Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Netfone
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
A 0-s magra valóban kevesebb dolgot lehet rakni, és csak alacsony prioritásút, mert valóban az kezeli a WiFit, és az lényeges, hogy magas prioritással menjen, de én szoktam rá rakni programokat, amik "ráérnek".
Ha a C++11 szerint használod, akkor az OS elrendezi saját magának, mi hol menjen, de nem biztos, hogy ez lesz az optimum.
Én a Core0-n futó részek ciklusába jó hosszú várakozásokat szoktam tenni, hogy ráérős legyen. Ha éppen nincs dolga, egyből megy a várakozásba, azaz az OS egyből másnak adja a futási jogot.
Ez azért egy alapvető különbség a klasszikus várakozáshoz képest (atmega328 Arduino alatt), ott ugyanis a proci ténylegesen semmi hasznosat nem csinál, amig várakozik.
A taskoknak 1 msec-et ad az OS, aztán cserél. Ez egyben azt is jelenti, hogy mindkét magon 1 milsecenként megszakit akkor is,
ha a legmagasabb prioritású task fut, vagy ha minden más le van tiltva, akkor is. Ha mindent, pl. megszakitást tiltasz, akkor a task csere vizsgálat miatti
megszakitást - ha jól emlékszem - olyan 5-6 microsecre lehet levinni, lentebb nekem nem sikerült.
Külön jó még a kétféle megszakitas figyelés, hogy az egyik akkor kezd el futni, ha rá kerül a sor, a másik meg azonnal.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad X13 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold