- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Macrodroid
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
agent_k
őstag
válasz
vegyszer #19867 üzenetére
Írattam vele egy mqtt küldős scriptet. Működött végülis. Arra, hogy ha már eleve olvasott utána az ember és van valami fogalma a témáról akkor jó. De arra, hogy beadod neki mit szeretnél és aztán feltöltöd arra nem jó. Indulásnak viszont szerintem nem rossz a dolog.
Mondtam neki, hogy írjon nekem zambretti kódot az időjárásállomásomhoz. Na abba belekeveredett, mint macska a gombolyagba. Meguntam és inkább gitről összeszedem.
-
agent_k
őstag
-
agent_k
őstag
Sziasztok!
Valamikor ilyen iskolába jártam, de már sok mindent elfelejtettem, elnézést kérek a feltehetően igen amatőr kérdésért.
Van egy esp8266-om meg egy kapacitív földnedvesség mérőm. Napelemről megy, aksival. Az mcu-t meg a szenzort is 3.3V-ról üzemeltetem. Gondolom már sejtitek, a probléma, hogy ha az mcu deep sleepben is van, a szenzor nyilván akkor is fogyaszt, hiszen direktben kapja a feszt.
Szeretném egy GPIO pinről hajtani, de a szenzornak minimum 40mA kell, tehát kellene nekem egy alkalmas mosfet. A google keresések valahova ide lyukadtam ki: AO3400A és IRLZ24N
Segítsetek nekem melyik legyen? Vagy ezek tök rossz választások és van ennél sokkal jobb?Köszönöm!
-
agent_k
őstag
válasz
vargalex #15857 üzenetére
Köszönöm! Nagy rajongód vagyok router témában. :) Köszönöm a hozzászólásodat. Körvonalazódott már, bennem is amit írsz. Ez egy dev board. Lehet játszani vele, de kvázi prod környezetre más megközítést kellene alkalmazni. De nem fogok. Napelem és 4056. Köszi srácok szerintem túl is beszéltük a témát
-
agent_k
őstag
Ez 1 db sony vtc5 2500mAh. Napelemem nekem is csak egy kicsi 5V/200mA-os kis vackom van, de a célnak biztos, hogy meg fog felelni.
@Aryes
- wemos D1 mini
- BME280
- 100K 0,1% Precíziós fémréteg ellenállás 0,5WA kapcsolást ennyi alkatrésznél nem hiszem, hogy kell részletezni. A tápellátás direktben rá van kötve a mikrokontroller 3v3 pinjére. A feszmérés pedig az A0 és a föld közé került.
D0 - RST összekötve a deep miatt.deep sleep fogyasztást még nem mértem, ennyire nem mentem utána a dolognak.
Példa akár zambretti féle időjáráselőrejelzéssel:
hackaday.io/project/165061/logs?sort=oldest&page=1 -
agent_k
őstag
Az eddigi kóddal 10 nap körül hoz. A wait időket drasztikusan visszavettem, de a wifis kommunikáció miatt mindenképpen szükség van rá. Nélküle változó, hogy mikor, de meg fog állni egy idő után. Ahogy nézem a kód változtatás után a grafikon trendjét, ez olyan 15 napot fog menni kb. Mindegy srácok ebben a sztoriban ennyi volt. Jöhet a napelem.
-
agent_k
őstag
Arra gondoltam persze...
átnéztem többször, de richtig, hogy elírtam a fő komponens nevét... amateur"csupasz ESP8266"
és erre is simán rátölthetem a kódot és működik ahogy a wemos, küldi az adatot és örülhetek? Energiafogyasztásban van tapasztalatod vagy googli a barátom? -
agent_k
őstag
Sziasztok!
Ahogy olvasgatlak benneteket biztosan nagyon alap lesz amit kérdezek, ne haragudjatok érte
Mielőtt nemzetközi fórumokra tévednék tudtok-e segíteni nekem kód illetve energiafelhasználás optimalizálásában? Ha van kedvetek persze.
A cél, hogy 1 vagy 2 18650-es celláról elmenjen az összeállítás legalább fél évet. Ha egyáltalán erre mód van. Több helyen olvastam, hogy akár 1 évet is működik egy "időjárásállomás" az általam használt Weemod d1 mini, bosch szenzor komponensekkel.
A mutatvány a szokásos, az eszköz felébred elküldi az adatokat a thingspeaknek, aztán alszik kb 1 órát.
https://pastebin.com/embed_js/BznmQDF2
Köszi szépen az ötleteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Bittorrent topik
- Formula-1
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged