Hirdetés
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iOS alkalmazások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
András56
üzenetére
erre szoktak mondani, hogy olcso es nem raz

Van itt mellettem egy B450M-Pro4, de ha nemharagszol nemallokneki proci es ramot cserelni, epp belottem a regi R7 1700 -as procimat, meg hozzá 8GB TeamGroup Elite 2400@2933 ramot, matx hazban sfx tappal, ezzel mar nemkiserletezem, noverem fogja ajandekbakapni jovoheten, azazvagyis akarommondani most nemtok elsokezbol jobbat ajanlani a lapba. -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
monosz
üzenetére
"3800 -on 1,4V körül kap a ram,alap Pbo.minden fesz Auto"
namost ize. miert erolteted a 3800 -at, ha azzal nemindul elsore ?
az nem egy 3200 -as kit ? talan eloszor azon legyen stabil, aztan lehet tovabblepni. Az, hogy felevig tokeletes volt, kb. semmitnemjelent, lehet ennyi ido kellett neki, hogy degradalodjon... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
monosz
üzenetére
hat nemtom, a topicban nemnagyon emlexem, hogy valaki Flare-X -et vett volna. Aztan lehet azert nincs ra panasz, mert tenyleg hibatlan

szvsz ha eldontotted, hogy ramot akarsz cserelni, akkor vagy az Aegis, ami -- hacsak nem hibas valamelyik modul -- tenyleg mindennel megy.
vagy az Albigator altal ajanlott Ballistix.
* van abbol 16GB -s valtozat is. -
mozso
senior tag
ZenTimings 1.1.0 hivatalos kiadás:
letöltés itt a link: [link] -
HSM
félisten
válasz
kovsol
üzenetére
Meg akkor nézhettek volna szűkös meg "auto" subtimingeket, lehetőleg 40 féle lapban, melyik hogy lövi be magától.

Értem persze a problémád, csak valahol meg kell húzni a határt.
Egyébként azt szokták mondani, kb. 200Mhz órajeltöbbletért érdemes kb. beáldozni egy CL időzítést. Viszont ahogy látom, nálad második generációs Ryzen van, én azt alapból nem hasonlítanám a harmadik generációhoz, elég sokat változott a memória alrendszer.(#24283) RECSKA: Kb. ennyi nálam is [link] , photoworxx 29654, jó ez.
Az én kitem is 4000Mhz felett tudott CL16 mellett i9-9900K-val, de szerintem egy 3600 mellé bőven elég a 3733Mhz is.
Én a következő Zen-t a CCX-ek eldobása miatt várom nagyon.(#24284) monosz: 3800-as ramokkal nagyon könnyen lehet, hogy az IF link szivat.
Lehet, érdemes lenne megpróbálni 3733 vagy 3600-ra rakni őket, ha szinkron az IF órajel. -
válasz
kovsol
üzenetére
Már miért lenne elrontva? Ez az órajelnövekedés hasznát hivatott bemutatni, nem az időzítés hasznát., van olyan is neten pont elég...
Jah, hogy erre gondoltál...
A tcl-nél sokkal fontosabb a maradék timing. De igy van az általánosság : 3000c14=3200c15=3400c16...Sajnos az van, hogy ennek a zen2 platformnak kell az FCLK órajel, a 3600/1800-at imádja, annyit célszerű elérni, onnan már sokat nem gyorsul..
HSM :
Én itt tartok most, kb hónapok óta így megy, nem csesztetem, beletörődtem az 1900-as bugba, nemsoká itt a zen3, majd azzal talán... A ram amúgy gond nélkül tud 4400c16-ot![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Annyit csináltam ma, hogy a feszeket lejjebb vettem, most igy fut a teszt :

-
HSM
félisten
válasz
Lukitomi
üzenetére
Köszi!
B-die, ha nem tévedek, elvileg ez (<1,5V) még nem gond neki. Én mondjuk törekszem a sajátommal nem 1,4V fölé menni, de én mindig is óvatosabb voltam a többségnél. 
(#24280) kovsol: Végig CL16-ot használtak, az azért nem hulladék, inkább átlagos. Szerintem így jobban követhető, mintha sokféle beállítás lett volna. Plusz jöhettek volna a magas órajelű és alacsony késleltetésű modulok is vinni a prímet. Ugyanez lett volna végeredményben, csak sok felesleges plusz munkával.
-
HSM
félisten
válasz
Qtya123
üzenetére
Lehet, energiatakarékoskodik, vagy mérési hiba, szerintem nem kell vele foglalkozni, amíg minden jól működik.
(#24244) monosz: Ha DDR4, akkor Ryzen kompatibilis, legfeljebb be kell állítani jól.
(#24247) Lukitomi: Igen szedi a lábát, hiába "csak" 3600.
Mennyi ramfesz kell ehhez?(#24252) Lukitomi: A Linx tényleg érdekes, nálam a sima 3600 is 370 Gflops felett teljesít allcore 4,2Ghz-en. Pedig a többi tesztben nagyon szépen helytállt az XT.
(#24258) Lukitomi: Elvileg a lapon múlik, ha jól van kalibrálva, jól kéne visszajeleznie. Sajnos pl. az én B550 lapo is úgy tűnik alulmér, aminek hatására pl. alapból olyan a proci, mintha PBO-znám.
Ezért is mentem inkább fix allcore OC-ra, ott nincs állandóan 1,3V felett a fesz, ha kell, ha nem... -
Albigator
őstag
-
Úgy látszik mégsem olyan stabil a ram tuningom, felraktam ma a Microsoft Flight Simulatort mert benne van az xbox game passban, többször fagyott, egyszer kiköpte hogy olyan memóriacímre hivatkozott ami bla bla bla.
-
Tamas1982.1
tag
Sziasztok! Újonnan vett BOX procihoz van paszta a csomagban? Vagy vennem kell majd? Ha igen, milyet érdemes?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
monosz
üzenetére
szvsz probald amit irtam.
nezd meg, mi a ram $defaultja alapon meg xmpben, es mit allit be maganak, amikor megy. Aztan azt a Biosba.
amugy a Ripjaws ( adatlapodrol neztem ) az szvsz a hulladek hulladekanak a hulladeka, nem is emlexem ra, hogy valaki valaha Ryzenhez ajanlotta volna.
Akkor mar inkabb a lassabb de stabil Aegis. -
Skynet258
veterán
Friss mai cikk ami tök jól bemutatja miként skálázódik az fps 2133Mhz-től egészen 4000Mhz-ig járatva az adott RAM-ot.
Engem csak megerősített, hogy abszolút elegendő a 3600Mhz-es RAM, de igazából még a 3200-as is... Nézték húzott IF-fel is a dolgot, szerintem nagyon jó kis cikk.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
András56
üzenetére
Aegis nem epp a ramok csimborasszoja, de kb. mindennel is megy.
Eddig Msi B350 Tomahawk / Pc-Mate B450 Mortar Max / Tomahawk Max , Asrock B350m Pro4 , B450M Pro4, X570 Pro4 -be tettem,
cpuk : R7 1700, R5-1600 , R7 2700(X), R5 3600, R7 3700X
mindegyikkel pocc-roff xmp ment. -
András56
lelkes újonc
Sziasztok
Asrock b450m
5 3600 mellé mit ajánlatok?
g.skill aegis 2x8 gb 3200 mhz megfelelő lenne? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
monosz
üzenetére
a dram training lehet a bunos, amikor elindul a gep, Ryzen Timing checkerrel vagy Aidaval olvastasd ki az idoziteseket, es hasonlitsd ossze a biosban beallitott vagy az xmp ( default ) ertekekkel, ha valahol jelentos elteres van, akkor probald a kiolvasott erteket fixalni a bios feluleten. Ha ezutan elindul siman, akkor ez a baja.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem eszik többet, falból mérve ugyanannyi!
Azt magyarázom, hogy az újabb lapok máshogy mérnek valamit, vagy nincsrnek még illesztve a hwinfóhoz vagy nem tudom miért. A lényeg, hogy pl. a cpu core+soc az 125W környékén van és a régi lapoknál a cpuPPT is e körül mozgott, kicsit magasabb volt, max. 5 Wattal, most meg 70-80-al. Miért? Az első szériás lapiknál is voltak ilyen anomáliák. -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
B450-et már semmiképp nem érdemes.
többet ehet mindig jó a tuningnak. -
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem beszélve arról, hogy a proci teljesen gyári beállításon üzemel PBO-val, jelentősen alulfeszelve (-0,0875V) (Kézpénznek, elírtam előbb)
Vagy a hwinfó nincs felkészítve az újabb lapokra,
vagy a régebbi chipkészletes lapok (B350, B450, X370, X470) kiolvasása nem stimmel,
vagy az újabb chipkészletes lapok (X570, B550) kiolvasása nem stimmel! -
Lukitomi
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ne vegyétek készpénznek, amit a hwinfo ír!
Ugyenezen beállítások mellett ment az előző x470-es lapomban a proci és ott rendben voltak a limitek ellenben a mostani b550-es lap sokkal magasabb értékkekkel "üzemel" -
Albigator
őstag
(#24255) rasotamas
Vannak limitek alapból igen:
65W-os TDP-vel rendelkező procinál PPT: 88W TDC:60A EDC: 90A
95W-os TDP-vel rendelkező procinál PPT:128W TDC:80A EDC:125A
105W-os TDP-vel rendelekző procinál PPT:142W TDC:95A EDC:140A
(by Lukitomi)De all core OC-nél ez ha jól tudom kikapcsol, vagy kitolódik (legalábbis nálam a PPT és TDC biztos). Lehet ezekkel a limitekkel játszani a PBO menüpont alatt.
Órajel emelés több áramerőséggel is fog járni igen.
-
válasz
Albigator
üzenetére
Hogy ad neki ennyi ampert? Nálam mindig pont 90A-en tetőzik. A steel legend miatt? Vagy van ilyen beállítás, hogy mennyit adhat? Lehet ha 100A bemenne (azért 125 az tényleg sok) 90 helyett stabilabb lenne. Pl 4.4-en 1.2V nekem y cruncher kivételével stabil volt, lehet több amperral ott is stabil lenne.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
Albigator
üzenetére
Nem tudom miért ilyen nagy a szórás, de mindíg ilyen volt. A gyerkőc 3600XT-je is 2 Gflopson belül van, de nekem ez mindíg ilyen volt. A lassulás oka, hogy éjszaka ment és akkor volt a leghűvösebb a szobában, aztán hajnalban már kicsit melegedett a szoba, egyébként 24 fok volt a szobában éjszaka. Habár most visszanézve nem olyan nagy a különbség a vége felé, mint gondoltam.
Itt van egy régebbi mérés másik alaplapban!
Ez pedig az új.
-
Albigator
őstag
válasz
Lukitomi
üzenetére
Szép. Azt lehet tudni pontosan h a 2CCD-s proci mennyit dob az aida pontszámokon?
Mert ez egy 3600/3600X/3700X/3800X-el nem lenne ilyen jó (és nem a write érték miatt mondom, mert az felezve van 1 CCD-seknél tudom)Amúgy nekem ami még fura, hogy LinX alatt nagyon nagy a szórásod.
Ahogy látom minimum 26 a difi az értékek között. 639 a max, a minimum az utolsó 50 ciklusban pedig 613.Én 2 Gflopson belül mozogtam. kép link LinX 20 kör 28 GB
Ha kevesebb gigával teszteltem pl 8 GB, még ennyi se volt a különbség. -
jeni
félisten
válasz
monosz
üzenetére
Hidegindítást ellen van egy régi látott igaz történetem.
Azt írod,hogy újraindulás után 2.-ra tutira elindul,s onnantól stabilan megy. A hiba azután áll elő,hogy ha legalább 2 órára teljesen áramtalanítva kikapcsolod a gépedet.
Amire gondoltam és tapasztaltattam egy TV szerviznél látott alapján,hogy a szerelő egy sima hajszárítóval kereste a hibát a régi Sony 2531T TV-nél működés alatt. Vicces volt akkor a dolog. De ha ezt az egyes modulokat előtte felmelegítve ezt a módszert kipróbálod persze ehhez ki kéne venni egyesével,felmelegíteni,tesztelni a modulokat.
Ennek hátránya,hogy ki be kell rakosgatni.
Ha csak az egyiket hagyod benne?
Akkor is azt csinálja,hogy ha csak 2133mhz vannak állítva hideg indításnál,és lassan emelni a frekit minden hideg indítás előtt?
Amúgy a ramot azt vagy 10 évre tervezik élettartalmát tekintve.
Hülyén hangzana ha azt írnám,hogy az alaplap is lehet ebben ludas. -
monosz
őstag
válasz
monosz
üzenetére
Közben elérhetővé vált egy friss bios.
Frissítés után is ua helyzet.Clear cmos,tök defaulton vagyok,de sajna ua. Kb,egy fél évig stabilan,hiba mentesen ment minden.Mi a picsa történt?
Oké,a ramok piszkosul nem Amd kompatibilisek,de egy fél évig hibátlanul működött a rendszer. -
bozont
veterán
válasz
kellcucc
üzenetére
Próbáld ki egy másik képnézegető programmal és kiderül, hogy programhiba-e vagy sem. Én az Infranview-t használom nagyon régóta és eddig nem nagyon volt problémám vele.
-
Albigator
őstag
válasz
arabus
üzenetére
Én 81e-ért a 3700X-et.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A PBO buzerálást meg az EDC1-es mókát inkább hanyagolom. Felesleges még több fesz pár MHz-ért. Plussz ugye jobban melegszik attól is a proci...
Nálam az 1866 IF még megy. A 3733 MHzre is van stabil beállításom. De inkább a kevesebb feszkós 3666-at választottam.
Az 1900-at meg se próbáltam inkább. -
válasz
Albigator
üzenetére
bár sokan álliják hogy nem de szerintem biztos minden számit.
de azért a tied sem rossz föleg ugy hogy én még 195 pénzért vettem ezt a procit
ahhoz képest a tied teljesen jó
ja és hát van nekem is 3700x a lányom játszik vele és sima a 3800 mem vele
ez a 3900x meg nem tudja. -
kellcucc
aktív tag
Igazából nem tudom hova írhatnám, nem találtam rá megfelelő topikot.
Most építettem egy ryzen 3600X/ROG 2070 OC/500gb 970 evo plus/32gb Gskill gépet és vettem apróról egy win10-et. A problémám, hogy random csinál olyat (vagy inkább nem csinál), hogy ha megnyitok egy fotót (jpeg), akkor esetenként egy fehér "háttér" marad, a windows képnézegetőt megnyitja, de nem tölti be a képet még várakozás után sem. Illetve van, hogy 3-4-szer kell ugyanazt a fotót megnyitnom, hogy betöltse...Azért nem egy lassú gépről van szó, így valami non-hardveres hiba lehet, valakinek van erre megoldása? Elnézést, ha rossz a topik! -
Albigator
őstag
válasz
arabus
üzenetére
Super PI 16K-tól 32M-ig mindegyik:

3700X alapon, 32GB Micron E-die @3666 MHz CL16
(Az egész konfig az adatlapomon.) -
Biga123
addikt
CB R20 közben villog az egér megvilágítása .

szerk : cruncher közben is .. -
Albigator
őstag
válasz
Tomoty
üzenetére
Igen CB R15 / R20 az csak a pontszámok miatt fontos, ki lehet belőle indulni. De még pl ha nem all core OC a cél, hanem csak PBO-s, vagy offsetes finomhangolásról van szó, arra is jó: valamikor hiába fut le a teszt de látszik a pontokon h valami nagyon nem stimmel.
Na de én ilyen feszt (1.375V) és órajelet rá se mernék küldeni a procrira még bench/teszt erejéig sem. (125A se kevés egy 6 magos procinál)...
-
Qtya123
őstag
Nálad is akkorákat ugrál a beta4-ben, mint nekem, hogy 1867-ről lemászik 300 környékére az FCLK? Egy az egyben a proci használattól változik. Ha az egérhez sem érek lemegy 230 körülire is akár. Megmozdul az egér, vagy fut egy program és küldi neki 1867-en.
Amúgy minden hibátlan és audio bug sem volt soha.
-
válasz
-FreaK-
üzenetére
Ahogy írtam is fentebb: nekem addig nem volt kerek 100, ameddig nem volt stabil a RAM. Minden teszt lefutott, tóbb órán át ment Ycruncher és TestMem5, ránézésre nem volt gond, az eseménynaplóban mégis perverz hibák sorozata jelent meg. Visszaálltam alap XMP feszültségekkel és az egyéb paraméterekkel alapértékre, így vesztettem jópárszáz megahertzet, de azóta minden tutin megy, nincsenek random fagyások, program elhullások, és tráááádádááááá, a BCLK mindig 100 Mhz AUTO állásban is. Előtte hiába írtam be kézzel százat, soha nem volt annyi. El kell dönteni egy pont felett, hogy órákat akarunk beleölni tesztelésbe, meg bencselésbe némi plusz százalékért, vagy a mindig, mindenütt stabil értékekre megyünk rá. Én utóbbit választottam, az egyetlen, amit érzek, a késleltetés növekedése, de már lesz@rom, használni akarom a gépet, nem reszelni és azon agyalni, melyik érték a rossz éppen.
-
Tomoty
senior tag
-
chopin42
őstag
Azért a vrm-en kívül másból is áll egy lap, de valóban, az msi lapok elég pöpecnek néznek ki. Ahogy látom, amúgy az össes gyártónak vannak nagyon érdemes lapjai, kivéve asus: drágább a konkurenciánál, de tudásban nem nyújt többet, néha inkább kevesebbet (bios flashabk hiánya, fázis duplázók a b550-e alatt nincsenek, csak 2-3 powerstage 4 fázisra szétdobva, usb portok hiánya, saza portok hiánya, stb...Szóval asus amd esetén alaplapból is kerülendő, a következő lapom tuti nem tőlük lesz.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
RECSKA
üzenetére
"Almat kortehez.. . Es szerintem a Rogok mindenek, csak nem aszok.
"
Emlékszem, mikor a sima liba ballistix tuningom olyan szinten nem ment crosshairvi-ben, hogy el sem indult. Nem lehetett 50% alá állítani dc ventit. 1,52v vcore max!
, szarabbul boostolt mint a toma stb.. Aznapi legnagyobb örömöm az volt, mikor visszaraktam a tomahawkot és küldtem vissza 14 naposba az asust...
-
-
jeni
félisten
válasz
RECSKA
üzenetére
igen, ha 1x sem fagyott, 1x sem hibázott,az elsőre beállított névértéken ment elsőre, aki meg ,meg van vele elégedve akkor semmi rosszat nem tud róla mondani.
szerencsés voltam abban a helyzetben,hogy 62000Ft-ba volt nekem a zsír új VII hero lapom.
Az eredeti ára 84000Ft egy hozzá csapott grátiszban kapott két ventis Coller Master vízhűtővel.
Ezért én úgy vagyok vele megveszem drágán a lapot ,még akkor is ha nem tudom maradéktalanul kihasználni ,csak ne legyen vele gondom. -
jeni
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
Nem hiába ROG Crosshair VI Hero és a VII Hero lapok valamint VIII Hero az ászok.
Sok múlik az alaplapon is.
Az Asrock B450 Steel Legend alaplap kiköpi a Corsair 2x16Gb ramot.
Ellenben a VII Hero lapom vígan röhögve elvitte 2933Mhz -n a dupla ram-t.
CMK16GX4M1B3000C15Akkor TR4 bármi oldalról nézve drága és mellékvágán.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Albigator
üzenetére
Mindenkinek igaza van.

A hozzászoló is említi a végén, hogy nagyban függ(het) a ramtól is, hogy megy e rendesen az IF 1800/RAM 3600, illetve szerintem még a laptól is függ valamelyest.
Mivel nekem D.O.C.P.-ből (XMP) betöltve csuklóból megy a 4*8 GB 3600 CL17 (GDM engedélyezve) 1CR-el én nem is vacakolok velük, csak használom.(#24175) jeni: TR4-el csak annyi a "baj", hogy elég hurka az egymagos teljesítménye, kiváltképpen az első szériáé.

Szóval, ha olyan alkalmazást/játékot futtatnál vele, ami erre épít, nagyon csalódott lennél.
A 2950X az már az "elmegy" ilyen szempontból, egymagon kb. az i5-9400f szintje.
A 3900X meg felfalja az összeset minden téren.
(#24207) jeni: CH VI Extreme lapom van.
Ugyanezekből a ramokból a 2*8 GB-os KIT Asrock B450 PRO 4-ben csak úgy ment 3200 felett, ha széjjeltúrtam a subtimingokat dram calc alapján.
A CPU ugyanaz az R5 3600X volt.
Viszont CH VI E-ben sem mentek 3200-nál jobban, amikor 1 hónapig az R3 2200G volt benne.
-
HSM
félisten
válasz
Albigator
üzenetére
Ugyanakkor mindenhol ott van, hogy 3200Mhz felett OC, és nincs garancia (a nincs garancia még ezen a slide-on is ott van alul, ha megnézed nagyban). Illetve az sem véletlen, hogy automatán hagyva 3600Mhz felett már az 1:2 módban jár, 1800Mhz IF-el. Itt pl. írják is a tesztben: [link] .
(#24201) -FreaK- : Most volt linkelve (#24184) RECSKA.
Csipek elhelyezkedését érdemes nézni.
Dram Calculator 1.7.3-as beállítást nem próbáltál? Nekem elég szimpatikus, amit 3600Mhz-en javasol Fast presetben az A0-ás B-die-hoz.
"Ez az egész Gigabyte alaplap egy instabil valami "
Nálam is Gigabyte lap van, egy B550 Aorus Elite (BIOS-ra elvileg kb ugyanaz, mint az X570-ek), és bár nem hibátlan a BIOS, de allcore módban nálam full stabil, mindent be tudtam állítani, ventilátorokat is prímán szabályozza, win10 is szépen megy. Lassan egy hónapja be se kellett lépjek a BIOS-ba: [link] .
A win10 sérülések ugyanúgy nem a lap hibája, instabil rendszeren sajnos el tud romlani az OS, ezzel nem tudsz mit csinálni. Én emiatt pl. ram tuningnál nem is indítom el, amíg nem ellenőriztem egy pendrive-ról, hogy nagyjából stabil-e a ram.
-
jeni
félisten
válasz
Albigator
üzenetére
én akkor már a hardverker-ben venném meg.
lehet,hogy megadják ott a tíz év garit.
aki ügyes és tudja akkor más néven az adott weboldalon ugyanott kapható.Az egyik Bp-i boltban a LED nélküli verzió bolti áron megszerezhető,ma,holnap vagy hétfőn-szállítás alatt van jelenleg. Aki gyorsabb azé lehet.Dupla rendelés miatt egyiket átpasszolom.
-
-FreaK-
veterán
Ez az egész Gigabyte alaplap egy instabil valami

Ez a 3600cl14 nem instabil, mondom így használtam kb. december óta. Viszont lehet, hogy tényleg rossz az irány, nekiesek újra. Kezdésnek a GIORGIONE76 időzítéseit veszem át, csak 3600/1800-on, aztán ebből kiindulva próbálom megtalálni az ideális fesz./időzítés kombót.
Akkor lehet hogy nincs összefüggés az akadás és az fclk ugrálás között, csak véletlen egybeesés.
Mintha olvastam már volna itt, hogy lehet megtudni milyen a DRAM PCB revízió?
(#24195)hobizoli
Ezt azért nem gondolom, mert most 1.5V-on megy a ram, minden gond nélkül.
Ezek ilyen alaplap bugok voltak inkább. Pl. hogy az egyik beállítással amivel korábban ment, az egyik alkalommal azt csinálta, hogy felpörögtek a ventik maxra, nem adott képet és nem reagált semmire, még kikapcsolni sem lehetett a gépet a gombbal. Az elosztóval kellett áramtalanítanom..
Aztán meg olyan, a Win nem indult, és kiírta, hogy egy DLL megsérült vagy hibás. Utána egy másik beállítással vagy optimized defaultsal meg elindult rendesen.
Meg egy rakat ilyen szarság..
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az én kitem is 4000Mhz felett tudott CL16 mellett i9-9900K-val, de szerintem egy 3600 mellé bőven elég a 3733Mhz is.
Én a következő Zen-t a CCX-ek eldobása miatt várom nagyon.
Lehet, érdemes lenne megpróbálni 3733 vagy 3600-ra rakni őket, ha szinkron az IF órajel.
Mennyi ramfesz kell ehhez?
, nálam a 3700X ugye csak 4.4 GHz-re. Valamint neked és fudinak a RAM setupja is sokkal jobb ha az esetleg számít.
, szarabbul boostolt mint a toma stb.. Aznapi legnagyobb örömöm az volt, mikor visszaraktam a tomahawkot és küldtem vissza 14 naposba az asust...