- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ben-ga
tag
válasz
tibcsi0407 #124497 üzenetére
köszi!
egyszerűbb mód nincs erre? -
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
6"-os telefonból van most valami csúcskészülék mint pl Letv Lemax 2 vagy a Vernee Apollo lite?
Köszönöm
-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #124493 üzenetére
Tud elvileg magyarul, gondolom megfelelő ROM-al
-
ben-ga
tag
Sziasztok, mentett wifis hálózataim jelszavát hogyan tudom kiolvasni?
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy asus zenfone 2 telefonom amirol valtani akarok. Tudnatok ajanlani nehany tipust max 100ezer ft-ig 4,5-5,5" meretben?
Ami fontos nekem azok a jo uzemido, terero, kamera, gps, es b20. -
bikfic1
tag
Sziasztok!
Doogee x5 max telomon telefonálás közben bugó hangot hall akivel beszélek.
Nagyon zavaró hogy nem hallanak rendesen.Csináltam egy hangfelvételt miközben hívtam.
https://drive.google.com/file/d/0BwnkdLd96OFwUVBxNE9YZUMwWlU/view?usp=sharing
Én nem hallom a sipolo hangot csak akivel próbálok beszélni. Viszont a hangrögzítő felveszi hívás közben.
A baj az én telommal lehet hogy beállítás vagy hardveres arról nincs ötletem.
Már átnéztem az android 6 összes beállítását, de nem találtam semmi opciot a mikrofon beállításokra.
MTK enginering programot is próbálgattam a leirtak szerint de nem tapasztaltam javulást.Aki tud segítsen!
Köszi.
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Segítségetek kérem az általános telefonos topicban már ajánlottak telót, de szeretném, ha külföldről is kapnék egy két ajánlatot.
-Keret az 35k max ,de ebben már mindennek benne kellene lennie (áfa, vám, stb)
-4,5-5" kijelző
-lehetőleg vmi színes legyen ne fekete, de nem kitétel hacsak olyanban van vmi über szuper teló
-2gb ram jó lenne ha van ebben az ársávban de ha nincs akkor 1 gb
nagyjából ennyi. az áfa, vám dolgot jó lenne megúszni ha lehet, illetve megbízható boltot is keresek ahonnan megrendelhetem. Köszönöm előre is.Amiket eddig nézegettem nem tudom mennyire megbízható márkák: Oukitel, Vkworld, Blacview
-
-
válasz
bonyboy #124482 üzenetére
Ez úgy full kamu, ahogy van....
4GB RAM. Peeersze...
2,7GHz-es MT6595...
Úgy átvágta ezt az appot is a firmware, mint a huzat.
Szóval marad az MTKDT. Hidd el, megéri a fáradtságot, hogy összehozd a működő adb kapcsolatot.(#124484) Ájvé
Általában a /proc/ helyen vannak azok az infók, ami alapján lekérdezik és megjelenítik a tesztprogramok az információkat.
pl.:
/proc/cpuinfo
/proc/partitions
/proc/dumchar_info
ésatöbbi... namost, ezek közül néhányat olyan szépen át tudnak vágni szoftveresen, hogy (kínai)csuda.
Szerencsére néhányat nem.(#124485) bonyboy
Tényleg nagyon szívesen segítenék, de én egyszer feltettem a w8-at meg az adb-t, azóta megy, nem frissítek, nem piszkálom, mert megy. Ezért mondtam, hogy majd egy win-hozzáértő válaszát várd meg. -
válasz
bonyboy #124478 üzenetére
Hát... ööö... lehet, hogy több driver is lehet fent - ha jól emlékszem volt akinek ez volt a problémája. Leszedte, és felrakott egy úja, onnantól jó volt. De majd a windows-hoz értők ezt megmondják (én maradok Linux-júzer)
Ha az mtkdt nem megy, akkor vagy driver vagy kábelhiba van.
Vagy nem adtott senki engedélyt a telefonon az adb elérésnek. -
-
válasz
bonyboy #124467 üzenetére
Hát... jó kérdés.
Főleg, hogy Mpie telefonról van szó.
Nagy kérdés, hogy valóban mt6592-ről van szó, vagy valójában mt6572-ről.
Ezt ki tudod deríteni, hogyha az MTKDroidTools programmal megnézed az információkat. Ez a program ugyanis megmpndja, hogy fake (hamis) 8 magos-e.A másik, parancssoros megoldás a cpu-k számára lehet ilyen:
ls -R -l /proc/ | grep cpu
Erre kiad egy csomó mindent, de ilyesmit lehet benne keresni, ez 4 magos:dr-xr-xr-x root root 2014-01-01 01:17 cpu0
dr-xr-xr-x root root 2014-01-01 01:17 cpu1
dr-xr-xr-x root root 2014-01-01 01:17 cpu2
dr-xr-xr-x root root 2014-01-01 01:17 cpu3
Ha ez a szám elmegy 7-ig, akkor 8 magos.
Ha csak 1-ig, akkor 2 magos.Szóval lehet, hogy először ezt kellene kideríteni leginkább.
Meg ha már MTKDroidtools, akkor azonnali mentés javasolt, plusz scatter file készítése.szerk.: na a többiek jól beelőztek
(#124470) bonyboy
Az AnTuTu Benchmark program ezt irja a Device Info-ban
CPU MOdel:MTK6595 Core 8
GPU Renderer Mali-450 MP
Na ez már gáz...
Ugyanis a 6595-höz PowerVR G600-as gpu dukál....
Na akkor mindenképp derítsük ki legelőször , hogy valójában mivel is állunk szemben. Valójában. -
RVR400
veterán
válasz
#45553408 #124468 üzenetére
A valószínűbb az, hogy 2 magos cucc van benne. A ROM letöltési oldalról egy idézet:
- Select "scatter-Loading" and search MT6572_Android_scatter.txt in ROM
Szóval ennyi a trükk. Mondjuk én pénzt nem adtam volna azért a telóért, az is biztos.
-
bonyboy
csendes tag
válasz
cappa72 #124435 üzenetére
Köszi-ezeket találtam én is de a legtöbb letöltési link halott...
Sajnos igy nem tudom mit kezdjek vele... Esetleg valakinek valami ötlete?
Ja és hogy van az hogy az antutu progi látja mind a 8 magot a cpu-nak de más hasonló progik csak 2-t látnak? És miért irja 6 magra hogy sleep? Miért alszik? -
-
klampfer
tag
SZiasztok,
Redmi 3Pro és 3S között mi lenne a különbség (3S is van 3/32GB-al..)
Előre is köszönöm.
-
válasz
BullZeye #124458 üzenetére
Én a zsebpénzéből fedezném a kijelzőcserét. Meg is mutatnám neki, hogy hogyan csinálom, hogy lássa: vigyázni kell a dolgokra, de lássa azt is, hogy számíthat rám. (főleg, hogy kollégáim törött cuccait szoktam cserélgetni... másoknak segítek, akkor neki meg méginkább) De ez már nagyon távol van a duálszim topiktól.
-
Atomcsirke
aktív tag
válasz
svgyula #124428 üzenetére
+1
2 telefon/év után én is azt mondtam, hogy ittavége, majd nyáron megkeresed a rávalót. Két hetet bírta a kölyök - 16évesfiú - majd értetlen arccal nézte a számláján, hogy csaaakharmincötezer?! Azóta néma csönd, kotlik a kis pénzén, telefonvétel szóba se került többet. Szerintem úgy döntött, beéri az öreg Lenovommal is, ha lecserélem végre...
-
Ájvé
veterán
válasz
csubuka #124454 üzenetére
Itt van M3 99$-ért, de áfa rájön.
Nem tudom lesz-e EU storeos valahol, tényleg nem vagyok képbe ezekkel, talán majd valaki válaszol neked, én nem tudok. -
Ájvé
veterán
válasz
csubuka #124452 üzenetére
M3s van itt, nem nagyon van róla teszt, kicsit zsákbamacska. Másrészt áfa még beugorhat.
Itt van M3 is. Ez jó eséllyel áfás.
Itt van viszont Mi4c ennek elég jó viszont a kamerája, megüti a szifon szintet is.
Redmi 3 130$-ért EU direkt. Ugyan innen Mi4c 160$-ért szintén EU direkt. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy barát keresne telefont magának:
- max 5" (magyarul pont annyi a felhozatalt nézve
), HD is tökéletesen elég
- nagyobb fajta akksi, ~3000mAh
- elfogadható kamera (a srácnak - egy totál leharcolt - iPhone 5-je van sajnos, így magasra tette a lécet)Nekem az Infocus M560 (ez a legkevésbé passzentos tán ide épp), az Oukitel k4000Pro, netán a Vernee Thor jutott eszembe. Kamerába lehet mindegyik messze van a céltól, tán túl messze.
45-50 ezerből ki kellene férjen. Lehet kicsit alacsonyra lett téve a léc. De más hardveres oldalról semmi kitétel nincs, telefonálni tudjon, ennyi, B20 LTE nem baj, ha van.
-
picaro
tag
Sziasztok. Lenovo P70 után keresek alternatívát. Fontos a az akkuidő...
-
LógaGéza
veterán
válasz
cappa72 #124419 üzenetére
Nem, én akartam /cache-t formázni amikor megkaptam, mert volt már olyan, hogy attól helyreállt a rendszer.
Az lett a vége, hogy találtam 4pda.ru-n egy S820t ROMot, újraraktam a system.img-et és a cache-t, ettől szerencsére elindult, és az adatok is megmaradtak.
Köszönöm a segítséget itt is, és az összefoglaló íróinak is
-
válasz
#39868659 #124436 üzenetére
Vegre kiszenvedte magabol a jiayu az s4-et
Hat az igert 4,7" helyett amiert vartam, lett 5,5
Egyrészt ideje volt már, de az 5,5' miatt-t érdemel.
Azbeszt'....
Épp ma beszéltem a JY fan kollégámmal, hogy ezek biztos beadták a kulcsot. Kár volt a g4s gyatra GPS-e miatt. Azóta sincs olyan ár/tudás/érték arányú telefon a maga kategóriájában. Sokat vártunk erre az s4-re, oszt' mégse' érte meg? Ez így nem járja. -
-
drr
őstag
válasz
svgyula #124423 üzenetére
Sikerült megkaparintani egy Vernee Thor-t 99.99$-ért
-
törölt tag
Vegre kiszenvedte magabol a jiayu az s4-et
Hat az igert 4,7" helyett amiert vartam, lett 5,5
Netzwerk
2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz 3G: WCDMA900/1900/2100 MHz
FDD LTE1 2100 / B3 1800 / B7 2600 / B20 800 / B38 /B40
Hauptspezifikationen CPU MTK6755 A53 Octa core 2.0GHz 64Bit
Display Größe 5.5" FHD Material IPS SHARP Display Auflösung1920X1080
Touch Panel Type 2.5D Capacitive touch Structure G+F+F Multi-touch 5 points
Speicher RAM 4GB ROM 32GB Externe SD Karte bis 64GB
Front-Kamera 5MP mit Blitz Back-Kamera 13MP Autofokus mit Laserfokus & Doppel Colour Blitz
Software O.S Android 6.0
Fast charging support 9V fast charging
Fingerabdruck Scanner
Laser-Fokus super schneller Fokus (in weniger als 300 millisekunden)
Kopfhörer Anschluß 3.5-mm-Standard Anschluß
Type-C USB Type-C (USB3.1) USB Ladebuchse /10GB pro Sekunde Übertragungsgeschwindigkeit
Kraftvoller Akku Kapazität 3000mAH
Working Time Standby 2-3 Tage,Gesprächszeit 4-5 Stunden -
válasz
bonyboy #124434 üzenetére
Mintha ez a leírás alapján 4.4 lenne. - szerk.: de sajna a 6572-höz való...Ez meg nem tudni melyikhez való...
Ez meg az mpie keresésre adott találat
De azért csekkold le.
-
bonyboy
csendes tag
Üdv.
_Nekem egy Mpie A806 mtk 6595- üs 2 simes telefonom van. Olyan problémám akadt , hogy az elözö tulaj rootolta és feltette rá az android 5-öt. De sajnos nem egy stabil a rendszer vele. Szeretném vissza tenni rá a 4.4-et de sehol nem találok rá. Tudna valaki ebben segiteni? Köszönöm! -
nyisziati
veterán
válasz
tibcsi0407 #124429 üzenetére
Igaz, az már 130, rosszul emlékeztem. A sima K6000 van 100$ körül.
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #124426 üzenetére
mini - 5,2"
-
svgyula
addikt
Szia! Nem éppen itt de ilyenek között kersnék! Az a 16 éves fiú olyan mint a mondás szerint: a vaséket is képes elrontani
Azt kell figyelembe venni, hogy időszakosan egy-egy új occó vagy egy srapabíró drágábban és talán(?) jóval ritkábban. Felénk pedig úgy szokott ez működni: Fiam tőlem nem kapsz telefont! Szépen elballagsz nyári munkára és abból veszel magadnak! Akkor talán kialakul benne valamilyen értékítélet mert tudja mennyit gürizett érteAztán ha egy k.va drága samut vagy szifont vesz akkor legalább az is fogy! Ugyanúgy tönkre fogja tenni ugyanúgy mint a 20eft-os telót.
DE ez csak az én véleményem. -
nyisziati
veterán
Ha veszel egy shieldet vagy jobbfajta szilikontokot a telóra és egy 9H keménységű kijelzővédőt a képernyőre, az valszeg elég. Néha én is lekoppantom és ezek eddig mindig megvédték.
Telóra a javaslatom az Ulefone Paris vagy az Oukitel K6000 pro. Én nem vennék drága strapatelót, nem túl jók a visszajelzések, nem tudnak annyit, mint amit állítanak róluk. Egy vastagabb tok bőven elég.
-
tibcsi0407
félisten
-
svgyula
addikt
Szia! Ha lány akkor legyen vízálló! Ők farzsebben hordják és a WC az ellensége a telóknak
Ha fiú és az a sarokban ülő típus akkor lehet occó DE a 6752-Helio10 körül keress.Ők az erős játékosok. Mivel kint nem találják a helyüket a játékokban élik ki ezt
Ha amolyan örök mozgó akkor pedig ha magadnak akarsz jót veszel neki egy strapatelefont.
Ja és használható 100$ környékén GYEREKNEKVagy kéthavonta cseréled.................
-
svgyula
addikt
válasz
RVR400 #124403 üzenetére
Szia! Én láttam már olyan telót amit tényleg nem ejtettek le és elrepedt a kijelzője! Ez egy Prestigio Az simán töltés közben annyira melegedett a felső részen, hogy elrepedt a kijelző. Nem repedt át csak először egy darabig aztán teljesen
Végül is valahol ki kell engedni a gőzt
A másik gariztató embertípust pedig a honor fórumon is meg lehet találni ráadásul le is írja, hogy mit csinált vele és mit mond majd a szervizbenEzek azok az esetek amikor emberek a saját balf@szságokkal nem tudnak megbékélni és mással akarják kifizettetni
-
válasz
LógaGéza #124416 üzenetére
Ha van factory mode, akkor ott szokott lenni adb elérés; ha van, akkor meg kell nézni van-e root jog.
Ha az is van, akkor a data-tdd
-vel le tudod menteni (acat /proc/dumchar_info
alapján), mad a data img-t tudod csatolni, és a megfelelő adatbázist le tudod menteni.
Ha nincs root, de van adb elérés, akkor szintén acat /proc/dumchar_info
alapján a partíciókat flashtool-lal le tudod menteni.De ha már a cache formázásánál tart, akkor jó eséllyel küldtek rá egy factory resetet, ami viszont törli a benne lévő telefonszámokat (a data partícióról).
-
drr
őstag
Sziasztok!
A fiamnak keresek egy készüléket. A plafon olyan 110$. Amit szeretnék:
- 5, max 5.5'
- minimum 2GB RAM
- legalább 4 mag és elfogadható grafikus teljesítmény (lehessen rajta játszani)
- tűrhető aksi
- erős védelemmel ellátott üveg védje a kijelzőt
- bírja a strapátA Leagoo M5-öt és az Ulefone Metal-t nézegettem, de azok még előrendelési fázisban vannak, így róluk nincs tapasztalat (megjegyzem, mindkettő nagyon szimpatikus, főleg a Leagoo az ára miatt és elég meggyőzőek a törésteszt videói...).
Mit tudnátok ajánlani? A válaszokat előre is köszönöm!
-
LógaGéza
veterán
-
smithsys
aktív tag
válasz
F.B.I. #124412 üzenetére
Te tudod, ha nagyon kell akkor vedd meg! Nekem is tetszett, jó formájú prémium érzetű gyors masina, csak valahogy az volt az érzésem hogy a Vernee-nél még nagyon hiányzik egy igazán ütős hozzáértő szoftvare fejlesztő. Mintha izomból akarnának megoldani mindent.
Nekem egyedül a hálózat eldobálás volt a gondom vele, de ez nyilván olyan gond amit nem tudok elnézni egy ilyen kategóriás telónak, ezért döntöttem úgy hogy nem kísérletezek vele tovább. -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Hozzám jutott egy Lenovo készülék, hogy nem indul, nézzek már rá. Ránéztem, és tényleg
Szóval a lényeg, hogy valahogy életet kéne lehelnem bele, de már a típusmegállapításnál problémába ütköztem. Valaki esetleg felismeri?
Sajnos nem bootol, recoverybe lép, ésFormatting /cache
-t ír, és nem tud túllépni rajta. Factory mode pedig nekem teljesen kínai -
F.B.I.
veterán
Segítség: Z2-t érdemes lecserélni Apollo Lite-ra (nagyon jó áron lenne)?
-
nyisziati
veterán
válasz
RVR400 #124403 üzenetére
Ebben is van igazság. Tényleg vannak ilyen emberek.
De ha az asztal másik oldalán áll eladóként, és megbízom benne, de ő visszaél vele, az ugyanúgy rosszul esik és csomó pénzbe kerül. Tudom, mindig próbáld ki, írd alá stb... De egyszerűen nem tud mindig mindenre odafigyelni az ember. Hát igen, jó lenne, ha mind az eladó, mind a vevő mindig korrekt lenne.
-
RVR400
veterán
válasz
nyisziati #124402 üzenetére
Az a baj, hogy pl. nálam 5-ből 1 ember bepróbálkozik javítás után X idővel ezzel-azzal. Volt olyan teló, amit úgy hoztak vissza, hogy csavarok hiányoztak belőle, olyan is volt, aminél a szalagkábelt felejtették el visszatenni a helyére. Persze egyik telefonhoz sem nyúlt hozzá senki...
Amit még szeretek, aki törött kijelzőre akar valamilyen módon garanciát érvényesíteni. Persze ezen telefonok egy része sosem esett le, de egyszercsak ilyen lett, pedig nem történt vele semmi (
), a másik része pedig csak egyszer esett le, akkor is maximum 50 centiről szőnyegre...
Tehát olyan telefon még nem készült, amit egyszerűen önhibából leejtettek béna módon szar helyre és eltört.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged