- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
Speed® #29701 üzenetére
Az biztos, hogy nehéz meghűzni a határt, hogy mi fér bele, és mi nem egy elállásnál, de a joga mindenkinek megvan, innentől kezdve semmiképpen nem pofátlanság. Az meg mar a boltot minősíti, hogy utána mit matekolnak a visszaküldött termékekkel, igaz azt nem tudom, hogy ilyen esetben mi a hivatalos eljárás a bolt részéről.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Speed® #29701 üzenetére
Jobb ha nem tudják meg a fórumozók a valódi véleményemet a termékről,mert akkor nem sokan vennének ilyet.
Járt nálam,jó pár 290 -s Sapphire termék,de még egyiknél sem tapasztaltam,hogy két nap után elkezdett leválni a matrica a műanyag felületről,gondolom nem bírja a ragasztó a meleget. Néztem róla teszteket a vásárlás előtt,nem derült ki belőlük.hogy nálam ilyen magas hőmérsékleti értékeken fog működni a kártya.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Speed® #29697 üzenetére
Indokot nem írtam nekik.
Egyszerűen csak nem vagyok elájulva a terméktől.És nem akarok majd egy hónap múlva pár tíz ezer bukóval megszabadulni a terméktől itt az aprón.Elnézést ha élek a törvény adta jogommal.Eddig már jó pár alkalommal megtehettem volna mégse tettem.Mert nem volt hozzá pofám.Most van.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Speed® #29660 üzenetére
Alapjáraton.OC nélkül.
Végeztem egy kis tesztelést. Ez mind alapfeszes oc.Overdriveban +9% a GPU, +50% power limit, mem:1600mhz
Első az idle értékek.
1100Mhz GPU / 1600Mhz Mem(érdekes a mem oc -ja 3Dmark alatt 20 pontot hozott a konyhára)
1050 alapfeszes oc -n már voltak képhibák a 3DMark alatt.
Win10 alatt rendesen működik a AB? - ezt azoktól kérdezem akik már használják.
-
Malibutomi
nagyúr
-
-
janos666
nagyúr
válasz
Speed® #29398 üzenetére
DX12 alatt lényegében a játékfejlesztőnek kéne -elvileg- írni a -kvázi- "driver"-t.
Tekintve, hogy az AMD-nek ez nem volt erőssége, de a fejlesztők talán ismerik a GCN-t a konzolok miatt, így van fény az alagút végén. Ugyanakkor másik oldalról az nVidia talán még mindig jobb "driver"-t tud majd írni a saját GPU-jához, mint a játékfejlesztők akármelyik cég GPU-ihoz, amit egy GameWork-höz hasonlóan, copy-paste kód szerűen átadhatnak a nagyobb stúdióknak és akkor kb. ugyan ott lehetünk, ahol ma.
-
rhonin
senior tag
válasz
Speed® #29357 üzenetére
A kártya fölött lévő hátlapi perforált lemezen tud távozni meg a proci hűtő után van egy 12es venti még ami valamennyit elszív, de ez igazából a legnagyobb problémám evvel a házzal. Egyszerűen nem tudod megoldani, hogy valami elszívja onnan. Levenni nem akarom az oldallapot mert akkor meg porosodik.
Ezen a képen jobban látszik.nem saját kép )
[link]Ha van esetleg ötletetek az nagyon jó lenne, mert én már csak a házcserét tudom elképzelni. Vízhűtéssel amúgy tökéletes lenne, de abba most nem akarok belekezdeni...
Sixpak: Ó hát a tidében még táncolni lehet annyi hely van....
Tápod miért a benti levegőt szívja? Alulról nincs neki kivágás, szűrő? -
rhonin
senior tag
válasz
Speed® #29354 üzenetére
Ilyen környezetben van nálam:
[link]
[link]Felül amit nem látsz onnan nem kap levegőt de mondjuk meleget se mivel ott elöl dvd író van hátul meg a táp ami felülről kap levegőt.
HSM: Power limit ha alapon nem ugrál lefelé a gpu órajel akkor ha visszaveszem akkor még annyire sem kéne szerintem. Amúgy számszerűsítve mennyivel enged kevesebb áramot a kártyának a szoftver ha babrálom a power limitet?
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Speed® #29206 üzenetére
Lehet itt a PH-n társalogni úgy még, hogy néhány bejegyzés után valaki ne parázzon rá valamire? Vagy már itt sem?
Nem mérnök vagyok, csak mezei pórnép.. bocs hogy élek.... lehet tévedek.. de akkor légy oly bátyám és magyarázd el, mit is látunk itt a képen..?!
Mert munkásparaszti ésszel, ami nekem van, bizony azt látjuk itt, amiről írtam és amin te kiborultál most... -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Speed® #29191 üzenetére
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-radeon-r9-390x-review
Ez a teszt pl elég bíztató. Nagyjából azt mutatja ki, hogy nemhogy nem marad le a gtx 980-tól, de van hogy meg is előzi azt... Namost ha 120e ft körül van a 390X és 170e ft körül van a GTX 980 (újonnan boltban), és a két kártya minimális eltérésekkel ugyanazt produkálja... akkor mégsem olyan rossz döntés a 390x nem? Vagy igen?
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Speed® #29183 üzenetére
Azért a 390x lényegesen gyorsabb a 290X-nél.. magukat blamálnák AMD-ék ha teljesen ugyanazt kiadnák más néven, oké hogy az alap ugyanaz, de azért nyilván feljavították, megpöckölték... én úgy látom, hogy a 390X a sima GTX 980-al van versenyben, és nem a 290X-el, és ez így is logikus, hiszen a kutya nem venné meg a 390X-et, csak azért mert 8 gigás. fele annyiért kapok egy fél éves 290X-et és megkapom ugyanazt a teljesítményt, majd hülye leszek dupla annyiért venni új VGA-t... nemde?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Speed® #29086 üzenetére
harom intake van. egy a radin keresztul (csak igy fert el), egy a vinyoktol es egy meg felul van a vinyoknal amit takar az 5.25os oldallap. a vinyo resz restriktiv (bar a vinyokat ugy pakoltam annyira ne zavarjanak be), de az SFlexek ilyen helyzetben meg mindig mukodnek. hofokok tekinteteben azt is figyelembe kell venni, hogy firestrike alatt ugyan izzadt a rendszer, de ettol meg csendben/nagyon halkan tette a dolgat.
ja, az, hogy 1.35on nem viszi az 1150et stabilan levizezve ezzel a koritessel kb nevetseges.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Speed® #29082 üzenetére
Kezdhetsz,de olvasd végig a Hybrides tesztjeimet.Folyamatos +100mv-t kap a karim(1.315->1.305dropp) 1170/1600-on.A gpu említésresem méltó (6akárhány teljes csendben),de a vrm + hátlapi ventivel is 90 fok alatt tetőzik.E fölé nem tudok menni anélül,hogy a vrm ne melegedjen túl.A gpu mehetne +150-el is tartósan (mondjuk a 1200 nincs meg tartósan még itt sem).
Jó ez a Hybrid,de egy FC odaveri simán. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Speed® #29084 üzenetére
jo, de a Cosmos kb erre lett kitalalva
.
igen, ha megnezed a 980Ti Matrix mar Strix neven jott ki. gondolom rajottek, hogy kukazni kene a nevet, mert kb a felet nem tudja a kartya mint amit iger.
1150 mar hibazott 1.35on a ket korbol egyszer, 1135 volt kb stabil. igen, ezert neztem, hogy ez egy ref karitol is gyenge lenne, nem az egyik OC kartyatol.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Speed® #29082 üzenetére
nem kell, plusz nalad gondolom nem ugy lesz belove a vezerles, hogy uresben 600rpm, terhelve 800rpm, egy ora furprime utan meg 1000rpm
.
EK 120x45 + 120x60 XTX + Black Ice 280x30 van bent, utobbi ketto preformance kategoria. viszont csendre van hangolva a Lamptron CW611el (enyem az egyik full sensorvezerelt viz a forumon).
plusz a Cosmos egy restriktiv haz, bar igazabol tovabbra sincs jobb a piacon ahogy en latom az en celjaimra.
vizes topikban mondjuk 290x CFre mar Mora3mat irtak az en igenyeimre, de az meg kulso radi nelkul nem menne.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Speed® #29080 üzenetére
visszavett boven az orajel 1200on, szoval szvsz el is hagytam a 300Wot. mondjuk legen is 310-330 korul mozgott.
jaja, vizzel eleg meleg, plusz negy kor firestrike alatt (inkl demo) dobott 10 fokot a vizen. es lehet ki van centizve a radi mennyisegem (hogy beferjen majdnem teljesen a hazba), de gyakorlatilag egy quad 480x30as radinak felel meg.
-
colossal89
tag
válasz
Speed® #29071 üzenetére
Köszönöm a választ megpróbálom így megoldani. Az meg, hogy nem jöhet elő egyszer csak hiba a bios miatt a látottaim és tapasztalatom alapján mondom mert ahogy 2 hete elkezdett csíkozni és majd 2 másik gépen is ki volt próbálva és ott is ugyan ezt produkálta. Pedig 6 hónapja nem volt rajta bios frissítve se semmit egyéb nem volt bántva, és még a másik két gépben is ezt produkálta másra nem tudok gondolni mint hogy a bios al lett valami. Egyéb ötleted van mi történhetett?
-
colossal89
tag
válasz
Speed® #29069 üzenetére
Azért szeretném a másik bios-t helyre állítani mert most a jelenleg működőn a 2014.06 változat van ami a másik chipen hibát eredményezett és nem is működik vele, így attól tartok hogy ezen a chipen is előjön ez a hiba mint a másikon 6 hónap múlva akár, ahogy történt a másik bios chipel is ugyan ezen bios-al. Azt nem tudom hogyan kell megoldani, hogy a jelenleg rossz bioszra írja az adatot ne az aktuálisan futó bios-ra. Azt értem amit írtál hogy hivatkozni kell rá a p után beírni de honnan tudom meg mit kell oda írni?
-
colossal89
tag
válasz
Speed® #29066 üzenetére
A tetején lévő kapcsolóval átváltottam a kártyát másik biosra (ez okozhat e teljesítmény csökkenést kevesebb powert kaphat stb re gondolok itt. Olvastam, hogy az egyik energy saver a másik meg egy játékos bios.) Érdekes azzal a bios 2014.06 al fut most ezen a chipen amivel nem ad képet a másik bios. Jó a kép az állítólagosan rossz bios al. Lehet régebben tettem fel erre a szegmensére. Most a kapcsoló a kártya hátulja felé mutat nem a kimenteti csatlakozók irányába. Lehetséges az hogy a másik biost tartalmazó részen nem működik a 2014.06 os bios, (régen 6 hónapig azzal ment)bios kapcsolgatás nélkül egyszer csak elő jött a hiba. Így most jelenleg amiről gépelek és jó is az 2014.06 os a másik chip ben is ez van de azzal nem működik valamiért, csak amit rátettek 2013.12 havi-val jó. Helyre lehetne hozni valahogy a másik bios-t jó lenne ha az is működne nem csak ez. Köszönöm a segítségeteket!
-
Maotun
őstag
válasz
Speed® #29025 üzenetére
érdeklődnék tisztelettel!
RAMot óvatosan piszkálni mert BS ....
Na topik társunk buzdítására megpróbáltam a lightning 290x vgamat AB vel húzni:
+100mv core voltage
50% power limit
@1200/1500 ra húztam egyből
De Valley Bench 10 mp után =BS
a vga.-t is lépésenként kell tuningolni ? főként a ram.-ot?
asic 76,7% a kártyánál ha ez jelent valamit
Aki tud segítsen mit csináltam rosszul? -
nubreed
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Speed® #29025 üzenetére
Én is AB-vel használtam a 290-et. 0 problémám volt vele, leszámítva, hogy pár dologgal össze tudott akadni az OSD.
Pedig a ventit is az kezelte, OSD-t is csinált, monitorozott, 900Mhz, +50% power és -20mv offset is volt vele.
Viszont nem a 4-eset használtam, hanem ha jól dereng a 3.0.1-et. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Speed® #29006 üzenetére
21.5os monitorjaim vannak, szoval megvagyok AA nelkul (amikor az elsot vettem 2011ben igy is kb 80k huf volt atszamolva).
GTA Vnel en patchre varok
.
itthon mostanaban mar szinte kizarolag csak pihenesre van a gep, bar neha befogom melozni (emiatt is nincs OC). szimulatorozni pl zsenialis, fpsekre szinten. nagyobb a periferia, ami jellemzoen eleg nagy elony
. de Diablo3mat ablakban tolom mert ugy tudok kozben minden mast csinalni.
-
janos666
nagyúr
válasz
Speed® #28981 üzenetére
Dehogynem, csak mivel a 390X-nél is megemelték a RAM órajelet 1500-ra, illetve a Fury X-nél is a "sokezerbites RAM szörnyre" élvez el az AMD, így kíváncsi lettem, hogy vajon van-e bármi gyakorlati jelentősége (mármint hagyományos DX11 grafikában, bányászatban pl. tudom, hogy volt, méghozzá lényeges, de remélem nem a kihalt GPU bányászoknak készített hardware-t az AMD).
(#28982) vg
-
-
Joshi
titán
válasz
Speed® #28799 üzenetére
AMD-nél szokd meg, hogy a fogyasztás más dimenzióban van mint más gyártóknál. Ha le tudod hűteni a karit akkor nem lesz gond, az túl magas feszültséget pedig kerülni kell. Egyébként ki is próbálhatod a fesz emelést, azaz hogy feszemeléssel nő a drop vagy sem.
odorgg egy kérdésem lenne, az elhalálozott 290-nek mennyi volt az ASIC értéke?
-
Joshi
titán
válasz
Speed® #28797 üzenetére
Jó de ki beszélt itt ilyenről? Persze hogy nincs különben nem lenne a GPU-Z-ben Min-Avg-Max érték. Egyébként linkeltem egy GPU-Z log fájlt pont a relatív magas feszültség érték miatt, és ott is tisztán látszik hogy drop-ról van szó nem folyamatosan magas terhelésről. Nyilván a drop se jó és nem is tudjuk hogy konkrétan mi okozza.
-
odorgg
addikt
válasz
Speed® #28776 üzenetére
Grat! (irigy smile)
Kíváncsi leszek meg békélsz e a Radeonnal.
OC fesz kérdése, ha szerencséd van +100mV-al meg ugorja az 1200-at, de jellemzően +100-150mV-ra szükség van ehhez. 1150-1175-öt megy az átlag +100-al. 60 fok alatti hőmérsékletet meghálálja, kevesebb fesz is elég a stabilitáshoz. Ramban 1400-1450 az átlag alapon, +fesszel 1500-1600 is elérhető. Mondjuk csak Dmarkban van jelentősége. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Speed® #28772 üzenetére
A Valley jobban szereti az Nvidia karikat
Próbálj inkább 3D markot. De inkább a játékbeli teljesítmény a döntő szempont szerintem
Amúgy ha hiszed, ha nem, jobban is jártál, hogy a vízhűtés csöve hozzáér a kártyához, így legalább kapásból elkerülöd, hogy bizonyos fordulaton a venti berezonálja a gyagyi műanyag házát a kártyának. Mint pl nálam, ahol 43%-os fordulat felett elkezdi
Le is kellett szabályoznom AB-vel hogy jó legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- DELL T40 EMC Szerver
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest