgy 10W-ot fogyasztó keringető szivattyú esetén?#23244 Undoroid: természetesen a fázis van az SSR out ágára kötve. Direkt ellenőriztem, illetve megnéztem fordított polaritással is. Ugyan ez a jelenség.
Egyébként a korábban linkelt 2 videó miért állít 2 különböző doglot ráadásul ugyan olyan típusú SSR esetén? (Egyik szerint rövidzár, illetve nyitás van, másik szerint mindkét esetben van kapcsolat a 2 pólus között, csak nagyságrendi ellenálláskülönbség van.
Illetve a később linkelt videóban miért nincs ez a jelenség?Sajna hagyományos izzóm nincs, így másik LED izzóval, fénycsöves izzóval néztem meg. Ezek közül egyik sem világított halványan sem, viszont az input megszűnése esetén az out oldal 1-es lába és a föld között az eredeti Osram LED izzónál 110 V-ot, egy másik LED izzónál (ami nem világít) 180V-ot, a fénycsöves izzó esetén 32V-ot mértem. Fogyasztó nélkül (kicsavartam az izzót a foglalatból) viszont 230V-ot. Ha az inputra nem kötök semmit, csak bedugom a konnektorba a fogyasztót, akkor az 1-es láb és a föld között azonnal rendre 10V-ot, 170V-ot és 32V-ot mérek.
Most már egyáltalán nem értem, hogy hogyan is működne a Solid State Relay... -
vargalex
félisten
válasz
Tankblock #23239 üzenetére
Köszi!
Ahogy írtam, a visszajelző led világít, amikor a Wemos lábát HIGH-re húzom, tehát a relé kapcsol, a nagyfeszültségű oldal is kapcsol (az újonnan vásárolt relé esetén), a rákötött "izzó" világít. Majd, amikor LOW-ra állítom a Wemost lábát, akkor a rákötött (korábban linkelt) Osram LED "izzó" halványan világít tovább (ha az in oldalt lehúzom a próbapanelről, akkor is). Tehát, mintha nem oldana teljesen a nagyfeszülségű AC oldal. De másik LED "izzóval" nem csinálta ugyan ezt. A Wemos D1 mini és a relé között a teszt környezetben egyelőre 10 cm-es vezetékek vannak.
Mit jelent pontosan az, hogy "0 átmenetnél tud kapcsolni"?
-
Janos250
őstag
válasz
Tankblock #23215 üzenetére
P , persze, de attól még a Vgs nem lesz nagyobb, mint a tápfesz.
Sok FET van, aminek kevés az 5V, függetlenül attól hogy P, vagy N.
N <-> P együtt, persze.
Ezért írtam neki, hogy Google H-bridge. Ott megtalálja hozzá a motorvezérlő H-híd minden csínját-bínját!
A vezérléssel kapcsolatos összenyitási veszélyt is. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Tankblock #23210 üzenetére
Abba gondolj bele ha motor az egy tekercs ahogy meg próbálod megállítani vagy megfordítani az irányt a tewkercxs szerenté az addig fenntlévő áramot fennttartani..... ezért kell egy dióda / FET.....
Ez stimm, csak gyakorlati oldalról ilyenek, hogy az a dióda nem az a dióda...
szkópom is van, de analóg...
Nézegetek motorvezérlő IC-ket, de hestore szegényes belőle (modul nem jó).
Agyalok, hogyan alakítsam át a tápot, de ezt olyan jó lenne megúszni. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Tankblock #23202 üzenetére
Szia.
Csak 5V tápom van. Nézegettem ezeket, de mind "fogyaszt" több mint 1V-ot, mire a kimenetre jut (szaturációs fesz miatt talán).
Elnézést, ha bosszantó a kérdésem, nem volt célom ilyemsire, mindössze az van, hogy ez az eslö FET-es alkalmazásom, mikrovezérlöben sem vagyok pro, ezért gondoltam attól, hogy működik, inkább kérdezek.
Tehát erre megoldásként, be lehetne tenni egy dc-dc konvertert, de tényleg nincs más mód? -
Wolfram
aktív tag
válasz
Tankblock #23090 üzenetére
A 28BYJ-48 -nál maradva.
Mindössze ennyi a kód:
#include <CheapStepper.h>
...
void setup() {
stepper.setRpm(20);
}void loop() {
stepper.moveDegrees (true, 180);
delay(2000);
stepper.moveDegrees (false, 180);
delay(2000);
}
Azt látom hogy elkezd egy 0-180 fokos mozgást, ami elkezd csúszni.
10-190, 20-200 .. 40-220 és így tovább, mi lehet a gond? 🤔
Ennyire pontatlan lenne egy stepper motor? -
Janos250
őstag
válasz
Tankblock #23036 üzenetére
Kösz, ez jó ötletnek tűnik. Addig is próbálkozom a fiókban lévő eszközökkel. Erősebb táp, stb. A SIM panel táplálása 18650 Li-vel nem vált be, most semmi nem megy. :-(
Megjött az új Voda kártya postán, már be is regisztráltam, azt most nem nanora törtem ki, ma, vagy holnap próbálkozom másik fajta panellal, ami van itthon. SIM900. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Tankblock #22989 üzenetére
Szia!
Köszi!
A "break"-et egy példaprogramban láttam. "Return"-t sehol nem láttam, de átírom.A 2850 csak a 0,1 milliméternél van. 1 milliméternél a tízszerese. 10 milliméterre most nem programoztam, de az megint egy szép ugrás lenne.
A PWM-hez nem értek. Nézegettem már, de eddig még nem kísérleteztem vele. Nem egészen világos minden része. Legalábbis ami infót találtam róla.
-
Istv@n
aktív tag
-
válasz
Tankblock #22796 üzenetére
Milyen Leaonardod van? eredeti vagy clone?
Jó a kérdés, Hestore-ból van, én eredetinek nézem de bulk package volt.Átrakom följebb a DHT-t
A két DHT és a két relé van tápolva az Arduino-ról, 90 és 160 milliamper között változik a relé ki-be kapcsolásával a teljes áramfelvétel.
Mi az az UART?
-
cog777
senior tag
válasz
Tankblock #22705 üzenetére
Attol tartok nem lesz olyan egyszeru, a ChatGPT ezt irta:
...
Configure Memory Allocation: In FreeRTOSConfig.h, set the following macros:
#define configSUPPORT_STATIC_ALLOCATION 0
#define configSUPPORT_DYNAMIC_ALLOCATION 1
Use heap_3.c: heap_3.c doesn’t rely on configTOTAL_HEAP_SIZE. Instead, it uses the heap allocated by the linker. Ensure that heap_3.c is included in your build.
heap_3.c-t meg lehet talalni a letoltott forraskodban.Most ezt probalom. NewLib kavarast is meg kell meg neznem.
"Az általad említett ArduinoJSON könyvtár leírása szerint hacsak nem több szálból szeretnél 1 JSON t írni nem lesz gond..."
Nincs problemam ezzel, a malloc es free multiszalas eleressel van. Remelem a fenti megoldja."kérdés h megéri e, kell e, jó ez a SW arhitektúra.... kell e több szál vagy sem."
Ez nem kerdes, minden ceg hasznal RTOS-t a komolyabb mikrokontrollereken, es most ezen a teruleten dolgozom. 10 ev beagyazott linux tapasztalat mellett ezt is meg akarom tanulni. -
cog777
senior tag
válasz
Tankblock #22696 üzenetére
Termeszetesen a TCP socket sajat Task-ban mukodik, mikozben mas thread/task ugyanugy hivja a malloc-ot. A C library malloc _NEM_ thread safe. Ez a problema. Tehat barmilyen ket Task, amibol malloc van hivva egyszerre, az problemas.
"Kérdés embedded környezetben miért szeretnél folymatosan memóriát foglalni"
Azert, mert szamtalan kulso library dinamikusan memoriat foglal memoriat, pl TCP socket vagy ArduinoJSON. Ez ellen nem lehet mit csinalni, hacsak nem lesznek megirva statikus allokaciora, ezt pedig a ceg altalaban nem fogja megengedni mert rengeteg ido, hacsak nem szuper kritikus helyen, nagyon celzottan keszul a rendszer, ahol a Misra C-nek megfelelo szabvanyt kovet a fejlesztes. Ami draga lesz. -
cog777
senior tag
válasz
Tankblock #22694 üzenetére
Hat, azert van par library ami biztosab dinamikus memoria allokaciot hasznal, pl. ArduinoJson, TCP socket stb, siman hasznalnak malloc-okat parhuzamosan, amig a hardvert en kezelem manualisan, gyakorlatilag minden hardveren egy azt mukodteto forraskod/task/driver ul es az fel van keszitve a tobbszalas eleresre.
Atomic jo otlet, nem jutott eszembe, hogy mar azt is lehet hasznalni...Amugy kivancsi vagyok, hogy a memoria toredezettseg nagy problema-e, mert hozzaszoktam a johoz desktop-on
pl optional-ba csomagolt variant ertekeket kuldok at a queue-on egyik task-bol a masikba ...
-
cog777
senior tag
válasz
Tankblock #22689 üzenetére
Ha az ember hasznal egy csomo library-t, akkor azok valoszinuleg hasznalnak dinamikus memoria allokaciot. Ha csak a sajat kodot kellene lekezelni, akkor egyszerubb lenne, de ugye az ember probal idot sporolni es felhasznalni mas lib-eket. Mas megoldast annyira nem ismerek mint megcsinalni a malloc-ot es a free-t thread safe-re.
-
-
ViZion
félisten
válasz
Tankblock #22169 üzenetére
JulianSinulf rakná rpi-re, nálam egy kis Dell-en futnak a dolgok. Uptime nálam nem releváns, mindig mókolok, most költöztettem át, megint 1 napos
opnsense tűzfalban bízok erősen, jelszavakon és IP-range-n kívül nincs védelem, illetve SSH csak a PC portján működik a másik LAN a minden egyébnek van.Windows host-ot én elengedném, ahhoz gyáva vagyok, h ilyesmit futtassak rajta
-
törölt tag
-
mézespálinka
senior tag
válasz
Tankblock #21736 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a választ!
@Undroid:
1.: nem találtam semmilyen erre vonatkozó információt, az eladó(k) szerint az example fileokkal működnie kell. Offsetet lehet állítani, de ez esetben, ha beállítom a távolság mérését, szintén az a jelenség, hogy kb 5cm (50mm) alatt nem mér semmit.
2. sajnos ezt nem tudom, viszont a szenzor mm-ben mér. Scope-al megnéztük az i2c kommunikációt, a regiszter, ami a távolságot tárolja mm-ben adja vissza az értéket. A regiszter tartalma már "hibás".
3. ugyan az a board (mega, wemos d1 mini, nodemcu) ugyan azok a kábelek, ugyan az a kód (tehát csak a szenzort cserélve): aliexpress-es rendelés a fenti működést produkálja, a "magyar" rendelés, bár nem 1mm pontossággal, de fogjuk rá , hogy jól mér. (legalább mér 10mm alatt is pl <- ez egyébként az én felhasználásom elég is).
@Tankblock: elvileg ez a vl6180x 0-200mm között mér. A hamis a baba, simán lehetséges az említett beszerzési forrás miatt.
@Aryes: elvileg a regiszterben, amiben a mért távolságot tárolja mm-ben található az érték.
@Postas99: az eredeti "example" kódokkal próbálkoztam. Adafruitról is lehet rendelni, lehet az is lesz a vége, viszont közösségi felhasználásra szánnám a használatát, így a költség - sajnos - kritikus. Persze ennek az ára az, hogy lehet simán, hogy hamis/rossz szenzort kapok. Sajnos ezt el kell fogadnom. Azért próbálkoztam írni ide is, hátha találkozott valaki hasonlóval, mert konzekvensen rossz a mért érték S:
-
-
Wolfram
aktív tag
válasz
Tankblock #21604 üzenetére
""én nem használom az Arduinot ESP32 programozásra, csak a esp-idf közvetlenül hivogatom"
Tehát ha jól értem nem használsz Ard IDE-t? Ezzel bukod az összes előre megírt eszköz könyvárat is? Van valami MCU/ESP32 támogató tool Eclipse/VSCode alatt, vagy teljesen nyersen használsz mindent (mivel fordítasz, hogy töltesz fel stb)? 😳
-
-
peeat
tag
válasz
Tankblock #21595 üzenetére
Tudom hogy kell wifit támadni
tisztában vagyok vele.
Erőforrás szempontból érdekes melyik megoldás mennyire terheli le a chippet.
Amire kell tökéletes a wifi.
Az ilyen külső zavarásokat leszámítva kell stabilan működnie.
Máskor Ethernet shildet próbáltam de túl sok CPU időt vett el (bár ez lehet a shield hibája) -
peeat
tag
válasz
Tankblock #21593 üzenetére
Sensor és aktuátor is lessz . Kell a kétirányű kommunikáció
Több eszköz is lessz van aminél 2 szenzor 1 aktuátor
de van aminél kb 10 szenzor 6 aktuátor (ezt arduino megával tervezem kombinálni)
(Most nem fontos az altatás opció, sőt pont hogy állandó elérés kell.
Másik projektnél érdekes lehet az altatás viszont ott akár egy RESTAPI post is elegendő tud akár lenni.)
jelenleg csak esp8266 -om van de ha szükséges másik chip nem gond. (+ Arduino-k)
Websocket szerver már van így persze kényelmesebb.
De ha indokolt egy MQTT Broker akkor nem gond (szerver gép elbírja) -
Undoroid
őstag
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
Tankblock #21486 üzenetére
Nem a pinkiosztással van a probléma, hanem hogy a két piros aljzat nem egész raszternyi távolságra van egymástól. Mint látod csak úgy tudtam valamennyire beledugni egy - nyilván méretpontos - tüskesort, ha meghajlítottam.
A modul ebben a hozzászólásomban látható. -
JozsBiker
aktív tag
válasz
Tankblock #21122 üzenetére
Egy harang mozgató áramkört kellene be-ki kapcsolgatni. Magát a harangot elektromágnes mozgatja, aminek az áramfelvételét nem tudom. Nem lehet túl nagy mivel viszonylag kis harangról van szó, viszont biztos hogy erősen induktív jellegű terhelést jelent ( ezért zártam ki a relét és az SSR -t is ). Fontos szempont a hosszú távú üzembiztonság.
-
Wolfram
aktív tag
válasz
Tankblock #21059 üzenetére
_attribute_.. (packed), ojvé, c++ mágia a köbön
Ha már említetted a json-t ilyennel próbálkoznék:
írás: EEPROM.writeString(0, Serialize(mydata));
olvasás: mydata = DeSerialize(EEPROM.readString(0));de úgy látom c++ ban nem igazán úgy működik hogy létrehozok egy osztályt változókkal és ráküldöm a serialize-t, pedig az lenne a kézenfekvő.
-
Gergosz2
veterán
-
-
biker
nagyúr
válasz
Tankblock #20740 üzenetére
Az első volt nekem kezdetektől, két csipesz + nagyító, orra esik, nem elég a talp súlya, szorul, ha lazítok lefittyen, borzalom
Faterkámtól örököltem ami a második linken van, az szuper nagy panelekre, a kicsikre nem jó, nem fogja meg a kis dolgokat pl jack csati, stb
a kettő együtt mindenre elég.
-
ReFleXx
addikt
válasz
Tankblock #20015 üzenetére
nem hiszem h prelleges a gond jelenleg, van a loopjaban egy 500as delay, na ha most pont ez alatt az 500ms alatt klikkel a kapcsolon, akkor azt pont nem fogja észrevenni a kontroller.
most ha a tobbi utasitas a loopban durvan eltulozva is instant lefut a legjobb esetben masodpercenkent 2x nezi meg a button allapotot. -
agent_k
őstag
-
op9
aktív tag
válasz
Tankblock #19652 üzenetére
Adafruit Neopixel-t használom, simán a setPixelColor(n, red, green, blue); -ral 255-re állítom a kívánt led színét.
Van ennek a library-nek egy setBrightness-e is, és megnéztem, h mennyit fogyaszt setPixelColor(n, 128, 128, 128), valamint setBrightness(128) esetén, és ugyanaz jött ki, meg ahogy nézem a kódot, a brightness paraméter egyszerűen csak az RGB értékadáskor módosítja az értékeket, más logikát nem látok, amibe beleszólna. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Tankblock #19648 üzenetére
Köszönöm neked is, meg mindenkinek.
Köszi a leírást, megint kicsit közelebb kerültem ehhez az egészhez.
Mivel eléggé kezdő vagyok, talán célszerű az arduino-nál maradni, ezt hallom mindenhonnan. Első sorban ebben a világban jó lenne eligazodni. Azt szeretném elérni egyelőre, hogy tudjam mi az a library, mi hogy működik stb. Ehhez persze kell keresnem olyan feladatokat, amiket szivesen csinálok, ahol van motiváció mint itt, bár ez utóbbi mint kiderült nem célszerű.
Ezért úgy döntöttem, hallgatok az itteni tanácsokra és elengedem ezt a dolgot.Power LED egy elírás, bocsi. Nagyfényerejű LED.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Tankblock #19637 üzenetére
Szia,
Igazad van, nem írtam le elég részletesen mit is szeretnék.
Ezúton kibővítem a tudnivalókat:
A cél az volna, hogy a készülék kikapcsolásakor a power LED villogjon fade-elve (így jelezvén, hogy a készülék feszültség alatt áll) illetve menjen valami energiatakarék módba, mivel nincs használva a készülék.
a "valami energiatakarék mód" alatt azt értem, hogy az összes lehetséges blokk lekapcsolása. De szeretném ha a power LED villogna ebben az állapotban.
Ebbe az állapotba a button_p megnyomásakor menjen és abból azzal éledjen is fel. Ezt a vpower változóval lehetne megadni, amikor az értéke 0/LOW akkor energiatakarék módba kerül, amikor a vpower 1/HIGH akkor pedig feléled.
A gondom még ezzel, hogy az áramkör elkészült, miután kitaláltam ezt az energiatakarékosságot és a button_p a 8-as lábon van. Ezt PIN change funkcióval fel lehet használni interruptra, de olvasom, hogy ez lassú ezért például a debounce bizonytalanná teszi az állapotfelismerést.Nem tudom ez elég-e ahhoz, hogy érthető legyen mit is szeretnék. Bevallom annyi mindent találtam (még csak ismerkedek az arduinoval/mega328-al és a programozással), hogy teljes lett a káosz a fejemben és ez érződik is a hsz-eimen.
Én úgy vettem ki az eddig olvasottakból, hogy az avr/sleep.h-t a frodító elevel tartalmazza de sasjnos amíg nem értem miért van szükség mellette/helyette a LowPower könyvtárra addig az egész értelmezése is homályba vész. Persze meg lehet így is írni egy egyszerű kódot, csak nem túl optimálisan.A PIN change-hez is találtam egy könyvtárat de nem igazán akar leesni mire is jó ez nekem. Persze nem muszáj elmagyarázni, majd valahogy rájövök, eddig is azért megoldottam már néhány feladatot.
A kódomat valóban feltehetném a githubra, de ez egy programozásról szóló fórum ahol ez el kell férjen, nem 5000 karaktert szúrtam be, ezért nem lehet pálcát törni senki felett szerintem. Amúgy az ötletet köszi!
Köszönöm, hogy további jó hobbizást kívánsz, de nem jön át, hogy ezzel úgymond elküldesz innen vagy csak a jóindulat beszél belőled. Én utóbbira szavaszom azért elsőre
-
válasz
Tankblock #19483 üzenetére
Nekem az a bajom, hogy az *.ino fájlban csak a setup.h van #include-olva, a setup.h fájlban viszont nincs egyáltalán #include, tehát még mindig nem értem, hogy honnan tudja, hogy melyik library fájlban keresse a meghívott class-okat.
Ha én írok egy *.ino fájlt, hiába van a szükséges library installálva a library mappába, ha nem #include-olom a program elején, nem fogja megtalálni. -
válasz
Tankblock #18904 üzenetére
Igen, tudom, hogy nem feltétlen kell loader, ha simán rátolsz egy lefordított progit avrdude-al, akkor lefut. Ez nyilván akkor jó, ha valahova beépíted a cuccot, és nem akarod, hogy egy mezei USB-sorossal hozzá lehessen férni
De itthon mégiscsak kényelmesebb loaderrel
-
válasz
Tankblock #18902 üzenetére
Láttam az Optiboot, csak nem próbáltam. Viszont a loader elvileg védve van... Vagy régebben olyat láttam, hogy írásvédett. Elég nagy baki, ha nincs :S
Kiderült közben, hogy tkp. megy ez, csak manuál resettel. Hogy a soros DTR-jével miért nem, azt nemtom
Ahogyan azt sem, hogy a DAPA-ról jövő reset miért működik...
-
ViZion
félisten
-
törölt tag
válasz
Tankblock #18165 üzenetére
Az már a múlt. Sloeber van már helyette.
A Sloeber amúgy teljesen rendben működik.
Ugyanazokat a modulokat használja, mint az ArduinoIDE. Tehát ami abban megy az ebben is.
[kép]
Egyedül a library kezelésen van még mit csiszolni. Nekem hiányzik, hogy részletezze pár szóban, hogy mit csinál. -
daninet
veterán
válasz
Tankblock #18042 üzenetére
nem sértődök meg, nem kell szabadkoznod, hogy csak segíteni akarsz
nyugodtan kritizálhatod. Nem programozó vagyok hanem építész.
értem amit mondasz, csak nem értem ez az én kódomra hogyan vonatkozik ez. Szerintem bővíthetőnek is bővíthető, csak egy új pin-t meg egy új sor if else feltételt kell hozzáadni semmi mást. Olvashatóság kommentet nem értem, szerintem kommentelve van, rendesen tördelve, jó a szintaktika. Az if else feltételek 3 paramétert vizsgálnak ami szerintem még vállalható mennyiség.
Ha elő kellene venni pár év múlva.. fene tudja.. valszeg ígyis úgyis átrágnám magam rajta, kb 30 sor az egész, 15 sor a lényeg. -
ViZion
félisten
válasz
Tankblock #18043 üzenetére
Fentebb írtam, vegyes, nem gáz. Csőtermosztát volt, onnan fejlesztek tovább.
Okos szívattyú és a differenciál termosztát sem megoldás, időrelés igen, de akkor árban a Wemos olcsóbb és állítható a szobából, meg ha rászánom magam, akkor össze tudom kötni a többi bizbaszommal. Jelenleg 2 hőmérő van beüzemelve, a 3. időhiány miatt forrasztgatásra, kábelezésre vár. OneWire, szal. nagy a csábítás, hogy kb. 3 m-re a kinti hőt is mérje, de nem néztem és nem matekoltam, h a jelszint mennyit esne a táv miatt. Mondjuk 1 m vezetékkel is árulják, nem lehet baj 3 m sem.
De ma is mást csinálok, ez meg vár majd...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Formula-1
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch 2
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Netfone
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest