- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
silver10
aktív tag
Hali! Nekem az MT 6577-es és az MT 6589-es procival. készült telefonomon is megjelenik a Mobil Uncle Toolsban az Engineer (MTK) mode. A kollégám MT6575-ös SoC-kal szerelt készülékén viszont nem. Csak az Engineer (Android) mode. Létezik, hogy a MUTools ezekkel még így nem kompatibilis? Vagy csak a legújabb mobil nagybácsi?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan kínai teló, aminek van hdmi kimenete, duplasimes, otg-t támogat és valami igényesebb üveg-fém felépítésű, lehetőleg 4-4,5 colos jó felbontású kijelzővel, valamilyen mtk soc-al, normális áron van (a kamera nem érdekel igazán, csak az akksi még max...)? Inkább legyen szögletes, mint lekerekített, a vékony kivitel nem hátrány... elnézést, ha sok az igény :-) A Jiayu G3S külsőre nagyon tetszik, de az otg-t se tudja... pedig arra időnként szükség van... -
Janesz1981
tag
Startolt az no.1 N3 http://youtu.be/ZKRSuMqQfBQ ez a basic verzió ami 200 dollár de én szerintem meg várom az advanced kiadást amiben 2GB ram és nfc is van az kb 250 dollár körül lesz. Elvileg ez a legjobb note 3 kopi. Persze várok vele ha valami gyíkja van fórumokon előjöjjön. :]
-
Ed3r_X_
nagyúr
Találtam a W450-ről egy videót (az első, valószínűleg). Nem rossz telefon ez szerintem.
-
Cyborg
őstag
válasz
pitrikzoli #53484 üzenetére
Az jó!
Köszi szépen! -
janaman01
addikt
ha valakinek gondja akad a G sensor kalibrálásával akkor itt a segítség ......elöször is berakod Factory módba..a telót , akku ki , majd be, és hangerő le + power , vagy hangerő le+ fel + power....ahány teló annyi féle képpen , és mehet a móka ....és ha kínaiul van az egész ? az sem probléma
English to chinese..
1. goto Factory Mode 工厂模式
2. then select the third item 项目测试 (if not matching then select the third item whose last symbol matches).3. now a long list come select the option matching with 重力传感器的校准
(if not full matching try to find the option whose last symbol matches).4. clear calibration 清除校准
5. Do Calibration(20) 做校准(20) (its just after clear calibration)
6. Exit 出口
7. Back button( press Voume up button).
8. Reboot 重新启动 (its last option in the list).angol :
1. Power down phone.
2. Hold volume down button down while turning power on.
3. Wait for black screen with light blue text with yellow text as highlight with blue background.
4. Screen title: Factory Mode with selections, Full Test, Item Test, Test Report, Clear eMMC, Version and Reboot.
5. Select Item Test using the volume up and down button then push the Home button.
6. There is a very long list of items: selected the G-Sensor Calibration > home button.
7. There are four items: Clear Calibration, Do Calibration(20), Do Calibration(40), and Exit.
8. Select Clear Calibration > Home button.
9. Lay on flat surface and do not touch while calibrating.
10. Select Do Calibration(20) > Home button.
11. Select Exit > Home button
12. No selection on this screen used Back Button.
13. Select Reboot > Home button.
14. This reboots back into regular interface and complete. -
ctibor
senior tag
válasz
han_lev #53471 üzenetére
A TCL 950 / Alcatel Idol X (ugyanaz a telefon) kamerája nagyon-nagyon jó!
A minap Prágában voltunk egy pár napot és elfelejtettünk digitális kamerát vinni. Akkor volt egészen új az Idol X-em, megpróbáltam ott fotózásra használni és kiderült, hogy teljesen jó, színhelyes és éles képeket gyárt! Egyébként 13 Mp-s (bár, mint tudjuk, ez önmagában nem sokat jelent).
Találomra megpróbálok egy képet mellékelni.
(csak a linket tudom, maga a kép túl nagy a beillesztéshez)
-
gilfoyle
őstag
válasz
CoolBoy323 #53469 üzenetére
Igazat mondtak a szolgaltatonal, mert voltak a nagyon regi simek, amikben a chip joval nagyobb volt a mostaniaknal, raadasul magasabb feszultseggel is mentek mint a mostaniak.
Az okostelo korszak elejen ezeket kellett lecserelgetni az ujabbakra, mert sok okosteloban bizonytalanul mulodtek. -
válasz
tboy93 #53472 üzenetére
Ez normális.
Ha rányomsz a root gombra, akkor meg fogja kérdezni, hogy használja-e a már a telefonon lévő su-t.
Ezek után meg meg a telefonon fogja kérni az engedélyt a root hozzáféréshez. Ha megadod neki, akkor létrehozza az ideiglenes root jogot magának a telefon újraindításáig.
Aztán már lehet backup-olni, stb. -
evilskati
aktív tag
válasz
híddoktor #53467 üzenetére
Én vágattam régi fajtát, és nem volt gond. Ha megnézed a sim kártyádat középen van 6 kisebb rész, meg is lesz kopva szerintem, csak ezeknek kell épnek maradnia.
Bnőmnek Lumia 800-ba vágattunk egyet, és teljesen jó. Esetleg ha vágatod, jobb ha direkt célszerszámmal(clipperrel) csinálják, mintha ollóval bűvészkednének.
-
-
Az mitol van hogy rootoltam framaroottal a telefont (mtk uncle tools, root checker, root explorer tudom hasznalni a root joggal), de az mtk droid tools azt mondja hogy nincs rootolva. Valami otlet?
-
han_lev
senior tag
Kérdés:
szerintetek melyik a szoftveresen legmegbízhatóbb négymagos kinai aminek legalább 12 mp-s a kamerája (vagy esetleg kisebb, de jó képeket csinál) ?
Én a Zoppo C2 re tippelnék, de lehet hogy valakinek van jobb ötlete. -
RVR400
veterán
válasz
CoolBoy323 #53466 üzenetére
A zopo oldaláról letöltött driverekkel próbáld meg, hogy betallózod.
-
híddoktor
csendes tag
Telenornál felvilágosítottak, hogy régebbi SIM kártyát nem lehet vágni, mert más rajta a nyomtatott áramkör, mint az újabbakon. Igaz ez?
-
válasz
janaman01 #53463 üzenetére
Fel van osztva a memoriad 2 reszre. Egyiken van a rendszer+oda telepitesz, masik olyan mint egy sd kartya. Ezt latod a gepen. Ha beraksz a teloba egy igazi sd kartyat es feldugod a gepre akkor valoban olyan mintha egyszerre 2db sd lenne a teloban. Csak az egyik az nem kiveheto
-
janaman01
addikt
sziasztok....valaki megmondaná, hogy működik ez az egész....ha. usb n feldugom a gépre, akkor ugye látom az sd karit, de ennél a kinainál látok egy másik meghajtót is ....a pc-n. az lenne a belső memória? de azt hogy hogy látom a gépen, ? van egy samu, alcatel x8 stb....de azoknál soha nem tapasztaltam ilyesmit...csak az sd-t látom....ja és mikor lehúzom gépről, lefagy az egész teló, vagy csak sokára tér magához...
-
-
alexw801
senior tag
válasz
Victoryus #53454 üzenetére
Pl. a File Expert-tel lehet apk-ra visszamenteni a működő app-okat.
Én MyBackup Pro-val (4pda.info-ról leszedhető) szoktam egyik androidosról a másikra áttelepülni, lehet adatokkal együtt is elmenteni, és a fizetőseket másutt használni, a Google/gmail regisztrációtól függetlenül. De ez nem a ROM, hanem az én app-jaim. -
SG3rg0
őstag
80.000Ft-ig javasoljatok már egy jó kínai telefont! Most HTC One X van.
Anygaminőség fontos! -
hogyan lehet egy romból az aktuálisra telepíteni alkalmazást? Az ok, hogy kicsomagolom a zippet, és a system/app mappából kiszedem. De kell még neki valami? pl. zseblámpa alkalmazás az így simán megy, de fm rádió, vagy onekeylock nem. Titanium Backuppal sem tudtam feltenni a másikról lementett alkalmazást. Konkrétan most a 4.2.2-es rds képes rádiót akarom beletenni a 4.2.1-es romba, de jó lenne egy alap tárcsázó is a mostani helyett. Ebben nincs video hívás, a 4.2.2-es tárcsázóban meg van.
Amiért nem használom az újabb romot: a 4.2.2-ben nem megy a mágneses szenzor, giroszkóp, led értesítő, tehát maradok még a 4.2.1-en. (Lenovo P780)
-
alexw801
senior tag
válasz
Zolka73 #53423 üzenetére
Ha szépen végigcsinálod a vételt (bármikor megszakíthatod, és akkor nincs megvéve), akkor minden kiderül. Amit ajánlanak, be kell választani, és kiderül, hogy ingyenes-e (itt mind a 3 az), tehát kérni kell. A postát is te választod a felajánlottak közül. Legyél szerény.
-
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
pgemil #53420 üzenetére
Hello.
Bocs, hogy közvetlen Neked címzem, igazság szerint az összes W718 tulaj visszajelzése érdekelne.Csinálnátok egy touchscreen tesztet?
Arra gondolok, hogy mondjuk a factory menuben a szabadkézi tesztén húzgálnátok párhuzamos függőleges vonalakat a kijelzőre, és mit mutat a mintázat?Merthogy az enyém [ilyen].
Másfél hete birkózók a Pandákkal (igen már a hatodik embernek kellene elmagyaráznom, hogy mi a baj - az előző 5 már megértette), de elfogyott a türelmem. Érdekelne, hogy csak az enyém ilyen ratyi, vagy típus hiba.
A másik gondom: nem igazán tapasztalom, hogy az autofocus-osnak hirdetett hátsó kamera valóban fókuszálna is (arról nem is beszélve, hogy az szinte biztos, hogy az 5MPX is csak interpolált érték). Nálatok lehet fókuszterületet kijelölni? Illetve , ha forgatjátok a kütyüt, megy a fókusz a tereptárgyak után?
Köszi,
X. -
Crytek
nagyúr
Jön az új Lenovo ->Vibe Z Olvasom Qualcomm Snapdragon 800 lesz benne ej mondom de fasza tuti drága lesz ,de jó .Olvasom tovább 5,5"
Hogy szórnának atomok az egész Lenovora a tégla szarjukkal
-
gipsztigris
addikt
Azt gondolom, hogy erről a telefonról méltatlanul ritkán esik szó ebben a topikban, hiszen egy teljesen vállalható Dual SIM-es alternatíva a sok olcsó "kétpálcikás" MTK-s telefonnal szemben.
Fiamtól bő egy hónap után megkérdeztem, hogy mi legyen a telóval. Eladjuk, vagy maradjon. Azt mondta, hogy neki teljesen megfelel és eszembe se jusson eladni! -
tolvaj!
őstag
válasz
KurtCobain #53426 üzenetére
Megsúgta az asszonya mikor hozzám jött, mert én le tudtam venni a felső polcról is a befőttes üveget létra nélkül
Na vérszívás vége, még várom a revansot, de kussolok.
-
Sziasztok! Zopomról csináltam cwm-ben mentést, scattert meg mtkdroidtools-al. EBR fájlokat akarom kicserélni sp flashtoolsal, hogy nagyobb legyen a telepíthető tárhely. Flashtoolsban kiválasztottam a lementett scattert + betallóztam a 2db EBR file-t. A PRELOADER pirosan izzik és amikor a downloadra kattintok azt mondja hogy "not all images are correctly loaded, which may cause boot up issue". Ez gáz? Vagy nyomjak simán OK-t és uccu neki?
-
Fayette
csendes tag
XiaoCai X9 v Lenovo A820 ???
-
gilfoyle
őstag
válasz
Fayette #53440 üzenetére
Pl. ez? XiaoCai X9
-
krics
tag
válasz
gipsztigris #53439 üzenetére
Nincs, angol orosz kinai, amit tud, de mondom ma probaltam meg magyaritani felsikerrel, fentebb leirtam mi nem jott ossze.
-
-
krics
tag
válasz
gipsztigris #53429 üzenetére
Azert csereltem le, mert igen, mukodokepes volt az a cwm is amit a spanyolok talaltak, de az CSAK a belso memoriaba tudja menteni a backupot, es ha a mentes merete meghaladna a maximalis 1.2 GB-t, akkor megnyekken a cwm. Ez a cwm, amit nemreg linkeltem be meg tud az external sd-re is menteni. Ha tudsz a spanyol oldalrol olyan romot emliteni, ami a legujabb Vibert is tamogatja, akkor azon nyomban atnyergelek a miuirol.
Az alabbiakat privatban kuldtem el elobb egy kolleganak, de ide is beteszem, hatha erdekel valakit az A760-nal kapcs:
Szeptember kozepe tajan erkezett meg es hat elsosorban az olcsosaga a vonzereje ennek a telonak, azt kell mondjam. A gyari rom nekem tudott magyarul, nagyjabol 99%-osan volt magyaritva. De en amint tudtam lecsereltem egy masik romra, mert egy csomo appot nem tamogatott a play, pl a tune in radiot sem engedte a playrol leszedni, es a legfontosabb, hogy igy jart ezzel a Viber is, ami eleg nagy csalodas volt nekem, mert kimondottan azert vettem a felesegemnek ezt a telot, hogy voip alapu szolgaltatasokat hasznaljon a normal telefonhivasok helyett, a telefonszamlan sporolva igy. Aztan a viber oldalarol vegulis leszedtem a telepito appot, fel is ment, de nem lehetett hanghivasokra hasznalni, mert ugyan en hallottam amit nekem mondtak, de engem nem lehetett hallani. Egy felmegoldassal viszont hasznalatra tudtam birni kesobb a Vibert, a korabbi 2.2.2.22-es verziot a neten valahol megtalaltam, es azt raktam fel, hat nem tokeletes, mert eleg sokat force close-ol, de beszelgetes kozben nem, szoval ezzel mar vegulis lehet beszelgetni is, nemcsak uzeneteket kuldeni. A gyari romhoz jott ki egy OTA frissites is, amit nem tettem fel, mert azzal ahogy olvastam ugrik a magyar nyelv azonnal. Orosz oldalakon aztan talaltam par hasznalhato romot, az egyik az AUDI nevu rom, de ezt egyszerre talaltam egy MIUI rommal, amit kiprobaltam es az maradt azota is a telon. Ez hibatlanul megy, azt nem szamitva, hogy ezen is csak a regi Viber megy es nincs benne magyar. Pont ma probalkoztam azzal hogy ezt a romot magyar nyelvvel bovitsem, nagyjabol sikerult is, de ezzel meg igy jartam:
[link]
szoval most visszatettem a korabban is hasznalt angol MIUI-t. A kijelzo nem a legnagyobb felbontassal bir, csak 854x480, de ezert a penzert aszondom belefer, aksit nagyjabol az asszony 2, 2.5 nap alatt meriti le atlagos felhasznalas mellett. Pozitivumkent viszont azt kell kiemelnem, hogy a gps chip az nagyon allat benne, a mi 70 centi vastag teglafalu lakasunkbol eddig soha semmilyen muholdat nem tudtam semmivel se befogni, ez meg a szoba kozepen elso bekapcsolas utan 10 mp-cel mar 7-8 muholdra csatlakozott. Szoval a gps chip kiraly. -
Fayette
csendes tag
Sziasztok,
Egy kínai csodát keresnék. Leginkább böngészés, néha játék. 30-40 K között gondoltam az árát. Hatalmas kijelző és csúcs szuper technológia felejtős.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
carlitos75
újonc
üdv:segítségeteket kérném mert a kínai teóm Smartphone A7100(N7100) telefonálás végeztével elég sűrűn lefagy , újrakel indítani
-
krics
tag
szasztok, lenovo a760-hoz cwm telepites menete:
Eloszor is a drivereket kell feltelepiteni:
[link]Aztan talaltam egy spanyol oldalon egy egyszeru cwm telepitot, amiben lecsereltem a recovery.img filet:
[link]Miutan kicsomiztad, kosd ossze a telot a geppel, usb debugging legyen bekapcsolva, es katt a bat file-ra. A telepites elinditasahoz nyomni kell egy billentyut, kis ido elteltevel kikapcsol a telo es belep a bootloaderbe, ott lecsereli a recoveryt es ujraindul a telo. Nagyjabol ennyi
-
Zolka73
csendes tag
Kinéztem magamnak a minideal-nél ezt [link] a telefont. Írtátok, hogy sima postával kisebb az esély a vámra. Azt honnan tudom milyen postával küldik? És még egy kérdés. A root-olást gondolom kérjem. Köszi
-
pgemil
aktív tag
válasz
Ed3r_X_ #53421 üzenetére
Közben kerestem és szerkesztettem, ezek szerint a zipben valami nem tökéletes?
Nekem hiba üzenetet dob a kijelzőn 5 mp-ént : Ufortunately, android keyboard (aosp) has stopped. OK.
Hoppá nem tudok írni vele! Ha le OK-ézom eltűnik a billentyűzet!!Gyári adatok visszaállítása segíthet?
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
pècsimunkás #53418 üzenetére
Sajna már elment, nem lett volna időm rá. Új gazdájánál van, nem volt szerencsém vele (tégla lett 3 napig)
-
tolvaj!
őstag
válasz
CoolBoy323 #53409 üzenetére
Pontosan! Neki mindegy, hogy óriási vagy hatalmas, minden igényt kielégítek....vele együtt
ellenben veled! nálad nem jól sült el a kis ember nagy bottal járközmondás
-
arfer
senior tag
válasz
CoolBoy323 #53415 üzenetére
Attól tartok (tapasztalat
), ez is "tréfás" lett, az antelife után... És félelmeim szerint már a pandawill is az. Vagyis már minden
???
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #53413 üzenetére
Tudom, de így közérthetőbb. Az IPS is a TFT családon belül van, de.. na érted.
Tudom, láttam Geekbuying Facebook oldalát, pont lemaradtam róla.
A sárga hátlap fogott meg, ha élőben szép lesz, lehet a dizájn miatt marad. meg az ára se rossz, na majd meglátjuk. GB csak gyorsan feladja.
-
tolvaj!
őstag
válasz
CoolBoy323 #53406 üzenetére
engem inkább az zavar, hogy nincs egy hónapja, hogy az első kiadás kijött, WCDMA persze abból is váratott magára
... erre már itt a RR II.... kicsit pofátlanságnak tartom. engem a mérete nem izgat, mert tepsi méretű a kezem is
-
válasz
CoolBoy323 #53406 üzenetére
+1 g2f-re
-
tolvaj!
őstag
Ha volt már bocsi, de ez jó is, és pofátlanság is egyszerre!
Új RED-RICE ( hong mi) -
Ed3r_X_
nagyúr
Most rendelek majd W450-et, azóta sincs gondolom senkinek? Egy fórumtársat olvastam, de neki se jött meg szerintem. Erről az új prociról kell valamit tudni? Az a Mali 400MP erősebb vajon mint az SGX544?
-
tfalcon96
aktív tag
Focalprice akció: [link]
Rámentek a kedvenc márkátokra és random kuponokat kaphattok a kedvenc brand-hez. -
BocsiAG
csendes tag
Hali
Én DEFY+-rol váltanék valami újabbra. Én is a S750 gondolkodom de a szilikon tok riaszt a defy fém tokjához képest. Igazából nem tudom van e olyan minőségű, hogy az olajnak minimálisan ellenáll munkakörnyezetbe. Defy a emulziót kibírta. Meg én lapjára élére ejtettem már és egyben volt. IP67 sztem nem minden, fém tok meg nem tudom mért nincs
Kérdésem az volna a szilikon tok mennyire emészthető a fémhez képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Gyúrósok ide!
- EAFC 25
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged