- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Macrodroid
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
válasz
tonermagus #15458 üzenetére
Ha egy arduinos alap ultrahangszenzoros kapcsolásra gondolsz, mindenképpen kell hozzá mérés, hogy meghatározd mi számít 1, 10, 20 ... méternek. Megmérni a feszültés értékét az egyes távolságnál, ebből egy görbét felvenni, arra egyenest illeszteni és lesz belőle egy képleted, amiből nagyjából közelíteni tudod majd a mért értéket. Ha levegő közegben mérsz, akkor ugye a víz közeg általi eltérés miatt korrigálni kell.
Az a baj nem igazán találtam hozzá pinout-ot, így nem tudom tényleg csak 2 vezetéket használ-e. Vagy lehetne még olyan opció is, hogy a feszültségre ül rá a jel, de ez túl egyszerű eszköz ahhoz szerintem, digitális jelnél szoktak ilyen megoldást alkalmazni.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest