- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #6127 üzenetére
A gyorsulást a 38-hoz képest kell számolni, így jön ki a ~45%, amivel reklámozzák a Mantle-t.
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #6106 üzenetére
Mi 30%, ez hogy jött ki?
(#6120) Malibutomi: Engem is a Thief érdekel jobban, mivel az új játék lesz. Mondjuk én sokat játszok BF4-el de most is fut szépen, bőven megvan a kellő fps.
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
ricshard444 #6084 üzenetére
Igen. Az AMD honlapjáról szedtem le a 13.12-est. A gyári driver cd bent pihen a kártya dobozában, ki se vettem. Minden esetben az elérhető legújabbat használom. Tuningolva csak a giga által van, de a memóriákhoz ők sem nyúltak. Azok alapon mennek. Egyébként közben megvolt a 4. black screen is. Úgy néz ki bármikor elő tudom idézni úgy, hogy terhelés után 1-2 perccel megpróbálom elindítani a ccc-t tálcáról. Minden esetben azonnal dobja a feketét a gép. Viszont miután újra életre tudom kelteni, egészen addig nem jön elő a hiba amíg nem terhelem le a kártyát. Addig bármeddig nyitogathatom a ccc-t semmi baja.
-
Maotun
őstag
válasz
ricshard444 #6040 üzenetére
tri-x 30,5 cm hosszú hát határ eset hogy belelóg a Hdd.-k sata csatlakozóiba
ha nem tri-x akkor a MSI Radeon R9 290X Gaming 4G jó választás??? 290x -ek közt a legolcsóbb, de jó is? -
Pacy
aktív tag
válasz
ricshard444 #6012 üzenetére
140K a keret. Nem gondoltam volna hogy nem fér bele.
-
SimonYana
addikt
válasz
ricshard444 #6006 üzenetére
290X saphyret tudok most is 150 körül!
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #5918 üzenetére
Persze. Drivert szerintem ki lehet zarni, legalabbis ha elotte midnen okes volt masik usernel. Szuz Win, friss driver fel, ennek jonak kell lennie a masik helyen is. Szoval csak inkompabilitási problema lehet... Pedig ahogy elnezem, minden tovabbi nelkul mennie kellene a CF-nek abban a lapban is.
SimonYana: Latom... Overclockers-en hajtanak paran ilyen kombot, probalj meg ott rakerdezni, hatha tudnak valami okosat mondani.
-
válasz
ricshard444 #5890 üzenetére
Tuningolva.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
ricshard444 #5829 üzenetére
Nekem még mindig a Sapphire hangja volt a legcsendesebb ill. a legfülbarátibb
-
omikron23
senior tag
válasz
ricshard444 #5796 üzenetére
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Klasszikus pro és kontra.
(#5798) BMW001: Leginkább az AAA játékokhoz lesz Mantle kód. Az olcsó indie címekhez nem valószínű. Túl sok pénz és idő megtanulni a GNC-t. Ami gyorsan fog terjedni az a TrueAudio. A PS4-ről zömében egy copy-paste.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Ez addig lesz igaz, amig a fejlesztok 80%-a nem all be moge. Szerintem 1 ev, es ez is bekovetkezik.
Montesantos: Csak egy AMD VGA, egy driver, es egy alkalmazas, ami tartalmazza a kodot.
-
-Solt-
veterán
válasz
ricshard444 #5790 üzenetére
Ezt tudja ventiprofillal, +38mv, +100MHz Gpu órajel (1097MHz), + 300Mhz Memória órajellel,
74 fokos volt a GPU, 74%-n tekert a venti...
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #5790 üzenetére
Nálam a heaven 55% venti mellett már ledobta az 1080MHz-es órajelet, de csak a teszt vége felé, és csak minimálisan, átlagban bőven 1000MHz felett volt végig.
(#5789) BMW001: Ezek alapján miért mehet az i7 a lecsóba?
-
-Solt-
veterán
válasz
ricshard444 #5786 üzenetére
Igen... most másodjára megvártam amíg kicsit kihűl, úgy összejött az 1212 pont...
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #5783 üzenetére
Ezt hogy érted? Mondjuk egy GPU-Z sensor log-ra gondolsz?
(#5781) Malibutomi: Nemsokára nekem se fogja, le lesz vizezve, és mehet rá kicsit keményebb tuning.
-
válasz
ricshard444 #5713 üzenetére
Hang az kemény. Bár nekem van 3db 20-as venit a házban így azok is megcsinálják az alapzajt.
Az hogy ugrál-e nem tudom, nem monitoroztam, arra már nem volt időm.
Inkább valaki azt mondja, meg, hogy mivel érdemes húzni, mert ez a cata kikészít. AB megfelel? (csak mert Abu írta, hogy a cata-n kívül más nem jó)
A power limi-et érdemes kitolni maxon, és azon a tengelyen szórakozni a gpu-val?Köszi
-
válasz
ricshard444 #5713 üzenetére
Ahogy nézem mások eredményeit ez biza ugrált elég rendesen, bár lehet ez az 1.1 jobban terhel, mint a régebbi, majd ha írsz erről többet tudok
Közöm ehhez a péniszméregetős programhoz, mint az atomfizikához...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444 #5697 üzenetére
Érdemes csekkolni az Xre válthatóságot, vagy azokból kevés volt ?
-
Televan74
nagyúr
válasz
ricshard444 #5636 üzenetére
Ez így igaz. Már annak is örülnék ha nem menne túlságosan 130.000 Ft fölé.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #5636 üzenetére
Egyetértek, a megjelenés utáni hullám már lement, a bitcoin viszont nem tudni mikorra cseng le.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #5606 üzenetére
Mondjuk az is érdekes,hogy újdonság ez az ULPS hiba.Alap dolog volt anno a CF fórumon is,hogy első lépésben tiltsam le.Az AB nekem ki is fagyott egyből,ha a feszhez nyúltam ha nem tiltottam és nálam a regedit-es manuális letiltás volt hatékony(ott is több mappában kellett tiltani,pl 0000 volt az 1.es gpu a 0001 meg a 2.es számú,de itt bővebben is volt róla szó róla).
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #5569 üzenetére
Ez azért eléggé szánalmas, hogy a mai napig nem tudják megcsinálni rendesen az ULPS-t én ezzel még a 6950CF-el szívtam anno le kell tiltanom, hogy normálisan működjön a rendszer aminek a következménye amit írtál is a nagyobb fogyasztás. Azért cirka 3év alatt illett volna ezt megoldani, de hát mit vár az ember egy 150k-s vga-nál...
(#5590) Csabro Láthatod bugtenger, maradj egy GPU-nál azzal nem lesz problémád.
-
KillerKollar
őstag
válasz
ricshard444 #5584 üzenetére
Rosszindulatú szoftverként érzékeli a Chrome.Regedit-ben van EnableUlps meg EnableUlps_NA,mindkettőt átírtam 0-ára,újraindítottam a gépet,indítottam egy BF4-et,kiléptem és ugyanúgy lekapcsolta a második kártyát.
-
KillerKollar
őstag
válasz
ricshard444 #5579 üzenetére
Tehát akkor terhelés alatt ez nem lövi ki a TDP limitet?Hol lehet ezt kilőni?mert nem találtam a Catalystban.
-
KillerKollar
őstag
válasz
ricshard444 #5569 üzenetére
+50W/kártya?Kevés lenne a táp...akkor 600 Watt csak a két kártya+a CPU mondjuk 100 és akkor még a többi...850-es a tápom.Kikapcsoltam a frame pacing-et ahogy mondtátok és kipróbáltam,de sajnos nem oldotta meg a problémát,ugyan olyan szar a hang mint volt.
(#5575) Abu85 Ez Win7 alatt is megy?
-
Reggie0
félisten
válasz
ricshard444 #5573 üzenetére
Kikapcsolható és a zöldeknél még ilyen sincs.
Barmivel felsulni mindenki tudna
-
SkyS1gn
félisten
válasz
ricshard444 #5523 üzenetére
Nemám, de eyefinitynél lehet jóljönne a HT. 1 monitorral nincs gond, tényleg időálló egy tisztes I5-ös!
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #5505 üzenetére
Szerintem egyutt a patch-el fog megjelenni, persze mint beta. De jo lenne mar latni, mert elmegy a 7990-em, es pont a Mantle fogja meghatarozni, hogy mi lesz boltolva helyette.
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #5493 üzenetére
Tudom volt olyanom ugyan olyan kártyákkal. Volt hang rendesen.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
ricshard444 #5467 üzenetére
eltaláltad a lényeget a szellőzés nem tökéletes. Még veszek 2 db nocture ventit a házba.
-
MastR
tag
válasz
ricshard444 #5422 üzenetére
Nálam 1210 MHz körül volt egy kis megtorpanás ezért én oda tenném a TDP limitet... de ez nem szentírás!! Aztán feltettem a kártyára a "PT1" Bios-t és mint tudjátok kb 1270 lett a vége
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #5417 üzenetére
Pug akart itt cserélni X-re azt mondja hamar belefut a sima 290-el a limitbe és vize van, nem megy jobban neki a tuning én erre alapoztam.
(#5419) daveoff Erre is él a mondandóm.
-
adatfalo
senior tag
válasz
ricshard444 #5402 üzenetére
Tudtommal Elpida és Hynix ramokkal is gyártják. Viszont unlockolni inkább az Elpida-t lehetett (nagyon kevés százalékban).
-
Maotun
őstag
válasz
ricshard444 #5379 üzenetére
az 1 hét rendbe is van csak a 166k húzós picit
-
BraveHeart
tag
válasz
ricshard444 #5375 üzenetére
-
Maotun
őstag
válasz
ricshard444 #5375 üzenetére
igen 1387mV ot kért @1310Mhz hez,
de viszább vettem mert nem igazán hozott több fps.-t BF4 alatt
elég ez szerintem 1080p-s monitorig, ha meg vennék egy 27".os 1440p -t oda már kéne
a 290x szerintem ...de egyenlőre spórolunk monitorra
majd az asus matrix 290X-et megvárom -
Maotun
őstag
válasz
ricshard444 #5368 üzenetére
elnézést az off miatt...
Létezik már nem ref hűtésű R9 290 290x vga.? vagy ezekre még várni kell
Illetve érdemes egy asus matrix platinium @1310/6000 7970-et cserélni ? -
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #5326 üzenetére
Én is,azt hittem 1150 meglesz alapfeszen....
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
ricshard444 #5326 üzenetére
Fogok majd finoman feszt emelgetni ha több időm lesz
Én azért nem tartom olyan kevésnek, mert ez a kártya alapból OC-s. Bár nem igazán vagyok szakértő szóval bármi lehet.
Firestrike: 9883 pontot hozott most.
ST0: csinálok majd gpuz sensorosat is
Jó éjt
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
ricshard444 #5323 üzenetére
Igen. Efölött már látom a kis artifact-eket. Sokallod vagy kevesled?
-
adatfalo
senior tag
válasz
ricshard444 #5304 üzenetére
Akkor egy szó mint száz veszek jövőhéten egy ref 290(X)-et (ha találok).
-
adatfalo
senior tag
válasz
ricshard444 #5295 üzenetére
Hülyén fogalmaztam meg, bocsi.
Szóval mind két esetben le lenne vizezve, a blokkom már meg is van, csak a kártya megvételét halasztgatom időről időre.
Úgy értettem, hogy ha a ref-et húzva használnám lehet olyan/vagy jobb, mintha OC-t (vizezve) húzás nélkül/húzva? -
Asbee
veterán
válasz
ricshard444 #5122 üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #5122 üzenetére
Listát én nem tudok, de elvileg van egy progi ami megmutatja [link]
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
ricshard444 #4795 üzenetére
Hát azt látom, hogy felülről nem megy a levegő a lemezek közé, mert zárt kialakítású a borda, de a hőt így is vezeti szóval ha hűtöm csökkennie kell a hőmérsékletnek. Plusz ugye a gyári venti még működik és kifújja a hőt a borda lemezei közül. De ezt úgy is csak gyakorlatban lehetne tesztelni. Mindenesetre engem érdekelne egy ilyen felállás. Már csak azért is mert még senki sem próbálta.
Már bánom, hogy nem próbáltam ki a 6950-emen míg megvolt.
-
Asbee
veterán
válasz
ricshard444 #4753 üzenetére
Lesz az 51% is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ricshard444 #4738 üzenetére
Nem nagyon. Az X-esekhez is új BIOS-ok lesznek, hogy ne lehessen kiütni a limitet. A gyártók közül páran kiütötték alapból a nem ref. verziókon. A tesztre küldött Mantle demók 10 másodperc alatt kifagynak. Szóval itt nagy BIOS frissítési hullám lesz, mert nem fognak futni a programok.
A gyártók többnyire 3DMarkot használnak gyakorlati tesztre. A 3DMark 06-nak a harmadik tesztjét. Ez a mérések szerint képes 55%-ra is leterhelni a hardvereket. Tehát a GPU-ban lévő feldolgozók több mint fele dolgozik, ami egy játékban nem realitás, tehát ez egy értékes teszt volt eddig. Mostantól a hardvert 80-90%-ra is le lehet terhelni. Ez a 60%-os terheléshez kalibrált TDP limitek kiütésével másodperceken belül fagyást okoz.
-
Zsohi
őstag
válasz
ricshard444 #4708 üzenetére
Az nagyszerű... Akkor valószínűleg 1-2 hónapig meg kell húznom magam egy 9800Gt-vel. 50%-os felárral nem szeretnék venni kártyát.
-
kovsol
titán
válasz
ricshard444 #4348 üzenetére
Nekem valami rejtett vonzodásom van az msi kártyák felé, aztán mégis sapphire kártyám van
-
Sonja
nagyúr
válasz
ricshard444 #4348 üzenetére
"Látszik, hogy a Tri-X nem az a művészi minőség, de az biztos, hogy jóval olcsóbb lesz, mint az MSI vagy az Asus."
Mondjuk ez jelen pillanatban elvileg nem lesz igaz az MSI-vel szemben, mivel ugyan annyi a német, illetve angol oldalakon.
-
demyen
tag
válasz
ricshard444 #4251 üzenetére
ebben igazad lehet. Azért a MANTLE-t várom, remélem még idén megtudhatjuk mire képes .
Kicsit letesztelgetem, 3dmarkban.
-
ThodEE
őstag
válasz
ricshard444 #4283 üzenetére
Hát ez most ez egy jó kérdés
Majd meglátjuk hogy alakul a fizetés, aztán majd kiderül.
A lényeg hogy akkor mind ugyan az, köszi -
ThodEE
őstag
válasz
ricshard444 #4281 üzenetére
Egy ref SAPPHIRE 21227-00-50G -re Januárba érdemes beruházni?
Látom 1 évvel rövidebb a gari rajta mint az Asuson de egy 10essel olcsóbb is -
HoReSz1975
őstag
válasz
ricshard444 #4276 üzenetére
ás az gond amúgy
-
demyen
tag
válasz
ricshard444 #4247 üzenetére
hát, játékok idáig is majd maxon mentek full hd-ba, de azért a szűrőket majd felnyomom, gondolom, ennél már nem lesz akadály.
Jó kicsit túl sokat várok, igazából ha les ténleg belátható időn belül Mantle, akkor ok, de szerintem ez nyár elött vagy max tavasz elött semmi nem lesz.
mclaren-d: na látod, ilyen apróságokra nem is figyeltem,
-
mclaren-d
aktív tag
válasz
ricshard444 #4247 üzenetére
Engem irritált hogy 7970-el belenéztem BF4-be a távcsőbe és nagyon lement az fps, 290-el már nincs ilyen gondom
Szóval megérte váltani
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #4193 üzenetére
Nekem eddig nincs túl jó tapasztalatom tuning szempontjából. Az enyém már 1100-on szemetel, a memória tuning meg BS-hez vezet. Hétfőn érkezik egy másik 290X, és amelyik jobb tuningban azt tartom meg, a másik megy eladásra. Viszont a kártya alap órajelen is brutál erős, nekem is volt nagyon sok 79xx kártyám, köztük volt jó néhány tuningos darab is, de a 290X messze felülteljesíti. És sokkal simábbnak tűnik vele a játék, alacsonyabb fps-nél is. A ref hűtőtől meg nem kell annyira félni, túlzásokba esnek páran ezzel kapcsolatban. Szerintem akinek volt ezelőtt ref AMD kártyája, annak nem okoz csalódást ez sem. Az hogy 94°C-on darál játék alatt a kártya végig meg nem olyan nagy gond, mert szépen kitolja a levegőt hátul, így nem fűti fel a házat.
-
Asbee
veterán
válasz
ricshard444 #4193 üzenetére
Úgy tűnik alapfesz 1100 körül mennek. Én 7950 után érzem azért az erőt ami benne van, igaz csak 7950 volt de ha kellett ment 1300-at a gpu. 1100-en a 290 olyan 15%-ot gyorsul. Refet én hosszú távon tuningal nem ajánlom, max egy custom hütő rá később (peter 2 pl). 7970 után talán egy jó tuningos 7950, 670-et tutira nem.
-
Asbee
veterán
válasz
ricshard444 #4191 üzenetére
Reffel is lehet tuningolni, csak a zajt bírd. Én 1050/1250-en használtam egy ideig a 290-et, saját ventiprofillal úgy hogy több óra bf4 alatt nem ment 87 fok felé. Így olyan 60-61%-on volt max a ventifordulat, ami nekem éppen a tűréshatár.
-
Daffchy
őstag
válasz
ricshard444 #3972 üzenetére
Még az 5970-et is?
Elég szomorú... bár a 7970 Matrixot is csak 60-80 között hajtotta BF4 multiban...
8350 az már mehet mellé igaz?
Akkor várok januárig, most jóformán úgy sincs sehol 290-es.
Köszönöm a választ!
-
MastR
tag
válasz
ricshard444 #3951 üzenetére
Egyezzünk ki abban kolléga hogy csak mérhető, de nem érzékelhető előnnyel jár! Okés?
Én a saját tapasztalatomról beszélek, 290X-el BF4 alatt! -
Asbee
veterán
válasz
ricshard444 #3914 üzenetére
Én majdnem 780-at vettem de végül maradt a 290-nél és nem bántam meg. Alapfeszen 1150-et megy a gpu, még szinte sok is nekem FHD-ra. Refet viszont felejtsd el, ha tuningolni is akarsz. Ha csak nem cseréled a hűtését.
(#3915) Macka: Igen, a kisebbhez állítja.
-
Asbee
veterán
válasz
ricshard444 #3912 üzenetére
Azért a 7800GT is legyen benne.
Gondolkodtam én is, hogy csak érdekesség képen egy 7950 @ 1300/1700 max oc-t összehasonlítok egy alap meg tuning órajellel de csak régebbi adataim vannak nekem is 7950-ről. Abból is sok léggel 1150-1200-es órajellel.
-
Asbee
veterán
válasz
ricshard444 #3907 üzenetére
Igaz, örülhetünk hogy legalább alapórajelen nem csinálja, van akinek úgy is a javított driverrel.
(#3908) BMW001: Szerintem nem véletlen. Tudják ők, hogy mi a szitu és gondolom nem fogják csak hynx-el csinálni. Asus mondjuk elvileg emel rajta egy laza 100Mhz-et. Kíváncsi leszek.
-
Asbee
veterán
válasz
ricshard444 #3905 üzenetére
A BS probléma miatt írtam. Nem véletlenül nem adnak neki egy kis tuningot. Picit memóriának is szoktak adni.
-
Sonja
nagyúr
válasz
ricshard444 #3903 üzenetére
A Giga oldalán a két customnál ez szerepel:
Memory Clock: 5000 MHz
Kisebb lenne, mint a ref?!
(#3905) ricshard444: Ja vagy úgy. Még reggel van, nem dolgozta fel az agyam a hitelesített-et.
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3901 üzenetére
Amik vannak a refen memóriák, azoknak az elvi maximális sebessége mennyi lehet?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
ricshard444 #3833 üzenetére
Már 1100 mhz-en is brutális az r9 290!
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3852 üzenetére
[moderálva]. Boot után még a beállított órajelet sem alkalmazza...
[ Módosította: radi8tor ]
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3850 üzenetére
De, GPU-Z szerint mintha többet kapna maxon, és ha AB-ben rányomok az apply-ra, akkor nem is ugrik vissza a csúszka.
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3826 üzenetére
Hát ha tuningpotenciál, akkor 290. Az X-en túl sokat nem lehet húzni.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
ricshard444 #3626 üzenetére
Én is úgy gondoltam.
-
cyberkind
félisten
válasz
ricshard444 #3352 üzenetére
Tegnapi off-hullám tett be elvileg .
Lassan itt is sok lesz .
Egyébként ki van halva a topik amióta a gőzben van . -
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3315 üzenetére
A lighning az extreme tuningosoknak készül, mint mondjuk players111. Én mint sima mezei játszadozó nem használnám ki. Igazság szerint még az X-emet sem nyúzom annyira. Belőttem CCC-be 1100-ra, alkalmankénti BF4-re nekem bőven elég. Ahova 1100-on nem elég, ott 1200-on sem lenne az.
Az, hogy víz van rajta, nekem annyiban számít, hogy hűvös és nincs hangja.
-
Syz
senior tag
válasz
ricshard444 #3258 üzenetére
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Sose
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
Mit szóltok a 290X lightninghoz?
8+8+6 pin központi fűtésre sztem kontaktba rá köthető.
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #3203 üzenetére
Úgy látszik hiába szóltak.
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3181 üzenetére
Nekem 680 lightning nem bírta a gyári órajeleket, az pedig kb. 1 éve volt már.
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3178 üzenetére
Saját és 7970 fórumos tapasztalatok alapján soha többet Lightning.
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #3176 üzenetére
Azt nem fogják,ahogy eddig se,inkább kapott egy +6pint...
-
janos666
nagyúr
válasz
ricshard444 #3161 üzenetére
Igaz, hogy a rosszat is meg lehet szokni (bizonyos mértékig és megfelelő adagolásban), de attól az még nem lesz jó.
Most is láttam már olyan reklámot az új konzolok kapcsán, hogy extra feature a 60fps (mint ha normális módon lett volna 30 a kvázi standard az előző generáció idejének nagyobbik felében és nem 60-al kezdett volna az is, míg bírta a vas).
A 60fps is egy alulról közelített érték, nem egy ideális. A legtöbb embernek ez már bőven elfogadható (értsd: nem panaszkodik, hogy kevés), de sokan látnak még különbséget vastagon 60 felett is (még ha egyre kisebb is az érzékelt javulás az fps emelés hatása, így viszonylag hamar, még 100-hoz közel húzódik az, ahonnan már tényleg nincs sok értelme fentebb menni, mikor nincs "ingyen" az fps).
Erről jut még eszembe... -> átmentem a megfelelő topicba leírni, hogy
miért zsákutca az nVidia G-Sync (legalább is szerintem).Amúgy fellélegezhet a topic. Nem lesz több 290 unlock, vagy vegyek-e 290-et nyafogásom, mert megszabadítottam egy fórumtársat a terhétől és majd én üzemelem be az ASUS 290X-ét vízhűtéssel.
A 4870x2 óta nem volt ekkora batár kártyám.
Annak idején az is úgy fért be a gépházba, hogy koronggal kivágtam egy darabot a HDD keretből. De pechemre az új alaplapomon máshová esnek a PCI-E foglalatok, így megint elő kell venni a flex-et.
Szóval egy darabig ki sem tudom próbálni (nem akarom kétszer szétszedni egy héten belül és blokkot még nem is rendeltem, de talán új cső is kell). -
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #3163 üzenetére
Van topikja minden infóval, vigyázzatok offal.
-
Sonja
nagyúr
válasz
ricshard444 #3161 üzenetére
Ejj, már van normális megoldás.
Csak fixen kell tudni a konfignak a 60fps-t (vagy akár a 40-et vagy 50-et, stb.), és nem lesz probléma.
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #3122 üzenetére
A TV-m amin játszom 60Hz-es, nekem a fix 60 , de kőkemény 60 fps bőven elég!
úgy is vsync-el játszom.
De köszönöm a segítséged.
-
janos666
nagyúr
válasz
ricshard444 #3013 üzenetére
Nem kötelező az exe, de így átláthatóbb.
Ha stimmel az ID, akkor még a forced sem kell.
Érdemes lehet berakni ezt egy autoexec.bat-ba, és akkor automatikusan lefut bootoláskor. Én régebben ezt úgy csináltam, hogy az autoexec az eredetit írta vissza, és így nem kellett másik VGA, ha nem adott képet a kártya. De dual-BIOS esetén nincs ilyen gond, csak kapcsolni kell (és persze egyszerre csak egyet piszkálni).
Ja, és crossfire esetén 0 után az 1-esre is meg kell ismételni. -
mcwolf79
veterán
válasz
ricshard444 #3020 üzenetére
Más előnye lehet a 290X-es bios-nak a 290-en?
Itt rákerestem a fórumban a BIOS flash -re,és valahol írták,hogy a 290-ek jobban mennek 290X BIOS-szal.
Szal megéri rajta hagyni ha stabil, vagy inkább menjen rá vissza a gyári 290 BIOS? -
TaaT
nagyúr
válasz
ricshard444 #2806 üzenetére
Amúgy volt aki házilag barkácsolt blokkot CPU-ra, siralmas végeredménnyel...
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #2551 üzenetére
Kérdés, hogy a tuningpotenciálja hogy alakul... A 290-et a 'selejtes' 290X chipekből hozták össze? Volt már ilyen a HD7950-el is ugye. És egyik sem bírta az 1200-as órajelet benchekre(legalábbis amikkel dolgom volt), amit egy 7970-es 24/7 is vitt.
Holnapig várok, addig keresgélek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bittorrent topik
- Xbox Classic / Xbox 360
- Filmvilág
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Hardcore café
- 24 Hours of Le Mans
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest