- Yettel topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tvamos
nagyúr
Ott van a rajzon, hogy "input", oda kotod az infra tranzisztort, az "output"-ra meg rakotod az arduinot.
De nagyon csodalkoznek, ha mukodne. Nagyon kicsi jel fog kijonni belole. Neked ezt a rajzot kene nezni: [link]Raadasul demodulalnod kene elotte a jelet. Hogy fogsz egy 38KHz-es jelet kiertekelni az Arduinoval? Tolsz ra egy FFT, es...
(#10655) Gergosz2 válasza aryes (#10654) üzenetére
Azt leirta, hogy nem jo, mert AGC van benne. -
tvamos
nagyúr
Most akkor azt varod, hogy tervezzunk meg neked egy bandpass filtert?
Mert akkor azt ird!Ilyen kellene neked:
Active Inverting Op Amp Bandpass Filter
Beirod, hogy milyen torespontokat szeretnel, es kb. jo is lesz.
Annyi, hogy a muveleti erosito + bemenetet be kell allitani a tap felere. -
tvamos
nagyúr
Szerintem nem uszod meg a haromszog beiktatasat. Javslom, hogy ezt olvasd el.
"De ha a tsop képes direkt napfényben is működni, akkor valamilyen megoldásnak létezni kell."
En nem latok bele a belselyebe, de 90%-ra tuti biztos vagyok benne, hogy kompenzaljak a vevo foto tranzisztort. Vagy diodat... Gondolom ez resze lehet az <Input> nevu teglalapnak. De persze ott van benne az AGC, a Bandpass.... ezek mind azert kellenek, hogy stabil legyen az adatatvitel.En azt javasolnam, hogy eloszor dugd ossze az aramkorod, 10k ellenallas, meg a fototranzisztor, egy probapanelon, vagy hasznalj forrasztos breadboardot, ha az jobban tetszik, akassz ra tapot, meg egy oscilloscope-ot, es szaladj korbe a lakasban, kulonbozo napszakokban, hogy megis mit dob ez az aramkor. Esetleg rakj egy potmetert, mondjuk ugy 100-200k, hogy megis mit latsz. Esetleg a 38kHz adot is osszerakhatod, es azzal is probalgathatod. Ez egy jo teszt lehet. Ha ez franko, akkor meg johet a jatek a szurovel. Szerintem....
-
tvamos
nagyúr
Az a baj, hogy az nap is tolja az IR-t ezerrel, es tul fogja vezerelni a kapcsolasodat. (Infra tranyo az egyetlen ellenallassal.) Tehat, ha a nap besut az ablakon, es a robotod azzal szembe megy, akkor nem lesz jeled. Ha ugy lovod be, hogy ilyenkor jo legyen, akkor a masik tapfeszre ul ki a jel, es nem fogja latni az adot. En igy latom. Tehat allitani kene a felhuzo ellenallas erteket. En igy tapasztaltam.
Nekem, a kis vonalkoveto roboton az volt a megoldas, hogy az adoteljesitmennyel tullottem a napocskan. Nomost ez mukodik, csak nem tudom, akkor hogyan tudnad a tavolsagot merni, ha nem mashogy, mint egy masik tavmero szenzorral, vagy haromszogelessel. Nomost ezeket az aramkoroket nem tudom, hogy hogyan epitenem meg.
A kis kapcsolasoddal meg az a gond, hogy az R1 ellenallasod, ami felhuzza a tranyo kollektorat, ha jol emlekszem 10k. A terhelesed nincs impedancia illesztve. Ha a kimeneted feszultseg, akkor az R2 legalabb 100k kene legyen. Szerintem. Az is gond az aramkorrel, hogy a kimeneten lesz egy tapfeszultsegnyi DC. Ettol fog a kimeno AC fel-le pirickazni. Ha mondjuk 200mVpp az AC, es 3.3V a a tap, akkor 3.2V es 3.4V kozott lesz a kimeno feszultseg. Ez kell neked? -
tvamos
nagyúr
válasz
Janos250 #10607 üzenetére
15 éve LT Spice-ot használok. Ingyen van, és jó.
A TINA-TI is jó, de az LT Spice-nak jobbak a leításai, többen használjuk.(A többi vagy pénzes, vagy játék a magánvéleményem szerint.)
(#10604) aryes válasza aryes (#10603) üzenetére
Nem tudom, hogy jött ki, hogy R1<R2-nél. Nem gondolom azt jó ötletnek. -
tvamos
nagyúr
Nem lenne egyszerubb az, ha a meglevo vevo melle tennel egy foto ellenallast? (A foto tranzisztor nem linearis, az ellenallasnak a karakterisztikajat egyszerubb lenne hasznalni szerintem,) Akkor meglenne az adatfolyam, az a foto ellenallassal meg tudnal jelszintet merni. Esetleg a fotoellenallas felhuzojat kicsereled egy digitalis potenciometerre. Ha nincs bejovo jel a vevon, be tudod kalibralni a digit potmeterrel az analog jelet a tap felere mondjuk, vagy 2/3-ara, ezzel tudnad kompenzalni a kornyezeti fenyt, es akkor tudod a legerzekenyebben merni a bejovo jelszintet. Illetve tudsz kompenzalni akkor is, ha a jel tulvezerelne a foto ellenallast.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #10595 üzenetére
Az alkatreszeim olommentesek. Ujonnan nem is veszek masmilyet, mert barmi, ami leesik ingyen, az ugyis olommentes. Sokszor a munkahelyen forrasztom be a paneljaim, (profi cucc van, sztereo mikroszkop, meg mindenek,) ott meg evidencia az olommentes. Raadasul az osszes cuccom lecsereltem kb. 8 eve. (Koltozkodeskor szinte mindenbol uj lett...)
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz
Janos250 #10581 üzenetére
Nem feltetlen jobb, de tetszik a szine.
[link]
Van egy-ket kellemetlen tulajdonsaga, de en most azokon tullepek.
Az a tulajdonsaga viszont tetszik, hogy olcsobb, mint az olommentes HASL.
(Marmint ugy ertem, hogy ennel a gyartonal ez ingyen van, a lead-free HASL meg extra penz.)
Persze, rendelhetnem a JLCPCB-tol, de ott dragabb a fekete.(#10583) Gergosz2 válasza tvamos (#10580) üzenetére
Koszonom! Megnezem azt is.(#10584) aryes válasza tvamos (#10578) üzenetére
Nem tudom... biztos, hogy szivni akarsz ezzel? -
tvamos
nagyúr
Innen rendeltetek mar PCB-t? [link]
US $ 5-ert elegans fekete PCB-t lehet renelni, ENIG-gel. Mi finom is az! -
tvamos
nagyúr
"létezik, hogy ezekben a kis vevőkben automatikus gain szabályozás van?"
Az teljesen biztos, hogy van benne!
[link]
2. oldal, bal felul, a block diagram.
INPUT --> AGC --> BAND PASS stb... stb...Mondjuk, a soros adatatvitel nem tul jo neki, mert nagyon valtozik a frekvencia....
Pl. ha nullat kuldesz, akkor mi van, meg akkor, ha mondjuk AAh-t kuldesz.
Gondolom, ez megzavarhatja az AGC-t is. -
tvamos
nagyúr
válasz
brickm #10554 üzenetére
Azzal bajt nem csinal, ha a bemenetre rak egy nagyobb elektrolit kondit. Biztos vegiggondolta, hova teszi.
(#10554) brickm válasza tvamos (#10553) üzenetére
"Az ESD védelmet meg a nagyfrekvenciás zavarótényezőket ne keverd bele, azt a kondi dielektrikumának szigetelő képessége fogja meghatározni."
Nem, nem csak a dielektrikum hatarozza meg. Az erteke is meghatarozza. Meg persze az is, hogy a feszultsegforras milyen impedancian keresztul kapcsolodik az aramkorunkhoz. Ez altalaban nem szokott 0 lenni. Szerencsere...
(#10557) brickm válasza tvamos (#10556) üzenetére
Lehet, hogy a Zener a jo megoldas. Tudni kell, mire lehet szamitani a bemeneten, hogy ki lehessen valasztani, milyen teljesitmenyu kell. -
tvamos
nagyúr
válasz
brickm #10550 üzenetére
Ha tudjuk, hogy honnan jon a 12V 300ms csúcs, akkor ki lehet valasztani a legmegfelelobb ezkozt. Nem azt irtam, hogy nincs mas eszkoz, csakazt, hogy az ugy nem igaz, hogy a "kondenzator nem veg csucsfeszultseg ellen," mert sokszor elegendo egy megfeleloen kivalasztott kondenzator.
(#10552) Gergosz2 válasza brickm (#10550) üzenetére
Vegulis a kondenzator meretezese meg siman a villamossagtan... felteve, hogy tudjuk, mekkora energia van a tulfeszultsegben.Ez a cikk pl. elso ranezesre jonak tunik: [link]
(Sajnos jo sok hulyeseg is van a neten.) -
tvamos
nagyúr
Ilyesmi modulja van már valakinek? [link]
Milyen ez az ESP32 PIco D4? -
tvamos
nagyúr
válasz
brickm #10545 üzenetére
"a kondenzátor nem véd túlfeszültségtől!"
Ez igy nem igaz. Ha tudjuk, mekkora energia van a ebben a tulfeszultsegben, (pl. ha HBM modellel szamolunk,) akkor siman vedhetjuk az aramkort egy megfeleloen meretezett kondenzatorral.
Amugy meg tehetunk zenert, vagy transilt, vagy mov-t, vagy akarmit.
(#10543) Atamano
Ahogy Teasuti irta, ott van rajta, nem nagyon kell arra mas. Vagy kocsiban lesz? -
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Ha jól látom, az alsó hídágban be lehet a két FET-et egyszerre kapcsolni. (Short brake.) Szóval elvileg működik, ha a táp és a kimenet közé kötöd a LED-eket. (És nincs olyan funkció, amit nem vettem észre az adatlapban...)
Nekem egyszerűbbnek tűnne 1db MOSFET-et berakni. De te rudod. -
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #10504 üzenetére
Pl. Egy MOSFET jo erre, mert a gate egy kondenzatorkent kepzelheto el, nem kell a veszerlesehez aram, a kimenete meg egy ellenallas.
De van erre IC-s megoldas is, pl. a kedves regi CD4016, vagy ha pici kell,akkor pl. a 74LVC1G3157. Van rengeteg fele.(#10505) Teasüti
Siman. Meg haromszogbe, egy SMD ellenallas helyere kettot sorba, meg egymas tetejere parhuzamosan is, tobbet is. Ha minden nap ezt csinalod... -
tvamos
nagyúr
Ti probaltatok mar az ESP32 DAC-ot DMA-val, Arduino framework alatt? Kene egy jo referencia sw, amit tudnek hasznalni.
-
tvamos
nagyúr
Igy mukodik: [link]
"Hát mivel ahogy írod, analóg jelerősséget nem lehet mérni az ir receiver kimenetén, azt találtam ki, hogy fordítva ülök a lóra. A jeladó erősségét tudom (legalábbis remélem, hogy tudom valahogy) változtatni. Egymás után több kódot küldök, egyre csökkenő intenzitással és a küldött kódba mindig beleírom, hogy az éppen milyen erősséggel lett kiküldve."
Ezt nem lesz konnyu kalibralni, mivel fugg a target objektum meretetol, meg a szinetol is, sot, a feluleti minosegetol is.Naggyon nehez dolog lesz... remelem, megosztod, ha sikerul, mert nagyon erdekelne!
En probabol csinaltam egy olyan szkennert, hogy egy model szervora raktam a Sharp szenzort. (Ahogy az ultrahangosat szoktak rakni...)
Apropo... az lehet, hogy neked is menne, hogy egy ultrahangos szenzor, meg egy 38kHz infra van fenn, es mar kesz is. Ez olcso is, meg keveset kell barkacsolni.
Nezz csak ide: [link]
Letezik tobb freki, az talan eleg lenne kodolni a kulonbozo eszkozoket, es akkor konnyu megkulonboztetni is a kulonbozo robotokat. Oke, hogy kell penzt kolteni, de nem kell annyit programozni. Az egyik robot mehet 38kHz-en, a masik meg 56kHz-en. -
tvamos
nagyúr
"A 3 beérkező jel erőssége közti különbségből számolnám a jeladó irányát a vevőhöz képest. Van rá vmi ötletetek esetleg?"
Hogy akarod a jelerosseget kiolvasni? Nekem ez nem ment. Vagy volt jel, vagy nem. En valtottam LDR-re,
es tettem ele IR szuro foliat. (Mondjuk ilyenem volt.) Amugy lehet, hogy megy ez folia nelkul is...Rosszul emlekeztem, vegul nem volt folia, mert mukodott folia nelkul is. De mondjuk az neked nem jo, mert gondolom olyasmire kell, ahol a kulso feny bezavar. Akkor nem tudom."Azt az ábrát sajnos nem tudom értelmezni."
Nem baj, az a lenyeg, hogy a duty cycle-t tudod allitani, nem kotott az erteke.(#10465) aryes válasza _q (#10464) üzenetére
Nem pontosan ertem a feladatot... Erzekeloket akarsz fejleszteni, vagy az eszkoz lemasolasa a cel, vagy mi az, amit szeretnel pontosan?Sharp tavolsag szenzor nem jo neked? Azzal tudnad a tavolsagot. [link] Nekem ez bevalt. Van mogotte tudomany...
-
tvamos
nagyúr
Nem tudjatok hogyan lehet Center Aligned PWM-et csinalni az ESP32-vel? Sokat segitene, ha tudnam a frekit ketszerezni. (Asszem...)
Amugy ezt a projektet probalom utanepiteni: [link] Jopofa dolognak tunik. -
tvamos
nagyúr
A fig. 8-on tlalsz PWM duty cycle-t a burst-hoz, ennel jobb utalast meg nem lattam arra, hogy milyen min. / max. kitoltest adhatsz.
Azert egy TO-92, vagy SOT-323 tokos MOSFET sokkal kisebb, mint egy ULN2003. Arra azert vigyazz, hogy annak az IC-nek eleg nagy a maradek feszultsege. (Mivel darlingtonok vannak benne.) Erdemes inkabb ULN2003V12-t hasznalni, annak kicsi. (N-FET van benne, nem BJT.)
Ez a frekvencia elhangolasos jatek nem hangzik tul jol. De mondjuk miert ne probalnad ki?!.. -
tvamos
nagyúr
Azert bizonyos tartomanyban lehet PWM-ezni. A kollegam nezegette, hogy kb. 15%-80%-ig megy a dolog.
Itt az adatlapban a 3. oldalon is azt irjak, hogy lehet: [link]
Ez AVR? Mert az ellenallasokat annak a kimenetere siman ra lehet tenni. (Csak a labat, amin nem akarsz aramot hajtani, bemenetnek at kell allitani.) -
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #10380 üzenetére
"Csúnyán benéztem egy tervet: ESP32-n IO0-ra tettem egy MPU6050-es interrupt lábát, ami mint kiderült áram alá helyezve alapból pulldown módba kapcsol és ez download módba teszi a vezérlőt."
Ezert erdemes breadboarddon kiprobalni. (Persze, akkor meg orokre ugy marad...) -
tvamos
nagyúr
válasz
robohw #10345 üzenetére
"Amúgy is, elég szemét volt az MS" Nem az MS volt, hanem a Future Technology. Amugy milyen " jóhiszemű vásárlók millió"-rol irsz? Teljesen tudtak, hogy kinai masolatot vesznek.
"A probléma szerintem inkább a felhasználók oldalán szokott jelentkezni." Ami nekem volt, az teljesen tuti, hogy a tulterhelestol ment tonkre, mert elemrol ment. Azt az elemtartot raktam tele elemekkel, amit az elado adott a keszlethez, es azokat a dolgokat kotottem ra, ami szinten a kitben volt. Igen, persze, kiszamolhattam volna, meg megkereshettem volna a tyuklabas doksiban, hogy nincs homegfutas vedelem, csak hat... meg kellett volna elotte tanulnom ezt az simplified Chinese-t, de nem tettem. Mondjuk, volt azert egy eredeti Leonardo a batyumban.
Nekem is van klonom, de csak akkor hasznalom, ha stabil 5V-om van, meg nem adom mas kezebe....
De azert inkabb tamogatom annyival az alapitvanyt, ha lehet, hogy toluk veszem.Amugy megteveszto ez a "clone" elnevezes, mert ugye barki csinalhat Arduino panelt, ha jol tudom, az zavaro, ha ha megteveszto a specifikacio, es a 7805 nem pont az, mint amire szamitasz, es a National jel egy kicsit furan kunkorodik az ic tokjan...
-
tvamos
nagyúr
válasz
robohw #10340 üzenetére
A körítés nagyjából kimerül egy feszstabban és egy USB-serial illesztőben.
Es ez pont eleg is, hogy szar legyen. Nagyon vicces volt, amikor a FTDI-t klonoztak, a gyarto meg trukkozott a driverrel.Az viszont eleg gagyi, hogy tonkre megy a kinai stabkocka a "tulterhelestol" orokre.
Szoval, ha o egy gepbe rakja, hasznaljon csak nyugodtan eredeit! Meg mindenki, akinek igenye van ra. Azert ne legyen mar kuruc virtus kinai klont hsznalni, meg leszolni, aki az eredetiben hisz! -
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #10290 üzenetére
Nem tudom, hogy a "esp32 kernel panic" dologrol van-e meg szo, de nekem volt problemam azzal, hogy task-ok kozott volatile globalokkal akartam adatokat atadni.
A megoldasthoz ezt a doksit hasznaltam: [link]
Az adatokat ennek a pvParameters mautatonak a segitsegevel adtam at.
Bocs, ha mar nem errol van szo! -
tvamos
nagyúr
-
-
tvamos
nagyúr
Ezt aprojektet szeretnem lemasolni nemi valtoztatassal: [link]
Lenne a projektben meg egy ESP32 is.
Meg lehet valahogy szerezni ezt az arm_math.h-t ESP-re, vagy veszett fejsze nyele? (En nem talaltam meg. LEhet, hogy rossz kereso szavakat irtam a google-be.)
Mert ha nem lehet, akkor teszek egy-ket Teensy-t az ESP melle, csak jo lett volna elkerulni ezt. -
-
tvamos
nagyúr
válasz
Janos250 #10062 üzenetére
Eloszor pofazott a framework, hogy nem talalja a join()-t, aztan elvesztettem a fonalat...
Mostmeg mar igy van, es mivel megy, orulok neki. Meg az is van, hogy igy mar tudom a taskot parameterezve inditani, ami megint tok jo, es ennek is orulok. Meg csiszolgatom a progit, mert szeretnek bele jog funkciot, meg atirom a Left/Right-ot Pan/Track-re es akkor kesznek nyilvanitom. A kollegam meg csinalhatja hozza a mechanikat.Koszonom a segitsegeget nektek!
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz
Tankblock #10040 üzenetére
Van valami leiras arrol, amit javasolsz?
Ez a binary semaphore jo lehet?
Vagy mit nezzek, ami a legegyszerubb?A queue nekem nagyon bonyolultnak tunik.
Ennyi van most:
void SendNikonCode( void * param ) {
while (1) {
if ( shutState!=0 ) {
Serial.println( "TRIGGER SHUTTER!!!" );
shutState = 0;
}
}
// END task
vTaskDelete( NULL );
}Meg ugye globalkent letrehozva:
volatile char shutState = 0;
-
tvamos
nagyúr
Hello!
Az a kinom, hogy az egyik taskbol szeretnem triggerelni a masikat.
Csinaltam egy valtozot, ami "volatile".
Raallitottam az egyik taskot, hogy figyelje, ha a valtozo 1, csinalja meg, amit kell, es utana allitsa 0-ba.
A loop-bol sikerul is triggerelni a taskot, szepen vegrehajtja, amit kell.
Sajnos a masik taskbol nem megy ez.
Mi lehet a problema?Jut is eszembe...
ESP32
Arduino framework
xTaskCreate-tel vannak letrehozva a taskok -
tvamos
nagyúr
Ha esetleg valakit erdekel...
Ez a kod nem mukodik: [link]
(Eleve a 10+10 us nem 38kHz. Nem tudom, nekik hogy ment...)Kesobb talaltam ezt: [link]
Ez elvileg jo, de megtartottam az elozo kodot, es atirtam az idoziteseket erre.Most mar tudok Nikonnal exponalni, es html feluleten allitani az intervalometert.
-
tvamos
nagyúr
Probalt mar valaki Nikon fenykepezogepet vezerelni Arduinoval (pontosabban ESP32) IR-en keresztul? Van par pelda, nem tudom, hogy melyiket probaljam.
-
tvamos
nagyúr
Ertem. Koszonom!
Es van erre valami ismert megoldas?
Mukodhetne valami olyasmi, hogy par masodpercenkent megpingetem a kiszolgalot, vagy ilyesmi?Az ujabb kerdesem az lenne, miert van az, hogy az ugyan azon a halozaton levo RPi-t ha pingelem, akkor az valaszol 15-40ms-on belul, ez az ESP32 meg 100-500ms? (Es vica verza, ha az eszkoz pingeli a szamitogepem, ugyan ez a jelenseg.) Lehet ezen "tuningolni" valamit?
-
tvamos
nagyúr
Mindig ugy indul, hogy
WL_NO_SHIELD
.
Ha tolok egy WiFi.begin-t, akkor tol egyWL_IDLE_STATUS
.
De utana csakWL_CONNECTED
, megWL_DISCONNECTED
van.
Akkor is ezt csinalja, ha a router nem elerheto, meg mindig is.
Ha elviszem, messze a routertol, akkor semWL_CONNECTION_LOST
-ot nyom, hanemWL_DISCONNECTED
.
Ha kikapcsolom a routert, (hot-spotot,) akkor is ez van.
Sajnos nem talatam eddig jo manualt, de biztos rossz helyen keresem.A masik gond, hogy neha hiaba kapcsolom ki a hot-spotot, akkor is tolja tovabb, hogy
WL_CONNECTED
, (de altalaban azert jo,) es ezt nem tudom detektalni.Ezek a gondjaim.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
ESP32 Arduino lenne a kerdes.
Hogy hasznalja a rendszere ezeket a statuszokat?WL_NO_SHIELD
WL_IDLE_STATUS
WL_NO_SSID_AVAIL
WL_SCAN_COMPLETED
WL_CONNECTED
WL_CONNECT_FAILED
WL_CONNECTION_LOST
WL_DISCONNECTED
Nekem ez homalyos. -
tvamos
nagyúr
válasz
Janos250 #9781 üzenetére
Hello!
Ma egy olyan problemaba utkoztem, hogy ujra kellett telepitenem az Arduino frameworkot, es a ESP32 OLED V2.0 TTGO modulomon szetesett a kep. Ugy ertem, hogy eddig kiirtam a kijelzore az IP-t, meg hogy mit szereten a szamitogep tole, de most nincs kep rajta.
Nem tudja valaki a megoldast? Mit rontottam el? Minden lefordul hiba nelkul. -
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #9778 üzenetére
Frankó.
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #9762 üzenetére
Ahoz valami gyors cucc kene gondolom... En a LIS2DS12TR-t valasztottam.
-
tvamos
nagyúr
válasz
vargalex #9672 üzenetére
Tegnap kaptam egy döglött 84 cellás ebike akupakkot. Piszok kemény. Olyan akku összekötô lemezek vannak benne, hogy nem viszi el a kínai dremel.
Nektek mi a beszt prektiszetek leszedegetni az aksiról az összekötô lemezt?
Nem akarom teljeszen szétrobbantani, a 4. parallel csoportban döglött meg valamelyik cella, ott akarom elcsapni. Ami alatta van, azt bontanám, de nem akar engedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest