Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Titokzatos OnePlus telefon és óra közeleg
- iPhone topik
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Create.
üzenetére
teljesen jó alapon is ez pont az a proci amit nem szükséges pixálni
gamét nézve pl 3600 vs 3600x

egy kis munka
Not a big deal though.
https://static.techspot.com/articles-info/1880/bench/Temps-p.webp
https://static.techspot.com/articles-info/1880/bench/Box_Cooler-p.webp
-
R3laX
addikt
Tényleg minden ismétlődik, már én is kezdtem beszállni
, pedig sokáig kussban voltam. Lehet az lenne a legjobb
. -
Azért szörnyű látni, hogy a topik még 1hónap után is ugyanott tart. Nem unjátok még ezt a melegedős, túlfeszelős, allcore jobb, nem jobb dolgot? Ugyanazt írjátok le 1000x, egyikőtöket se lehet meggyőzni, nem hagynátok abba?
-
HSM
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
Az RX-ek fogyasztásával kár ide jönni. Majd kérlek akkor gyere ide vissza, ha érdemi mondanivalód is lesz, nem csak a tőled szokásos öncélú kötözködés mások munkájában.

(#26695) wwenigma: Én nem buktam semmit az allcore turbóval.

A hosszas (számomra is rettentő unalmas) dumát köszi, de sajnos nem a kérdésemre válaszoltál: [link] .
-
wwenigma
Jómunkásember
Bazzeg, utoljara mondom el.
Kis aramu keves szalas terheles a magasabb turbo miatt magasabb feszultseg.
Nagy aramu sok szalas terheles alacsonyabb feszultseg de termeszetesen magasabb fogyasztas.Allcore OC-val bukod az egyszalas teljesitmeny egy részét de többszálon jobb
leszlehet.Annyira nem nehez felfogni de bakker hónapokkal kesobb is ezt kell elmondani ujra es ujra es ujra es ujra es ujra es ujra...

NEM káros a processzor számára, erről a FIT gondoskodik. Termeszetesen ha Te fogod és kiteszteled a sajat peldanyod mire kepes milyen feszultseg es frekvencia parosra az lofa*********t se jelent mert a binnelés nem az egyedi processzormagok képességeit méri fel hanem egy kategoriaba sorolja amiben lehet olyan ami a felső határhoz lesz kozelebb (picit magasabb fogyasztassal a megadott freki) és lesz olyan ami az alsó határhoz lesz közelebb (alacsonyabb feszultseggel es fogyasztassal jobb allcore eredmeny). De ez a sajat kis tuningocskád lesz.
Ez a szilicium lottó.
Ismétlem SZILÍCIUM és nem szilikon lottó.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Gyuri27
üzenetére
Azon kár vitázni, hogy ha több a vcore akkor több-e a magonkénti fogyasztás, több.
A vita már csak arra korlátozódik ki mit favorizál, a procija minősége függvényében. De az nem vita tárgya, hogy a pillanatokra 1,4v+ üzemszerű működés vagy sem. Mert az.
PBO nélkül is megkapja (XFR) ezt, tehát garanciális feltételek között ilyen. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
hatize. errol szol a pbo, hogy a homerseklet, a teljesitmenylimit meg a mittomenmik fuggvenyeben szabalyozza a procit.
es hat avx terheles alatt a Zen is be tud futeni szepen, en ezert is preferaltam az ibt/avx -et, mert ha az nem lovi le, akkor semmi.
sajnos valamiert Zen2 -n nem mindig indul el. Szoval marad a prime small fft. -
Gyuri27
félisten
Azt kérdeztem a proci, csak a proci volt kimérve?
Tehát nem.
De még ha kiismérted külön a procit mint ahogy nem. A magok fogyasztása külön, külön akkor is saccolás.
Igy szokták saccolni a vga fogyasztását is. Emlékezzünk az 570 180 vattot eszik meg 150-et és az egész konfig mindenestül az előbb irt értéktől + 40-50 wattban tért el.
Szóval majd szólj ha a lábakon vagy a pcie-en lesz kimérve.
Addig meg marad a saccolás. Ami persze nem rossz, csak ne adjuk elő, hogy annyi. -
HSM
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
Teljesen azonos körülmények között volt mérve, azonos konfig, minőségi műszerrel. Voltcraft Energy Logger 4000, ha a pontos típusra vagy kíváncsi.
(#26690) Mumee: Én nem látom, hogy hülyeségeket terjesztett volna.
Tényleg sok proci elér 1,5V-ig, nekem személy szerint a saját példányom 1,42V körüli csúcsai sem igazán tetszettek. Persze, nem állítom, hogy baja lett volna tőle, de az 1,24V körüli maxot azért mégis biztosabbnak gondolom, nálam pedig hátránya sincs beállítani így.
-
Mumee
őstag
A kiindulópont az volt, hogy a PBO 1,5V-ot ad a magoknak.
Viszont ez így ebben a formában nem igaz.
Cinebench 1mag esetében közel igaz és ahogy egyre több magot terhelünk úgy esik a feszültség. Viszont Cinebench 1mag esetén PBO nélkül is közel 1,5V-ot kap az az egy mag, így elég valószínű, hogy ez AMD által jóváhagyott dolog nem pedig ördögtől való PBO-s CPU sütögetés.Amiről te beszélsz az annyi, hogy jó CPU-knál többet kapsz allcore OC-val alacsonyabb feszültséggel. Amivel nincs is gond.
Szar CPU-nál, mint ami nálam és RECSKA-nál is van, ott allcore OC nem jön szóba, mert megáll 4,05ghz-nél 1,3V-al ... Alapból meg pár mag elboostol 4,2ghz-ig, akár PBO nélkül is.Tehát nekem személyszerint nem a PBO fikázásával van gondom. Vannak hibái, hisz nem tud optimálisan működni. Reméljük, hogy csak még nem tud...
Azzal van bajom, ha hülyeségeket kezdünk el terjeszteni beállítva tényként, és miután szólnak hogy nem úgy van és már ezerszer ki lett vesézve (mint a miért melegszik ennyire a Ryzen a batár hűtő alatt is...), akkor sem hajlandó visszaolvasni és csak hajtja a maga igazát.
-
HSM
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
A hozzád hasonló kötözködők kedvéért meg van mérve műszerrel is.
Pl. Cinebench R20 összes magon allcore 4,2 GHz-en konnektorból 134W és 3816 pontot csinál.
PB-al alapon, 3669 pont, 150W-ból.De ha ez is túl szintetikus neked, közönséges webböngészés közben is igen feltűnő, hogy míg gyárilag 60 fok fölé is felszökött az 1,4V feletti feszektől, allcore-al inkább 50 alatt látom.
-
HSM
félisten
Szerintem pedig nincs igazatok. És ez a stílus sem ide való. Én világosan megmértem, nálam 4 szálas Prime95-el gyári PB(O)-val 18W volt az étvágy magonként (scalar, offset, plusz órajel nélkül is), 4Ghz körül vacakolva, míg allcore fix 4,2Ghz-en szépen beállítva 11W volt magonként. [link] Hogy ez mennyire jó dolog, inkább az olvasóra bízom. Én mindenesetre a takarékosabb és gyorsabb opciót választottam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Elég idegesítő, hogy állandóan tömegével estek neki azoknak, akiknek nem tetszik az itt agyon dícsért és magasztalt PB(O).
A száraz tények azt mutatják, nem minden feladatra és nem minden processzorral érdemes azt választani. -
Mumee
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én nem játszottam el semmit. Tényeket írtam le (nem járt utána és mégis tényként ragaszkodott ahhoz amire többen felhívták a figyelmét hogy nem igaz és azután se járt utána)
Legjobb tudomásom szerint ez a fórum nem is óvoda, ahol fogjuk ilyenkor a kezét és addig magyarázzuk neki, hogy miért nincs igaza míg meg nem érti.Illetve emberünkről semmi rosszat nem írtam, hisz ki van cenzúrázva.
Ettől függetlenül elnézést kérek a felindulásból megírt hangnem-ért. -
Mumee
őstag
válasz
Hublot
üzenetére
Ohh istenem, miért kell minden istenb3rmának ezt elmagyarázni...
Már bocs, de vissza/utánaolvasni nyista, saját linkelt videót értelmezni nyista.Menj tegyél magadba egy üveg Unicum-ot és menj vissza aludni.
TLDR : Minél jobban terhelsz, minél több magot/szálat, annál jobban visszaveszi a feszültséget gyárilag, akár PBO akár nem.
1T 1,5V is lehet, míg allcore akár 1,2V-ig is visszaveheti. -
MPowerPH
félisten
válasz
Hublot
üzenetére
Ertem. A cuccaimhoz en nem igy allok hozza, tojok ra, ha valami tortenik, azert van a garancia. Egyebkent volt mar ra pelda, hogy degradalt? Mondjuk az 1.5V meg a kiforrt, elegge masszis 14nm -nek is sok lenne tartos hasznalat alatt. Sot, az 1.4V is. Azert 7nm ez nem semmi az AMD -tol.
Singlet csak azert kerdeztem, mert lattam itt nar 540 koruli egyszalas pontokat is. -
R3laX
addikt
válasz
Hublot
üzenetére
Aha, hm
és látom vízzel.(#26672) CJ4567:
Ja sima 3600-nál simán nyerő ez így.
Nekem ezt ilyen 1.4V körül adta 4400-on LSD. kép lent, mikor még megvettem a procit, de tesztelgettem és a végén maradtam PBO EDC1-en. Túl sok fesszel tudná nekem a 4.4-et. Quake Champions-ben(amibe manapság már egyre kevesebbet tolok bele) ugyanannyi FPS-t dobott így, mint 4.4-en. 4.3-on, amit olyan 1.3V-tal megy meg már lassabb. -
R3laX
addikt
-
CJ4567
nagyúr
válasz
üzenetére
Az LLC alaplapfüggő is, nálam LLC1-el is még sokallja a vdroopot, B450M Mortar Max.
Az első verzió a 3600-amra azt mondta, hogy ezüst sample, OC-hoz 4375MHz, 1275mV-ot ajánlott, ebből lett 4300/4325. (1275mV terhelés alatt 1250-1262 körül van) Az újabb verzió már aranynak mondta, 4300/1250, ebből lett 4275/4275, valószínűleg a vdroop miatt. Beállítottam arra, amit az első verzió mondott, a 4300/4325, 1275 eléggé tetszi, és jó napi használatban. -
válasz
Mclovin
üzenetére
Ami még eszembe jutott: nincs véletlenül benyomva a Gigában a SecureBoot? Esetleg a RAM ECC? Előbbi nem okozhatna gondot, de legacyos + UEFI kizárja a hibát, az ECC auto állás meg nem tanácsos, ASUS-on mégis be volt kapcsolva nekem.
Több ötletem nincs, egyszerűen lehet, hogy nem jó kombó a lap+RAM páros.
-
Yany
addikt
Itt mi a különbség?
2. MSI Toma + r5 3600x + g.skill ram = bebootol gyorsan
4. MSI Toma + r5 3600x + g.skill ram = lassú boot -
Mclovin
senior tag
Igen, a saját Giga lapban próbáltam XMP off a 3600-t és nem segített...Haver MSI lapjában meg végig XMP off volt, mert mindig reseteltük a bios beállításokat.....és az R5 2600x a Giga lapban most viszi a 3000 mhz-n a G.skill ramot.
Nekem is volt olyan lap, talán Asrock B450M Pro4, ahol nem vitte 3000 mhz-t, de 2933-t igen, viszont ott akkor full black screen volt, majd visszavágta 2133-ra. Itt meg Windows-t nem tudja bootolni..csak pörögnek körbe 15 percig a kis pöttyök a Gigabyte screen után. Már vagy 20 AM4 konfigot összeraktam magamnak, ismerősöknek, de ilyet..eléggé elbasztam a napomat, még egy Intel váltás is megfordult a fejemben. 
-
válasz
Mclovin
üzenetére
Memóriát megpróbáltad nem XMP-vel, hanem alapórajelen hajtani? Ha 2133 MHz-en sem megy, akkor gond van, de olat még nem láttam itt a fórumon, hogy az nem megy. Ha sikerül így működésre bírni, akkor neki lehet állni megkeresni, hogy konkrétan melyik érték nem tetszik a deszkának. Órákat olvashatsz itt memória tuningról, de a 3000 Mhz helyett például máskor nekem (igaz, vengeance lpx mellett) a 2933 Mhz vált be. Hogy miért? Fingom sincs, de van ez így...

-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy R5 3600 procit, de sajnos nagyon furcsa anomáliába ütköztem és nem tudom mi tévő legyek... picit hosszú poszt lesz, ezért elnézést szeretnék kérni.
Szóval nem olyan régen beütött az upgréditisz és vettem a meglévő konfigom mellé a fenti procit és egy Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac alaplapot. Eddig egy R5 2600x volt és egy Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI és egy G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz. Beépítettem a új lapot és a procit, de sajnos a Windows boot eszméletlen lassú lett...10-15-20 perc is akár, utána ha betöltött minden okés volt és gyors. Nem tudtam hova tenni, újrahúztam a Windows-t, nem segített. Beleraktam a 3600-t a Giga lapomba, ott is lassú volt a boot.
Ezután átmentünk haveromhoz, neki van egy AM4 gépe (B450 Tomahawk Max, R5 3600X, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Predator), a következő variáciokat teszteltük le.1. Giga alaplap + r5 3600 + hyperx ram = lassú boot (próbáltuk single channelben is)
2. MSI Toma + r5 3600x + g.skill ram = bebootol gyorsan
3. MSI Toma + r5 3600 + hyperx ram = bebootol gyorsan
4. MSI Toma + r5 3600x + g.skill ram = lassú boot
5. MSI TOM + r5 3600 + g.skill ram = lassú bootSajnos azt elfelejtettük kipróbálni, ha az Giga lapomba áttesszük a 3600x-t ott hogyan muzsikál a ramokkal. Ezek alapján azt mondom, hogy valamiért a vásárolt 3600 nem szereti a G.Skill ramomat... ami furcsa, mert én mint laikus, úgy tudtam, hogy ez a széria már nem olyan 'válogatós'. Be is rendeltem az Aqua-tól egy ilyen kitet, ez rajta van QVL listán: [link]
Másra nem tudok gondolni, mi nem klappolhat.
Ha bárkinek bármilyen építő javaslata, meglátása van, azt nagyon szívesen fogadom.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Hublot
üzenetére
Bar annyira nem vagyok otthon meg Ryzen tuningban, de van olyan opcio is, amikor 1-2 magra nagyobb a boost, ezzel kicsit megtolva a single core erteket, cserebe persze all core gyengebb lesz, de minimalisan. Csak mert mintha lattam volna 4600MHz koruli frekit is 1-2 magon, igaz az lehet 3950X volt. Ugye itt Nalad csupan 50MHz a difi.
-
Qtya123
őstag
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Az előzőek nekem DX11 és FFR ON beállításokkal voltak.
Most kipróbáltam DX12 és FFR OFF beállítással, így az 1% low jóval magasabb, mint a korábbiakkal:
Average framerate : 127.9 FPS
Minimum framerate : 90.7 FPS
Maximum framerate : 142.9 FPS
1% low framerate : 85.3 FPS
0.1% low framerate : 35.7 FPS -
South Velen
addikt
válasz
FingR86
üzenetére
Még jó, hogy tudja az XMP-t.

3733 CL15 GearDown OFF-ot céloznék meg.
(SOC feszet már emelni kell majd és ClkDrvStr-t)De ha maradnál 3600-on, sok időzítésen lehet még javítani..
3666 CL15 nekem a 3200CL16-os kitekkel is megy 1.38V ram fesszel: [kép]
De 3733 CL15 is megy 1,39-cel. -
-
Yany
addikt
nekem ez a CTR rontott a single thread-en és javított kemény 100 pontot a multin
Default 517 7204 13.94x
CTR 489 7374 15.07x -
Pro!Petya
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Sajnos biztos.
Nézd:
BFV 1440p High , 64 CQ (Rotterdam)
4,35GHz allcore : (ennyit még pbo-val sem boost-olna alapból itt BFV alatt)
Average framerate : 128.8 FPS
Minimum framerate : 95.4 FPS
Maximum framerate : 144.9 FPS
1% low framerate : 85.8 FPS
0.1% low framerate : 31.1 FPS4GHz allcore :
Average framerate : 133.0 FPS
Minimum framerate : 98.0 FPS
Maximum framerate : 145.0 FPS
1% low framerate : 75.6 FPS
0.1% low framerate : 28.5 FPSSzerinted megéri?
-
Brekkk
senior tag
Az FLCK órajele terhelés nélkül leeshet?
Az MLCK és az ULCK folymatosan 1833 MHZ-en üzemel, de az FLCK van, hogy 1100 Mhz-re is leeseik, ha nincs terhelés. -
FingR86
őstag
nemsokára érkezik az új memória:
[BL2K8G36C16U4R]jók lesznek hozzá ezek a feszültség értékek szerintetek?
jelenleg ezekkel az értékekkel használom a corsair lpx cl16 3000 @3200 memóriákat. -
-
worxland
addikt
Mi nem igaz? Amit leírtam, igaz és nem mond ellent Wombath cikkének. Viszont, ha a 3950X-nek sem kell valójában vízhűtés, akkor a kevesebbet (3600XT, 3800XT) vagy nagyjából ugyanannyit (3900XT) fogyasztó prociknak majd kell? Próbáljunk meg a tényeknél és a realitásnál maradni a marketingrizsa visszaböfögése helyett.
-
Qtya123
őstag
válasz
Pro!Petya
üzenetére

Nekem nincs húzva a proci, az alábbi beállítások vannak csak:
- PBO = Auto
- Global C-state Control = Enabled
- Power Supply Idle Control = Low
- Current Idle CPPC = Enabled
- CPPC Preferred Cores = Enabled142-re lockolva 1440p Low ezek a jelenlegi értékek:
Average framerate : 138.6 FPS
Minimum framerate : 90.0 FPS
Maximum framerate : 142.9 FPS
1% low framerate : 55.5 FPS
0.1% low framerate : 35.5 FPS -
Mumee
őstag
Tudnám miért beszélünk a 3600XT/3800XT/3900XT procikról, amikor nem is kellene létezniük.

Ettől függetlenül az ajánlás nem azt jelenti, hogy kell.
3080 VGA-hoz is 850W táp az ajánlott, de azért egy 3600 proci mellett a 650W is elég... -
Pkc83
őstag
válasz
worxland
üzenetére
Ez nem igaz.
Itt egy részlet Wombath cikkéből:
"Mindez persze nem újdonság, és nem az AMD az egyetlen, aki ilyen „gyári válogatású” CPU-családdal rukkol elő. Esetünkben ráadásul még nem is nagyon erőlteti meg magát, hiszen a 3600XT, 3800XT és 3900XT olyan órajeleket kapott, melyeket a piacon lévő 3600X, 3800X és 3900X nagy valószínűséggel és megfelelő körülmények között amúgy is tudott eddig. Ez a megfelelő körülmény lehet például egy nagy teljesítményű hűtés – és láss csodát: az új processzorok közül egyedül a 3600XT érkezik saját hűtővel, a másik kettőhöz viszont egy legalább 280 mm-es radiátorral rendelkező kompakt vízhűtést ajánl az AMD, ami azért arra utal, hogy az emelt órajelek garantálásával kicsit borotvaélen táncol a cég."
-
Pkc83
őstag
-
arpi6k
addikt
Köszi a válaszokat!
Biosban az XMP-profilon kívül valamit kell még állítani? Eddig MSI lapom volt, ez az Asus picit fura így elsőre, megszokást igányel... -
Pro!Petya
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
3600X@4GHz , (1,12V) /Felesleges jobban megküldenem mert mindenhol gpu limitem van../

GTX1080@2GHz,(1V)144 fps limit
TC64
1440p Low :
Average framerate : 141.6 FPS
Minimum framerate : 118.6 FPS
1% low framerate : 87.0 FPS
0.1% low framerate : 21.3 FPS1440p Med&High:
Average framerate : 134.7 FPS
Minimum framerate : 102.4 FPS
1% low framerate : 80.7 FPS
0.1% low framerate : 36.4 FPS -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
fudi2002
üzenetére
Jelenlegi helyzetben ez az 1 óra is nagyon "drága".

Kb. 2 hét után volt időm most leülni megkeresni ezt a mostani konfigot is.. Manapság kicsit izgalmasabban telnek a napok.
Hozzáteszem, megvan nagyjából a CCX OC vége is.
Persze, ezzel lehet, hogy finomítani lehetne még egy kicsit... De bios-ban kitesztelve, az 1. CCX 4.3-nál lekoppan 1.3V-n, onnantól, ha már csak 25MHz-t emelek bármelyik ccx-en, onnantól 1.35V is kevés neki, ha AVX stabillá akarom tenni.
Ha beérem azzal, hogy aida stabil, akkor 4.4/4.3/4.2/4.2 körül is megy 1.3V-t..
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Tegnap összeraktam az új gépem. Asus Rog Strix B550-f alaplap és egy Ryzen 7 3800XT proci. Hűtőnek egy Bequit Dark Rock 4-t használok. Minden ment azonnal. Annyi kérdésem lenne hogy proci full terhelve (Prime95) zárt házban 83 fok körül van. Ez mennyire elfogadható érték? Idle 40 fok körül van. Kerestem teszteket neten, de sajna ott csak vízhűtéses verziókat találtam. Köszi a válaszokat.
Üdv
-
Qtya123
őstag
Kicsit OFF, de felteszem itt is a kérdést, mert lényegében kapcsolódik a procihoz:
Megtenné néhány fórumtárs, hogy a BF5 multi alatt, indít egy 10-15 perces benchmarkot Afterburnerrel és megírja az 1% low és 0.1% low FPS értékeket?
Nemrég cseréltem alaplapot a 3600X+5700XT alatt és úgy emlékszem, hogy régebben jobbak voltak az értékek. Most a 0.1% az 35 FPS körül, az 1% low 55 körül van 1440p és javarészt low grafika mellett, tactical conquest rohangálós 64 fős játékmenet alatt mérve. Az átlag meg 130 körül.
A régi értékek nincsenek már meg, de szerintem jobb 0.1% és 1% volt.
Köszi!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, pedig sokáig kussban voltam. Lehet az lenne a legjobb
.

Tényleg sok proci elér 1,5V-ig, nekem személy szerint a saját példányom 1,42V körüli csúcsai sem igazán tetszettek. Persze, nem állítom, hogy baja lett volna tőle, de az 1,24V körüli maxot azért mégis biztosabbnak gondolom, nálam pedig hátránya sincs beállítani így.
A száraz tények azt mutatják, nem minden feladatra és nem minden processzorral érdemes azt választani.
. Te tudod mennyire fogod vissza, de akkor vehettél volna 60-70-ért is processzort. Persze, ha csak game van nagyrészt.