- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cheesy
őstag
válasz
Janos250 #23483 üzenetére
Elektronikában nincs még számottevő tapasztalatom, én ez alapján indultam el:
Adott egy 6V/12Ah akkumulátor
Ez a napelem kontrolleren (6V/3A) keresztül ad áramot
Ennek a kimenetét szétosztom az ESP8266 és a SIM modul között, 3.3V-ra és 5.0V-ra egy-egy LM2596 DC konverterrel (output max 3A)
Tehát elvileg az adatforgalomnál legéhesebb SIM800L is kap elég áramot, mert akkor 2A-t is elkér.Hogyan másképp oldanád meg a tápellátás problémáját?
A legegyszerűbb az lenne, ha a központi egység igényelne csak áramot és ő osztaná szét a modulok között. -
Undoroid
őstag
válasz
Janos250 #23431 üzenetére
Semmi életjelet nem tapasztalok csatlakoztatáskor vagy kihúzáskor! Normál esetben ilyenkor hangjelzés is szokott lenni! Az eszközkezelőben sem jelenik meg semmi, ezért is próbáltam meg több adatkábellel is! Mindnél csak annyit tapasztaltam, hogy egy pillanatra felvillant a Wemos alaplapján a kék SMD-Led és tovább semmi...ennél több 'életjelet' nem tapasztaltam!
" Vigyázz, ha kigooglezod, a GYÁRTÓ SAJÁT oldaláról töltsd le a drivert, mert ha mindenféle egyéb, drivereket kínáló oldalról töltöd le, akkor kapsz vele egy vírust is! " Igen, erre figyelni szoktam! Nem szokásom 'névtelen' oldalakról letölteni semmit sem!
Jobban megnéztem az alaplapi alkatrészeket és nem CP2104 van beágyazva, hanem Sil2104 (a képen is látszik!) Tehát ezen SiliconLabs-os driver kellene?! Egyszer láttam a keresésre erre utalást (így is jelent meg az eszközök felsorolásai között, mint Siliconlabs Wemos!) de túl sok tab volt már nyitva és valószínű, hogy elkavarodott a találataim!
Ami tovább erősítette bennem azt, hogy ez valami klón lehet, az az volt, hogy az alaplapi panel szitázása nem stimmelt a bemeneti tápkörnél! Eredetileg az alsó sorban 5V és GND jönne bal oldalról, de ennél a GND jelölés helyett már csak 0-jel van...jó, a lényegen nem sokat változtat, de nem szokás változtatni ezeken a jelöléseken csak úgy.
Köszönöm az ötleteiteket!
-
-
válasz
Janos250 #23385 üzenetére
Megvan úgy néz ki és igazad volt
:
Ha a relé-modul nem kap 240V-t akkor tökéletesen működik delay nélkül az egész. Amint megkapja a 240-et rögtön fehéredik a kijelző delay nélkül, ha egyszerre kapcsolnak.Most úgy van tápolva, hogy a kijelző, rtc, multiplexer saját tápról megy, a relé-modul és az esp32 egy másikról, a cél, hogy 1 táp elég legyen de ha nem megoldható kettőről is tudom intézni. A gnd közös, anélkül nem megy se a kijelző se a relé.
Mi lehet a megoldás?
-
válasz
Janos250 #23385 üzenetére
Nincs akksim ekkora itthon, az nem megoldás, ha külön tápról megy a kijelző? 5V-t tudok lopni bármilyen USB-s cuccról. Szkópom nincs, az egész hardver rész nekem erősen kínai
#23387bagarol: ment 5V-ről is, pont ugyanúgy hibázott, azért kap most 3.3-at, hogy külön legyen választva a relétől. Átteszem 5V-re.
2. megpróbálom. -
válasz
Janos250 #23377 üzenetére
Relé-panel nem megy közös föld nélkül, próbáltam teljesen leválasztani, de úgy nem csinált semmit. Ettől eltekintve próbáltam a teljes leválasztást: saját 5V-3A táp, az ESP -kijelző-stb pedig egy másik tápról ment. Uaz az eredmény így.
Távolság változott, amikor 25cm-s kábel volt, nem volt jelentősége.
Kapott a kijelző már 5V-t is, uaz (igaz, akkor közös tápról a relével, ezt még megpróbálom holnap).Tehát ezeket próbálom holnap ki:
- kijelző 5V, külön táp a relétől
- ".. reset lábát a kijelzőnek valamilyen (pl. 10k) ellenálláson keresztül a passzív állapotra (VCC?) kötném" ->ez azt jelenti, hogy RST kábel végére 10k amit az tápra kössek?
- "tennék a kijelző VCC-GND közé egy 1 k-s ellenállást. Nem sorosan az adatvonalra, hanem a GND-VCC közé." -> ahogy a kondik voltak? Két láb közé kötve?Én is a tápra tippeltem, de kvázi-leválasztva is uaz
Nem értem...
#23378bagarol:
tft.begin(8000000);
volt ez 2000000 is, uaz sajna... -
válasz
Janos250 #23375 üzenetére
Be tudnád linkelni a delay() környezetét? (Előtte néhány sor, és utána néhány.)
void digitalWriteLocal(int relay, int value) {
digitalWrite(relay, value);
delay(150);
}
Hogy mennek a madzagok?
DC 14
CS 10
MOSI 11
SCK 12
MISO 13
VCC +3.3
GND GND
LED +3.3
RST RSTRelék:
RELAY1 35
RELAY2 36
RELAY3 37
RELAY4 38
RELAY5 39
RELAY_DN 45Multiplexer:
SDA = 8
SCL = 9RTC:
IO = 41
SCLK = 42
CE = 40
Minden az UTP-n megy, a képernyő is, és a relék vezérlése is?
csak a kijelző utp, a többi 20cm-s színes vezetékből csinálva
Ahol az SPIClasst példányosítod, az hogyan néz ki (paraméterlista)?
A kijelző így van inicializálva, használva (loop csak példa):
#include <SPI.h>
#include <Adafruit_GFX.h>
#include <Adafruit_ILI9341.h>
#define TFT_CS 10 // Chip Select
#define TFT_DC 14 // Data/Command
Adafruit_ILI9341 tft = Adafruit_ILI9341(TFT_CS, TFT_DC);
void setup() {
Serial.begin(9600);
tft.begin(8000000);
tft.setRotation(3);
...
}
void loop() {
// Egyszerű animáció
for (int i = 0; i < 240; i += 10) {
tft.fillCircle(i, 120, 10, ILI9341_BLUE);
delay(50);
}
}
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Janos250 #23217 üzenetére
Igen, az összenyitás indította az egészet. Azzal kezdtem, hogy vezérelhetem-e az egy oldali tranzisztorokat egyszerre, egy mikrovezérlö kimenetről.
Keresgéltem azóta motorvezérlő IC-t, de nehéz ügy olyat találni, amihez elég az 5V-os tápom úgy, hogy ebből 4,5V maradjon a kimenetre is illetve kapható is itthon.
Konkrét IC kell, nem moduláris eszköz.
Egyébként egyre nehezebb alkatrészt is beszerezni, az rs components és most látom: már a tme is csak vállalkozásoknak cégeknek szállít... Remek.
Marad a farnell aminél megint csak nem volt egyszerű a legutóbbi rendelésem, hestore, hqelektronika meg a lomex, ja és a ret. -
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Janos250 #23195 üzenetére
Nekem a win10 csinálta ugyanezt régen. Azért van, mert a CP2102 chipek 90%-a nem eredeti. A gyártó pedig kiadott pár újabb drájvert, amivel csak az eredeti chip megy (a windows pedig ezeket erőlteti). Nálam egy régi drájver levadászása megoldotta annak idején a problémát. Itthon Win7-et használok, azon nincs vele gond.
Ujabb windowsokban le kell tiltani valahol, hogy magától frissítse a drájvert (különben lecseréli a működő drájvert is a nem működőra - és nem is szól) Utána pedig fel kell tenni egy régit amivel működik. Talán megvan valahol amit win10-en használtam - kérdés, hogy a win11-be bele lehet-e erőltetni. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Janos250 #23208 üzenetére
Kezdem a válaszokat sorban:
Aryes: köszönöm a motorvezérlős tippet. Első körben megpróbálnám ezekkel a FET-ekkel, de ha azt mondjátok halott ügy akkor elvetem és megpróbálom a vezérlőt. A panelt most fogom tervezni, de az alkatrészek már meg vannak.
Egyenáramú vezérlést szántam, nem pwm-eset.Tankblock: rendben, köszi, csak azt éreztem, hogy talán fárasztóak lehetnek a kérdéseim. Az 1V drop-ot én a motorvezérlö IC-re értettem.
Fesz esés nálam is van, 4,9V-ból marad 4,3-4,4 a motorra (van irf7316 is. Ez még jó, a motor 4-6VDC közt működik és 100mA normál illetve 150mA végállás árama van. Esetemben egyébként úgy néztem, hogy az induláskor veszi csak fel a 100mA-t, utána 60mA-rel beéri.
Van egy fluke 87 V DMM-em, azon van peak detector, azzal talán meg tudnám vizsgálni, hogy lekapcsoláskor mekkora csúcsfesz indukálódik.
Freewheel diode: ez ismeretlen volt számomra, de a google azt mondja, ez a flyback dióda, tehát a visszirányú feszültséglökések ellen van (spike). Lehet hibásan, de én azt gondoltam, a 7309-ben lévő védődióda erre a célra megfelel. Ha tévedtem, természetesen erről gondoskodom.
Jelenleg a tesztre USB, de ez termézsetesen nem USB lesz. Egy 5V-os 230/5V DCDC konverter lenne a digitális/vezérlö rész tápja. Ez szolgáltatná a standby tápot is hogy távirányítóról bekapcsolható legyen a hangerőszabályzó, tehát ez adja a tápot a mikrovezérlőnek, de a hangerőszabályzó áramkörének nem, az toroidról.üzemel.Janos250: köszi a tippeket neked is. Nem a FET-en esik 1V a tesztáramkörömnél, hanem sok motorvezérlő IC-nél talalkoztam ezzel, ami nekem nem jó. A nálam lévők szerintem kinyitnak, kólülönben nem hajtana a motor
-
Janos250
őstag
válasz
Janos250 #23200 üzenetére
Nálam a probléma elég összetett, sok minden együtt okozta.
Kábel: van olyan kábelom, amire ha ráteszem, megtalálja, hogy CP210x, de pár másodpercenként eldobja, majd újra megtalálja, végtelenségig.
Panel: kiderült, hogy van olyan panelom, amire nem tölthető fel program, bár azt mutatja, hogy felment. Folyamatosan resetel.
A gyári Arduino, az nano, az csak a saját beállításával megy.
Szóval a probléma összetett, valószínűleg nem a driver a ludas, csak véletlen, hogy a frissítés után derültek ki ezek a gondok. -
.-..-.
tag
válasz
Janos250 #23195 üzenetére
Nálam biztosan nem ez a probléma.
Egyrészt mert egyáltalán nem jelenik meg a cp210x eszköz. Tehát nem arról van szó, hogy nem tudja használni, hanem egyáltalán nem látja az OS ezen a modulon.
Másrészt nem használok windows-t, linux-on dolgozom. Ott teljesen mindegy, hogy lát driver-t (amúgy a kernelben lévő tökéletes) vagy nem, az lsusb command kilistázza az eszközöket. Na, ezt a modult használva nem listázza.Más moduljaim rendben mennek, csak ezzel történt valami.
ViZion:
"nah, minden másra gondoltam volna, erre sztem nem"
Ja, hát nem általános felhasználás, elismerem.
És talán hiábavaló is, de egy próbát részemről megér, mert igen drága egy gyári eszköz erre a célra. -
-
Undoroid
őstag
válasz
Janos250 #23115 üzenetére
A "telefonos játékot" fel lehetne használni arra, hogyha a szünetmentes aktiválódik (nyilván azért, mert ismét megjött a nem várt látogató) akkor üzenetet vagy hívást küld Neked riasztásként és ránézel a rendszeredre / kamerákra, hogy tényleg-e vagy 'csak' szimpla áramkimaradás van ott?! Ha a látogató jött el ismét, akkor meg tudd tenni a megfelelő lépéseket...
Sajnálom, hogy ilyeneken kell agyalnod, mert azok nem teszik azt, amit igazából ilyenkor kellene és nem csak kerülgetnék a 'kiskapukat'?!
-
-
ViZion
félisten
válasz
Janos250 #23103 üzenetére
Tailscale szépen átmegy minden NAT-on, mintha ott se lenne...
JohnnyX: szintén tailscale (VPN), vagy saját DNS szerver beüzemelése lehet a megoldás. Mobiloknál van DNS beállítási lehetőség, ezt is át lehet írni a google nem szűrt szerverére, Cloudflare-re vagy ilyesmire.
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Janos250 #23025 üzenetére
Szia,
Sztem ehhez hasonlóval találkoztam, csak low Power applikációban.....
Én isolálnám a Tx Rx vonalat a helyedben, mert amikor kiküldöd a SMS-t ha jól sejtem ezen voalakon keresztül energiát visz el a ESP32ből.... Ha meg leesik a feszültség az ESP resetel....
Nálam az történt ha a ESP32 elvágtam a táptól, de a UART rajtamaradt akkor visszatáplált 1V1 és a memória tartalma nem törlödött, majd random crashelt olyan magon is amit csak a ESP-IDF használt.....
-
Postas99
senior tag
válasz
Janos250 #23033 üzenetére
Ó ezek a norvég CEThalászok voltak?
"Villanypásztor" megemelt feszültséggel (380V max 200ma), nem lenne hatásos?
Bár én a 110V egyenáramot jobban kultiválnám (lehet a 96V is elegendő lenne). Az egyenáram biológiailag visszafordíthatatlan folyamatokat végez el az emberben. -
-
cog777
senior tag
válasz
Janos250 #22856 üzenetére
Koszi az infot! Jo tudni.
Ettol fuggetlenul nem lattam garantaltnak, hogy egy-egy ficsor egy adott procin rendesen implementalva van-e, vagy rendesen konfiguralva leforditva.
Pl elozo munkahelyen par dolog le volt tiltva: exception-ok, RIIA
Illetve Arduino IDE-be bedrotozott gcc-vel problemaim voltak C++17-et engedelyezve, nem fordult par cucc - nekem ugy tunt hogy nem kompatibilis, warning problemak miatt - letiltani nehezen tudtam oket.+ FreeRTOS-t hasznalva nehezen hittem el, hogy rendesen implementaltak a multiszalas dolgokat. Hat, rendesen implementaltak.
Most PlatformIO-t hasznalva, sokkal jobb a helyzet. -
Postas99
senior tag
válasz
Janos250 #22727 üzenetére
Értemén hogy magasfrekvenciójú biszbasz... demihajcsa?
Komolyra véve, biztos vagy abban hogy a kutya, most kizárólag kutyáról beszélünk. A magasfrekvenciát 18Khz feletti hangokra gondolok, de lehet 22000 Hz-is, úgy fogja értelmezni, hogy az mivel zavarja a fülét így csendben fog maradni? Biztos hatásos? Valahol valamilyen tudományos cikk, bármi ami alátámasztja ezt?
Nem jobb a sokkolós megoldás?
-
cog777
senior tag
válasz
Janos250 #22629 üzenetére
Kozben tortent elorelepes: ha ESP32 board-okbol valasztom ki az Arduino Nano ESP32-t akkor lefordul, de nincs debug. Ha Arduino Boardok kozul valasztom ki, akkor egy csomo error-t ir ki a warningok miatt az ArduCam library-ra. pl ez miatt: -Wno-error=unused-variable
Lehet modositani a platform.txt-t?Esetleg hasznalom az altalanos ESP32-t es akkor nem hasznalom a debug-ot ...
"Lehet, csak újabb verzióval kellene fordítani, azaz az Arduino keretrendszer újabb verzióját használni!"
Hm, hogyan tudom upgradelni?
Mas problema. Eredeti Arduino Nano ESP32-ot hasznalva nem mukodik a soros port. Nem ertem. Ha mindenfele szinben villog a mikrokontroller LED-je, akkor nincs soros port a Windows alatt, ha dupla reset gomb megnyomasaval csak zolden, akkor fel tudom tolteni a firmware-t, de nem mukodik a mikrokontroller.
NAGYON furcsa, mert egy klon Lilygo ESP32-vel nem volt ilyen keveres, egybol mukodott feltoltes utan a soros port, igaz - linux alatt probaltam. Most Windows alatt nem mukodik. Azt hiszem, telepithetek linuxot kiprobalni hogy ott mukodik-e. -
válasz
Janos250 #22515 üzenetére
a saját melóért
Én addig se jutottam, hogy mások könyvtáraival dolgozzak, nem hogy saját írjak ESP-re
Mondjuk nagyrészt azért, mert a hardver nem készült el alá, addig meg nincs értelme; viszont a home szerver+telefon mint megjelenítőkliens+a home szerveren lógó Arduino hőmérő szépen teszi a dolgát. Illetve az itthoni verzióban az Időképről szed egy script hőmérsékletet, frontot, napkelte-napnyugtát. Ez persze csak megjelenítés.
-
-
ViZion
félisten
válasz
Janos250 #22497 üzenetére
Sok apróság akciós Alin, de sok a kamu is benne. 100W töltőkábel 25 W fölé nem tudtam erőszakolni sehogy. Kép alapján ca. 8 cm átmérő smartscene kapcsoló a valóságban 2 cm... ezen a tárcsa is pici, elég macerás így tekergetni. Szal. értékeléseket, hozzászólásokat figyelni kell. -
-
biker
nagyúr
válasz
Janos250 #22440 üzenetére
hátha erről is volt szó, csak nem olvastam...
OLED kijelzők és beégés
Konkrétan ezzel tapasztaltam: [link]
Életének 98%-ban ugyanazt írja sok területre, bemenet, kimenet szavak
ÉS van ami egy év után szemcsésnek tűnik, egyes ledek vesztenek a fényerejükből.
Kellene ezekre valami képernyővédő megoldás? mozgatni a szöveget 1px ide oda, vagy kikapcsolni a kijelzőt ha nem kell? -
biker
nagyúr
válasz
Janos250 #22440 üzenetére
Sajnos én hibám, hogy nem hittem el a Hestorenak: [link]
itt le van írva, RAW-GND max 5V
Unot, megát és eredeti leonardot (ami akkora mint az uno) mindig 12V tápról hajtok.megy elé egy 5V stab és akkor nem lesz gond. csak sajnálom a két panelt. szerencsére egy USB-ről még megy
-
válasz
Janos250 #22344 üzenetére
végén lévő nagyjából 10% hibás
Lehet hamisított, ami nagyobbnak mutatja magát, mint amekkora fizikai tárolóhely valójában benne van.
Ha pontosan tudod, hogy mekkora a használható rész, át lehet írni vmi programmal a firmware-ben az adatokat, és utána biztonsággal tudod használni. -
ekkold
Topikgazda
válasz
Janos250 #22316 üzenetére
Sajnos a mechanikus kontaktusokkal felépített rotary enkóderek, tapasztalatom szerint prelleznek mint a fene, ami csak elvileg nem gond, gyakorlatilag viszont olyan gyorsan is prellezhet, hogy kimarad megszakítás, mert hamarabb jön az újabb impulzus, mint ahogy az irq lefut. Emiatt volt nekem hatékonyabb a pollozás, mint a szintváltásra induló irq. Ha viszont van hardveres szűrés is (pl. sima RC-tag) akkor nem tud túl sűrűn új megszakítást indítani, és simán van idő mindenre a szoftverben.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Janos250 #22248 üzenetére
Lényegében egy pointert hoztál létre, amit utána úgy indexeltél egy változóval, mintha egy tömb lenne. Ezt megteheted, de tudni kell, hogy ilyenkor nem történik memória foglalás, mint egy tömb vagy sima változó esetén (csak a pointer számára foglal memóriát), tehát ha nem jó címre írsz, elszállhat a programod.
Ezt megteheted sima változó esetén is, foglalhatsz memóriát dinamikusan, vagy létrehozhatsz konstans pointert is.
uint32_t * kodszam = ((uint32_t *)(0x3FF03000));
*kodszam = 0 //az adott fenti címre beírja a nullát
kodszam[0] = 0 //ez ugyanezt csinálja -
5150head
senior tag
válasz
Janos250 #22238 üzenetére
Akkor vissza a kályhához
Van ajánlott klón ami tuti jó lesz, vagy csak válasszak valamit aliról és ennyi?
Ha jól értem, akkor az ESP32 az unot váltaná fel, csak korszerűbb kivitelben, viszont kell hozzá egy alap board.
A TMC2209 meg halkabb meg újabb mint az A4988, ha jól értem.Érdemes egyébként starter kitet venni, majd ahhoz még amit kell, vagy csak vadásszam össze ami jó lehet?
-
5150head
senior tag
válasz
Janos250 #22233 üzenetére
Nyitott vagyok bármire, mivel nincs berögzülve nálam semmi.
Azért unora gondoltam mert ahhoz rengeteg leírás, guide van. Gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni.
Nyilván ha gotosítani szeretném akkor ahhoz kell egy pc vagy egy astroberry szerver.
A lényeg, hogy hamit írtam, azt a lehető legegyszerűbben és legolcsóbban megoldani.
Ha nem muszáj pl nyákra nem forrasztanék, annyira nem vagyok gyakorlott. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Janos250 #22233 üzenetére
Ezzel a videóval csak az a baj, hogy ez sem a TMC2209-et mutatja be.
A múltkor is néztem egy videót, ahol éppen csak a végén megemlítették, amúgy meg az A4988-at használták. Mérges is voltam, mert fölöslegesen néztem meg. Persze a címbe, meg a kezdő képbe bele kellett tennie a TMC-t is.
Egy blogbejegyzés és videó alapján indultam el a dologgal. Tudtommal az illető a mai napig nem tette közzé, hogy befejezte e az asztalt vagy sem. Ha tippelnem kellene, akkor nem fejezte be.
Ráadásul ma már jó pénzért lehet olyan lézervágókat kapni, aminél nem kell vacakolni a fókuszbeállítással, mert megcsinálja a gép magától. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Janos250 #22086 üzenetére
Ezért kértem forrásmegjelölést.
De, mint kiderült, a forrás sem azt írja, hogy azért került az ólom a forraszanyagba, mert tönkrement egy műhold.Az, hogy létezik ez az ónbajusz nevű jelenség, fogalmam nem volt.
Rengeteg panelt megröntgeneztem, de egynél nem tűnt fel az, ami az egyik képen is jól látszik.
Mondjuk mire mi átálltunk az ólommentesre, addigra a cikk szerint már nagyrészt kiküszöbölték.
És az sem mindegy, hogy milyen röntgennel, milyen beállításokkal vizsgálták. Egy beültetett panel esetén lehet, hogy ez az apró részlet már elvész. -
its_grandpa
tag
válasz
Janos250 #22045 üzenetére
Emlékeim szerint a deep sleep-et tesztelgetted.
Az S3 doksijáben ez keltette fel a figyelmemet:RTC: GPIO0-5 can be used to wake up the chip from Deep-sleep mode. Other GPIOs can only wake up the chip from Light-sleep mode.
Az S3 4 RTC forrást kezel egy <100 HUF-os 32,768 kHz óra kvarccal 1 uA a deep-sleep fogyasztása. Az internal 150kHz RC oscillatorral (default) még kevesebb de az nem annyira pontos. Gondoltam érdekes lehet a DSnnnn rtc modul kiváltására.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Janos250 #22031 üzenetére
Hogy te épp az okoskonektort említetted!
Pont nemrég vettem 4-et is. Nem a legpontosabbak, de nagyjából jók lesznek.
Gondoltam, hogy egyet szétszedek és megnézem, hogy mi van benne. Hátha ESP. Sajnos nem sikerült szétszednem, nem találom, hol lehet összepattintva, hol kellene megfeszegetni. Most azon gondolkodom, hogy szét kellene fűrészelnem óvatosan. Nem volt 40€ a négy darab. De még nem döntöttem el.Az jutott eszembe, hogy, ha át lehetne programozni, akkor inkább egy saját HomeAssistant-nak küldje a jelet, mint ki egy szerverre. Onnan telefonnal tudom lekérdezni. Nem is gyors és néha kiírja, hogy a szerver terhelt. Nameg csak addig megy a móka, amíg életben tartják a szervert.
Ez a bajom a zigbee-vel is, hogy muszáj neki a netre mennie, meg bejelentkeznem egy app-ba. Jobb lenne mindent házon belül intézni és, ha akarom, akkor esetleg a HA-t küldöm ki megfelelő biztonság, esetleg VPN mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged